|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 53> |
Автор | ||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
помош се дава само на оние кои ја бараат а не и на оние на кои не им е потребна, тој што смета дека му треба ќе си ја добие
|
||||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И
ти ќе ми кажиш дека глувите или слепите се родени слепи и глуви оти направиле
грев кон Господ.... ма дај....... што останува за оние кои се раѓаат со
ментална заостанатост? Пак
тој го рамни убиството со хомосексуалноста. Абе ако јас сега легнам со маж,
убивам ли некого?? Му го скратувам ли на некој правото на живот? Законот (не
библискиот) кој што вели убиството е казниво, не случајно постои. Сите имаме
право на живот, а со убиството се одзема тоа право, затоа е тука законот да го казни
убиецот. А хомосексуалецот не скратува никакво право ни на живот, ниту пак може
да се рамни со крадењето, зашто ти не добиваш нешто што друг со труд го
заработил, итн да не наборјувам. Затоа, за наша среќа, хомосексуалноста не е
противзаконска, зашто не му штети на никого и не ги скратува правата на никого.
Еднставно не е криминал. Молим те не си персирај на самиот себеси. Прашај ги твоите другарчиња хомофобици дали тие ги сакаат хомосексуалците? |
||||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
rebel, јас не го израмнувам убиството со хомосексуализмот во спрега со криминалот, туку во спрега со девијантноста. Хомосексуализмот не е криминал, ама е болест и девијантна појава. И не ме вади од контекст, јас таму зборев за "запишаното во гените", а не дека хомосексуализмот е криминал.
И ај веќе досадни сте, се вртиме само во круг. Ако не сакаш да се менуваш, не се менувај. Мое беше да ти укажам на сериозноста на таквиот избор, а твое е во која насока ке продолжиш.
Поздрав!
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ova e najgolemata glupost i mit koj se koristi od pobornicite za zgolemuvanje na dekadencijata megju narodot. A toa ne e nisto drugo osven nizok napad i demagogija. Homoseksualcite imaat patoloshka sostojba, bolest, koja gi sprecuva da izvrsuvaat osnovni covecki funkcii, i da si ja ispolnuvaat smislata na zivotot. Homoseksualnosta pred se e losha za nositelite na taa bolest. Toa e najvaznoto. |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
EvAngelos, мене ми се причинува или стварно приметувам дека и овде ти се лепат некои членови?
А бе што им правиш толку на сите? Како ги заведуваш така лесно? |
||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прво да разграничиме некои работи. Трансвестит = од латинските зборови Trans (преку, спротивно) и Vestere (облекувам/носам облека) значи ОБЛЕКУВАЊЕ во облека од спротивниот пол (точка!). Трансвестити се СТРЕЈТ личности кои се облекуваат во облека од спротивниот пол чисто заради сексуално задоволство (лично или на партнерот), или на пример за забава (се сеќавате на Женски Оркестар?), или исмејување (мада за ова постои друг сличен термин - Travesty). Oд друга страна, ГЕЈ луѓе кои што сакаат да се облекуваат во облека од спротивниот пол, И ПРИТОА да се ок со својот полов идентитет, тие се нарекуваат на англиски Drag Queens (машки) и Drag Kings (женски). За жал, во македонскиот јазик немаме термини за ова. Транссексуалец = сложена и комплицирана состојба за која дефиницијата е често дебатирана. Според Светската здравствена организација (ICD-10, Gender Identity Disorder, category F64.0), општо прифатена дефиниција за Транссексуализам е „желба да се живее и да се биде прифатен како припадник на спротивниот пол, обично придружувана од чувство на нелагодност или несоодветност со анатомскиот пол на личноста, и желба за имање на операција и хормонски третман со цел да се направи телото на личноста што посоодветно/поускладно со посакуваниот пол на таа личност“. Tранссексуалноста НЕ Е сексуална ориентација. Таа е Полова идентификација. Кај транссексуалците постојат исто толку сексуални ориентации како и кај .. не-транссексуалците. Изменето од RebeL - 18.Декември.2007 во 00:07 |
||||
||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И ве молам еднаш за секогаш сфатете дека никој не ги одбира чувствата. Кажав и порано, како што на некој му е убава ракијата, мене не ми е, јас на пример преферирам вино наместо ракија. ВКУС, односно ЧУВСТВА се во прашање. Никој не ми турил со инка мене чувства. Јас не одбирам да имам ерекција кога ќе видам секси маж. Самата се јавува. Едноставно убаво ми е.
Сексуалната ориентација е ВРОДЕНА, а НЕ стекната. Постирав порано линк за Gay Gene. Изменето од RebeL - 15.Декември.2007 во 22:13 |
||||
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ребел, а како реагираш кога некоја женска е заинтересирана за тебе?
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Rebel,
Не се ДЕРИ ма, или бе, што и да си. Поголем фонт не те прави поубедлив(а).
И мене ми е доаѓаше убаво чувство кога дував марухуана, ама тоа не значи дека тоа беше добро за мене. Затоа дозволив Разумот да ми ги заузда чувствата и тој да води, а не тие. Какви инки какви бакрачи, сега е моментот кога можеш да кажеш НЕ на таквите чувства и да фрлиш око на некое згодно либенце нема да ти се слоши верувај!
Еве и на форумов има згодни девојки, покани некоја на кафе, чај, вечера...ајде па ќе частиш ако испадне нешто
Изменето од EvAngelos - 15.Декември.2007 во 19:29 |
||||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
хмм..поврзана... не ми ласка баш тоа што и на оваа тема ми се лепат |
||||
|
||||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па излези од темата, уште ли ќе ја тупите.
Остави ја оваа тема за Ребел и Диоген Скопје, нека си разменуваат искуства.
|
||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
wow.... да бе? На некој толку му е убава ракијата, шо дрво се праи од сабајле до вечер, а у меѓувреме од мерак, од чувство, од „ГЕНОТ“ ги млати на мртво жената, децата и стариот... Едноставно, убаво му е! тафтологија на кило, декаденција на куб... Каде ќе завршиш со вакво размислување? Оти му е убо, нека си тера секој шо сака? Ма немој... |
||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пак тој.. абе ти си пробал марихуана ОТИ СИ САКАЛ ДА ПРОБАШ КАКО Е!! Јас од пубертет добив чувства кон машки, кои неможат да се сменат. Не сум женско. Машко сум и убаво ми е што сум машко, несакам да си го сменам полот, не се облекувам во женски алишта, не се шминкам, скоро и да не користам никаква козметика, не сум феминизиран итн... (Ок само си ја средвам косата ) Не реков дека ќе ми се слоши од некое (женско) либенце тука. Како што кажав порано, јас сум bi-curious односно, практикувам секс со машки, а сакам понекогаш и со женски why not? Само не со секоја, треба многу за една женска да ме привлечи сексуално (многу повеќе отколку машко) И ете не се жали ги намалив буквите. |
||||
||||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Знаев дека некој ќе се фати за ова. Затоа реков прво ВКУС, па после ЧУВСТВА. Кога станува збор за јадења и пиења тогаш е вкус во прашање. А кога станува збор за машки или женски или и двете, тогаш се чувства. (морам ли ова да го потенцирам - нели е очигледно?) И пак и ти мешаш баби и жаби. Тоа ти што го викаш е алкохолизам. Тоа е зависност. Хомосексуалноста не е зависност. |
||||
||||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |