|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 89101112 146> |
Автор | |
emkas
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgubena Radost Eden list, eden zbor, so edna nadez se preocuvaat nejzinite misli i cuvstva vo pisuvanje. Zivej so ljubov za da bides ljubena, so nadez za da bides posrekna za podobra idnina. Melanhonija, bezdushnost, bes se nasobralo vo nea. Glavobolka koja postojano ja goni i pridushuva. Samouckite vrati na nejzinoto srce se ispukani i potemneti.... surovoto minato go zasidalo nejzinoto srce so bigoren kamen. So izgubena smetka na vremeto, zatvorena megu cetiri sida, so oci obzemeni od kopnez, bez socuvstvo na lugeto sto ednas veke minuvale po svetlosnata pateka ........... Taa go stiska so dlaboka sila penkaloto da potece tronka krv i od nego kako i od nejzinoto srce za da ja dokaze taa svoja bezdushnost skriena dlaboko vo nezjinoto mlado telo.... Taa, ne se cuvtsvuva otfrlena od nikogo i nishto, no... cuvstvuva kako gi otfrla site okolu nea licno taa... devojkata so zeleni oci, devojkata koja se prepushta na drushtvoto od bolka, bezdushnosti bes. Taa... ne e poveke onaa devojka shto nekogash bese. Zivotot sepak go stori svoteto.... Luznite i tragite go napravija svoeto isto.... Boze, zarem taa sakashe seto toa da se sluci... Boze, te molam sepak pomogni i.... |
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..veke zazoruva..umoren sum za da pisuvam poezija..ali da ne bide bez ic..eve malku HAIKU od mene....
.."jas i pc-to,novo utro cvrc..son-prc" |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VECHERVA
Vecherva...vecherva... jas sum zemjata pod nozete tvoi vechera...vecherva... sum na moite kolena kleknati vecherva...nauchiv da polzam zatoa sto noki kako ovaa letaat na kriljata na angelite ...i moite ochi se shiroko otvoreni ...i moeto srce e shiroko otvoreno strasta ja ispolnuva sobata vecherva ti ja predavamdushata na tebe ...isto kako da ne sum go ziveel zivotot dosega. Ako mi dozvolish jas ke ti go pokazam mojot svet samo daj mi sto chuvash za mene pokazi mi od sto si napravena samo daj mi go toa sto mozesh zivej malecka zivotot e glasen i kazi mi ja tvojata prikazna ...daj mi poveke ili toa sto go imash. Za sekoe nebo sino sto se pretvora vo oblak za sekoj son sto izcheznuva jas ke gi izmesham boite ke do donesam vinozitoto kaj tebe ke najdam zamislen pat ...mora da postoi svet za sekoe srce. Ke go zavrtam tvojot zivot naokolu ke te odnesam kade sto srceto i dushata prestojuvaat ke te odnesam nasekade ke bidam glasot vo tvojata glava chuden del od tvoite snishta ...misla sto nekogash si ja zaboravila. ZATOA STO TAA BESHE NAPRAVENA OD ISTATA TEMA OD KOJA SE NAPRAVENI MASHKITE SNISHTA NAJHRABRITE KE PADNAT NAJUMNITE KE POLZAT... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
decko ovie sam gi napisa?
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...hahahhaaa...ne be ...so moliv i hartija pa na tastatura.i ima uste mnoogu od mestoto od kaj sto doagaat, se nadevam...pozdrav...:) Изменето од ...Well... - 17.Декември.2007 во 05:11 |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo be bato, nekoj ne znae da skrsti dva zbora na makedonski ti po celi pesni pa i na anglski
alal da ti e stvarno, prodolzi taka |
|
ange
Група Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVE MALKU OD MOJATA POEZIJA
NE SAKAM DA JA EKSPONIRAM BIDEJKI TOA SE SEPAK MOI CUVSTVA KOI MOZEBI NE SE NAJDOBRO IZRAZENI. drop a tear-take a look back what you see is what you lack i wait for you with heart of sorrow i'm terribly affraid of not seeing you tomorrow the gates of heaven aren't waiting for me i'm not what your eyes wanna see how can i just forget it all and leave when this life won't let me be i fear at night i cry my self to sleep searching for a light-do you hear my weep ? i took my empty soul and burried it so deep i pray for you and i cry my self to sleep |
|
ange
Група Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
if the Gods made me to suffer this fate
does that mean they know how to hate? i have done nothing wrong i have never sined i'm not week but neither strong that i have ever been sometimes i wonder are you out there if you are hit me with thunder i will not get scared and how come sometimes all the thins i love are so much more different from the things i really have i'd like to wake up in a whole another story where i won't feel no fear no missery no worry lele lele znam deka se malku bedni moive tekst4inja ama toa e toa ne e deka ne mozam da napisam nesto posofisticirano no navistina nekogas sum se 4uvstvuvala vaka pa zatoa mozebi izgledaat malku lito ne mi zameruvajte |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nacrtaj krug
Po nego slepo odime Eden do drug A ne se ni poznavame, Zamisli den Beskrajno siv i umoren Tamu ke me najdes. Svetlo i mrak Vo tebe se ogleduva Nemo bez glas Toneme sega ti i jas Zamisli den Beskrajno siv i umoren Tamu ke me najdes. Bolka i strast Ljubov sto ne povreduva Ogan i mraz Toa sme nie ti i jas, Zamisli den Beskrajno siv i umoren Tamu ke me najdes. Kako nekogas Raceve za ljubov molat Sonuvam za nas Koj si ti, koja sum Kako da te najdam.. |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZABRANETA LJUBOV
So bolka disham... so strav gledam... se molam za dvajca ...za ljubovta nivna ...za podobro utre. Za dve dushi iskreni i za tagata sto srcata nivni gi polni koi ziveat na greshno mesto i vo greshen moment ...vo surov svet,kade sto vistinskata ljubov e retkost, i kade sto nevazi praviloto za "bezgranichna" ljubov. Ja vidov...ooooh,prokleto ja vidov tagata, vo ochite nivni... i bolka na lica dve nevini,i chekav na odgovorot od gore, ko sto poged dignav kon nebata vishni, i se mi se vide izgubeno... ...ako me prashuvate mene. Si pomisliv samo na moment deka, svetot moze da go smenat, o,gospode mora da sum bil i gluv i slep... ...za zakanata koja chekashe zad agolot na strasta nivna, na krajot od patot na nadezhta. ...i zborovite nivni,od srce kazani... ...kade si sega ljubov moja?,prasha taa... Pamtam i podobri denovi... so tebe kraj mene... i tvojata toplina,vo nokite ladni... nepostoi neshto sto za tebe ne bi storil... i edinstvena rabota sto sega ja sakam si ti kraj mene nesudena moja. ...srce moe ...te sonuvam...tivko zaplaka taa... ...gladna sum za ochite tvoi, ...zedna sum po usnite tvoi, ...ti si mi dlaboko vo krvta koja niz mene teche... ...oooh,tvojot dopir. ...oooh,zvukot na tvojot glas me progonuva,vo nokite tivki. ...do slednoto viduvanje...zasekogash moja... ...vo nekoe drugo vreme i drug zivot. ...do gledanje ljubov moja ...ooooh,kolku blisku no sepak daleku. |
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima li zlaten dozd?
Jasno sonce za site sto gree, Ima li svetlina? Eden den sto vo sreka se budi Za site nas, Ima li bolka sto ne dopira.. Do mene. Ima li nekoja? Sto te gree koga zaspivas, Ima li nekoj drug? Sto vo ocite moi se budi, Ima li glas? Sto vo tebe gori i koga si sam.. Bez mene. Ima li posle se? Nadez skriena vo mislite, Mozat li solzite? Da te vratat vo nokite moi, Samo za mig Ziveam srekno vo moite sni.. So tebe. I sekoj za sebe so svoite tagi I sekoj vo sebe znae sto mu fali, No koj da ti kaze Kolku mi znacis ti. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕПИТАФ Љубовта ми беше и дрога и лек, и проклетија и спасенија за животниот ми век, кон неа сиот живот жедно се стремев во пламенот нејзин до последен атом согорев. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mirisa..
Mirisa na zbogum, Mirisa na nas. Ova e pocetok na krajot.. A ti ko da ne me poznavas, A ti veke ne si prisuten, gledam. Mirisa.. Mirisa na druga, Mirisa zar ne? Zaludno veke e da zboram.. A ti ko da ne me poznavas A ti veke ne si prisuten, gledam. Sakav da mi bides den Sakav da ti veruvam, I vo tvoi pregratki Da se budam. Sakav da mi bides den Da mi bides posleden, Premnogu barav.. Premnogu gubam. |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |