|
ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | ||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
анакин, не заборавај дека ова е подфорум ВЕРОИСПОВЕД и од старт некои работи се подразбираат но, се е до мотивите и до целта....јас немам скриен мотив нити пак негативна цел со темава. темава ја издвоив повеќе за верниците анакин, за оние кои заборавиле некои важни и клучни работи, за оние кои ја читаат редовно Библијата и к*ранот, за мене |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e tvoe pravo
mene temava ne mi eo dopagja ich i me nevreduva zatoa kje se boram protiv ova tema kako nikogas do sega na forumov |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ne znam sto se lutite ako recam deka site nie bilo vernici ili nevernici sme samo lugje, i gresni sme , i tuka stavam tocka . ne samo za ateistite ami i za vernicite, ili kako sto konkretizirav i za sebe ete veke rekov deka sum prekrsil nekoi od zakonite bilo Bozji bilo drzavni, i jas veruvam deka mozebi so silna vera vo Boga toj ke se smiluva na mene i ke me povede po vistinskiot pat na vistinata, i ne velam deka toa e moj izum ednostavno si poveruvav zosto zivotot taka me ucel, ili sto si velime nie vernicite fala mu na Boga, jas ne znam so sto sum zasluzil da mi se lutite sto ete sum poveruval na Zborot vo Biblijata.
Sega da zememe kako Ateist dali covek moze da kaze deka e dobar(posto neli nie vernicite si priznavame deka ne sme dobri i deka samo eden e dobar) Da definirame - koj e dobar Nie hristijanite velime deka e dobar onoj koj gi sledi i ne prekrsil nitu ednas nitu eden zakon, i ete si priznavme deka osven Isus nie za takov ne sme ni videle ni cule. Analogno na toa za Ateistite bi trebalo da vazat zemnite zakoni ili zakonite vo zemjata vo koja ziveat, zosto neli tie se vrvniot dostrel na covekot. nema da zemam predvid nekoi zemji za koi povekjeto od ateistite bi gi narekle muslimanski ili hristijanski drzavi. Sega da zememe prosecno demokratsko opstestvo, tuka nekade iako na dnoto sepak se naogja i nasata tolku mila Makedonija.E sega koj vo Makedonija bilo vernik bilo nevernik ne prekrsil barem eden zakon. -dali sekogas izdal ili pobaral fiskalna, i dali prijavil takva pojava koga negde ne mu bila izdadena fiskalna smetka (za nase dobro neli) -Dali ne zapalil cigara vo javna prostorija ili prijavil takvo odnesuvanje od treto lice, -dali ne podmitil nekogo ili ne prijavil koga mu bilo pobarano mito -dobil drzavna rabota bez pritoa da clenuva vo vladeacka partija, ili da podmitil ili prijavil deka ne dobil rabota zosto od nego se baralo da pristapi vo nekoja partija -storil se sto moze za vo svojot dom instalira soncevi kolektori i dr, pronajdoci prijatelski kon planetata zemja, -dali doniral sredstva sekogas koga ima humanitarna akcija -Dali navistina e covecki da se razmisluva deka so toa sto direktno ne sme ubile nekogo sme dobri . ova se samo del od pricinite poradi koi se smetam sebesi za gresnik ne samo pred Boga ami i pred site vas tuka na forumov a i pred planetava so se na nea, pa duri i kon kosmosot. I nema opravdanie ima samo kaenje i molitva da Gospod mi pomogne da so rabota poleka se popravam i podobruvam. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
otvori si druga tema
i tamu pisuvaj svoi zalopojki kolku si gresen i moli mu se na gospoga na te odnese na pat na koj kje mu se dopagjas namesto da pravis ona da si se dopagjas na samiot sebesi prvenstveno. pa na najbliskite tvoi , pa na okolinata tvja ova e sasim druga tema tuka se omalovazuvat ateiskite i se kazuva deka se podori od losite vernici ne si ja svatil temata ili neso za inat pisuvas tuka |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da e jasno dragi forumdzii
vo ova tema treba da elaborirate deka mislite ili ne mislite deka dobrite ateisti se sepak podobro zlo od l.o.s.h.i.t.e vernici jasnooooooooooooooooooooooooo Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 19:08 |
||
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
слабо препишуваш, затоа ќе биде подобро добро да го научиш материјалот ако сакаш да положиш а постариот брат анакин не ти се обраќаше тебе, и немаш право ти да му кажуваш каде треба да пишува или да не пишува. кога веќе немаш респект кон вакви работи подобро игнорирај ги отколку да напаѓаш нечија личност темава е супер за оние кои се добри атеисти и лоши верници, за сите луѓе кои ја читаат |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pocnuvas da se gubis vekje connected vo razmisluvanjata
se pojkje mi nalikuvas na accelera moja sakana moderatorka so moze da e super temata????? jas da ucam materijal koj saka da ponizuva i da gi pravi odredana grupa na ljugje po difolt so maana i so poniska vrednost nemam namera takvi materijali ti prepustam tebe za da si polozis pred kogo da polagas???-- pa neka bide za prv moment pred ogledaloto Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 19:18 |
||
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
без коментар....за сега |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aha ova tema ja izdvoi za vernicite koi zaboravile nekoi vazni i klucni raboti pa najde da gi proreduvas so kutrite dobri ATEISTI |
||
|
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакин не биди толку свилен другарче..Сакав да кажам дека сите околу моево окружување и еден добар процент ги сметаат атеистите како сатанисти..И зато реков и тие се луѓе, а ти одма скокаш се навредуваш..покулирај малку, види што е како е...немој одма да брзаш со размислувањето и донесувањето пребрз заклучок
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slusaj napisav dolg post- no go zbrisav
nemam namera da se nategam- pogotovo ne so tebe- pozdrav |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam predlog za novi temi
osim DOBRITE CRNCI vs LOsh*tE BELCI predlagam DOBRITE INDIJANCI vs LOSITE KAUBOJCI DOBRITE LOPOVI vs LOSITE POLICAJCI DOBRITE NAIVCI vs LOSITE SLIKARI DOBRITE EPIZODISTI vs LOSITE FILMSKI ZVEZDI DOBRITE MOTELI vs LOSITE HOTELI DOBRITE IRANCANI vs LOSITE AMERIKANCI moit kje mi teknit i neso drugo Изменето од anakin - 24.Декември.2007 во 09:15 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислиш, бирање на помалото „зло“од 2 понудени?
Не, не сум за тоа.
Приказната со Самарјанинот неја сфаќам у стил што е подобро од две зла.
Најдобро е пред се човек да биде ДОБАР ЧОВЕК, ВИСТИНСКИ ЧОВЕК.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aha
milo mi e so svati te gushkam mnoguuuuuuuuuuuuuu tocno sfati deka naslovot na temata kazuva ODBERI POMALO ZLO A ATEISTITE SE KVALIFIKUVAT ( i toa dobrite demek) KAKO ZLO |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |