|
ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | ||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кое од животните на Хессе си ти, или можеби ни до таму не си можеби дрво или камен? Пошто очигледно човек во тебе не гледам, за човештина уште помалку да стане збор. Толку сте полни со омраза кон се што е различно од вас. И вие сте биле чеда господови полни со љубов и разбирање?? Како не бе...... |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"CUDNI SE OVIE ATEISTIVE!-NA NIV SE IM E DOZVOLENO,NEMAAT NIKAKVI NORMI,NITU OGRANICUVANJA,BLAZE SI IM NA NIVNOTO BLAZENSTVO!" (Efendija inspiriran od Atesist)
P.S. A za Herman Hese nemoj da mi zboruvas,baraj si se samiot vo negovata zooloska gradinka,nam na vernicite tamu ne nie mestoto. Изменето од efendija - 26.Декември.2007 во 02:25 |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да и секогаш ќе бидат чудни, вашиот ограничен ум никогаш нема ни да сфати.
А ги гледам вашите норми и ограничувања, треба некој да ви ги каже или под закана на „божјата казна“ да ги научите? Колку пати сум видел верници муслимани, кои кришум пијат алкохол, кои за време на Рамазан бајрам кришум јадат и пијат.... и да не зборувам понатаму.... Но едно сепак ќе се сложам, Да, муслинаните се подобри верници (оние кои навистина тоа се, не само декларирани на хартија) И воопшто моите реакции не ни беа начелно насочени кон вас. Туку на овие кои тврдат дека дека за да се биде добар човек мора да си верник. Пред се ако си ја почитувате верата (ваша работа си е тоа) треба да ги почитувате различните од вас, дали по вера, нација, боја, сексуална ориентација или која и да е разлика. За која тоа вера зборуваат кога ни „В“ од вера немаат. |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, sum bila vo takva situacija i njgrozno od se mi bese koga edna zena mi rece " kako e Gospod nikoj ne e..." pocituvam sto lugjeto sakaat da si veruvaat vo bogovi, vo zadgroben zivot i se ona sto za mene e zabluda , no ne mozam nikako da sfatam koga lugje bolni, koi znaat deka pomosta treba da ja barat kaj lekar, tie se molat na Gospod nebare toj ke im resi sve. A kako ke im resi? kolku i da veruvaat, nema da imaat vecen zivot i zdravlje. da bese taka kako sto velite, nieden od vas vernicite nemase da znae ni za boleti, ni za taga, ni za solzi, se ke vi bese tip top vo zivotot. |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GOSPOD,..... DA MI GI VRATI MOITE MILI,NAJMILI KOI NE SE SO MENE,
A PRERANO ZAMINAA-TOGASH KE POCHNAM DA VERUVAM DEKA POSTOI I KE MU SE MOLAM STOPATI NA DEN,I KE SUM NAJDOBRIOT VERNIK. SE DOTOGASH...KE BIDAM NAJVERNIOT I NAJDOBRIOT ATEIST |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slicna tema ... dobriot vernik ... stignal do nekade ... no vernik na sto ... dali vo Bog koj e neogranicen ... ili vernik vo biblijata ... ili uste poloso dobar vernik vo tumacenjeto na biblijata ... nasiot um ne raboti linearno ... taka da se sto e pisano vo redovi ... za nas e nesvatlivo ... umot raboti na sledniot nacin ... navecer poglednete nagore ... i se ke "procitate" ... stalno minuvaat informacii niz nas ... koj svati - svati ... koj ne ... nikomu nisto ... onoj koj e dobar ateist ... za zal e zatvoren ... ne e priemchiv ... no ne na nesto ... tuku ne e priemciv na Izvorot ... ima vreme ... za nekogo vremeto ne postoi ... i ne mu se brza ... nie ... koj kako ... Prijaten deeeeeeeeen !!! |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele be antony kako uspea da napishesh 8675 komentari???
|
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo sahin bukhari ... ami poveke od godina pisuvam ... inaku ti posakuvam prijaten i uspesen deeeen !!! anakin prijatele ... i jas smetam deka naslovite se generator na se ... connected sigurno toa go mislela za dobro ... no ete se zatvori ... i kako bilo ... bilo ... inaku naslovite se mnogu posilni od toa sto vnatre se pisuva ... ne e nekoja greska nekoj i da zabega od temata ... sto mene cesto mi se slucuva ... ama naslovot e vazen ... eve primer: Rumenige Maradona celo vreme ni lupa vo glavata fudbalot ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Атеисти, ги почитувам вашите верувања, бидејќи и вашето неверување во Бог-е ваше легитимно право, јас веќе еднаш се изјаснив на сега веќе заклучената тема.
Но нешто да појаснам за оние верници кои мислат дека верувањето ги ослободува од овоземните стардања, па и за атеистите кои се убедени дека верниците мислат така.
Бог никаде не ни рекол дека ако Му веруваме-ќе бидеме ослободени од страдања. Напротив (“Во светот ќе бидете изложени на многу страдања...но кој издржи до крај-ќе се спаси).
Кој е ослободен од смртта? Од каде пак сега тоа дека еден верник нема да вкуси смрт? Точно, кога Бог го создал човекот, го создал да живее вечно. Затоа смртта носи тага и болка...таа му е неприродна на човекот. Но тоа е суштината на верувањето, не точка, туку запирка по овоземниот живот. Кој верник не доживеал болка, загуба и стардање? Колкупати лошите збиднувања ни изгледаат бесмислени-само затоа што неможеме да Го разбереме Бог.
Зар еден човек заминал прерано од овој живот, зар што да речат таму оние деца кои умираат секојдневно од глад, зар родители што биле добри верници и загубиле чедо-треба да ја загубат вербата?
Се случува да бидеме гневни на Бог поради доживеана загуба, но каде се вели дека верникот е поштеден од страдање?
Разликата меѓу атеистот и верникот е во тоа што на пример кога на верникот ке му се случи нешто убаво-ќе заблагодари на Бог, за атеистот-тоа ќе биде сплет на среќни околности. Или при несреќа-верникот ќе се моли, и ако се спаси-за него молитвата ќе биде услишена, за атеистот пак-сплет на среќни околности.
Но кога доаѓа неизбежното-од кое не е поштеден ни верникот ни атеистот-тука е битната разлика: за верникот постои надеж дека ќе го вкуси рајот,и ќе биде со своите најмили пак, а атеистот? На што се надева тој? На ништо.
Реков почитувам ЧОВЕК пред се, но само БОГ знае што има во срцето на секој од нас. Изменето од maria_magdalena - 26.Декември.2007 во 19:16 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cudno kako tocno se znae so Sevisniot rekol i ne rekol , l kako toa Sevisniot kazuva ili ne kazuva?????????????????? nikade ne sum go sfatil nacinot na komunikacija so nego |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За верникот таа комуникација се одвива преку Божјиот Збор...таму дознаваме што Тој кажува како што велиш... Понекогаш таа комуникација се одвива и преку молитва-бараш и добиваш одговор... Понекогаш таа комуникација се одвива и на еден поинаков начин-откровение, едноставно, имаш ксмет Севишниот да ти се обрати...на ваков или онаков начин.... Бараш одговор, знак...и го добиваш, но само ако Го познаваш...
|
||
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PROSTI MI BOZE-SHTO SUM ATEISTA
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako e ova replika na mojot odgovor-na niedno mesto ne rekov deka ateistot e gresnik vo ocite na Bog. Naprotiv-rekov deka samo Bog znae sto ima vo srceto na sekoj covek. |
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti to se salis so mene???? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |