|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
самобендисаните не стигаат далеку... на секого му требаат книги, му треба знаење, му требаат совети... алал да ти е шо без книги, без учење, без совети си стигнал до вакво неверојатно „просветлување“... Ти мора да си пример за „верувале или не“... Пријави се уште одма... Изменето од аџија - 16.Декември.2007 во 00:33 |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Eve prosvetli se i ti malku" http://www.hrw.org/doc/?t=lgbt a ne da se ucis od nekoi doktrini koi ne pripagjaat na 21viot vek...Si ja tolkuvate religijata i imeto Bozjo kako sto vam vi odgovara "JESUS LOVES US ALL!!!!!!!" |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ме заинтригира ова... Како тоа нас ни одговара? И како поинаку може да се толкува „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“... Баш ме интересира... А верувам ќе си доста креативен, пошто без книги си станал мудрец, пошто без да прочиташ постираш линкови и пошто ти си модерниот човек кој знае машкото да го направи женско и обратно... Верувам и овде ќе се натфрли нормата па ќе најдеме нешто досега невиден и можда зборот НЕМА ќе стане ИМА... Ај да видиме... |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Covekot nikogas nema da bide sovrsen i da go dostigne sovrsenstvoto, i sekogas ke bide toj sto gresi pred Boga, ako ne e taka i samite ke stanevme Bogovi. Zatoa nemoj da se prepravas deka si eden od tie "bezgresnite", i da sudis na drugite... JESUS LOVES US ALL!!! dali ti kazuva ova nesto?? |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИИИИ што значи тоа дека НЕМА да го наследат Царството Божјо?
п.с. не ми попувај за мојата морална состојба, вера, итн., ко шо ја не ја коментирам твојата... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neonic, не се расфрлај со Христовото име напразно |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали постои некоја религија во светот што го одобрува хомосексуализмот?
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Problemot e sto intimniot zivot na homoseksualcite voopsto ne e intimen. Zatoa postojat gej paradi za da se sexaat pred kameri i da go nametnuvaat nivnoto. Ako pederastijata si ja cuvaa vo spalnite(ili veceata) nemase da ima nikakvi kontroverzi. Deneska homo dvizenjeto niz cel svet e edno radikalno dvizenje, slicno na islamot, koe so psiholoski nasilni metodi saka da go zgolemi "clenstvoto". Site normalni mazi imaat logicna reakcija na ovoj atak, i veke od namera da se pomogne na bolnite, situacijata evoluira vo konflikt. Изменето од sensei - 16.Декември.2007 во 12:44 |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe da necitam mnogu porano pisuvano
samo na kratko religija i homosexualnosta ima nekoja dopirna tocka?? osim so demek religioznite ne se homo... hahhahahahahah so ne e tocno oti - toa navistina nema nikakva dopirna tocka paradi pravat-- za ba se izborat da nepravat paradi normalen maz e toj so e normalen ... so ima sex opredelba so toa???? Изменето од anakin - 16.Декември.2007 во 12:51 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aко ти се плашиш дека можиш да бидиш „регрутиран“, тогаш sorry honey, but you are GAY |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се работи за регрутирање... Туку се работи за натурање и наметнување...
Изменето од Eleni - 16.Декември.2007 во 17:09 |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај молим те аџија дај ми точен извор каде во библијата пишува „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“. |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А сеа?
1 Коринќаните 6:9-11 „Зар не знаете дека неправедниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство? Немојте да се залажувате! Ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубниците, ни полово изопачените, ни хомосексуалците, ни крадците, ни алчните, ни пијаниците, ни клеветниците, ни измамниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство! И некои од вас бевте такви, но сега сте исчистени, станавте свети и оправдани пред Бог преку делото на Господ Исус Христос и Духот на нашиот Бог. Некои од вас велат: „Имам слобода да правам што сакам!“ Да, но не е се полезно! Иако имам слобода да правам што сакам, нема да дозволам да робувам на нешто.“ |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |