|
Македонија - ФИРОМ и за Србите |
Внеси реплика | страница <1 910111213 33> |
Автор | |||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...aj da ne glumime ludilo braka i sestri forumadzii..ja kolku sto sum upaten..u ON se uste ne narekuvaat pod referencata FYROM..bez razlika sto United Fuc*ing States of America ne priznale
|
|||||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Srbite se braka evo vi braka.......
|
|||||
триморета
Група Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Za srbite ili dobto ili nisto!!!!!!!!!
|
|||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bravo za postot, gi nauci site "mectateli" za anticka Makedonija, deka postoi opasnost i ovaa da ja snema, i namesto da dokazuvaat deka sme Anticki Makedonci, neka odat da pravat po 4-5 deca, ako sakaat da ne gi snema i tie 2 milioni ostanati denes... Изменето од Neonic - 07.Декември.2007 во 15:28 |
|||||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Да бе, работата е тоа што Б.Ц. ги направи 20% албанците
Не се повеќе од 10% ти гаранитрам Секој ден се повеќе и повеќе се иселуваат од Македонија Така да постов не ти држи теорија. И на крај крајава темата не е за албанците него е за ФИРОМ и зошто така не нарекувале. |
|||||
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
|
|||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Твоето расудување момче што држи вода, а што не, е најблаго речено нерационално. Официјална Македонија опасно губи време во докажување дека македонците настанале во првата секунда после биг-бенг, ако не и порано. Таквите запаленковци за егзотични теории за потеклото на нациите и служат на власта само за кревање прашина и одвлекување на вниманието од вистинските проблеми. Тоа што србинот рекол ФИРОМ нема врска со Македонија. Него очајно му треба грчката поддршка, затоа што знае дека Македонија ќе игра онака како САД и ЕУ свират. |
|||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За тоа што викаш биг бенг и не знам верувај дека јас имам имот во Западна Македонија и дека повеќето имоти ги контролираат МАКЕДОНЦИ и дека не се 20% албанци во Македонија. а вториот дел од постот ќе го разберам и на сосем друг начин Србите опинци беа опинци останаа или со еден збор се ќе направат за да го спасат нивниот гз ( а тоа го вклучува и искористувањето на Македонија како средство за нивните цели). Опинци и тоа знаеш од кој опинци оние свитканите |
|||||
|
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Abe ti si bil vo Struga pred i po novata teritorijalna podelba? Jas bev minatoto leto, i Stuga Sipcite ja imaat napraveno kako Leskovacki panagjur(kejot). Dodeka na spomen kukjata na Brakja Miladinovci,i se rone fasadata, do nea niknuvaat ko pecurki, novo dizajnirani(swiss) albanski privatni kukji i hoteli(za prostitucija). Makedoncite gi prodavaat imotite, i se selat vo Ohrid...Struskata carsija nalikuva na Carsija od Istanbul, so site kic i svetkavi izlozi, i obleka za sunet(uniforma koga sipcite im pravat sunet na decata). Makedonskata mladina pred 5 godini se zabavuvase vo Struskata Carsija, a sega se nacukani site pozadi Domot na Kultura vo 2-3 ugostitelski objekti, a carsijata e 100% albanska, i po nea se setaa samo Albanci od Velesta, Delogozda, Dolna Belica i dr albanski sela.. Kejot e unakazen, plazata gradska vrie od selani albanski koi doagjaat na plaza i jadat Rama i Domati so Pileska Salama I ne mi kazuvaj deka imotite bile na Makedoncite..zatoa sto fakt e deka Makedoncite si odat od Zapadna Makedonija... Prodolzi da si sonuvas za Anticka Makedonija.... |
|||||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Znaes zosto imalo tolku sipci vo Struga??? Zatoa sto imalo i tursti od Albanija. Vo Struga idat samo turisti od Albanija a da te prasam bese li letovo vo Ohrid. Ohrid letovo vriese od srbi i hrvati. Ne mi kazuvaj za zapaden del od Makedonija.A ti decko sakal ili nejkel nas nadvor ne vikaat FYROM-ians. Zemja bez nacija, bez identitet, grckata propaganda e jaka, bugarskata e jaka ,genocidot vo egejska i pirinska makedonija ne go priznavaat, vikaat deka vo pirinska ziveat BLGARSK MAKEDONCI, vo egejska nemalo Makedonci od denesna makedonija tuku imalo samo GRCKI MAKEDONCI i deka nemalo genocid. A i da vi odgovoram sto ke dokazes ako te priznaat za naslednik na antickite makedonci. 1.Ke go dokazam genocidot izvrsen vrz makedonskoto naselenie. 2.Ke dokazam deka 2000 i kusur godini(od raspadot na imperijata na Aleksandar pa navaka) deka ne mozeme da napravime drzava i deka cel zivot sme na nekoj od strana zamorcinja ili predmetcinja za asmilacija 3.Ke dokazam deka baba mi i dedo mi ne bile blgari ili srbi ili ne znam si sto tuku deka bile MAKEDONCI Ke ja ispravam nepravdata stara 2000 i kusur godini. Ete toa ke dokazam.. I toa e dobro za makedoncite(ako ne drugo imaj pocit sprema onie sto umrele od strana na genocidot grcki,bugarski,srpski). Tie zasluzuvaat da se donese vistinata na videlina sakal ti ili nejkel. Ke ispravam nepravda koja se vrsi vrz makedonskoto naselenie poveke od 2000 godini. I za kraj edna informacija.Makedonija vlaga vo EU za 4 ili 5 godini. Za toa vreme sipcite ama bas nisto ne mozat da napravat.I sega ne mozat veke da napravat GOTOVI SE cim amerikancite ja odobrija za akcijata vo Brodec znaci i nivnata podrska ja izgubija. Kako vtoro koga ke vlezeme vo EU sipcite nema nisto da napravat zosto site zemji vo EU imaat edna religija.HRISTIJANSKA. Sto mislis zosto ne moze edna Turcija da vleze vo EU???? I za tvoja informacija ene gi albancite sekoj den gi gledam pred Germanska Ambasada. Koga ke vlezeme vo EU sto mislis kade ke otidat???? Изменето од test_glusec - 08.Декември.2007 во 08:03 |
|||||
|
|||||
Alexandar Mak
Сениор Регистриран: 28.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Eve edno video, za site Makedonci! Toa e minatoto, toa e idninata!
SAMO SLOZNO, BRAKJA MAKEDONCI! VECNA SLAVA NA BORCITE ZA MAKEDONIJA, KAKO ZA TIE OD MINATOTO TAKA I ZA TIE OD SEGASNOSTA! BRAVO! Video od Makedonskiot film "Solunskite Atentatori" 1961 Изменето од Alexandar Mak - 08.Декември.2007 во 14:47 |
|||||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ejjj top video Nego ovoj glumecov bese Petre Prlicko taka??? |
|||||
|
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne e tocno deka nadvor site ne vikaat Fyromians, toa izgleda nemas dobri prijateli, zatoa sto moite prijateli nasekade okolu svetov me pocituvaat, i pocituvaat toa sto jas sum, vklucitelno i moeto poteklo i deklaracija deka sum Makedonec. Za tvoja informacija imam i Grcki drugari kolegi i prijateli, koi me narekuvaat Makedonec.Ako nekoj tebe te pocituva kako covek, ke go pocituva i tvojot identitet. Tocka! Samo lugjeto koi se ignoratni, inferiorni, i brainwashed ili pak oni sto ne te sakaat moze da te narekuvaat Fyromian.A za niv k.. me boli i Marsovec da me vikaat, moze i jas da gi vikam so pogrdni iminja zatoa sto po znacenje se = na 0. A za Zapadna Makedonija ne mi kazuvaj zosto i jas sum po poteklo od Zapadna Makedonija. Albancite vo Struga sakaa parkot na poezijata(svetsko nasledstvo po koe Struga e poznata) da go napravat Selska Avtobuska Stanica. Gradonacalnikot Ramiz Merko, dozvoluva divogradbi nasekade, go uzurpiraa urbanistickiot plan na gradot. Leku(toj sto bese zatvoren za prostitucija) gradi 2-3 hoteli pokraj kejot. Neodamna kupi nekolku kukji od Makedonci, gi sramna so zemja, za potoa da gradi arhitekturni izrodi(rugla), sporeduvajki gi so duhot na tradicionalnaat struska i ohridska gradba. Srednoto uciliste od "Niko Nestor" bese preimenuvano po nekoj Albanski doktor Ibrahim Temo! Kejot e napraven kako panagjur, pecat giro i pleskavici na ulica, muzika nasekade(Albanska), gi posekoa Vrbite kraj Drim koi bea eden od zastitnite belezi na Struga,dolniot kej go pretvorija vo kafani pod otvoreno nebo, namesto kej po koj moze lugjeto da izleguvaat na prosetka. Spomenikot na Komandant Stuga uste ne e postaven, no ne e ni razrusen(fali samo uste bronzenata statua). Bistite na borcite i na golemite Makedonski poeti kaj Drim se ispokradeni(zatoa sto nikoj i ne se grizi za niv) , a bistite novi na nekoi si albanski lekari i novokomponirani heroi , nikoj ne gi cepka, pa duri bea zakiteni i so cvekja. Bev letoska i vo Ohrid, i tamu imam stan, i vo sekoj slucaj ne mozes da go sporedis Ohrid so Struga. Krajbrezjeto na Struga gradonacalnikot go unakazi, kornejki gi site drvja, i pravejki parking za site TE, GV i SK koli, vikendasite so rama , domati i pileski parizer.Zeni zabuleni na plaza, se kapat po fustani...abe toa uzas.. I ne mi kazuvaj za Albanskite turisti, zatoa sto najgolemi "turisti" vo Struga se imigrantite od USA i EU -albanci emigranti , i nasive Albanci od TE, GV i SK. Duri i Albancite od Albanija odat vo Ohrid, zatoa sto takva smrdea po plazite i takva nekultura duri ni Albanec od Albanija nema da trpi, toa samo Sipcite od selata kako Frangovo, Velesta, Delogozda, mozat da go napravat... A za Globalnata politika mnogu naivno razmisluvas. Ako Evropa e Hristijanska zosto podrzuva sozdavanje na 3ta Muslimanska drzava na nejzino tlo t.e Kosovo?????? Jas ja znam EU podobro od tebe, EU e samo organizacija, cija baza e ekonomskiot interes, i nikogas nema da bide politicka sila, kolku i da saka toa da se pokaze vo svetot. USA poleka ke ja dezintegrira EU, za da moze polesno da gi nametne svoite interesi vo pogled na Kina Rusija i Middle East( sto vprocem i se slucuva , EU e podelena na pro USA i Anti USA) Majski dogovor, penzii za Borcite na ONA, pobarano da se ispolni od Ambasadorkata na USA...a zosto USA ne im dava penzii na site tie od Gvantanamo, pa i tie se borci za covekovi prava so nekoja svoja kauza??? Izednacuvanje na drzavnite sili, so buntovnicite, po status.. kade go ima toa? Ke go vidis ti pravoto lice na USA sega za edna godina koga ke dojde Hilari Clinton, ili Obama za Pretsedatel... Samo nemoj tolku mnogu da se krstis vo USA zosto ke se razocaras... A za EU nemam sto da kazam, EU e k*rva...bila i ke si ostane... Изменето од Neonic - 08.Декември.2007 во 18:22 |
|||||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Она подржува за една цел.Прашањето е дали ќе влезе Косово во ЕУ
А ти не ни живееш во Македонија.За твоја информација од кога се симна Али Ахмети од власт шипците само губат секој ден по некое право +. И јас живеам во земјава и бев во Охрид. Имаше доста СРБИ И ХРВАТИ немаше во Охрид албанци. јас знам дека живеат во Струга доста албанци, ама пак не се 20 % и тие албанци што биле таму главно биле од Албанија и тие што ги викаш ти од ТЕ ,ГВ. За твоја информација имам и роднини во Тетово.Во Тетово пак живеат повеќе македонци ама се спуштаат албанците од околните села и затоа преку ден има доста албанци во Тетово иначе внатре во градот не живеат повеќе албанци живеат МАКЕДОНЦИ. Во Маврово пак имам викендица.Таму живеат кај што имам јас викендица околу 500 албанци (одприлика). АМА имотите повеќето ги контролираат МАКЕДОНЦИ. И ги користат за распусти пикнизи и.т.н. Пензиите што ги бара ОНА никогаш нема да ги добие.Реков и зошто зошто Али Ахмети не е на власт.И секој ден се повеќе и повеќе губат права албанците зошто се ВМРО на власт сега. I ne mi kazuvaj za Albanskite turisti, zatoa sto najgolemi "turisti" vo Struga se imigrantite od USA i EU -albanci emigranti , i nasive Albanci od TE, GV i SK. Значи пак се албанци дали се од албанија или не знам си што пак се емигранти и пак дошле во Струга само на 10(десет) дневен одмор. Друго.. Ти живееш надвор од земјава така??? А зборуваш ние да правиме 4-5 деца. Ќе правиме, ама дојди и ти да правиш со нас не само да збориш од некоја си земја како СОЕДИНЕТИТЕ ФАШИСТИЧКИ ДРЖАВИ.Јас ќе разберам ако си ја сакаш земјата по историјата или не знам си што, ама да зборуваш за правење 4 деца а самиот ти си надвор од државата батка мислам и дека не ни имаш право да збориш Или со еден збор. Ем шуто, ем боде. И за крај ТЕМАТА НЕ Е ЗА ШКИПЕРИА ТУКУ Е ЗА СРБИТЕ И ЗА ТОА ШТО НЕ НАРЕКЛЕ ФИРОМ. Изменето од test_glusec - 08.Декември.2007 во 20:00 |
|||||
|
|||||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
И дали не не викаат сите ФИРОМИАНС или не тоа не знам.
Битно е дека сите не не викаат МАКЕДОНЦИ. Оди прашај ги пријателите дали знаат за геноцидот од грчка и бугарска страна?? |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |