|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Автор | ||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum znaela za ova vtorovo, bas mi e milo sto taka veli biblijata
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го создаде таков каков што е. Бог го создаде мажот да биде маж, а жената жена. Исто така како што не ги ни создал педофилите да бидат педофили, наркоманите наркомани, убијците убијци, клептоманите клептомани, завидливте завидливи, лакомите лакоми итн. Човекот самиот се унакази. На сите ни е потребна промена кејт, и на тебе и на мене. Но за да се промени човек, прво треба да си признае себе си дека му е потребна промена, а не да го менува цел свет за тој или таа да останат непроменети. [/QUOTE
A travestitot za sto go sozdal??? Da bide maz ili zena???
Ili nego ne go sozdal TVOJOT Bog? - nego go sozdal nekoj tugj, los Bog
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...odlicna poenta Kejt....Odgovori ni EvAngelos...sto e so onie deca koi se ragaat bipolarni ?....Sto se oni...maski ili zenski?...Koj toa resava?...Koj bog nego go sozdal? |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но за да се промени човек, прво треба да си признае себе си дека му е потребна промена, а не да го менува цел свет за тој или таа да останат непроменети.
Homosexsualcite ne sakaat da go promenat svetot. Vie sakate da gi promenite niv. tie samo sakaat da bidat prifateni, a ne otfrleni i pokazuvani so prst kako da se najgolemi kriminalci
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
wow wow wow... кои се глупости се изначитав на темава...
абе луѓе, доста со богомрство без потреба. Нека ми одговори некој овде: Бог ли ги создаде лажговците за да бидат лажговци? Бог ли го создаде Аушвиц или ЛУЃЕТО ГО СОЗДАДОА? Да не се спушти случајно од небото логорот на смртта? Така да скрос безвезно, непотковано итн., ви е тврдењето дека Бог го создал човекот како хомо, или како травестит итн. Човекот е создаден како СЛОБОДНО, но и МОРАЛНО битие. Значи со слободата да избира, но и со одговорноста како одбира... Хомосите одбираат да пркосат на Божјиот план, ИСТО КАКО што одбираат и други луѓе (грешници, травестити, оговарачи, прељубници, итн.) но другите не се тема на муабетов да ги оставиме настрана... Шо толку сте се фатиле за другите и за Господ ко слеп за стап... Прашањево на целава тема е дали хомосексуалноста е морално исправен ИЗБОР (а избор е верувајте, бидејќи секој има избор) или не? Бог, христијанскиот Бог, преку Светото Писмо вели НЕ! Точка! Се друго е рекла-казала... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле ама се разгракавте на темава...дај барем присоберете си ги мислите во еден пост и малку посредено реплицирајте..и не се возбудувајте многу.. немам време (морам да излегувам) да ви одговарам долго и на се, само ке додадам дека травестизмот не е некаква биполарност како што ја замислува диоген, туку тоа е болест, хормонално пореметување. Постојат и терапии со кои се лекуваат травеститите, ако сте чуле за "sex reassignment therapy" со помош на некои хормони и некои оперативни зафати.
Прашањето зошто некои се раѓаат такви е малку пошироко и тоа не ги опфаќа само хомосексуалците и травеститите, туку и сите други луѓе кои се раѓаат со вродени аномајлии, болести, хендикепи и сл. Тешко ќе се убедиме зошто е тоа така. Јас, по своето убедување, верувам дека тоа е последица на гревот. Но вие можеби сте убедени поинаку. Ваш избор, кој јас ви го толерирам.
Кејт, јас не ги осудувам хомосексуалците и не покажувам со прст кон нив. Веќе во неколку поста акцентирав дека сите ние, без исклучок, си имаме области во кои ни е потребна промена, дури и поголема од таа кај хомосексуалците. Но топиков на темава е таков и затоа тие се тука фокусот. На друга тема ни би зборел за нив. Што е тука нејасно?
Јас си одам сега, а вие колку сакате реплицирајте ми и викајте по мене, одговор ке добиете вечер. Поздрав!
Изменето од EvAngelos - 15.Декември.2007 во 13:32 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Bog kolku sto jas znam (a mozebi gresam bidejki pretpocitam druga literatura)..veli i ljubi go blizniot svoj..Kazi mi sto ako utre zadutre sin ti ili kerkata ti kazat deka se "gay"?Sto togas ke napravis..kogo togas ke masiras?..Kogo togas ke obvinuvas...sebe..niv..Bog..drzavata u tranzicija...?..I sto togas ke napravis?..Ke se otkazes od niv..ke gi ispratis na lekuvanje...ili sam ke gi prevospituvas?
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така диоген, Бог вели да ги љубиме нашите ближни. И ако јас дознаам дека мојот син или ќерка е хомосексуалец, јас, бидејќи го/ја љубам, ќе дадам се од себе за да му/и помогнам да се смени, да се врати во природната нормала, како и сите други.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
какво патетично вртење у круг... Каква демагогија... Ужас... А што ќе биде, кажи ми молим, ако ќерка ти или син ти ти каже „мамо/тато (или ватевер пошо нема да знае како да те ослови) јас те излажав!“ Кого тогаш ќе масираш? Пак ли Бога? Државата ли? Ќе го пратиш ли на превоспитување? Ќе шљакаш ли по форуми жалопојки зошто лажговците не се криви што се лажговци??? Или ќе го/ја сакаш и понатаму и ќе простиш, ама ќе го/ја учиш дека тоа е неморално нешто? Кажи де, не се срами... |
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...pu pu skraja da e takva rabota... |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Adzija, ako si tolku pobozen, togas moras da znaes deka Gospod e EDEN, i samo toj moze da sudi, a tebe ti rekol da prostuvas. I ajde nemoj sega tuka da gi raspnuvas na krst "gresnicite" i toa ne e hristijanski i pretstavuva grev... Ne znam sto vi dava za pravo da osuduvate i sudite nekomu, i ako gresel i ako ne gresel, za toa BOG ke sudi...A ne vie! Na vas e da prostuvate, i da se ljubite kako sto Bog nalaga...a ne da se pravite pogolem Bog i od samiot BOG, i da vrsite "exorcism" -isteruvanje na demoni od homoseksualcite... Aj dosta so taa vasa "misija".Nekoi homoseksualci imaat dvapati pogolemo srce i dusa i humanost od VAS. I koga togas Bog toa ke go sudi i ke go uvidi...a ne VIE dvajcata! |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
највише сакам проповеди од атеисти... Многу се слатки, али една работа им е заедничка: лицемерието!
Ти велиш не судете, а самата се дрзнуваш да ми коментираш за мојата моралност, големина како човек, се осмелуваш да ЛАЖЕШ дека осудувам, мразам и идолопоклоничам! Многу попови можат да ти позавидат на лицемерието... нели, „слушај што зборувам, не гледај што правам“... Ме навреди, и ме разочара! Каде ти виде судење? Земав ли со стап некој хомосексуалец да го убијам од ќутек? да сум муслиман може и тоа би го направил.... НО ние христијаните веруваме во Бог којшто простува, АКО човек се покае. Ако човек не се кае, нема прошка ниту кај Бога... А Бог е тој што ќе процени дали во срцето на човек имало каење, или немало... Ние сме тука само да повикуваме на каење, и на исправање. Не само за хомосексуалците, туку за сите луѓе, вклучувајќи се тука и самите себе. Не е наше да проценуваме кој тоа го направил или не го направил... Изменето од аџија - 15.Декември.2007 во 23:57 |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne e nagrada za Homoseksualcite, sto vo Makedonija se izlozeni na golemi represii vo opstestvoto, imaat teskotii da najdat rabota, da se socijaliziraat,da ziveat onaka kako sto tie izbrale da ziveat.Predmet se na Javen Prezir, duri i nasilstvo.Kade e COVECKATA POCIT kon drugiot? Ako ne go Pocituvas znaci deka go preziras.Toa ne e represija? A vrz koja osnova? Koja doktrina? Sigurno ne onaa "lubi go blizniot svoj "... Zar negiranjeto ne e represija????Zar samiot svrsen cin na proglasuvanje na nekogo za bolen,ne e sudenje?Sudska presuda "Toj e HOMO, toa znaci toj e BOLEN " Se prepoznvas vo zborovive?????? Grcite gi negiraat Makedoncite,gi osuduvaat deka im ja kradele istorijata, zar kako Makedonec ne se osekjas ponizen, pod pritisok? E pa taka se osekjaat i Homoseksualnite mazi i zeni vo Makedonija, a osobeno onie nedoizgradenite, 17-18 godisni deca, koi ziveat vo strav deka ako nekoj otkrie za niv, ke im bide upropasten zivotot, i deka ke gi otfrlat roditelite, i prijatelite,deka nikogas nema da bidat prifateni kako ostanatite... Dali si ti svesen za taa Psiholoska Tortura koi ja minuvaat ovie mladi zivoti???Dali znaes kolku mladi lugje vo svetot posegnale po svoite zivoti samo zaradi ova vo poslednite 20 godini???? Da ne e i toa Bozji Metod??? Изменето од Neonic - 16.Декември.2007 во 00:16 |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ахахаха.... присилна инквизиција??? Со што? Со зборови? дури не се ни зборови, туку напишан текст на форум! Од тоа ли се плашите? Ме виде ли некој хомо да го вреѓам, да го омаловажувам или да го тепам? Ни случајно. Зборуваме, споделуваме мислења за одредена тема... Вие бре, шо сте толку нели демек толерантни, а не толерирате различно мислење? Лицемерие... а околу лечењето... ќе ти спомнам дека јас не сум доктор по сексологија. Ама си има начини како човек се одвојува од разни пороци, па така и од ова. За некои луѓе, на пример луѓе опседнати со секс со многу партнери, едноставно не може да биде верен, понекогаш единствен лек е целибат. Така и за овие... Никој не може човек да го тера присилно да има секс со женско, ако нејќе. Ама постои нели и апстиненција. Па и човек што знае дека има проблем со алкохолот, мора драстични мерки да превземе за да се опраи... Епа така и ова... само што луѓето за жал, повеќе се сакаат себеси, отколку Божјата вистина... така да од ова произлегуваат сите проблеми... Пис енд лав... |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |