|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 53> |
Автор | ||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
CITAJ I NE MESAJ POJMI CITAJ KAKO SO NAPISAV-- PEDOFILIJA E BOLEST TAKA I SE VIKA filija A HOMOSEXUALNOSTA E OPREDELBA NE E BOLEST A AKO TI NESAKAS DA GO RAZBERES TOA E TVOJ PROBLEM OTI SE SO NEDUVA SO TEBE VO ISTA TIKVA E ZA TEBE BOLEST I MANIJA ADZO- LUGJETO SE SEKAKVI- NE GI SPOREDUVAJ SO TEBE OTI MOZES DA OTKRIES DEKA MOZEBI SE I PODOBRI OD TEBE |
||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Neotic, доста бе со тие фалш линкови, таму се пишува освен тоа што ти го тврдиш
Не ме замарај само за џабе да ги пребарувам сајтовите, или просветлине со нешто твое, или дај некој асален сајт како што јас ти наведов погоре..со цитати црно на бело од сајтот. Изменето од EvAngelos - 16.Декември.2007 во 00:39 |
||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
анакин,
извини душо, шо значи педофилија? да не е случајно дето-љубие? значи тоа не може никако да биде болест, туку морална, т.е. неморална определба. А за драгиов неонтик, шо без да прочита книга, успеа волку да стане просветлен, можеш ли во својата премудрост да ми одговориш на претходно поставеното прашање? |
||||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
EVE TI SPECIJALNO ZA TEBE "IZDZVAKANO" 42% HIV infection caused by heterosex in Europe in 2006
Heterosexual
intercourse was the main source of HIV infection in Europe in 2006
standing at 42 percent, media reports quoting research papers as saying
Tuesday. More than 27,000 new HIV infections were recorded in European countries last year, according to the European Centre for the Epidemiological Monitoring of AIDS. Infections due to sex between men accounted for 29 percent in the same study. More than half of the 27,259 new infections, or 54 percent, were recorded in France and Britain, with 5,750 and 8,925 cases respectively, said the centre. The overall figure for the 27-nation European Union was 67.7 cases per million inhabitants, with the highest ratio in Estonia, 504.2 per million or 668 cases; and Portugal, 205 per million or 2,162 cases. Slovakia and Hungary had the lowest rate with five per million, or 27 cases and eight per million, or 80 cases respectively. Source: Xinhua/agencies znaci 42%(hetero) nasproti 29%(homo) i toa samo vo Evropa, a za Afrika ima poseben izvestaj za minatata godina, kade sto preku 70% infekcii se od HETERO odnosi http://english.peopledaily.com.cn/90001/90782/6310214.html |
||||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Eve ti uste edna studija od Svetski Ramki: B A C K G R O U N D Heterosexual intercourse is the primary mode of HIV infection worldwide. In the U.S., male homosexual contact and intravenous drug use account for the majority of HIV infections, but trans- mission via heterosexual contact continues to increase. New treat- ments appear promising for retarding the progression of HIV-re- lated disease, but prevention remains the most effective weapon against the growing epidemic. Recommendations for the preven- tion of sexually transmitted HIV include abstinence, long-term monogamy with a seronegative partner, a limited number of life- time sexual partners, and condom use for each and every act of intercourse (CDC 1988). The use of condoms is recommended for individuals who have multiple partners, who have a primary partner who is infected, or whose partner's serostatus is unknown (CDC 1988; Surgeon General 1993; CDC 1993). Cela studija moze da se najde tuka : http://www.medcol.mw/commhealth/publications/epi%20book/ch2%20hivaids/ch2%20r47%20condom%20review.pdf p.S Sakas uste Studii i Statistiki????? |
||||||
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Potsetuvanje na temata...kakva e situacijata so homosexualnosta vo nashata drzava?
Изменето од Eleni - 16.Декември.2007 во 03:00 |
||||||
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
||||||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Незнам и јас шо се замарам тука со вас... 50 000 пати истите работи ги кажвам, ко на дрво да ги кажвам...
1973 Светската Здравствена Организација ја брише хомосексуалноста од листата на болести. За разлика од неа, Педофилијата се смета за растројство на сексуални преференци (Disorders of sexual preference). category F65.4 Според MedicineNet.com (медицински речник) Алкохолизмот е болест. Повеќе тука. Според истиот извор, хомосексуалнста е вродена, и постои таканаречен Геј Ген. За повеќе, клик тука. |
||||||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
I uste nesto...bidejki se kazuvas kako golem Vernik, i go pocituvas Hristijanstvoto i Boga, bi te zamolil da obrnes vnimanie na Makedonskoto Opstestvo, i da pomognes da se resat esencijalnite osnovni problemi na nasite lugje koi skrsnale od Boga, a duri potoa da sudis na 5% lugje koi samo si go baraat mestotot pod sonceto kako sekoj drug covek vo drzavata. Sigurno Homoseksualcite ne se no1 "problem"... Denes vo Makedonija sekoja 5ta zena e ZRTVA NA SEMEJNO NASILSTVO, ALKOHOLIZMOT E NAVLEZEN DLABOKO VO SAMITE PORI NA OPSTESTVOTO, I DURI GO IMA I MEGJU MALOLETNICITE koi imaat po 11-12 godini, KOI TREBA DA BIDAT IDNITE GRAGJANI NA OVAA DRZAVA I IDNI GRADITELI NA OPSTESTVOTO. DROGATA E POSEBNA PRIKAZNA,KOLKU MLADI ZIVOTI GUBIME GODISNO KAKO ZRTVI OD DROGA???? Nema ni traga od moralnite vrednosti kako sto se cesnost, postenost, humanost,socuvstvo,tolerancija i pocit.... se slucuva LUGJE DA FRLAAT novorodeni BEBINJA VO KONTENJER. Ako si Hristijanin kako sto kazuvas, treba da se posvetis na OSNOVNATA KLETKA na EDNO OPSTESTVO..a toa e SEMEJSTVOTO...a za zal vo nasata drzava, toa propagja i e daleku od ona sto Bog saka da napravi od lugjeto... Tolku od ,mene brat... i Gospod neka ti e napomos ako sakas vo Makedonija, da pomognes da ima srekni semejstva, srekni lugje, i srekni deca, koi imaat bezgrizno i srekno detstvo kako sto sekoe nevino Bozjo Cedo zasluzuva... A ne tuka da si dozvoluvas nekogo da go narekuvas "Bolen" i da ja osuduvas negovata Ljubov, iako taa ljubov ne e mnogu poinakva od UNIVERZALNATA....tie se sega najmal problem vo Makedonija. Pozdrav... |
||||||
Alfred Nobel
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Taka i si mislev.Nemas tehnologija.Nemas nisto.
I sosema se soglasuvam so prethodnata diskutantka-vratete se na temata! Da ve potsetam: "Homoseksualcite vo nasata drzava" |
||||||
Definitivno ne go vodela napred idejata deka eden den ke se ubivame pomegju sebe so dinamitot, samo sakaše da napravi mokjno sredstvo za razbivanje na stenite.
|
||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
види тоа не е уопште меродавно, затоа што се знае зошто хомосексуалноста е извадена од листата на болести (јакото лоби и притисок), а не заради некои си медицински откритија... Се уште никој не ми одговори зошто векот на хомосексуалците е далеку пократок од на хетеро??? |
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Еве ти срц еден дел од содржината на која посочува твојот линк:
"There has been no independent confirmation of the existence of a "gay gene" and today there is considerable doubt about its existence."
Абе вие, откако ќе ископате нешто од google, читате ли што пишува таму пред да го залепите линкот тука? тууу мајка му стара
|
||||||
|
||||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Toa ти е исто како некој доктор мене да ми кажува во кој програмски јазик треба јас да програмирам, и кој е помоќен во своите функции или дека фактот што се користи етернет кабел за поврзување на компјутери во мрежа е поради лоби на некои девијантни компјутерџии, и оти подобро било со усб кабел да се поврзат. Не си компетентен да побиеш факт кој е поддржан од сите современи лекари и научници во светот. Тука не ги вбројувам лекарите од Македонија кои сеуште работат по стари комунистички методи, кои учеле од книги од 60тите-70тите од југославија - мислам гледаме што се случува во болниците денес. Изменето од RebeL - 16.Декември.2007 во 14:50 |
||||||
||||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Читам што пишува. Знам дека сеуште постои дебата дали хомосексуалноста е вродена или стекната. Јас верувам во првото, зашто си гледам по мене. Мене никој не ми всади чувства туку самите ми се родија. |
||||||
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
На секому му се раѓаат настрани чувства, грешни желби, страсти, лоши мисли и сл. На некому му се раѓаат чувства на љубов кон алкохолот, на мене едно време ми се роди чувство на симпатија кон марихуаната, на некој трет му се родиле чувства кон мажената му комшика, на четврт му се родиле чувства кон коцката итн.
Поената ми е дека не треба да дозволиме чувствата да завладеат со нас, бидејќи ги има и се раѓаат секакви, и добри чувства и лоши. Мораме и возможно е чувствата да ги потчиниме под Разумот. Разумот му е даден на човекот за да расудува што е добро, а што лошо, што е морлно, а што не.
Rrebel, ако сме со спротиставени мисења на темава и делува како да се расправаме, а верувај не е така, мојот најпријателски совет кон тебе е следниов:
Ако ти се раѓаат такви чувства, АБОРТИРАЈ ГИ! А ако веќе се родиле, задуши ги.
Поздрав
|
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |