|
ЕУТАНАЗИЈА - убиство од милосрдие |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Автор | |
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa za sreka ne sum medicinska sestra . Mislam deka bi imala hrabrost, ne mozam da tvrdam so sigurnost ama koga bi se odlucila da se zanimavam so medicina a eutanazija e dozvolena so zakon togas najverojatno i bi... ne bi mozela da go gledam pacientot kako me moli da mu gi skratam makite a jas da si sedam so skrsteni race |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmmm, a da te moli nekoj sto ti e mil i drag i sto go poznavas cel zivot, i znaes deka ti treba da go UBIES?
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOZEBI EUTANAZIJATA TREBA DA JA PODDRZIME,MEGJUTOA TAKA RAZMISLUVAME SE DO MOMENTOT KOGA (NE DAJ BOZE)PACIENTOT KE BIDE NEKOJA NASA DRAGA OSOBA...E TOGAS VEKE NE ZNAM DALI BI BILE TOLKU ODLUCNI ZA POSTAPKAVA ZASTO NADEZTA POSLEDNA UMIRA.SE SLOZUVAM SO IQ.TOA E MEC SO DVE OSTRICI
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ја сметам еутаназијата за убиство, а мислам дека (скраја да е) да му се случи ова на некој мој близок, би знала како да постапам во однос на тоа каква е личноста , ама сепак не сум баш сигурна за сето ова, не сум размислувала. Знаеш јас поддржувам борци, секој треба максимално да си го искористи животот, ама еве за себе лично знам дека повеќе би сакала да живеам ден помалку отколку тој ден да го поминам во маки. Еве едно прашање зошто не сум сигурна: исклучување на апарати кога некоја личност е во кома спаѓа во еутаназија? Ова сигурно не би направила.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOGA SME MLADI I ZDRAVI SIGURNO DEKA KE RAZMISLUVAME TAKA.PODOBRO 1 DEN POMALKU OTKOLKU DA GO POMINEME DENOT VO MAKI.AMA KOGA KE DOJDE KRAJOT NE ZNAEME KAKO SE RAZMISLUVA.IMAM MNOGU STARA BABA (86 GODINI)KOJA SEKOJ DEN GO MOLI GOSPOD DA JA ZEMI,AMA SEKOGAS KOGA KE POCUVSTVUVA DEKA NE I E DOBRO BARA DA JA NOSIME NA LEKAR?!ZNACI SE BORIME DO KRAJ I SAMO BOG ILI NEKOJA DRUGA SILA KOJA I DA E E TAA STO KE RESI KOGA KE SI ODIME OD OVOJ SVET,NIKAKO DRUG COVEK
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби, можеби не викам не, не знам како ќе се чувствувам постара, ама сепак мислев на големи маки и сигурна смрт која би требало да настапи во скор период. Ама велам, сепак не сум сигурна
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa se vika ubistvo od milosrdie, znaci utepuvas nekogo sto si go sakal
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu potesko e da go gledas onoj sto ti e mil i drag kako poleka umira vo bolki a znaes deka nema lek. Ne e nimalku lesno da mu zboris deka ke ozdrave koga znaes deka nema da ozdrave, nitu mozes da bides pokraj nego so nasmevka na lice. da ne zborime za agonijata sot se slucuva ako bolesta se oddolzi so godini. |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se slozuvam, dovolno e teska samata smrt a uste koga trae dolgo...
|
|
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imase edna emisija so zena sto bese nepodvizna celosno i zatoa sakase da umre, za da ne bila na tovar na drugite, iako mazot i se grizese za nea i velese deka ne saka taa da bide mrtva iako e celosno nepodvizna i ne moze nisto da napravi sama...
taa pobara od drzavata da i se dozvoli injekcija so koja veke nema da bide na ovoj svet, ama ne i dozvolija... znaci ovde nemalo nikakvi bolku pa taa sepak ne sakase da zivee...ne se site so starsni bolki sto sakaat da umrat! |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕУТЕНАЗИЈАТА СЕ СПРОВЕДУВА..АМА ТИВКО...........НЕЧУЈНО.....ИНКОГНИТО......
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
burucaga
Сениор Регистриран: 08.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 978 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тоа наша одлука,туку на тој што не создал.Нашето сочувство,жал,болка за болниот...желбата да ја спречиме таквата агонија е рамно на помислата на самоубиство,не можноста да се помириме,справиме со судбината.Ако нештото е такво какво што е,тоа е со некоја причина,или за нечиј пример.Човек мора(произлегува од зборот морал),да ги почитува моралните критериуми во кој спаѓа и зборот убива,па макар бил и од милосрдие.Болката е голема,но "казната" поголема и треба човечки да се издржи. [[-X]
|
|
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
|
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
burucaga
|
|
zumbulka
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
definitivno da
grdo e da gledas covek kako umira a znaes deka ne mozes nikako da mu pomognes....vaka barem ke se postedis i sebesi od maka a i drugiot |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |