IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 17:09
Originally posted by anakin anakin напиша:

samo poradi connected gi zbrisav site moi postovi
oti големо%20гушкање

no sepak pisuvajte na tema

DOBRI CRNCI  vs LOSHI BELCI

анакин, не заборавај дека ова е подфорум ВЕРОИСПОВЕД и од старт некои работи се подразбираат намигнување
но, се е до мотивите и до целта....јас немам скриен мотив нити пак негативна цел со темава.
темава ја издвоив повеќе за верниците анакин, за оние кои заборавиле некои важни и клучни работи, за оние кои ја читаат редовно Библијата и к*ранот, за мене
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 18:31
toa e tvoe pravo

mene temava ne mi eo dopagja ich
i me nevreduva

zatoa kje se boram protiv ova tema
kako nikogas do sega na forumov

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 18:59
Jas ne znam sto se lutite ako recam deka site nie bilo vernici ili nevernici sme samo lugje, i gresni sme , i tuka stavam tocka . ne samo za ateistite ami i za vernicite, ili kako sto konkretizirav i za sebe ete veke rekov deka sum prekrsil nekoi od zakonite bilo Bozji bilo drzavni, i jas veruvam deka mozebi so silna vera vo Boga toj ke se smiluva na mene i ke me povede po vistinskiot pat na vistinata, i ne velam deka toa e moj izum ednostavno si poveruvav zosto zivotot taka me ucel, ili sto si velime nie vernicite fala mu na Boga, jas ne znam so sto sum zasluzil da mi se lutite sto ete sum poveruval na Zborot vo Biblijata.
Sega da zememe kako Ateist dali covek moze da kaze deka e dobar(posto neli nie vernicite si priznavame deka ne sme dobri i deka samo eden e dobar)
Da definirame - koj e dobar
Nie hristijanite velime deka e dobar onoj koj gi sledi i ne prekrsil nitu ednas nitu eden zakon, i ete si priznavme deka osven Isus nie za takov ne sme ni videle ni cule.
Analogno na toa za Ateistite bi trebalo da vazat zemnite zakoni ili zakonite vo zemjata vo koja ziveat, zosto neli tie se vrvniot dostrel na covekot.
nema da zemam predvid nekoi zemji za koi povekjeto od ateistite bi gi narekle muslimanski ili hristijanski drzavi.
Sega da zememe prosecno demokratsko opstestvo, tuka nekade iako na dnoto sepak se naogja i nasata tolku mila Makedonija.E sega koj vo Makedonija bilo vernik bilo nevernik ne prekrsil barem eden zakon.
  -dali sekogas izdal ili pobaral  fiskalna, i dali prijavil takva pojava koga negde ne mu bila izdadena fiskalna smetka (za nase dobro neli)
  -Dali ne zapalil cigara vo javna prostorija ili prijavil takvo odnesuvanje od treto lice,
  -dali ne podmitil nekogo ili ne prijavil koga mu bilo pobarano mito
  -dobil drzavna rabota bez pritoa da clenuva vo vladeacka partija, ili da podmitil ili prijavil deka ne dobil rabota zosto od nego se baralo da pristapi vo nekoja partija
  -storil se sto moze za vo svojot dom instalira soncevi kolektori i dr, pronajdoci prijatelski kon planetata zemja,
  -dali doniral sredstva sekogas koga ima humanitarna akcija
  -Dali navistina e covecki da se razmisluva deka so toa sto direktno ne sme ubile nekogo sme dobri .
ova se samo del od pricinite poradi koi se smetam sebesi za gresnik ne samo pred Boga ami i pred site vas tuka na forumov a i pred planetava so se na nea, pa duri i kon kosmosot.
I nema opravdanie ima samo kaenje i molitva da Gospod mi pomogne da so rabota poleka se popravam i podobruvam.

Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:05
otvori si druga tema
i tamu
pisuvaj svoi zalopojki kolku si gresen i moli mu se na gospoga na te odnese na pat na koj kje mu se dopagjas

namesto da pravis ona da si se dopagjas na samiot sebesi prvenstveno. pa na najbliskite tvoi , pa na okolinata tvja

ova e sasim druga tema

tuka se omalovazuvat ateiskite i se kazuva deka se podori od losite vernici
ne si ja svatil temata ili neso za inat pisuvas tuka

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:07
da e jasno dragi forumdzii

vo ova tema treba da elaborirate deka mislite ili ne mislite deka dobrite ateisti se sepak podobro zlo od l.o.s.h.i.t.e vernici

jasnoooooooooooooooooooooooooтагатагатагатагатагатагатагатагатагатага

Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 19:08

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:12

da e jasno dragi forumdzii

vo ova tema treba da elaborirate deka mislite ili ne mislite deka dobrite ateisti se sepak podobro zlo od l.o.s.h.i.t.e vernici

jasnoooooooooooooooooooooooooтагатагатагатагатагатагатагатагатагатага

слабо препишуваш, затоа ќе биде подобро добро да го научиш материјалот ако сакаш да положиш голема%20насмевка

а постариот брат анакин не ти се обраќаше тебе, и немаш право ти да му кажуваш каде треба да пишува или да не пишува.
кога веќе немаш респект кон вакви работи подобро игнорирај ги отколку да напаѓаш нечија личност

темава е супер за оние кои се добри атеисти и лоши верници, за сите луѓе кои ја читаат
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:17
pocnuvas da se gubis vekje connected vo razmisluvanjata
se pojkje mi nalikuvas na accelera moja sakana moderatorka

so moze da e super temata?????

jas da ucam materijal koj saka da ponizuva i da gi pravi odredana grupa na ljugje  po difolt so maana i so poniska vrednost nemam namera

takvi materijali ti prepustam tebe za da si polozis
pred kogo da polagas???-- pa neka bide za prv moment pred ogledaloto

Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 19:18

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:22

pocnuvas da se gubis vekje connected vo razmisluvanjata
se pojkje mi nalikuvas na accelera moja sakana moderatorka

so moze da e super temata?????

jas da ucam materijal koj saka da ponizuva i da gi pravi odredana grupa na ljugje  po difolt so maana i so poniska vrednost nemam namera

takvi materijali ti prepustam tebe za da si polozis
pred kogo da polagas???-- pa neka bide za prv moment pred ogledaloto

без коментар....за сега
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 19:31
Originally posted by connected connected напиша:

samo poradi connected gi zbrisav site moi postovi
oti големо%20гушкање

no sepak pisuvajte na tema

DOBRI CRNCI  vs LOSHI BELCI

анакин, не заборавај дека ова е подфорум ВЕРОИСПОВЕД и од старт некои работи се подразбираат намигнување
но, се е до мотивите и до целта....јас немам скриен мотив нити пак негативна цел со темава.
темава ја издвоив повеќе за верниците анакин, за оние кои заборавиле некои важни и клучни работи, за оние кои ја читаат редовно Библијата и к*ранот, за мене

aha
ova tema ja izdvoi za vernicite koi zaboravile nekoi vazni i klucni raboti pa najde da gi proreduvas so kutrite dobri ATEISTI
не%20вреденсвиркање

Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 08:39
Анакин не биди толку свилен другарче..Сакав да кажам дека сите околу моево окружување и еден добар процент ги сметаат атеистите како сатанисти..И зато реков и тие се луѓе, а ти одма скокаш се навредуваш..покулирај малку, види што е како е...немој одма да брзаш со размислувањето и донесувањето пребрз заклучок
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 08:55
slusaj napisav dolg post- no go zbrisav
nemam namera da se nategam- pogotovo ne so tebe-
pozdrav

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 09:15
imam predlog za novi temi
osim
DOBRITE CRNCI vs LOsh*tE  BELCI
predlagam

DOBRITE INDIJANCI vs LOSITE KAUBOJCI
DOBRITE LOPOVI vs LOSITE POLICAJCI
DOBRITE NAIVCI vs LOSITE SLIKARI
DOBRITE EPIZODISTI vs LOSITE FILMSKI ZVEZDI
DOBRITE MOTELI vs LOSITE HOTELI
DOBRITE IRANCANI vs LOSITE AMERIKANCI

moit kje mi teknit i neso drugo

Изменето од anakin - 24.Декември.2007 во 09:15

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 09:25
Мислиш, бирање на помалото „зло“од 2 понудени?
Не, не сум за тоа.

Приказната со Самарјанинот неја сфаќам у стил што е подобро од две зла.

Најдобро е пред се човек да биде ДОБАР ЧОВЕК, ВИСТИНСКИ ЧОВЕК.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 09:30
aha
milo mi e so svati
te gushkam mnoguuuuuuuuuuuuuuголемо%20гушкање

tocno sfati deka naslovot  na temata kazuva ODBERI POMALO ZLO
A ATEISTITE SE KVALIFIKUVAT ( i toa dobrite demek) KAKO ZLO

големо%20гушкање

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,221 секунди.