IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
Автор
Порака
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 10:55
Што сакаше да кажеш со вицов? Има поента?
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 11:08
Originally posted by bluebell bluebell напиша:

Eve da i  otvoram malku rabota na conected, ova e vic za nekoj ateist:
Se shetal, ateistot niz shuma i uzhival vo prekrasnata gletka, koga odednash slushnal shushkanje od grmushkite pozadi sebe. Se svrtel i shto da vidi ogromna mechka zad nego samo shto ne go tresnala so shepata. Toj potrchal najbrzo shto mozhel no mechkata se poveke mu se doblizhuvala, se sopnal i padnal, a mechkata nad nego so shirum otvorena usta.Vo toj mig toj preplashen, izviknal:O, gospode moj! Vremeto kako da zaprelo, mechkata ostanala na mestoto kako zdrvena, a vo shumata mrtva tishina. Ateistot go zaplisnala silna svetlina, a od neboto se slushnal glas;-Go negirashe moeto postoenje site ovie godini, gi ucheshe drugite deka ne postojam,a sozdavanjeto na zhivotot i go prepishuvashe na nekoja vselenska sluchajnost. Sega ochekuvash da ti pomognam vo ovaa nevolja? Treba li da te smetam za vernik? Na ova ateistot rekol deka bi bilo licemerno od nego da bara da go tretira kako htistijanin, no go prashal dali mozhe barem od mechkata da napravi vernik? Dobro!- rekol glasot od neboto i se izgubil, ja snemalo svetlinata a, shumata povtorno ozhiveala. Togash mechkata ja spushtila svojata desna shepa vrz ateistot, gi sklopila ochite, ja navednala glavata i rekla: Gospode, blagoslovi ja ovaa hrana, ovoj dar shto ke go primam od tvoeto obilie. Amin.

интересен виц среќа

и јас имам еден, но не е во согласност со темата намигнување

поздрав
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 11:36
Originally posted by bluebell bluebell напиша:

Eve da i  otvoram malku rabota na conected, ova e vic za nekoj ateist:
Se shetal, ateistot niz shuma i uzhival vo prekrasnata gletka, koga odednash slushnal shushkanje od grmushkite pozadi sebe. Se svrtel i shto da vidi ogromna mechka zad nego samo shto ne go tresnala so shepata. Toj potrchal najbrzo shto mozhel no mechkata se poveke mu se doblizhuvala, se sopnal i padnal, a mechkata nad nego so shirum otvorena usta.Vo toj mig toj preplashen, izviknal:O, gospode moj! Vremeto kako da zaprelo, mechkata ostanala na mestoto kako zdrvena, a vo shumata mrtva tishina. Ateistot go zaplisnala silna svetlina, a od neboto se slushnal glas;-Go negirashe moeto postoenje site ovie godini, gi ucheshe drugite deka ne postojam,a sozdavanjeto na zhivotot i go prepishuvashe na nekoja vselenska sluchajnost. Sega ochekuvash da ti pomognam vo ovaa nevolja? Treba li da te smetam za vernik? Na ova ateistot rekol deka bi bilo licemerno od nego da bara da go tretira kako htistijanin, no go prashal dali mozhe barem od mechkata da napravi vernik? Dobro!- rekol glasot od neboto i se izgubil, ja snemalo svetlinata a, shumata povtorno ozhiveala. Togash mechkata ja spushtila svojata desna shepa vrz ateistot, gi sklopila ochite, ja navednala glavata i rekla: Gospode, blagoslovi ja ovaa hrana, ovoj dar shto ke go primam od tvoeto obilie. Amin.

od vicot se izvodi zaklucok deka GOSPOD I NE E tolku milosrden i dobar kolku so ima golema smisla za humor
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 11:55
барем атеистот го спознал и ја ислушал неговата молитва  среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:00
Originally posted by connected connected напиша:

no so mu vredi
koga smislata za humor na tvorecot i taka ne mu pomogna
tvorecot ocigledno pojke saka mecki nego ateistiплазење

zaklucok: i nie i Tvorecot pojke gi sakame mechkite

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:02
заклучок
да верувал уште порано немало да ја спознае мечката и Бог во 5 до 12голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:05
Originally posted by anakin anakin напиша:

no so mu vredi
koga smislata za humor na tvorecot i taka ne mu pomogna
tvorecot ocigledno pojke saka mecki nego ateistiплазење

zaklucok: i nie i Tvorecot pojke gi sakame mechkite

само да знаеш колку се битни овие постови, за да не ја едитираш поракава затоа ти реплицирам
ова е сведоштво овде на подфорумов дека сепак признаваш творец макар и во виц голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:08

заклучок
да верувал уште порано немало да ја спознае мечката и Бог во 5 до 12голема%20насмевка

ne sum znael deka za tvorecot e biten TAJMINGOT??

povrzana so kje kazes za toa?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:12
па кажав веќе, интересен е вицот среќа

а тајмингот е битен за нас а не за Бог, колку што знам јас

Изменето од connected - 27.Декември.2007 во 12:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:22
aha
znaci do veruvackiot staz bilo

podobra penzija

i poubo mesto na nebo

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:25
зар несакаш да ти биде тебе поубаво?
ништо не губиш, можеш само да добиеш голема%20насмевка

Изменето од connected - 28.Декември.2007 во 15:43
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:55
Iako celta na vicov e pred se da ne nasmee, ima i vo nego nesto...vistinito.

Ateistot mozel da se spasi-no gordosta ne  mu dozvolila da se ponizi pred Bog.
Mozno bilo i vo 5 do 12 spasenie-no toj ne go pobaral toa (razbojnikot na krstot se spasi tokmu togas-vo 1 min.do 12-a Isus mu rece "Vistina ti velam, uste denes ke bides so mene vo rajot"

Toa e poentata, nikogas ne e docna-ako go posakame toa.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 12:57
znaci nema vrska tajming ni kvantitet tuku kvalitet na opstuenje so nego

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 13:01
аплауз
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.