IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 33>
Автор
Порака
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 07:04
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Епа затоа од што к*р ги боли треба неправдата да се исправи.Дали ти знаеш зошто така к*р ги боли???
Затоа што другите преку пропаганда направиле к*р да ги боли.
Имај почит спрема оние кој биле егзекутирани,асимилирани или истерани од родните домови.Ако немаш почит тогаш немој ни да се нарекуваш македонец.

Работите не може да тргнат напред ако не расчистиш првин со минатото.Инаку никогаш нема работите да тргнат на подобро.

Тие што загинале од српска,бугарска и грчка страна ЗАСЛУЖУВААТ неправдата да се исправи.Имај почит спрема македонскиот народ.

А и знам дека сум дел од ТАА МАКЕДОНИЈА која била управувана од страна на ФИЛИП и АЛЕКСАНДАР.

Ти не знаеш изгледа како е да ти доаѓа некој во твојата куќа да ти кажува дека си србин,бугарин или славо-скопјанец.

Тоа барем не го заслужува македонскиот народ.

Странците к*р ги боли?Затоа кај и да е Белгија можеби и ќе се распадне а и гледам  и Ирска е се пожелна да се отцепи од кралството.

И разбери дека нема 20% албанци дека се ПОМАЛКУ.

Ја знам дека во СТРУГА живеат албанци ама џабе им е.Кога ќе влеземе во ЕУ (за 4 години) ќе видиш и тие што не се 20% каде ќе отидат.

И да те прашам нешто.Имаш деца така???

Епа дојди бе со децата да живееш во Македонија што ако имаат пасош или државјанство дојди да живееш во Македонија направи еден македонски + за македонското население попис не се прави во ФАКИНГ ЧЕШКА туку се прави во МАКЕДОНИЈА.
И ја знам дека надвор живеат 10 милиони македонци па никому ништо.

Дојди бе батка насели се во Македонија живеј го животот во Македонија зошто утре кога ќе се прави попис нема да доаѓаат во ЧЕШКА да прават попис туку ќе прават во Македонија.

Во спротивно не ми продавај муда за бубрези.

Ти па најмалку треба тогаш да зборуваш за правење деца.

И имај почит спрема тие што умреле од страна на окупаторот.
А и воопшто спрема македонската историја која цел живот е негирана од друга страна.

Koga tvojot pocituvan Premier Gluevski, koj gi postavuva antickite statuetki pred Vladata, i koj mi prezentira kampanja "EDUCIRAJ SE"..ke mi obezbedi soodvetna moznost za vrabotuvanje po moja struka( Magister po internacionalni odnosi i diplomatija)vo Makedonija, samo togas ke dojdam jas vo Makedonija da ziveam rabotam i tvoram za taa zemja(iako i od tuka tvoram i se boram za promocija na  Makedonija vo Svetot,bez razlika sto  Makedonija kako drzava, niti me obrazuvala, nitu mi obezbedila rabota,se sum napravil sam).

Lesno e da se gradi populizam, so kampanji kako "Obrazuvaj se" , a vo realen zivot ima lugje koi zavrsile visoko obrazovanie, stanale doktori inzenjeri, a rabotat po piljari,pazari ili vozat taksi.

Zar so taa kampanja saka da ima uste poveke Taxisti so Univerzitetski diplomi?Tuka treba da se naseti negovata povrsnost, vo ona sto im go servira na narodot, a tie slepo veruvaat vo nego...cist Populizam!

Treba najprvo da im pruzi moznost za vrabotuvanje na tie lugje sto zavrsile Visko Obrazovanie, a potoa da pokrenuva kampanji "obrazuvaj se",za da imame uste poveke educirani kadri.

Sekoj mlad covek se prasuva zosto da zavrsam fakultet, koga i tie so fakultet koi vlozile 4 godini od svoite mladi zivoti,nemaat opcija osven da rabotat kako taxisti, ili po tezgi, piljari i pazarcinja, ili kraen slucaj da ja napustat zemjata.(drug slucaj e da imas partiska kniska, i da bides partiski platen vojnik, kako nekoi "uspesni" kadrovski resenija-vprocem,ne e ni cudo deka ni "CUTI" diplomatijata,i koga e VMRO i koga e SDSM na vlast, cista utka! )

E toa e klasicno prodavanje "Muda za Bubrezi" koe ti go spomna.Samo jas ne sum prodavacot tuku tvojot premier e prodavacot, vo slucajov...

A sto se odnesuva so minatoto, i tuka gresis, ako Evropa ne bese sposobna da go zaboravi minatoto, i site tie vojni na Evropskiot kontinent, nemase denes da bide edno parce zemja od Atina do London, i od Madrid do Riga bez granici..
  Mislis deka nekoj gi rascisti smetkite za 100 godisnata Anglisko -Francuska vojna?  Ili pak Svedsko-Ceskata vojna? 1va-ta Svetska Vojna? 2ra-ta Svetska Vojna, i mnogu drugi megju-nacionalni vojni?
  Kolku Poljaci zaginaa od strana na Germancite, Sto stana so Italijancite vo Dalmacija  po krajot na WW2,Dali Izrael ne treba da ima Diplomatski odnosi so Germanija zatoa sto Germanija gi "istrebuvase" Evreite kako gluvci?

Ocigledno lugjeto go zakopaa minatoto, so cel da imaat podobra idnina.Toa treba da go napravime i nie,na Balkanot.

Lugjeto koi go dale zivotot za Makedonija, ja imaat mojata pocit, i treba da ja imaat pocitta na Makedonskiot narod, a ne da ocekuvas deka i Kongo ili Germanija ili UK trebaat da imaat pocit za niv, zosto ednostavno ne gi zasega.
  Dali tebe te zasega Ermenskiot navoden genocid, izvrsen od Otomanskata Imprerija? 100% sum siguren deka voopsto ne te zasega.

P.S koga jas i moeto semejstvo gi vadevme novite pasosi, veke popolnivme formular vo koj jasno se naglasuva deka sme Makedonci koi privremeno se otseleni vo stranstvo, sto po avtomatizam znaci deka ke bideme vkluceni vo naredniot popis, bidejki Makedonija uste figurira kako postojano mesto na ziveenje. Toa bese eden od skoresnite doneseni zakoni, za Makedonskata populacija koja zivee von Maticnata Drzava.Toa sto sme nadvor od MK, ne ne isklucuva od popisot, tuku vleguvame vo nego po avtomatizam.

Епа вака така барем идеме нешто НАПРЕД со овој премиер.

Мислиш дека кога беше СДСМ дека не беше исто????

Грешка си.

И во времето на СДСМ имаше МНОГУ невработени, економијата тапкаше во место и.т.н.
Јас те разбирам зошто си отишол од државава.Ама кога веќе најде да зборуваш за тоа ние да правиме деца, ти викаш дека имаш деца така??

Дојди бе да живееш во државава и утре кога ќе се прави попис да те вклучат и тебе и со тоа ќе дадеш еден плус(+) за државава.Во спротивно не ни зборувај за популација кога и ти самиот не живееш овдека.

Хахаха го закопале минатото.Дај бе човеку не ме смеј да го закопаа минатото грците ќе не признаеа под уставното име и немаше да се закануваат со вето.Бугарите да го закопаа минатото немаше да не негираат како нација.

Србите ќе ни ја признаеа црквата и нацијата и ќе продолжеа напред не назад.

Гледаш пријателе работата е тоа што ДРУГИТЕ не сакаат да продолжат со животот а не НИЕ.

Абе ти си пополнил формулари тоа браво, ама работата е тоа што кога ќе одат низ Западна Македонија што мислиш ќе доаѓаат до Чешка да прават попис на населението????

НЕ

ќе прават само во Р.Македонија

Ако е за тоа тогаш супер не си само ти надвор уште 10 милиона македонци се

Изменето од test_glusec - 10.Декември.2007 во 07:09
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 12:12

Б.Ц. ги направи 20% албанците, Не се повеќе од 10% ти гаранитрам

..Ti Gluvce garantiraj ili ne, oficijalno se 21-25%, kako sto i oficijalno mozat da ti zborat ljockarski, a tvoj problem e ako ne gi razbiras. za ova fala na Lubco... Toa se fakti megjunarodno priznaeni..

A sto ke dokazes ako te priznaat za naslednik na antickite makedonci:

1.Ke go dokazam genocidot izvrsen vrz makedonskoto naselenie.

2.Ke dokazam deka 2000 i kusur godini(od raspadot na imperijata na Aleksandar pa navaka) deka ne mozeme da napravime drzava i deka cel zivot sme na nekoj od strana zamorcinja ili predmetcinja za asmilacija

3.Ke dokazam deka baba mi i dedo mi ne bile blgari ili srbi ili ne znam si sto tuku deka bile MAKEDONCI

1) ...Dali Genocidot e izvrsen na Makedonsko-Slovensko naselenie ili
na Makedonsko naselenije od anticko poteklo, ne gleam sto menuva...

2) ...Dali bilo toa Makedonsko-Slovenskoto naselenije ili Makedonsko naselenije od anticko poteklo nisto ne menuva od faktot deka maka macelo da izgradi svoja drzava...

3) ... babati i dedoti i da bile Makedonci od Slovensko poteklo i da bile Makedonci po anticko Makedonsko poteklo se razlicni od blgarite ili srbite, kako sto se razlicni megju sebe 2 razlicni slovenski Nacii... a i da dokazes deka bile od anticko Makedonsko poteklo babati i dedoti, pak moze nekoj da spori deka bile Srbi ili Bugari so Anticko Makedonsko poteklo...

Изменето од Alexandar Mak - 10.Декември.2007 во 13:55
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 14:35

Епа затоа од што к*р ги боли треба неправдата да се исправи.Дали ти знаеш зошто така к*р ги боли???
Затоа што другите преку пропаганда направиле к*р да ги боли.
Имај почит спрема оние кој биле егзекутирани,асимилирани или истерани од родните домови.Ако немаш почит тогаш немој ни да се нарекуваш македонец.

Работите не може да тргнат напред ако не расчистиш првин со минатото.Инаку никогаш нема работите да тргнат на подобро.

Тие што загинале од српска,бугарска и грчка страна ЗАСЛУЖУВААТ неправдата да се исправи.Имај почит спрема македонскиот народ.

А и знам дека сум дел од ТАА МАКЕДОНИЈА која била управувана од страна на ФИЛИП и АЛЕКСАНДАР.

Ти не знаеш изгледа како е да ти доаѓа некој во твојата куќа да ти кажува дека си србин,бугарин или славо-скопјанец.

Тоа барем не го заслужува македонскиот народ.

Странците к*р ги боли?Затоа кај и да е Белгија можеби и ќе се распадне а и гледам  и Ирска е се пожелна да се отцепи од кралството.

И разбери дека нема 20% албанци дека се ПОМАЛКУ.

Ја знам дека во СТРУГА живеат албанци ама џабе им е.Кога ќе влеземе во ЕУ (за 4 години) ќе видиш и тие што не се 20% каде ќе отидат.

И да те прашам нешто.Имаш деца така???

Епа дојди бе со децата да живееш во Македонија што ако имаат пасош или државјанство дојди да живееш во Македонија направи еден македонски + за македонското население попис не се прави во ФАКИНГ ЧЕШКА туку се прави во МАКЕДОНИЈА.
И ја знам дека надвор живеат 10 милиони македонци па никому ништо.

Дојди бе батка насели се во Македонија живеј го животот во Македонија зошто утре кога ќе се прави попис нема да доаѓаат во ЧЕШКА да прават попис туку ќе прават во Македонија.

Во спротивно не ми продавај муда за бубрези.

Ти па најмалку треба тогаш да зборуваш за правење деца.

И имај почит спрема тие што умреле од страна на окупаторот.
А и воопшто спрема македонската историја која цел живот е негирана од друга страна.

Koga tvojot pocituvan Premier Gluevski, koj gi postavuva antickite statuetki pred Vladata, i koj mi prezentira kampanja "EDUCIRAJ SE"..ke mi obezbedi soodvetna moznost za vrabotuvanje po moja struka( Magister po internacionalni odnosi i diplomatija)vo Makedonija, samo togas ke dojdam jas vo Makedonija da ziveam rabotam i tvoram za taa zemja(iako i od tuka tvoram i se boram za promocija na  Makedonija vo Svetot,bez razlika sto  Makedonija kako drzava, niti me obrazuvala, nitu mi obezbedila rabota,se sum napravil sam).

Lesno e da se gradi populizam, so kampanji kako "Obrazuvaj se" , a vo realen zivot ima lugje koi zavrsile visoko obrazovanie, stanale doktori inzenjeri, a rabotat po piljari,pazari ili vozat taksi.

Zar so taa kampanja saka da ima uste poveke Taxisti so Univerzitetski diplomi?Tuka treba da se naseti negovata povrsnost, vo ona sto im go servira na narodot, a tie slepo veruvaat vo nego...cist Populizam!

Treba najprvo da im pruzi moznost za vrabotuvanje na tie lugje sto zavrsile Visko Obrazovanie, a potoa da pokrenuva kampanji "obrazuvaj se",za da imame uste poveke educirani kadri.

Sekoj mlad covek se prasuva zosto da zavrsam fakultet, koga i tie so fakultet koi vlozile 4 godini od svoite mladi zivoti,nemaat opcija osven da rabotat kako taxisti, ili po tezgi, piljari i pazarcinja, ili kraen slucaj da ja napustat zemjata.(drug slucaj e da imas partiska kniska, i da bides partiski platen vojnik, kako nekoi "uspesni" kadrovski resenija-vprocem,ne e ni cudo deka ni "CUTI" diplomatijata,i koga e VMRO i koga e SDSM na vlast, cista utka! )

E toa e klasicno prodavanje "Muda za Bubrezi" koe ti go spomna.Samo jas ne sum prodavacot tuku tvojot premier e prodavacot, vo slucajov...

A sto se odnesuva so minatoto, i tuka gresis, ako Evropa ne bese sposobna da go zaboravi minatoto, i site tie vojni na Evropskiot kontinent, nemase denes da bide edno parce zemja od Atina do London, i od Madrid do Riga bez granici..
  Mislis deka nekoj gi rascisti smetkite za 100 godisnata Anglisko -Francuska vojna?  Ili pak Svedsko-Ceskata vojna? 1va-ta Svetska Vojna? 2ra-ta Svetska Vojna, i mnogu drugi megju-nacionalni vojni?
  Kolku Poljaci zaginaa od strana na Germancite, Sto stana so Italijancite vo Dalmacija  po krajot na WW2,Dali Izrael ne treba da ima Diplomatski odnosi so Germanija zatoa sto Germanija gi "istrebuvase" Evreite kako gluvci?

Ocigledno lugjeto go zakopaa minatoto, so cel da imaat podobra idnina.Toa treba da go napravime i nie,na Balkanot.

Lugjeto koi go dale zivotot za Makedonija, ja imaat mojata pocit, i treba da ja imaat pocitta na Makedonskiot narod, a ne da ocekuvas deka i Kongo ili Germanija ili UK trebaat da imaat pocit za niv, zosto ednostavno ne gi zasega.
  Dali tebe te zasega Ermenskiot navoden genocid, izvrsen od Otomanskata Imprerija? 100% sum siguren deka voopsto ne te zasega.

P.S koga jas i moeto semejstvo gi vadevme novite pasosi, veke popolnivme formular vo koj jasno se naglasuva deka sme Makedonci koi privremeno se otseleni vo stranstvo, sto po avtomatizam znaci deka ke bideme vkluceni vo naredniot popis, bidejki Makedonija uste figurira kako postojano mesto na ziveenje. Toa bese eden od skoresnite doneseni zakoni, za Makedonskata populacija koja zivee von Maticnata Drzava.Toa sto sme nadvor od MK, ne ne isklucuva od popisot, tuku vleguvame vo nego po avtomatizam.

Епа вака така барем идеме нешто НАПРЕД со овој премиер.

Мислиш дека кога беше СДСМ дека не беше исто????

Грешка си.

И во времето на СДСМ имаше МНОГУ невработени, економијата тапкаше во место и.т.н.
Јас те разбирам зошто си отишол од државава.Ама кога веќе најде да зборуваш за тоа ние да правиме деца, ти викаш дека имаш деца така??

Дојди бе да живееш во државава и утре кога ќе се прави попис да те вклучат и тебе и со тоа ќе дадеш еден плус(+) за државава.Во спротивно не ни зборувај за популација кога и ти самиот не живееш овдека.

Хахаха го закопале минатото.Дај бе човеку не ме смеј да го закопаа минатото грците ќе не признаеа под уставното име и немаше да се закануваат со вето.Бугарите да го закопаа минатото немаше да не негираат како нација.

Србите ќе ни ја признаеа црквата и нацијата и ќе продолжеа напред не назад.

Гледаш пријателе работата е тоа што ДРУГИТЕ не сакаат да продолжат со животот а не НИЕ.

Абе ти си пополнил формулари тоа браво, ама работата е тоа што кога ќе одат низ Западна Македонија што мислиш ќе доаѓаат до Чешка да прават попис на населението????

НЕ

ќе прават само во Р.Македонија

Ако е за тоа тогаш супер не си само ти надвор уште 10 милиона македонци се

Samo edno ke ti kazam kako kometar, ni SDSM ni VMRO ne napravija nisto za drzavata, a najtragicno e sto ne dozvoluvaat treta sila, na mladi intelektualni lugje da prodre vo politikata kako treta opcija, i im gi secat krilata uste pred da poletaat.
  Si se menuvaat na vlast sekoi 4 godini, ne se gonat megjusebno za korupcija i skandali i kriminal..i taka im odgovara,lugje i od dvete partii si se bogatat na smetka na narodot.I toa e mnogu Zalosno...

A uste povazno, da te prasam... Pa dali ti ja smetas Grcija i Bugarija za Evropa??  Ah.. pust Balkan, si bile vo nego i si ostanale vo nego..

Za mene Grcija ne e Evropa, tie ne se nisto poarni od drugite Balkanci, edinstvena razlika e sto imaa dobra geostrateska polozba, so izlez na more i so toa koketiraa so Zapadot i Rusija,vo 80tite, pa zatoa Grcija otsekogas za Evropa i USA bese "edno malo razgaleno rasipano dete" koe sekogas place za nesto, dodeka majkata Evropa go vlece za raka....Situacijata i sega ne se promenila(imeto na nasata zemja i evropskata tolerancija kon ona nevozmozno nesto sto go turka Grcija, samo go dokazuva toa sto go kazav so deteto koe place i majkata)

P.S Ako mislis deka ne vleguvame po avtomatizam vo popisot ,vrz baza na tie formulari koi gi popolnivme, zosto voopsto gi popolnuvavme? A i da ne vleguvame ne e moja vina, Moze Vladata ako saka i po ambasadite da popisuva Makedonski gragjani.No, zalosno e sto tuka vo Praga Makedonija nema Ambasada(iako CZE e zemja clenka na EU-centralno evropska zemja,koja stanuva se poglasna na politicka scena vo EU,i zemja so tradicija na makedonska emigracija vo zemjava-uste od vremeto na YU,mnogu gradezni rabotnici od makedonskite gradezni firmi bea tuka so svoite semejstva. Krajno se razocaruvam koga otvaraat ambasadi vo Egipet ili Argentina, a MK nema ambasada tamu kade sto treba da ima, i tamu od kade sto ke treba da obezbedi poddrska i glas za priem vo NATO i EU-a plus toa Slovenska Zemja, koja ne gleda na Makedonija od visina kako sto gledaat Francija i Germanija(demek Slovenite bile nesto ponizok sloj vo Evropa) Zalosno...

I nie ne treba Bugarija i Grcija da gi zemame za primer, zosto mislam kako narod sme mnogu poinakvi od niv...ne sme tolku primitivni...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 14:41
Никој ништо не направи за државава.Ќе ти одговорам на кратко.

Јас разбирам дека си отишол ти на печалба и се тоа мене ми е јасно ама немој да зборуваш за тоа како ние ништо не правиме за државава.Тие што страдале од Грчка и од Бугарска страна заслужуваат правдата да се истера на виделина.Освен тоа јас не сум словен јас сум македонец.

И знам кој сум не сум ни грк не сум ни бугар туку сум македонец и знам кој бил Александар Македонски.

Јас знам дека Бугарија е примитивна земја (за Грција они се развиена земја но по односот спрема луѓето беа и си останаа цигано атињани).

Ама разбери дека поради таквите земји ние цел живот тонеме и цел живот не кочат во некои работи.

Јас знам какви се Бугарите и Грците ама нив до вчераа ги слушааа сега НАС не слушаат тие од надвор и се додека не слушаат треба да си ги одиграме своите 5 минути.

Зошто после тоа ќе завршат тие 5 минути и којзнае кога ќе имаме пак наши 5 мин.

Јас знам дека во Чешка има ДОСТА македонци од ЕГЕЈОТ кој се избеглици од Граѓанската војна во Грција.

И за тоа е владата крива што нема АМБАСАДА во Чешка.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 14:56

Јас разбирам дека си отишол ти на печалба и се тоа мене ми е јасно ама немој да зборуваш за тоа како ние ништо не правиме за државава.Тие што страдале од Грчка и од Бугарска страна заслужуваат правдата да се истера на виделина.Освен тоа јас не сум словен јас сум македонец.

И знам кој сум не сум ни грк не сум ни бугар туку сум македонец и знам кој бил Александар Македонски.

Јас знам дека Бугарија е примитивна земја (за Грција они се развиена земја но по односот спрема луѓето беа и си останаа цигано атињани).

Ама разбери дека поради таквите земји ние цел живот тонеме и цел живот не кочат во некои работи.

Јас знам какви се Бугарите и Грците ама нив до вчераа ги слушааа сега НАС не слушаат тие од надвор и се додека не слушаат треба да си ги одиграме своите 5 минути.

Јас знам дека во Чешка има ДОСТА македонци од ЕГЕЈОТ кој се избеглици од Граѓанската војна во Грција.

Hehe na pecalba odi covek sam, a jas tuka go imam moeto semejstvo, i jas tuka ne dojdov na pecalba tuku da se doizgraduvam vo mojata zivotna kariera na profesionalen plan, rabotejki za edna svetska institucija vo nevladiniot sektor,spored mojata struka.
   Megjutoa fakt e deka jas tuka go pronajdov toa sto vo Makedonija nikoj ne mi go ovozmozi, i jas ne sum eden edinstven, samo od mojata generacija znam 5-6 lugje koi bea top 10 vo klasot ,toa bea moi drugari i drugarki vo sredno koi sega se vo Kanada(informaticki sektor), Irska(ekonomija i informatika), Germanija, UK.

Kako Vladata, ovaa i prethodnata se trudi pametnite i intelektualnite lugje da ostanat i tvorat i gradat za Makedonija...E tuka e Promasuvanjeto....trosat energija za dokazuvanje genocidi, dodeka sekoj den im se vrsi moderen genocid i odliv na mladi rabotosposobni educirani lugje od Makedonija, koi kojznae koga i dali ke se vratat.
  I koga konecno ke dokazete deka Makedoncite se potomci na Antickite Makedonci, moze da se sluci da ima samo 200000 ili 300000 Makedonci vo globala среќа Ironicno neli?

Изменето од Neonic - 10.Декември.2007 во 14:58
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:10

Hehe na pecalba odi covek sam, a jas tuka go imam moeto semejstvo, i jas tuka ne dojdov na pecalba tuku da se doizgraduvam vo mojata zivotna kariera na profesionalen plan, rabotejki za edna svetska institucija vo nevladiniot sektor,spored mojata struka.
   Megjutoa fakt e deka jas tuka go pronajdov toa sto vo Makedonija nikoj ne mi go ovozmozi, i jas ne sum eden edinstven, samo od mojata generacija znam 5-6 lugje koi bea top 10 vo klasot ,toa bea moi drugari i drugarki vo sredno koi sega se vo Kanada(informaticki sektor), Irska(ekonomija i informatika), Germanija, UK.

Kako Vladata, ovaa i prethodnata se trudi pametnite i intelektualnite lugje da ostanat i tvorat i gradat za Makedonija...E tuka e Promasuvanjeto....trosat energija za dokazuvanje genocidi, dodeka sekoj den im se vrsi moderen genocid i odliv na mladi rabotosposobni educirani lugje od Makedonija, koi kojznae koga i dali ke se vratat.
  I koga konecno ke dokazete deka Makedoncite se potomci na Antickite Makedonci, moze da se sluci da ima samo 200000 ili 300000 Makedonci vo globala среќа Ironicno neli?

NE. голема%20насмевка

IRONICHNO E TOA STO TI OVDE SERESH GLUPOSTI I LAZESH KAJ KE STIGNESH!!!  голема%20насмевка

PA SVRTI SAMO NEKOLKU TEMI UNAZAD KE SE 'POTSETITISH' STO SI KAZAL - AKO SEKAVANJETO NE TE SLUZI DOBRO!!!!  Pa samiot si kaza ZOSTO si otishol tamu - ZOSTO NE SI IMAL RABOTA, ZNACHI = PECHALBA!!!!  глупирање

A kolkav ke bide TOTALNIOT BROJ na vistinskite Makedonci TEBE ICH K** DA NE TE BOLI - VO SEKOJ SLUCHAJ KE BIDE MNOGU POGOLEM OD VAS VLASITE!!!! 

A ZAR IMA TAKVA NACIONALNOST????  газење%20од%20смеење

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:10
А тие што се надвор од државава??
Што е со нив.Ти изгледа забораваш дека они се 10 милиона македонци надвор.
Албанците ти реков дека веќе се ГОТОВИ.Да објаснувам сега по 5 пати не можам.

Така да теоријата дека ќе има 20 000 македонци не држи веќе сме 10 милиона (сосе тие 1.800 000 што се) во Македонија.

Тебе владата не ти обезбедила тука работно место а си интелегентен.ТОЧНО и јас те подржувам и имаш право.Јас пример исто така имам тешкотии во животот , и најмногу ми е криво што немав пари да завршам факултет и што морав да завршам сосем друго училиште не зошто сакав туку зошто условите толку ми пружааа.И ЈАС ДА СУМ и јас ќе си отидам од земјава да работам надвор да печалам, ама ќе си ја почитувам и сакам историјата и гордо ќе кажувам пред сите надвор дека сум МАКЕДОНЕЦ.

И за твоја информација Македонија влага во ЕУ во 2012 -2013 година.

Тогаш ќе правиме муабет колку албанци има во држававанамигнување

Изменето од test_glusec - 10.Декември.2007 во 15:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:22

[/QUOTE]

NE. голема%20насмевка

IRONICHNO E TOA STO TI OVDE SERESH GLUPOSTI I LAZESH KAJ KE STIGNESH!!!  голема%20насмевка

PA SVRTI SAMO NEKOLKU TEMI UNAZAD KE SE 'POTSETITISH' STO SI KAZAL - AKO SEKAVANJETO NE TE SLUZI DOBRO!!!!  Pa samiot si kaza ZOSTO si otishol tamu - ZOSTO NE SI IMAL RABOTA, ZNACHI = PECHALBA!!!!  глупирање

A kolkav ke bide TOTALNIOT BROJ na vistinskite Makedonci TEBE ICH K** DA NE TE BOLI - VO SEKOJ SLUCHAJ KE BIDE MNOGU POGOLEM OD VAS VLASITE!!!! 

A ZAR IMA TAKVA NACIONALNOST????  газење%20од%20смеење

[/QUOTE]
 Stvarno ke pomislam deka si glup..jas tuka dojdov da studiram, potoa magistrirav(na Karlov univerzitet, ako toa nesto ti znaci), i namesto da se vratam vo Makedonija i da fakjam vrski vo politickite partii za da najdam vrabotuvanje po struka, ili da vozam taksi ili da rabotam na pazar, resiv da ostanam tuka kade od rabota mi obezbedija uslovi za mene i semejstvoto, koi nemoze da se sporedat so nisto sto moze da se dobie vo Makedonija , osven ako ne si mu brat na Gruevski.(i da si vmetnam uste eden golem + vo moeto profesionalno CV)
  A sto rabotis ti vo Avstralija kopas kanali ili????? Znam deka tie imaa nedostatok na evtina rabotna sila, i site seljaci od Makedonija navalija vo Avstralija..i namali go toa fontot, znaes sto znaci pisuvanje so golemi bukvi???

P.S Tvojot post me naveduva da mislam deka ti si toj koj ima Kriza na Identitet,gledajki me kako zakana samo zatoa sto sum Vlav. Ne si nisto podobar od Grcite, i tie taka gi gledaat denesnite Makedonci, nesakajki stana istiot monstrum koj do vcera go mrazese i se zalese deka ti nanesuval nepravdi. Tolku li e tvojot intelektualen kapacitet da rasuduvas racionalno????

Изменето од Neonic - 10.Декември.2007 во 16:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:27

А тие што се надвор од државава??
Што е со нив.Ти изгледа забораваш дека они се 10 милиона македонци надвор.
Албанците ти реков дека веќе се ГОТОВИ.Да објаснувам сега по 5 пати не можам.

Така да теоријата дека ќе има 20 000 македонци не држи веќе сме 10 милиона (сосе тие 1.800 000 што се) во Македонија.

Тебе владата не ти обезбедила тука работно место а си интелегентен.ТОЧНО и јас те подржувам и имаш право.Јас пример исто така имам тешкотии во животот , и најмногу ми е криво што немав пари да завршам факултет и што морав да завршам сосем друго училиште не зошто сакав туку зошто условите толку ми пружааа.И ЈАС ДА СУМ и јас ќе си отидам од земјава да работам надвор да печалам, ама ќе си ја почитувам и сакам историјата и гордо ќе кажувам пред сите надвор дека сум МАКЕДОНЕЦ.

И за твоја информација Македонија влага во ЕУ во 2012 -2013 година.

Тогаш ќе правиме муабет колку албанци има во држававанамигнување

Vo topicot Koga "MK vo EU" jas veke dadov prognoza deka Makedonija ako vleze voopsto vo EU(ne se znae so denesnive Eu politicari, vetrot duva na site strani) toa ke bide najdocna do 1914 na 100godisninata od 1vata svetska vojna, koga Evropa saka da se pokaze kako edna drzava i obedineta sila.
  I vleguvanjeto nema da bide zatoa sto Makedonija za tie 5-6 godini ke napravi ekonomsko cudo, tuku ke bide obicna evropska politicka odluka, kako vo slucajot so Bugarija i Romanija.

Primer -samo na Ungarija i Slovacka ke im bidat potrebni 20 godini da gi izramnat prihodite i ekonomijata so onaa na Francija Sweden i Germany, a prosecna plata vo slovacka sega e 650 evra. Pa sega racinaj za Makedonija so neto plata od 250 evra...

Ako e do vistinskite kriteriumi Makedonija uste dolgo nema da bide ramnopraven del od EU, ama za srekja tuka se politickite odluki, i strateskite potrebi na evropa.

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:44

А тие што се надвор од државава??Што е со нив.Ти изгледа забораваш дека они се 10 милиона македонци надвор.Албанците ти реков дека веќе се ГОТОВИ.Да објаснувам сега по 5 пати не можам.Така да теоријата дека ќе има 20 000 македонци не држи веќе сме 10 милиона (сосе тие 1.800 000 што се) во Македонија.Тебе владата не ти обезбедила тука работно место а си интелегентен.ТОЧНО и јас те подржувам и имаш право.Јас пример исто така имам тешкотии во животот , и најмногу ми е криво што немав пари да завршам факултет и што морав да завршам сосем друго училиште не зошто сакав туку зошто условите толку ми пружааа.И ЈАС ДА СУМ и јас ќе си отидам од земјава да работам надвор да печалам, ама ќе си ја почитувам и сакам историјата и гордо ќе кажувам пред сите надвор дека сум МАКЕДОНЕЦ.И за твоја информација Македонија влага во ЕУ во 2012 -2013 година.Тогаш ќе правиме муабет колку албанци има во држававанамигнување
Vo topicot Koga "MK vo EU" jas veke dadov prognoza deka Makedonija ako vleze voopsto vo EU(ne se znae so denesnive Eu politicari, vetrot duva na site strani) toa ke bide najdocna do 1914 na 100godisninata od 1vata svetska vojna, koga Evropa saka da se pokaze kako edna drzava i obedineta sila. I vleguvanjeto nema da bide zatoa sto Makedonija za tie 5-6 godini ke napravi ekonomsko cudo, tuku ke bide obicna evropska politicka odluka, kako vo slucajot so Bugarija i Romanija. Primer -samo na Ungarija i Slovacka ke im bidat potrebni 20 godini da gi izramnat prihodite i ekonomijata so onaa na Francija Sweden i Germany, a prosecna plata vo slovacka sega e 650 evra. Pa sega racinaj za Makedonija so neto plata od 250 evra... Ako e do vistinskite kriteriumi Makedonija uste dolgo nema da bide ramnopraven del od EU, ama za srekja tuka se politickite odluki, i strateskite potrebi na evropa.

Mnogu si pesimist drugar.
Sega koga vo sekoj pogled ni odi na podobro,ti najde da treses zeleni:
Kolku vreme ne si bil vo MAKEDONIJA?
I jas studiram vo stranstvo,megutoa ke se vratam vo Makedonija,ako treba i kanali ke kopam,ama ke bidam doma.
Na makite se poznavaat junacite.
A ti ako si Makedonec,potrudi se da napravis nesto dobro za svojata tatkovine ,namesto da kritikuvas...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 15:57
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

А тие што се надвор од државава??Што е со нив.Ти изгледа забораваш дека они се 10 милиона македонци надвор.Албанците ти реков дека веќе се ГОТОВИ.Да објаснувам сега по 5 пати не можам.Така да теоријата дека ќе има 20 000 македонци не држи веќе сме 10 милиона (сосе тие 1.800 000 што се) во Македонија.Тебе владата не ти обезбедила тука работно место а си интелегентен.ТОЧНО и јас те подржувам и имаш право.Јас пример исто така имам тешкотии во животот , и најмногу ми е криво што немав пари да завршам факултет и што морав да завршам сосем друго училиште не зошто сакав туку зошто условите толку ми пружааа.И ЈАС ДА СУМ и јас ќе си отидам од земјава да работам надвор да печалам, ама ќе си ја почитувам и сакам историјата и гордо ќе кажувам пред сите надвор дека сум МАКЕДОНЕЦ.И за твоја информација Македонија влага во ЕУ во 2012 -2013 година.Тогаш ќе правиме муабет колку албанци има во држававанамигнување
Vo topicot Koga "MK vo EU" jas veke dadov prognoza deka Makedonija ako vleze voopsto vo EU(ne se znae so denesnive Eu politicari, vetrot duva na site strani) toa ke bide najdocna do 1914 na 100godisninata od 1vata svetska vojna, koga Evropa saka da se pokaze kako edna drzava i obedineta sila. I vleguvanjeto nema da bide zatoa sto Makedonija za tie 5-6 godini ke napravi ekonomsko cudo, tuku ke bide obicna evropska politicka odluka, kako vo slucajot so Bugarija i Romanija. Primer -samo na Ungarija i Slovacka ke im bidat potrebni 20 godini da gi izramnat prihodite i ekonomijata so onaa na Francija Sweden i Germany, a prosecna plata vo slovacka sega e 650 evra. Pa sega racinaj za Makedonija so neto plata od 250 evra... Ako e do vistinskite kriteriumi Makedonija uste dolgo nema da bide ramnopraven del od EU, ama za srekja tuka se politickite odluki, i strateskite potrebi na evropa.

I jas studiram vo stranstvo,megutoa ke se vratam vo Makedonija,ako treba i kanali ke kopam,ama ke bidam doma.
A ti ako si Makedonec,potrudi se da napravis nesto dobro za svojata tatkovine ,namesto da kritikuvas...

A ti mislis deka ti ke bides toj junak koj ke ja spasi Makedonija ako se vratis...Junakot pak ke bide nekoj Branko ili Grujo, iako ti so svoja pot, i na svoj grb si se trudel da ja napravis Makedonija podobra zemja.
 I vprocem zosto si otisol i izlozil na trosok da studiras vo stranstvo koga sakas vo Makedonija da se vratis i da kopas kanali samo da se pokazes kako "junak".
 Veke ti kazav junacite ke bidat onie "tipcinja" so plavi kosuli i odela, koi sedat vo kozni fotelji vo Vladata, iako tie najmalku napravile za progresot na zemjata. Intelektualnata sila e jadroto na progresot na edna zemja,a ne sekoj partiski covek ili pratenik e intelektualec, sto moze da se vidi ako gledas edna sednica na sobranie, kade gi pogazija i osnovnite kulturni vrednosti i odnesuvanje(navredi od najbanalen karakter, i prostotilak od najgolemi razmeri).

Kritikata ne e losa i zlonamerna rabota,tuku mnogu konstruktivna. Kako sto znaes sekoe umetnicko delo, sekoja kniga film, po emituvanjeto e podlozno na kritiki, i toa e del od procesot vo koj avtorot(vo ovoj nas slucaj Vlada) sozreva, i se trudi da bide podobra.
  Ako nema kritika moze da se sluci subjektot da go zagubi sopstveniot k*rs....i da ne razlikuva dobro od loso...

Изменето од Neonic - 10.Декември.2007 во 16:18
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 16:16

A ti mislis deka ti ke bides toj junak koj ke ja spasi Makedonija ako se vratis...Junakot pak ke bide nekoj Branko ili Grujo, iako ti so svoja pot, i na svoj grb si se trudel da ja napravis Makedonija podobra zemja. Kritikata ne e losa i zlonamerna rabota,tuku mnogu konstruktivna. Kako sto znaes sekoe umetnicko delo, sekoja kniga film, po emituvanjeto e podlozno na kritiki, i toa e del od procesot vo koj avtorot(vo ovoj nas slucaj Vlada) sozreva, i se trudi da bide podobra. Ako nema kritika moze da se sluci subjektot da go zagubi sopstveniot k*rs....i da ne razlikuva dobro od loso...

Moze bi nema da ja spasam no ke pomognam vo nejzinoto spasuvanje,a i ne mi e bitno dali nekoj ke mi kaze blagodaram.Najlesno e da izbegas.
Gi razbiram site sto otisle vo stranstvo,no ne gi razbiram onie sto ne se obiduvaat da se vratat.
Kazi mi dali ti bi se vratil ,ako se podobrat rabotite i uspees da najdes egzistencija.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 16:22

A ti mislis deka ti ke bides toj junak koj ke ja spasi Makedonija ako se vratis...Junakot pak ke bide nekoj Branko ili Grujo, iako ti so svoja pot, i na svoj grb si se trudel da ja napravis Makedonija podobra zemja. Kritikata ne e losa i zlonamerna rabota,tuku mnogu konstruktivna. Kako sto znaes sekoe umetnicko delo, sekoja kniga film, po emituvanjeto e podlozno na kritiki, i toa e del od procesot vo koj avtorot(vo ovoj nas slucaj Vlada) sozreva, i se trudi da bide podobra. Ako nema kritika moze da se sluci subjektot da go zagubi sopstveniot k*rs....i da ne razlikuva dobro od loso...

Moze bi nema da ja spasam no ke pomognam vo nejzinoto spasuvanje,a i ne mi e bitno dali nekoj ke mi kaze blagodaram.Najlesno e da izbegas.
Gi razbiram site sto otisle vo stranstvo,no ne gi razbiram onie sto ne se obiduvaat da se vratat.
Kazi mi dali ti bi se vratil ,ako se podobrat rabotite i uspees da najdes egzistencija.

Toa da go prasas na "Antickiot Makedonec od Avstralija" a ne mene среќа
  Jas za 1.5 h mozam da sum vo Skopje za 150 evra, sekoj moment, i vo Makedonija seuste imam imot, imam kukja i stan, imam rodnini, prijateli, i imam samo edno drzavjanstvo a toa e Makedonskoto.
  aj prasaj go Antickiot Makedonec od Avstralija da ti go kaze istoto..zosto vo Avstralija se dobiva drzavjanstvo za 2 godini, a ne 10 godini kako vo EU.голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 16:29
Да бе Романија, Бугарија и.т.н.
И тоа што викаш политичка одлука ама забораваш еден битен фактор.

Бугарија и Романија колку се по бројност 10 милиона(отприлика)

Македонија е 2 милионанамигнување

Па сега види кој побрзо ќе тргне напредголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,184 секунди.