|
Видео обработка и монтажа |
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Автор | |
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да Adobe Premiere Element. Ај пиши ми на лична порака да исконтактираме нешто.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tegla = D'Dalton?
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, lele ama sum spiun
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aleksadr ja imam ovaa konfiguracija mat.pl.p5w dh deluxe,lga775.intel975. procesor ipentium e6400 coreduo2.13 2m 1066 lga775oem. ram corsair 2gb na 1066 .....
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цаки, твојава конфигурација е јака, затоа е и доста побрзо времето на рендање. Јак процесор=пократко време, освен ако немаш профи картичка за монтажа, па да оди преку неа и уште побрзо.
|
|
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vremeto sto ti go kazav e za avi materijal.
so mpg2 90 min. go pravi za 30m. |
|
belgijanec
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Belgium Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum nov clen i bi sakal ako moze nesto poveke da zboruvame za sony vegas7;.Sekoj komentar,sovet..itd na ovaa tema dobrodojdena!Mnogu vi blagodaram....
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas so moeto golemo iskustvo vo filmska i video montaza, mozam da ti preporacam Premiere Pro. Odlicna integracija so ostanatite Adobe proizvodi, taka sto za PC platforma stana vekje standard. Vegasot e dobar no nekako mi e zatvoren sistem, taka sto ne sum go otvoril podolgo vreme. Ako ti lezi vo rabotata super, no tuka ne mozam da kazuvam finti i trikovi.
No ako imas nekakov problem so hardver i softver slobodno pisi, kje go reshavame. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
belgijanec
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Belgium Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poveke iskustvo imav so:pinacle,ulead i so roxio7.Sega sakam da probam so Sony Vegas7.So adobe premiere mnogu sakav da rabotam ama,kompjuterot ne izdrzuvase! So sony vegas "lesno" vlegov vo semata,napraviv nekolku probni snimki i na krajot-renderiranjeto so koe nemav nikakvi problemi.Sepak najgolem problem e sto po stiskanjeto na kopçeto "BURN" mi izleguva tekstot "The estimated file size is too large for the CDR.Try changing your render settings or a larger capacity CDR disc!" .Parametrite gi menuvam ama postojano mi izleguva istiot tekst!STO DA NAPRAVAM!Vi blagodaram....
|
|
GORGIIV
Нов член Регистриран: 07.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има или некој да работи со inter video WinkDvd kreator И какви се вашите впечатоци
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam iskustvo so toj softver.
Za DVD koristam: - chesto direktno od Preniere ; file/export/export to dvd/ - za avtorizacija koristam Encore DVD deka dobro se avtomatizira so Premiere - za batch konverzija (nekolku fajlovi vo nekolku formati odednas) koristam Canopus ProCoder 3.0 (odlicen profi konvertor - konvertira od se vo se) - poekogas ako brzam i ne mi e biten kvalitetot pravam capture direktno vo mpeg so Ulead DVD Workshop. Odlicen program za domasna upotreba. Ima se sto vi treba da avtorizirate DVD so site napredni funkcii. I se uchi mnogu lesno i intuitivno. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
kaktus_oh
Нов член Регистриран: 20.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pobarajgo edius edna od najubavite programi za prerabotka na video.
|
|
IPerko
Нов член Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas bi sakal da prasam nesto.
Imam Canon miniDV kamera. Koga jas bi se prasuval, ne bi pravel konverzija vo mpeg-2 za da mozam da go stavam na DVD,ama nekogas snimam nekoi interesni mometni so drustvo i site sakaat toa da go imaat po doma na DVD disk. E sega bi sakal da znam kako da do prefrlam snimenoto na DVD za da moze da go dadam na site sto go sakaat. Znam deka ima programi koi se se vo edno(DVD SAnta) i samo treba da ja priklucis kamerata na kompjuter, ama mene mi e bitno da dobijam kvalitet. Znaci sakam da mi predlozite programi so koi ke go napravam toa najdobro vo odnos na kvalitet. Spored toa sto uspeav da go procitam na internet za saat vreme snimen materijal mi trebaat okolu 13GB na hard disk. Jas go razbrav slednoto: 1.Prefrlanje(capture) na snimenoto na hard disk so pomos na WinDV so sto go dobivam snimenoto bez kompresija kako sto bilo vo DV AVI format 2.Dokolku e potrebno, editiranje i montaza.Za ova nemam izbrano program ama ne bi odel so premnogu profesionalni opcii sto gi spomnuvate 3.Posle pravam konverzija vo MPEG-2 format (TMPGEnc) 4. Oformuvanje na DVD struktura i slicno so GUIForDVD Author i na kraj rezenje so ImgBURN Dali sum vo prava nasoka i kade bi trebalo da smenam nesto.AKo ima podobra opcija ve molam pisete. |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene ako me prasuvas jas bi ti go preporacal pinekl studio od prosta pricina sto user frendli i sto gi ima site ovie nesta sto gi nabroja vo nego. ke si go skratis patot a ke dobie fajlovi i dvd so extra kvalitet. iskreno k bides uskraten za povolnostite na premierot ili drugite profi programi, ama lesnotijata so koja ke pravis ubavo video ke bide dovolna za da ne ti treba nieden drug video editor.
sega znam deka i drugi ke te sovetuvaat da se fatis za premier (i vo pravo ke bidat) ama toj e masiven program koj baar mnogu resursi igolemo poznavanje. pozdrav |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |