IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:49
ama ne samo toa acelera
isto taka veli i deka nikoj ne  e bezgresen......
znes deka najmnogu vo pekolot bi imalo kalugeri

end off days 15...14...13....
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 00:57
па и јас велам дека никој не е  безгрешен, И Библијата вели НИКОЈ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН
ОСВЕН ЕДЕН  ИСУС ХРИСТОС, КОЈ ГИ ЗЕМА ГРЕВОВИТЕ НА ЦЕЛО ЧОВЕШТВО, УМРЕ ЗА НИВ, И НЕГОВАТА ПРАВЕДНОСТ, АКО ЈА ПРИФАТИМЕ НЕГОВАТА ОТКУПНА ЖРТВА НИ СЕ ПРИПИШУВА НАМ не%20вреден
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 01:01
pa neli toa e samiot bog????????????
sega go stavate vo ist kos so lugeto????
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 01:04
пак ке кажам ИСУС БЕШЕ 100% БОГ И 100% ЧОВЕКангел
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 14:08
a jas pak ke kazam deka ne e taka.
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 14:15
па ок, можеш да тврдиш дека не е , наспроти многуте сведоштва во Светото Писмо дек Е.
ама ни јас нема тука да ја почнувам старата песна за Исус дека е човек и Бог...има таква тема на форумов голема%20насмевка
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 14:17
Toj bese Bog na zemjata,znaci Bog vo telo na obicen smrtnik,gi imase site karakteristiki  na covek no voedno bese i Bog,spored site cuda sto gi pravese i toa kako deluvase toj navistina bese Sinot Bozji,no negovite ne go poznaa,svetot ne pozna zatoa sto ne im bese lesno da ja prifatat vistinata,zatoa sto bea gresni i polsno i bese da ziveat vo grev!No onie sto poveruvaa vo Nego i ja primija svetlinata bea spaseni!!!Toj umre voskresna i se javi na mnogu lugje!!!Na Petar,pa na ostanatite apostoli i drugi 500 dusi!Tie ostanale zivi da kazuvaat za toa,kako licni svedoci!
Neznam zosto se bunite vie sto ne veruvate!збунетост

Koga milioni Hristijani go prifatile ova!!!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 22:04
vaka koga se razmnozuvaat lugeto ne se dobiva covek potpolno ist kako tatkoto ili kako majkata.......se dobiva nov covek koj razmisluva so sopstvena glava i izgleda razlicno od niv(bez razlika kolku si licis so eden od roditelite ne si 100% kako nego)......
sega nemozes da bides 100% kako majkati nitu kako tatko ti
sto znaci isus kako sin na bog il posebna licnost ,
sega ako bog se simnal vo covecko telo se postavuva peasanje koj go "napravil"?????????
(ama sepak ako ova e druga tema odgovorot pisete go tamu)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:08
Мешани бракови...добра тема
Љубовта е кралица-во слепа улица, вели Владо Јаневски во една песна...
За да не залута во слепа улица, во дадениов случај, треба мнооооооооогу голема љубов од двете страни, многу трпение, мнооогу компромиси, мноооогу нерви....Секогаш некој ќе биде незадоволен (доколку сопружниците се вистински верници во своите вери, т.е. си ја практикуваат својата вера)....
Еден ќе тегне натаму-еден наваму, цел живот повуци-потегни...

Можен исход
1. Или едниот ќе ја прифати верата на другиот
2. Или ќе продолжат да живеат секој со своето, со повремени неизбежни тензии кои исцрпуваат до максимум
3. Или ќе дојде до развод, каење, солзи...

Што мислите, кои се други можни исходи?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:19
ako ima ljubov i obostrano postovanje nema problem!!
 liçno poznavam "mesan"brak kade mazot e musliman ,a zenata e pravoslavna i mozam samo da im pozavidam.I dvajcata se vernici ,ama edniot ja poçituva verata na drugiot i vic-verca!Koga e bajram on si pravi ramazan ,ona mu sprema ,i çekaat gosti na denot ,a za veligden ona odi vo crkva i pak ima gosti.Za decata problemot e resen na toj naçin sto ne bile ni sunetisani ,ni krsteni i imaa pravo sami da si izberat sto ke bidat!!
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:30
....strasno za onoj koj ja postavil temava..koj li mentalen sklop go ima...abe vakvi muabeti mislam deka se veke izlisni...u koja godina ziveeme?   uste ednas...STRASNO!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:32

Во случајот што го наведе, и мажот и жената биле верници само про форма, значи, номинални...Гости за Велигден/Рамазан, фарбани јајца, јас те почитувам тебе ти мене и крај...(тоа го заклучувам и по податокот дека децата не се воспитуваат во духот на ниедната ни другата вера), но штом тоа функционира добро-ок.

Ама кога се работи за верници кои вистински, значи практикуваат, живеат во својата вера и нејзините принципи, ја применуваат во сите сфери секојдневно (а не само празници ради форма и традиција)-приказната е друга.

Неизбежно доаѓа до ВИСОК НАПОН!
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:33
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Мешани бракови...добра тема
За да не залута во слепа улица, во дадениов случај, треба мнооооооооогу голема љубов од двете страни, многу трпение, мнооогу компромиси, мноооогу нерви....Секогаш некој ќе биде незадоволен (доколку сопружниците се вистински верници во своите вери, т.е. си ја практикуваат својата вера)....

do negde si vo pravo no ne selosno ...
za da eden mesovit brak bide uspesen zboruvam za vernici , pred se treba da se ima respekt eden kon drug , i razbiranje eden kon drug
NO NIKAKO NE SMEE DA SI DOZVOLI NI EDNIOT NI DRUGIOT DA TEGNEE NA SVOJA STRANA ......

Можен исход

ova e mozna kalkulacija

2. Или ќе продолжат да живеат секој со своето, со повремени неизбежни тензии кои исцрпуваат до максимум

tenzii ima i vo nemesani brakovi, no za vo mesani brakovi vo Islamot e vaka zboruvam generalno

Nam ni e zabraneto da nie ja naterame soprugata da stane muslimanka so sila , no razgovori so soprugata kade sto i edniot i drugiot ke si iznesaat svoi argumenti e pozelno, no nam ni e nalozeno da razgovarame so pocit prema niv i ni e zabraneto da ja vregame nivnata vera od pricina sto po takov cin sleduva kontra reakcija kade sto nie licno ke bideme odgovorni poradi toa sto nie go predizvikavme i kako rezultat od seto toa sleduva vreganje na samiot Bog kaj edniot i kaj drugiot a za takvo nesto predizvikuvacot odgovara

pred se bi trebalo vo sekoja Kuca da si ima pravilnik po koj se zivee , zatoa uste pred samiot brak i dvete strani davaat svoe viduvanje na toa sto i kako si go zamislile svojot brak i dvete strani gi iznesuvaat svoite tocki i baranja
tockite po koi sto se slozuvaat ne se predmet na razgovor , no vo tie tocki kade sto ne se slozuvaat eden so drug i imaat razlicno viduvanje po nekoi tocki , ke mora uste pred da stapaat vo brak da si napravaat kompromis i dokolku takov kompromis ne mozat da postignat , togas podobro e da ne stapaat vo takov brak oti pokasno moze da dojde i do razvod na takviot bracen par tokmu poradi toa sto ne si gi usoglasile svoite stavovi uste pred da si stapaat vo brak

Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:37
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

[QUOTE=maria_magdalena]Мешани бракови...добра тема

do negde si vo pravo no ne selosno ...
za da eden mesovit brak bide uspesen zboruvam za vernici , pred se treba da se ima respekt eden kon drug , i razbiranje eden kon drug
NO NIKAKO NE SMEE DA SI DOZVOLI NI EDNIOT NI DRUGIOT DA TEGNEE NA SVOJA STRANA ......

Можен исход

ova e mozna kalkulacija

tenzii ima i vo nemesani brakovi, no za vo mesani brakovi vo Islamot e vaka zboruvam generalno

Nam ni e zabraneto da nie ja naterame soprugata da stane muslimanka so sila , no razgovori so soprugata kade sto i edniot i drugiot ke si iznesaat svoi argumenti e pozelno, no nam ni e nalozeno da razgovarame so pocit prema niv i ni e zabraneto da ja vregame nivnata vera od pricina sto po takov cin sleduva kontra reakcija kade sto nie licno ke bideme odgovorni poradi toa sto nie go predizvikavme i kako rezultat od seto toa sleduva vreganje na samiot Bog kaj edniot i kaj drugiot a za takvo nesto predizvikuvacot odgovara

pred se bi trebalo vo sekoja Kuca da si ima pravilnik po koj se zivee , zatoa uste pred samiot brak i dvete strani davaat svoe viduvanje na toa sto i kako si go zamislile svojot brak i dvete strani gi iznesuvaat svoite tocki i baranja
tockite po koi sto se slozuvaat ne se predmet na razgovor , no vo tie tocki kade sto ne se slozuvaat eden so drug i imaat razlicno viduvanje po nekoi tocki , ke mora uste pred da stapaat vo brak da si napravaat kompromis i dokolku takov kompromis ne mozat da postignat , togas podobro e da ne stapaat vo takov brak oti pokasno moze da dojde i do razvod na takviot bracen par tokmu poradi toa sto ne si gi usoglasile svoite stavovi uste pred da si stapaat vo brak

[/QUOTE
Bravo!!potpolno se sl*gam so vas
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.