|
Зборувате ли македонски.... |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да тате, како ќе кажеш |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neeeeeeeeeee
ne kazuvam jas niso a najmalku tebe najubo e sekoj da si praj so saka viva union democratik -- sieme |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
братучед ми и братучедка ми живеат во шведска... го заборавиле македонскиот... може оти отидоа таму кога беа мали имаа по 3 - 4 години... и сега кога зборуваме за јас да се разберам со нив... мора да се разбираме на англиски...мене лично не ми се допаѓа тоа.... сепак не требало мојот вујко да дозволи тие да го заборават македонскиот јазик !!!
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уот`с д поинт? Дури тие и да не го заборавеле јазикот, нивните деца нема да го зборуваат. У ствари, освен некаква емотивна врска, навистина тие деца немаат никаква потреба ниту интерес да зборуваат јазик што го делат само еден и пол милион луѓе. Подобро е македонците да научат англиски барем онолку колку што знаат швеѓаните. |
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zboruvam na poveke jazici-takva mi e rabotata,osven toa i vo tuga zemja sum-no koga od se mi ide preku glava togas najlesno na makedonski si ja olesnuvam dusata a dr ne me razbiraat:)))))a pak zeznato e koga sakas da kazes nekoja fora makedonska koja na nas jazik zvuci interesno,na drug jazik ne mozes da ja kazes taka ili ednostavno go gubi znacenjeto...
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa naravno da govorim.
|
|
eva2marija
Нов член Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mazot mi znae "U Picku mater" - mislam deka dosta mu e. Kaj i da e u MK - ke se razbere
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zboruvam
|
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve i mojot istoto, znae da kaze p**** m******, peder, k*rva, a potoa gi nauci dobro utro, dobar den, sto pravis (ama na prilepski go ucam, shoprajsh) i uste 20-tina zborovi. Se na se okolu 30-40 zborovi znae makedonski, ama ke se iznapraj muabet so nekoj makedonec.
Inaku doma Spanski, sekoj moment go koristam da nauci nekoj zbor makedonski.
Na sekoj stranski jazik izgleda prvo se uci bezobraznoto.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nina ti ziveesh vo makedonija... normalno deka znaesh da zboruvash.... |
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам Бисерна
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na Rabota zboram germanski i francuski! izbegavam so ex-jugosloveni da zboram srpski! inace doma si zboruvame makedonski. Bitno e svojot majcin jazik da ne se zaboravi, i ako ne e lesno... nekoi zborovi ednostavno sto ne se upotrebuvaat sekejdnevno, brzo se zaboravaat.
|
|
alek_messi
Сениор Регистриран: 21.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зборувам
|
|
|<!> sTORMBRAKER|<!>
|
|
YImI
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2008 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Potpolno te poddrzuvam.. |
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |