|
ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ |
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Автор | ||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE]
BTW, за твоја информација, ја имам дома библијата и сум го прочитал стариот завет, кој и во к*ранот не е многу различит. Јас не зборувам напамет. [/QUOTE] ABE BATKA, ZASHTO SI PRAISH BUDALA OD SEBE??? ti rekov deka nepoznavanjeto na edna rabota, odnapred te osuduva na propast!!! Samo shto se potvrdi mojot sovet do tebe!!! Stariot zavet od Biblijata i k*ranot se razlika CRNO I BELO i dokazuva deka k*ranot ne si go fatil u race, pa i tvrdish deka ne zboruvash od pamet, a vsushnost toa go pravish, da te prasham, kako se vika na makedonski jazik covek koj neja zboruva vistinata??? Ps. A noviot zavet si go ostavi za ponatamu neli |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не спомнав никаде дека к*ранот сум го прочитал.
Акој прави будала од себе е повеќе од јасно, прочитајте си ги вашите постови. П.с. Новиот завет не ме итересира, го оставам на заблудените Христијани Изменето од Ateist - 26.Декември.2007 во 01:29 |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se uste cekam malku podolgo objasnuvanje, velis:
znam deka covekot e Bog daj obrazlozi, -Budistite veruvaat vo nesto slicno no sepak ona ego vo koe tie veruvaat e ona univerzalno ego ili nisto ili se, no i tie veruvaat deka do toa se doagja so odrekuvanje od se(post). -sepak me interesira toa sto velis ti duri i Isus veli deka site lugje se mali Bogovi koi egzistiraat vo Boga no samo dokolku se soedinat so sv.Duh-univerzalnoto ego duri togas gi poprimaat Bozestvenite epiteti, vo sprotivno se samo lugje. -sepak i toa da znaes deka site lugje se Bogovi, i toa e vera zosto sigurno nema naucno da mi go dokazes toa, neli. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ке ти одговорам во негово име, не човек е бог туку ЧОВЕКОТ ГО СТВОРИЛ БОГ (КАРЛ МАРКС)
|
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не ти е јасно за што зборувам види го мојот прв пост на темава, каде што го цитирав Хесе
|
||
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe dali si svesen deka postariot brat tebe ti se obraca? |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Очигледно толку си заслепен со Алах што веке и не гледаш, ниту пак ги читаш постовиве тука, очигледно си толку самобендисам да се читаш само себе си. Една од најголемите мани на вернициве - Нарцисоидност Изменето од Ateist - 26.Декември.2007 во 01:52 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме интересира некој атеист да ми одговори, доколку се соочил со смртна опасност, било во случај на обична турбуленција во авион па до нешто посериозно...сте помислиле ли на барање помош од ...ај да не речам Бог но Виша сила? Ама искрено... Изменето од maria_magdalena - 26.Декември.2007 во 01:52 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne be batka,tebe izgleda mnogu ti se spie,ocigledno se slizna!
|
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поскрено здравје од мене. НЕ
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga bi se davel vo nekoja reka,i koga vodata ce ti dojde do gusata,i ce pocnes da krcis,dali i togas ce si cutis,ili ce povikas kolku sto te drzi glas:BOZE,POMOGNI MI! ?(e ajde sega da te vidam) |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку за твоја информација, а ако си барем малку доблесен ке се извиниш |
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a zasto?
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да ке повикам помогни ми, но не и „боже“, а не посакувам да се најдам во таква ситуација, нуту пак тебе би ти посакал, иако ти ме стави таму |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |