IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДОБРИ АТЕИСТИ вс. ЛОШИ ВЕРНИЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 23:49
Originally posted by anakin anakin напиша:

da be da
da be da
da be da

perfidna kniga tova biblija

demek se ocekuvalo od vernicite da bidat dobri- zatoa so se dobri po defolt
a ne se oceluvalo od nevernik samarijanec toa - zatoa so tie se loshi po defolt

perfidna toa kniga
a perfidni i tie so ja citirat

da be da
da be da
da be da

мастерпис, нели?
и јас и се чудам секој ден повеќе и повеќе намигнување
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 23:55
covek treba sekoj den se povekje i povekje da osoznava
a ne se povekje i povekje da se cudi

1:0 среќа
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 23:57

da be da
da be da
da be da

perfidna kniga tova biblija

demek se ocekuvalo od vernicite da bidat dobri- zatoa so se dobri po defolt
a ne se oceluvalo od nevernik samarijanec toa - zatoa so tie se loshi po defolt

perfidna toa kniga
a perfidni i tie so ja citirat

da be da
da be da
da be da

Анакине, ова ти е текст за некоја песна, или ти ова стварно?

Епа ете и да бил некој лош по дефолт-митот со тоа е разбиен.

Ова е и одговор на дилемата вера наспроти дела и вице верса

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:01
abeeeeeeeeeeeeeeeee
si gi imate

site ateisti kako loshi po difolt
a posle ako nekoj se  pokaze - a mora da se pokazuva oti je losh po difolt
stanuva dobar samarijanec

kje se otrujam
se povekje i povekje me razocaruvate bogomili

hahah
vera nasproti dela??????????????
hahahahahhahah

abe dela nasproti dela

toa e fintata
sobirate babi i zabi

Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 00:03
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:04

abeeeeeeeeeeeeeeeee
si gi imate

site ateisti kako loshi po difolt
a posle ako nekoj se  pokaze - a mora da se pokazuva oti je losh po difolt
stanuva dobar samarijanec

kje se otrujam
se povekje i povekje me razocaruvate bogomili

hahah
vera nasproti dela??????????????
hahahahahhahah

abe dela nasproti dela

toa e fintata
sporeduvate babi i zabi

а бе не мешај баби и жаби, извади си го тоа од глава(кој ти го наметнал тоа, срам да му е)
кој кажал дека се лоши по дефолт?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:10
TI
ti si go napisala vo naslovotголемо%20гушкање
i baska imat samo edna maanaголема%20насмевка

Изменето од anakin - 23.Декември.2007 во 00:12

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:13

TI
ti si go napisala vo naslovotголемо%20гушкање
i baska imat samo edna maanaголема%20насмевка

читаш интерпункциски знаци?
намигнување
ај види пак плиз
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:17
големо%20гушкање necitam
i nekju da citam vekje
ova e krajno vetuvam
голема%20насмевка

losh sum po difolt
no kje se dokazuvam
vrashki kje se trudam
a zamisli da bev vernik
nemoram niso da se dokazuvam da da sum samarijanec po difolt

sega kje pisam vo individua  tema ATEIST
cao
vozi mishko

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 00:17
да појаснам, тоа маана, го употребив затоа што не ми текна посоодветен збор а со тоа не мислам ниту спротивно
и немам намера веќе да се објаснувам, кој сфати-сфати, кој не-немора
толку
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 12:39
ne e moe da kazuvam koj e dobar a koj los, toa si znae samo onoj koj gi znae nasite srca.
Jas kako Hristijanin smetam deka moeto opravduvanjeto i ne e nekoja rabota koja e vazna ni za mene ni za "dobriot vernik ili nevernik jas smetam deka pokajanieto za izvrseniot grev e ona sto go iskupuva covekot potocno negovata dusa no samo dokolku e toa iskreno pokajanie so namera takvata greska da ne se povtoruva.
A sega za toa Dobar ateist  ili los vernik pa jas mislam deka Isus ni dal odgovor na toa prasanje koga veli deka SAMO BOG E DOBAR, SITE NIE SME GRESNICI, I JAS EVE VI PRIZNAVAM DEKA VO MOJOT SUM GRESEL I SO MISLA I SO ZBOR I SO TELO, I SE MOLAM NA BOGA DA MI PROSTI I DA ME IZBAVI OD ISKUSENIE ZOSTO SAMIOT BEZ NEGOVA POMOS SUM NEMOKJEN .
A sto se odnesuva do Ateistite, - pa i tie se lugje i kako takvi se gresni, ako nekoj tuka moze da garantira za sebe deka e bezgresen togas toj neka gi pravda ateistite, Zosto i Isus veli deka toj ne dosol za pravednite ami za gresnicite, a gresnicite toa sme site nie koi barem ednas vo zivotot sme prerkrsile nekoja zapoved bilo Bozja bilo od drzavata vo koja ziveeme, zosto se pa i sekoja vlast od Boga e i treba da se pocituva, (OSVEN ZAKONI KOI SE SPROTIVNI NA BOZJITE).

Изменето од postariot brat - 23.Декември.2007 во 12:44
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 15:18
Секој си има свое загарантирано право да одбери во што ќе верува, а исто така има право да не верува во ништо..Јас само ги презирам оние кои се молат на сатаната..Да се разбериме, денеска многу луѓе мислат дека ако не веруваш во Господ значи си антихрист..И атеистите се луѓе од крв и од месо(од мене настанати од Господ)од нив самите тие си знаат..
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 15:41
znaci toa e taa tema....

jas kako atest, nevernik , kako sakate, po default losa ... od kade losa, iljadnici pati ovde sum go procitala toa od dobrite vernici , koi se krvni neprijateli megjusebe (pravoslavni, protestanti muslimani...) no neverojatno kako se splotuvaat megjusebno koga ke naidat na ateist.

iljadnici pati sum kazala deka ne veruvam vo Gospod , no... vernicite obozavaat da kazat deka veruvam samo ne priznavam, kako da se tie vo mojot um , srce, kako tie da znaat bas se za mene. drugite pak znaat da kazat kako ne sum se nasla sebesi, sum nesrekna, bla bla.... po defalut atestite ne samo sto se losi tuku se i nesrekni. i ne samo toa, nemoralni, bez pardon , bez griza na sovest, ne veruvaat vo Gospod za da si pravele se sto sakaat...

od druga strana dobrite vernici.... znaat ovde sekomu koj ne se slozuva so niv da go vregjaat, da go narekuvaat so pogrdni zborovi, da ne lomoti, da ne "sere" , prosto za neveruvanje e kako site tie se psiholozi, navleguvaat i znaat se za drugite ...
Dobrite vernici imaat pravo na se, zatoa sto bez ogled sto rekle, napravile, navredile nekogo, utre ke si se pokajat , ke si zapalat sveka ili ke se klanjaat, ke se pomolat, i se ke im bide prosteno... kako se cuvstvuvaat onie navredenite i ne e vazno... rabotata e ista, jas te ubiv, izvini , ne sakav, se kaam, ... a ti kako ubien sto ke si lezis i ke skapuvas pod zemja od dobar vernik... nikomu nisto, Gospod taka sakal...

i taka, moderatorkata neka se luti ako saka, nejzino pravo, no ja otvorila temata za da se podsmeva na ateistite, zatoa sto dobar ateist za vernicite nema , isto kako sto nema ni los vernik za vernicite. Deka e toa taka najubavo se gleda od prasanjeto na Anakin " sto bi odbrala " dobar ateist ili dobar vernik " a nejziniot odgovor.... ama kako vernik, taa po default e dobra i se i e dozvoleno...

:(
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 16:59

postariot brat----A sto se odnesuva do Ateistite, - pa i tie se lugje i kako takvi se gresni, ako nekoj tuka

KikoMc----од значи си антихрист..И атеистите се луѓе од крв и од месо(....................

ziv vi vasiot gostod prekinete so lakrdijata

zatoa sto nie sme najvisok rod na lugje-- koi veruvat vo najsposobnosta na covekot- da pravi so saka i moze - i samo negoviot um e momentalna granica

a so se odnesuva do vas
kje razmislam tri pati   dali na napisam i vernicite se lugje .......

голема%20насмевкаголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 17:02
samo poradi connected gi zbrisav site moi postovi
oti големо%20гушкање

no sepak pisuvajte na tema

DOBRI CRNCI  vs LOSHI BELCI

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.