IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 12>
Автор
Порака
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ
    Испратена: 25.Декември.2007 во 12:57
1. Bidejki nie vernicite za sebe ne mozeme od skromnost da kazeme deka sme dobri, bidejki samo eden e dobar togas nie koga pravime dobro toa go pravime vo negovo ime sto znaci deka ne nie ami Bog pomognal.
2. Bidejki ne treba da sudime toa znaci deka ne treba da im kazuvame na ateistite kolku se ednostavni, obicni, covecni lugje ami treba da gi ostavime sami da uvidat neka ovaa tema bide mesto kade tie bi mozele da ja branat tezata deka ima dobri ateisti.
  P.S.-mozat da ni dadat i primeri za dobri Ateisti.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 13:01
супер што си ја отворил темава постариот брат, еве и мене ме интересира како став ќе дадат некои добри атеисти и добри верници по ова прашање, белки ќе се разјаснат некои работи

поздрав среќа
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 20:06
kazi nesto so sodrzina. celo vreme samo proceduralni demagogii zboris. намигнување
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 22:21
da od proceduralni demagogii pun sajt

da vi pokazam  kolu e vazno da se svati naslov na temata

dobri ateisti znaci dobro veruvat deka gospod nepostoi i samo so svoi sili mozat da napravat raj ili pekol tukana zemjata a nikoj vozvisen nemoze da gi spreci vo toa

kako vremeto odminuva gledame deka so civilizaciskiot rast lugjeto sami tezneat da ja unistat ili da ja spasat planetata ( razni konvencii za prekin na globalnoto zatopluvanje)

postovani vernici  veruvajte deka nema sila koja moze da go spasi ovoj svet
ne molite se na gopspod nego na svesnite lugje koi pravat ili se trudat da napravat neso zaovoj svet

ateisti neveruvat vo raj zatoa i treba da im e griza za ova parce zemja

samo naivnite vernici mozat da se nadevat za bozjoto cudo-????

so ceka gospod koga gleda kako negova kreacija covek unistuva druga kreacija planeta i svet

ne ceka nisto- zatoa sto go nema - n

ne apeliram za razum vo glavata- nego veruvajte si vo sto sakate
no
sekoj koj kje uporebi termin deka ateisti se za zalenje ili deka imat mana ili im fali covecnosta TOJ  e  ili naiven ili e iskoplexiran

taka da postar brate - citajki te neznam so da mislam
nekoj so teza jas sum vernik, jas sumna piedestal, jas sumogledalo na dobrinata , jas sum tuka so vozvisena cel e totalno izguben vo realnosta i realniot svet i takov e samo za potsmev

pozdrav do site koi realno svakjat deka dobrinata na covekot totalno nezavisi dali veruvat vo alah bog isus ili neveruvat vo nisto

dobrrinata zavisi od negovite pogledi kon covectvoto i civilizaciskite vrednosti i karakterot na istiot individua

Изменето од anakin - 25.Декември.2007 во 22:23
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 22:50
Me interesira Anakine dali vie veruvate vo nesto?
Koj e vasiot patokaz vo zivotot?
Daj pojasni ni kakvi se vasite pogledi na zivotot,i nastanokot na vselenata(tuka spadja i zemjata)?
Na nekoi drugi forumi mnogu ateisti ja spomenuvaat Lemuria,koja e taa lemurija?
Daj raskazuvaj nesto za vas ateistite,nie se ubivme ovde raskazuvajci za sebe,a od vas ni zbor(sem nekoi mali nafrlanja kona nas)
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 23:29
On si zamisluva deka e Ateist,No nema blaga vrska so Ateizam!!!

Изменето од Sahih Bukhari - 25.Декември.2007 во 23:29
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 23:52
Pa ne znam bas dali sum jas izguben vo realniot svet, a i da e taka nisto strasno pa vo tvojot realen svet jas sum isto tolku izguben kolku i ti vo mojot,
ama dodeka sme vo virtuelniov svet koj e nepara realen, da ti kazam pravo se cudam kako naogjas vreme za realen zivot pokraj svoite malte ne 6000 postovi.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:14
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

On si zamisluva deka e Ateist,No nema blaga vrska so Ateizam!!!

И ти се замислуваш дека си верник, а блага врска немаш од вера, па никој не те прекори за тоа. Верувај си ти во што сакаш, не бегај од темата. На онаа накарадна тема, која што, Ако имаше малку доблест, почитуваната модераторка, немаше ни да ја отвори. Но тоа е што е и со самото тоа само си даде доказ, дека добар верник не може да постои, барем не меѓу христијаните. Замислете ве молам ако некој е атеист, тој имал мана. Секоја чест. Засрамете се сите тие кои го делите нејзиното мислење, барем колу што знам се удирате в гради со поимот Љубов, демек само вам ви е достапна. За жалење сте, патетично.....
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:19
DAJMI DOKAZ!!!!, deka nema blaga vrska so vernik????

Ali pazi, ti vikam dokaz,ne rekla kazala..... Dokaz!!!

Fakt!!! na koj fakt se povikuvash deka nesum vernik???
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:20
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Pa ne znam bas dali sum jas izguben vo realniot svet, a i da e taka nisto strasno pa vo tvojot realen svet jas sum isto tolku izguben kolku i ti vo mojot,
ama dodeka sme vo virtuelniov svet koj e nepara realen, da ti kazam pravo se cudam kako naogjas vreme za realen zivot pokraj svoite malte ne 6000 postovi.

imam jas vreme da
pravam fotografii
sliki
pesni
da posetuvam teatri operi
imam vreme za sve
a dali ti neso pravis osim so citas biblija uzduz i poreku
hahahah
izguben si vo realnosta so zaslepena vera
koja i taka vo istorija na covectvoto ne napravi dobri dela
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:23
Originally posted by efendija efendija напиша:

Daj pojasni ni kakvi se vasite pogledi na zivotot,i nastanokot na vselenata(tuka spadja i zemjata)?
Daj raskazuvaj nesto za vas ateistite,nie se ubivme ovde raskazuvajci za sebe,a od vas ni zbor(sem nekoi mali nafrlanja kona nas)

dali veruvame vo nesto???
kje ti odgovoram jas neveruvam vo nisto-- nemam potreba da veruvam

jas sakam da znam se

a ne da veruvam vo nesto
znam za lugjeto
znam za naukata
znam za umetnosta
znam za ljubovta
znam za bon tonot
znam za humorot
samo neznam sto kje vi e da se zalazuvate

Изменето од anakin - 26.Декември.2007 во 00:23

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:23
Originally posted by efendija efendija напиша:

Немаме потреба од верување, тоа го оставаме за вас, верувајте и бидете слепи пред фактите и науката.
За вселената на многу пати сме зборувале на форумов и нема да се повторуваме тука, на тема која не е адекватна, пребарај по форумов, ќе најдеш.
А што тоа раскажавте за себе? Дека секој кој е неверник е глупав, има маани, е лош по природа? Освен лепење коекакви етикети на нас Атеистите не видов друго.
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:25
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

DAJMI DOKAZ!!!!, deka nema blaga vrska so vernik????

Ali pazi, ti vikam dokaz,ne rekla kazala..... Dokaz!!!

Fakt!!! na koj fakt se povikuvash deka nesum vernik???

abe vernik si
veruvaj si slobodno
vo gacki bajki i legendi

Изменето од anakin - 26.Декември.2007 во 00:25

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:26
Inaku se nadevav na povekje postovi na Ateisti koi bi ja branele so fakti svojata pozicija.
dali toa sto ne veruvaat vo eden Bog znaci:
-daka ne veruvaat vo nisto
-deka veruvaat vo sebe
-deka veruvaat vo covestvoto
-deka veruvaat vo materijata
-deka veruvaat vo energijata
-deka veruvaat vo ideja
-deka veruvaat vo nauka
-deka veruvaat vo se

-Ako ne veruvate vo nisto togas ne veruvate ni vo sebe i so toa ne veruvate ni vo toa sto go zboruvate a so toa ni go trosite vremeto, ama nej se.
-ako veruvate vo sebe, togas kazete zosto pa mozebi i site nie ke poveruvame vo vas, samo togas ke imame kolku ateisti tolku bogovi.
-da se veruva vo covestvoto toa i ne e taka loso zosto sepak e nekoja zbirna imenka , ama sepak samoto covestvo za sebe tvrdi deka e pojava ili proizvod, a ne izvor. i povtorno tuka ima losi i dobri a znaeme deka eden kup dobri ne mozat da popravat kolku sto moze da rasipe eden zol
-Materijata ne e definirana i kako takva se uste ne moze da se dokaze deka postoi
-Energijata mozebi ama i taa e nedefinirana i nedefinirliva.
-idejata koja gi opfakja site gorni  i kojznae sto li uste ne dobro peki
-nauka toa e vsusnost sredstvo a ne cel naukata sluzi za da ni pomaga da se razvivame i da so pomos na ideja gi svakjame energijata, materijata, pa i samite idei.
-Koj veruva vo se go videl Boga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.