IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Религија и хомосексуалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Религија и хомосексуалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 16>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:30
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Jas gledam so otvoreni oci, ne mi trebaat knigi i propovedi da go oddelam DOBROTO od ZLOTO...toa e za tie nesigurnite vo sebe, koi nemozat da izgradat svoj sopstven stav za zivotot, pa treba nekoj da gi poduci.
  Neli toa e Religijata vprocem?>???

самобендисаните не стигаат далеку...

на секого му требаат книги, му треба знаење, му требаат совети... алал да ти е шо без книги, без учење, без совети си стигнал до вакво неверојатно „просветлување“... Ти мора да си пример за „верувале или не“... Пријави се уште одма...

Изменето од аџија - 16.Декември.2007 во 00:33
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:36
Originally posted by аџија аџија напиша:

Jas gledam so otvoreni oci, ne mi trebaat knigi i propovedi da go oddelam DOBROTO od ZLOTO...toa e za tie nesigurnite vo sebe, koi nemozat da izgradat svoj sopstven stav za zivotot, pa treba nekoj da gi poduci.
  Neli toa e Religijata vprocem?>???

самобендисаните не стигаат далеку...

на секого му требаат книги, му треба знаење, му требаат совети... алал да ти е шо без книги, без учење, без совети си стигнал до вакво неверојатно „просветлување“... Ти мора да си пример за „верувале или не“... Пријави се уште одма...

"Eve prosvetli se i ti malku"

http://www.hrw.org/doc/?t=lgbt
  a ne da se ucis od nekoi doktrini koi ne pripagjaat na 21viot vek...Si ja tolkuvate religijata i imeto Bozjo kako sto vam vi odgovaraлутина

"JESUS LOVES US ALL!!!!!!!"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:49

Si ja tolkuvate religijata i imeto Bozjo kako sto vam vi odgovaraлутина

ме заинтригира ова... Како тоа нас ни одговара? И како поинаку може да се толкува „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“... Баш ме интересира... А верувам ќе си доста креативен, пошто без книги си станал мудрец, пошто без да прочиташ постираш линкови и пошто ти си модерниот човек кој знае машкото да го направи женско и обратно... Верувам и овде ќе се натфрли нормата па ќе најдеме нешто досега невиден и можда зборот НЕМА ќе стане ИМА... Ај да видиме...
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:54

Si ja tolkuvate religijata i imeto Bozjo kako sto vam vi odgovaraлутина

ме заинтригира ова... Како тоа нас ни одговара? И како поинаку може да се толкува „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“... Баш ме интересира... А верувам ќе си доста креативен, пошто без книги си станал мудрец, пошто без да прочиташ постираш линкови и пошто ти си модерниот човек кој знае машкото да го направи женско и обратно... Верувам и овде ќе се натфрли нормата па ќе најдеме нешто досега невиден и можда зборот НЕМА ќе стане ИМА... Ај да видиме...

Covekot nikogas nema da bide sovrsen i da go dostigne sovrsenstvoto, i sekogas ke bide toj sto gresi pred Boga, ako ne e taka i samite ke stanevme Bogovi. Zatoa nemoj da se prepravas deka si eden od tie "bezgresnite", i da sudis na drugite...

JESUS LOVES US ALL!!! dali ti kazuva ova nesto??

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:57
ИИИИ што значи тоа дека НЕМА да го наследат Царството Божјо?

п.с. не ми попувај за мојата морална состојба, вера, итн., ко шо ја не ја коментирам твојата...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:59

Neonic, не се расфрлај со Христовото име напразно

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 10:30
Дали постои некоја религија во светот што го одобрува хомосексуализмот?
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 12:43
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

TIE mu pravat steta na naseto opsestvo, a ne intimniot sexsualen zivot na homosexsualcite, koj si e samo nivni!!!

Problemot e sto intimniot zivot na homoseksualcite voopsto ne e intimen. Zatoa postojat gej paradi za da se sexaat pred kameri i da go nametnuvaat nivnoto.

Ako pederastijata si ja cuvaa vo spalnite(ili veceata) nemase da ima nikakvi kontroverzi.

Deneska homo dvizenjeto niz cel svet e edno radikalno dvizenje, slicno na islamot, koe so psiholoski nasilni metodi saka da go zgolemi "clenstvoto".

Site normalni mazi imaat logicna reakcija na ovoj atak, i veke od namera da se pomogne na bolnite, situacijata evoluira vo konflikt.

Изменето од sensei - 16.Декември.2007 во 12:44
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 12:49
abe da necitam mnogu porano pisuvano
samo na kratko

religija i homosexualnosta ima nekoja dopirna tocka??
osim so demek religioznite ne se homo... hahhahahahahah
so ne e tocno
oti - toa navistina nema nikakva dopirna tocka

paradi pravat-- za ba se izborat da nepravat paradi
normalen maz e toj so e normalen ... so ima sex opredelba so toa????

Изменето од anakin - 16.Декември.2007 во 12:51
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 13:27
Originally posted by sensei sensei напиша:

Problemot e sto intimniot zivot na homoseksualcite voopsto ne e intimen. Zatoa postojat gej paradi za da se sexaat pred kameri i da go nametnuvaat nivnoto.

Ako pederastijata si ja cuvaa vo spalnite(ili veceata) nemase da ima nikakvi kontroverzi.

Deneska homo dvizenjeto niz cel svet e edno radikalno dvizenje, slicno na islamot, koe so psiholoski nasilni metodi saka da go zgolemi "clenstvoto".

Site normalni mazi imaat logicna reakcija na ovoj atak, i veke od namera da se pomogne na bolnite, situacijata evoluira vo konflikt.

аплауз
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 14:33
Originally posted by sensei sensei напиша:

Aко ти се плашиш дека можиш да бидиш „регрутиран“, тогаш sorry honey, but you are GAY големо%20гушкање голема%20насмевка плазење
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 15:32
Не се работи за регрутирање... Туку се работи за натурање и наметнување...

Изменето од Eleni - 16.Декември.2007 во 17:09
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2007 во 23:32

... „хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“...

Ај молим те аџија дај ми точен извор каде во библијата пишува
хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“.
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2007 во 01:12
А сеа?

Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Ај молим те аџија дај ми точен извор каде во библијата пишува
хомосексуалците нема да го наследат Царството Божјо“.

1 Коринќаните 6:9-11

„Зар не знаете дека неправедниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство? Немојте да се залажувате! Ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубниците, ни полово изопачените, ни
хомосексуалците, ни крадците, ни алчните, ни пијаниците, ни клеветниците, ни измамниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство!

И некои од вас бевте такви, но сега сте исчистени, станавте свети и оправдани пред Бог преку делото на Господ Исус Христос и Духот на нашиот Бог.

Некои од вас велат: „Имам слобода да правам што сакам!“ Да, но не е се полезно! Иако имам слобода да правам што сакам, нема да дозволам да робувам на нешто.“
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.