IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 33>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 04:13
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Ostaj gi tie Milcho Manchevski i slicnite raboti, tie se umetnici..Tuku kako mozi na Trpe od New Jersey da mu e pomilo za Makedonija od Ace od Prilep?devizi??pa kaj se da gi vidam??si izlegol na ulica da vidish kakva siromashtija vladee??se bogatat na makata na drugite?a tie kje dojdat so mercedesi, i shto kje ostaat 100 evra za vnuchinjata, i parite za benzin shto kje gi potroshat?Lobiranje?koe lobiranje be brat..Igor Dzambazov dosega ilijada pati imashe shansa da ja napusshti Makedonija, ama ne ja napushti oti sepak taa e svoja drzava..Brat,edna rabota..Slozna dijaspora imaat samo Albancite..eden da se javi neshto bolen i odma site albanski familii od svajcarija po 1000evra kesh isprakjaat ..A shto ovie nash*te??Obleka shto mu se smalila ?ili dotraena kola nekoja kje ti ostaj, shto kje nemash pari benzin da i stajsh?ili orevi da ti pushti??jakite biznismeni ovde idat so 1000000$vdzeb, a odbiraat kade da jadat oti bilo p0eftino??i nemoj da mi kazish deka nekoj od nadvor pokje ja sakal drzavata od mene , tuka shto sum se rodil tuka kaj shto i kje umram..

Dali voopsto znaes sto zboruvas
Vo Makedonija od dijasporata (ovde gi vbrojuvam site makedonski drzavjani vo stranstvo, bez razlika na nivnata etnicka pripadnost) godisno VLEGUVA EDNA MILIJARDA EVRA. Ova e zvanicen podatok, a ne od rakav kako tvojot. Drug pat pred da debatiras i da ja potcenuvas dijasporata inormiraj se i ne ocekuvaj deka ke ispratat uste tolku, taka za takvi kako tebe da imaat za djeparlak i da ja omalovazuvaat po forumi
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 09:16
Фала им на србите за ова, барем сега точно и прецизно знаеме што ни мислат!
За оние, кои сеуште не беа сигурни, се разбира!
Мене ми беше јасно уште кога беше жив Тито.

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 09:41
Originally posted by Калпазан Калпазан напиша:

Со Тито е друга приказната.Србите го мрзат Титонамигнување

Слободан Милошевиќ е проблемот кај србите.Уште не го преболеаголема%20насмевканамигнување
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 10:31
Не си ме разбрал, колега,
Србите ни го мислат нам, истото она, кое им го мислат на сите свои соседи, тоест Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарија и Унгарија...
Само што не можат ништо да направат, оти сега еве, и нивната смрдена јужна братија ги продаде....
Сепак, ова може и ним да им ги отвори очите, да согледаат дека сепак Македониаја и Хрватска не им се толку големи душмани, колку гркката багра.....
А, од друга страна, може и да не се освестат..Кој знае!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 11:18

Србите ни го мислат нам, истото она, кое им го мислат на сите свои соседи, тоест Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарија и Унгарија...
Само што не можат ништо да направат, оти сега еве, и нивната смрдена јужна братија ги продаде....
Сепак, ова може и ним да им ги отвори очите, да согледаат дека сепак Македониаја и Хрватска не им се толку големи душмани, колку гркката багра.....

,

Абе нека идат нека шетаат.Преку тасето ми е од србите.
Никогаш не сум ги сакал.Македонија ја гледаат само како средство за исполнување на нивните цели.

ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 11:21

Грција попушти за Косово во замена за името на Македонија

Атина – Грција ја промени позицијата за Косово, а во замена за тоа доби нешто поврзано со прашањето за разликите за името со Македонија, наведува грчкиот печат. Ова, повикувајќи се на анонимни дипломатски извори, го објави вчера атинскиот весник „Та неа“, близок до опозиционата партија ПАСОК.

Според истите извори, грчката влада, која досега беше на позиција дека на Србија не може да и' биде наметното независност на Косово, сега застапува друг став.

Во замена за таквата промена на позицијата, Грција доби нешто поврзано со разликите со Македонија за името, тврдат дипломатски извори, не прецизирајќи притоа какви придобивки издејствувала официјална Атина. (Макфакс)

Ama im go stavija GRCITE odpozadi.
Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 11:36
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Атина – Грција ја промени позицијата за Косово, а во замена за тоа доби нешто поврзано со прашањето за разликите за името со Македонија, наведува грчкиот печат. Ова, повикувајќи се на анонимни дипломатски извори, го објави вчера атинскиот весник „Та неа“, близок до опозиционата партија ПАСОК.

Според истите извори, грчката влада, која досега беше на позиција дека на Србија не може да и' биде наметното независност на Косово, сега застапува друг став.

Во замена за таквата промена на позицијата, Грција доби нешто поврзано со разликите со Македонија за името, тврдат дипломатски извори, не прецизирајќи притоа какви придобивки издејствувала официјална Атина. (Макфакс)

ok be..zato vikam sekoj si ima svoe mislenje ..
Ne e tajna deka grcite i srbite rabotat na raznebituvanje na Makedonskiot narod..

Изменето од KikoMC - 18.Април.2009 во 15:20
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 13:57
Ova postiranoto od mene vo vrska so dijasporata e validen podatok od ZAVOD ZA STATISTIKA!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 15:14

Не ни се сомневав во српските задни намери...

Изменето од KikoMC - 18.Април.2009 во 12:58
Кон врв
NESTOR Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Декември.2007
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NESTOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 22:47
abe srbite se vrti pop koga ke dojde nekoj srpski minister vo makedonija vika so imeto makedonija a koga ke bidat pred megunarodnata zaednica odma firom im se umilkuvaat na grcite za kosovo    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 02:02

sekoja chest.. Ama na kogo more kje mu objasnuvash ne znam ...Tito ta Tito, zadrugi i sluchni sranja..Srbite se podol narod...Samo tie ni dale nezavisnost, zimi nemoj.. Koj ni ja zede pa tie da ni ja davaat??tie ni ja zedoa ,a sega shto ni ja dadoa pak spasiteli ni se??I da ne ja daea pak kje postoj Makedonija..Pro4itajte ja Pirej od mojot sogragjanin Petre M. Andreevski i kje vidite shto e makedonski narod
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 05:08
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Абе и ти до вчера ме убедуваше дека не е ШТЕКЕР туку е УТИКАЧ правилно и те уверив во сосем спротивното.И после јас сум бил слепкул.

Каде го напишав тоа? И како тоа ме увери во спротивното, ти антички македонецу?

Abe ostavi, se "Anticki Makedonci", eden do eden vo Avstralija, uste malku i Avstralija ke pocne da si prisvojuva istorija za Aleksandar Makedonski..

A koj intelektualec zaminal na usovrsuvanje vo Avstralija? Site koi vredele nesto po ogled na kariera obrazovanie se veke vo EU, USA i Kanada... a vo Avstralija zamina Prost Narod od Bitolskite Ohridskite sela....

I vsusnost, tie se tie "Anticki Makedonci" koi poveke i stetat na Makedonija otkolku sto i pomagaat.
  Ako bea sposobni ke se potrudea Avstralija da ja priznae Makedonija a i niv kako etnicki Makedonci, a ne Slavo -Makedonci...
 ama ne se...

ZNACHI DIBEK - DIBEK SI OSTANUVA!!!!!

DO PRED MALKU ME PRASUVASHE DALI IMAM VIZA????

A KOJ BI POSTAVIL TAKVO PRASHANJE, INTELEKTUALEC SIGURNO NE - SAMO ONOJ KOJ STO SE INTERESIRA DA DOBIE i e desperate za toa.  голема%20насмевка

Ti si bate TOTALEN MES - ni so shpakla nemozat da te soberat.  газење%20од%20смеење

BIDI SIGUREN DEKA NEMA DA PADNAM NA TVOE SELSKO NIVO I DA RASPRAVAM ZA MOITE USPESI ILI NEUSPESI - ovde JAS ne sum da kazuvam prikazni za sebe i okolu sebe. NEMAM KOMPLEKSI ZA LECHENJE.  A ako ti beshe DOVOLNO intelegenten (kako sto se prodavash) ke chitashe megu redovi i SE ke ti beshe jasno, a da ne spomnuvam PAK (a ke spomnam) za TVOITE DEZINFORMACII ZA MAKEDONCITE DEKA SE IMENUVAAT KAKO SLAV-MAKEDONCI VO AVSTRALIJA.  Ova veke NEKOLKU pati go povtoruvash IAKO isto tolku pati ti e demantirano - taka da VEKE NE GO RACHUNAM kako dezinformacija, tuku kako NEPRIJATELSKA PROPAGANDA. голема%20насмевка

I prestani VEKE EDNASH da NE VREGASH NAS MAKEDONCITE I NASHATA ISTORIJA - AKO NE SI SIGUREN BAREM BIDI NEUTRALEN (iskoristi go tvoeto "diplomatsko" iskustvo, so koe sto se falish).  голема%20насмевка

Изменето од borec - 13.Декември.2007 во 05:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 05:37
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Greek style nema sto.  голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 05:42
Originally posted by moira moira напиша:

Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Ostaj gi tie Milcho Manchevski i slicnite raboti, tie se umetnici..Tuku kako mozi na Trpe od New Jersey da mu e pomilo za Makedonija od Ace od Prilep?devizi??pa kaj se da gi vidam??si izlegol na ulica da vidish kakva siromashtija vladee??se bogatat na makata na drugite?a tie kje dojdat so mercedesi, i shto kje ostaat 100 evra za vnuchinjata, i parite za benzin shto kje gi potroshat?Lobiranje?koe lobiranje be brat..Igor Dzambazov dosega ilijada pati imashe shansa da ja napusshti Makedonija, ama ne ja napushti oti sepak taa e svoja drzava..Brat,edna rabota..Slozna dijaspora imaat samo Albancite..eden da se javi neshto bolen i odma site albanski familii od svajcarija po 1000evra kesh isprakjaat ..A shto ovie nash*te??Obleka shto mu se smalila ?ili dotraena kola nekoja kje ti ostaj, shto kje nemash pari benzin da i stajsh?ili orevi da ti pushti??jakite biznismeni ovde idat so 1000000$vdzeb, a odbiraat kade da jadat oti bilo p0eftino??i nemoj da mi kazish deka nekoj od nadvor pokje ja sakal drzavata od mene , tuka shto sum se rodil tuka kaj shto i kje umram..

Dali voopsto znaes sto zboruvas
Vo Makedonija od dijasporata (ovde gi vbrojuvam site makedonski drzavjani vo stranstvo, bez razlika na nivnata etnicka pripadnost) godisno VLEGUVA EDNA MILIJARDA EVRA. Ova e zvanicen podatok, a ne od rakav kako tvojot. Drug pat pred da debatiras i da ja potcenuvas dijasporata inormiraj se i ne ocekuvaj deka ke ispratat uste tolku, taka za takvi kako tebe da imaat za djeparlak i da ja omalovazuvaat po forumi

FALA MOIRA NA RAZBIRANJETO.  големо%20гушкање

A za da mu odgovoram na nego NEZNAM od kaj da pochnam prvo - zosto od vakvi "patrioti" mi e preku glava. Ama ke probam da ne se izvadam od takt.  голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.