|
ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ |
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evaka
ova e posledno ubo se izjasni te zabole tebe za tie 15 deca samo zatoa so ne bile muslimani znaci bas ti e gajle za lugjeto nego se grizis samo za vernicite od tvoja religija jaki toa vernici ste alal vi vera a sega nekoj kje mi otavar tema DOBAR ATEISTA vs LOSH VERNIK more DOBAR VERNIK mi dojde ko kec na desetka- da se uveri connectet deka ateisti ne se zlo po difolt |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A TEBE DOBAR ATEISTU TE ZABOLE ZA 3 MILJONIIIII UBIENI CIVILI A? ILI NE??
mozesh da mi gi izvrtuvash zborovite kako sakash, no nemozesi i vistinata, podolu ti napomenav deka sekoj eden koj ubiva nevini luge, islamot go osuduva a jas sum sledbenik na islamot, i nesi prai filmcinja deka si dobar covek, megu tebe i dobrina ima nekolku svetlosni godini razlika, ti si samo alatka shejtanova, slikata ti go ptvrduva toa, mu se vosh*tuvash na gavolot, pa i tvoite postovi se jasni, iako za sebe tvrdish deka si Ateist, NE SI Ateistite voopshto ne se slicni na tebe..... pravi shto sakash i dokazuvaj komu sakash, ova e moj posleden post do tebe!!!! Изменето од Sahih Bukhari - 25.Декември.2007 во 00:43 |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od ova sto dosega go pisuvas,connectet edinstveno moze da se uveri deka vo tikvata nemas nisto drugo,osven praznina! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa vidi koga se nema covecen odgovor se pravi kako ti prazna glava i slicno bravos bravos Изменето од anakin - 25.Декември.2007 во 00:44 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa site sme ludje,ili ne sme? |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi sme lugje
no drugite mozebi gi sakat ljugjeto povekje od boga |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega e red anakine jas da te prasam nesto: ZOSTO NE VERUVAS VO BOGA? |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zatoa so ne postoi brate
postoja jas postois ti postojat mnogu lugje na svetov milijardi a bog ne postoi nitu go vidov nitu go gledam nitu kje go vidam pa ni osetam a as i me briga nekju da ima nikoj nad mene |
||
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin navleguvas od pogresna perspektiva vo ovaa tema .....
pred da dobies ti odgovor na toa prasanje treba da rascistime so toa dali ti veruvas deka postoi Bog ???
a bidejki si ateist ne veruvas , jas bi ti rekol vaka ,
nie sme nauceni deka tuka koa ke gledame nekoja kola znaeme deka zad taa kola postoi i sozdatelot .......toa e covekot .
koa ke pogledneme avion isto taka znaeme deka toa nekoj go sozdal ....covekot
za da covekot nesto sozdava mora pred toa da otkriva nekoi zakoni od fizikata , hemija, matematika ....i t.n
Albert ajnstajn rekol deka E=MC2, no ajnstajn ne gi sozdade tie zakoni on samo gi otkri , isto kao i drugite fizicari, astrofizicari, kosmolozi , koi sto deneska za mnogu nesta mozaat da ni objasnuvaat deka toa taka i taka poradi toa sto vo astrofizikata postojat tie i tie zakoni , i seto toa e so neverojatna preciznost.........
Astrofizicarite otkrivaat zakoni koi veke postojaat no tie ne gi vmetnale tie zakoni , nitu pak gi sozdale , tuku bile sozdadeni od nekoj koj sto e mnogu po mudar i pomoken ,.....
Pa jas te prasuvam koj e toj koj sto gi sozdal tie zakoni vo univerzumot, koi sto deneska nasite naucnici postojano gi otkrivaat vo razni oblasti ???
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha,znaci spored tebe merivo zada veruvas vo nesto e TOA DA POSTOI!-I sega spored tvojata logika,posto jas ne go gledam tvojot pamet,znaci mozam slobodno na cel glas da recam deka:TI NEMAS PAMET! |
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bukhari, mnogu te pochituvam, znaesh... no kje ti go odgovoram deka mi stana maka od tvojot post pogore...
Me boli dushata za 3 milioni muslimani... isto tolku me boli dushata za 15-te deca shto zaginale... isto tolku me boli za sekoj shto kje zagine od nekoj koj tvrdi deka ima povisoka cel... isto me boli i za muslimani i za hristijani i za budistichkite sveshtenici vo Burma. Zatoa shto ednoto ubistvo ne go opravduva drugoto... se dodeka taka mislime, nema nikogash da prestane ova shto sega se sluchuva... sramota i greota e shto ima lugje koi naogjaat opravduvanje vo verata za da ubivaat lugje koi ne se vooruzheni. Ova vazhi i za ednata i za drugata strana! Sekoj den koga kje poglednam deka zaginal nekoj kanadski vojnik vo Afganistan, sekogash poglednuvam i proveruvam i kolku civili, lokalno naselenie zaginalo denta... zatoa shto i tie ginat ne samo od vojnichka raka, tuku i od nekoj koj veli deka vo ime na Boga go pravi toa. Vistinskite voini, vojuvaat so voini. Vo momentov, se e izmeshano! I na ednata i na drugata strana... i site se greshni i pogreshni i od gjavolot lichno! Nema opravduvanje! Nema pravednost vo toa! Nema dovolna prichina za da otidesh nekade vo tugja zemja, da velish deka im nosish sloboda i da vperish pushka na zhena i deca vo nejziniot dom! No nema dovolna prichina za nekoj da stavi pojas so dinamit okolu sebe i da vleze vo uchilishte ili slatkarnica i da gi raznese decata naokolu! Nema! Mozhe celoto semejstvo da mu bilo pred ochi istrebeno, NEMA opravduvanje toj da postapi na ist nachin! Samo se prashuvam, koga nie kje najdeme dovolno sila i hrabrost da se sprotivstavime na ubivanjeto voopshto, a ne da barame logika, prichini ili opravduvanje za toa... So pochit prijatele, Zidarski |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravo brate
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prijatele,ocigledno nesi go razbral Buhari,toj mnogu dobro se izjasni po ovaa rabota,a se izjasniv i ja,te molam vratise nekolku stranici nanazad i ce go vidis stavot na islamot po ova prasanje.Mislam deka e ferski prvo da procitas dobro pa posle da komentiras.Ne vaka od prva raka.... Pozdrav i od mene |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |