IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:19
[/QUOTE]

BTW, за твоја информација, ја имам дома библијата и сум го прочитал стариот завет, кој и во к*ранот не е многу различит. Јас не зборувам напамет. [/QUOTE]

ABE BATKA, ZASHTO SI PRAISH BUDALA OD SEBE???

ti rekov deka nepoznavanjeto na edna rabota, odnapred te osuduva na propast!!!

Samo shto se potvrdi mojot sovet do tebe!!!

Stariot zavet od Biblijata i k*ranot se razlika CRNO I BELO   i dokazuva deka k*ranot ne si go fatil u race, pa i tvrdish deka ne zboruvash od pamet, a vsushnost toa go pravish, da te prasham, kako se vika na makedonski jazik covek koj neja zboruva vistinata???

Ps. A noviot zavet si go ostavi za ponatamu neli
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:27
Не спомнав никаде дека к*ранот сум го прочитал.
Акој прави будала од себе е повеќе од јасно, прочитајте си ги вашите постови.
П.с. Новиот завет не ме итересира, го оставам на заблудените Христијани

Изменето од Ateist - 26.Декември.2007 во 01:29
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:34
se uste cekam malku podolgo objasnuvanje, velis:
znam deka covekot e Bog daj obrazlozi,
-Budistite veruvaat vo nesto slicno no sepak ona ego vo koe tie veruvaat e ona univerzalno ego ili nisto ili se, no i tie veruvaat deka do toa se doagja so odrekuvanje od se(post).
-sepak me interesira toa sto velis ti duri i Isus veli deka site lugje se mali Bogovi koi egzistiraat vo Boga no samo dokolku se soedinat so sv.Duh-univerzalnoto ego duri togas gi poprimaat Bozestvenite epiteti, vo sprotivno se samo lugje.
-sepak i toa da znaes deka site lugje se Bogovi, i toa e vera zosto sigurno nema naucno da mi go dokazes toa, neli.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:40
Јас ке ти одговорам во негово име, не човек е бог туку ЧОВЕКОТ ГО СТВОРИЛ БОГ (КАРЛ МАРКС)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:44
Ако не ти е јасно за што зборувам види го мојот прв пост на темава, каде што го цитирав Хесе
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:46
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Јас ке ти одговорам во негово име, не човек е бог туку ЧОВЕКОТ ГО СТВОРИЛ БОГ (КАРЛ МАРКС)

Abe dali si svesen deka postariot brat tebe ti se obraca?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:50
Originally posted by efendija efendija напиша:

Abe dali si svesen deka postariot brat tebe ti se obraca?

Очигледно толку си заслепен со Алах што веке и не гледаш, ниту пак ги читаш постовиве тука, очигледно си толку самобендисам да се читаш само себе си. Една од најголемите мани на вернициве - Нарцисоидност

Изменето од Ateist - 26.Декември.2007 во 01:52
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:51

Ме интересира некој атеист да ми одговори, доколку се соочил со смртна опасност, било во случај на обична турбуленција во авион па до нешто посериозно...сте помислиле ли на барање помош од ...ај да не речам Бог но Виша сила?

Ама искрено...

Изменето од maria_magdalena - 26.Декември.2007 во 01:52
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:53
Ne be batka,tebe izgleda mnogu ti se spie,ocigledno se slizna!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:53
Поскрено здравје од мене. НЕ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:56

Koga bi se davel vo nekoja reka,i koga vodata ce ti dojde do gusata,i ce pocnes da krcis,dali i togas ce si cutis,ili ce povikas kolku sto te drzi glas:BOZE,POMOGNI MI! ?(e ajde sega da te vidam)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:57
Originally posted by anakin anakin напиша:

<font size="7">ne veruvam deka postoi bogno znam deka covek e bog

Колку за твоја информација, а ако си барем малку доблесен ке се извиниш
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:58
a zasto?
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 02:00
Originally posted by efendija efendija напиша:

Koga bi se davel vo nekoja reka,i koga vodata ce ti dojde do gusata,i ce pocnes da krcis,dali i togas ce si cutis,ili ce povikas kolku sto te drzi glas:BOZE,POMOGNI MI! ?(e ajde sega da te vidam)

Да ке повикам помогни ми, но не и „боже“, а не посакувам да се најдам во таква ситуација, нуту пак тебе би ти посакал, иако ти ме стави таму

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.