Испечати | Затвори го прозорот

МЕШАНИ БРАКОВИ

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8276
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 16:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: МЕШАНИ БРАКОВИ
Постирано од: goor
Наслов: МЕШАНИ БРАКОВИ
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 21:58
христијанка се жени со муслиман....или .....муслиманка со христијанин....
еден мора да ја смени верата зошто???
колку овие бракови се осудени од двете вери????
и која вера ке бидат децата????????

-------------
end off days 15...14...13....

Коментари:
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 23:37
не мора да ја смени верата еден од нив. освен ако не инсистира другиот на тоа. во тој случај незнам колку е паметно да се стапи во мешан брак.
јас не би.

-------------

Постирано од: LEGENDA
Датум на внесување: 04.Јули.2007 во 23:56
Ako mislis veke sto vera ke ti bidat decata od takov brak ic ne se ni zimaj 

Постирано од: Isis
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 00:09
ако СИ религиозен ке ти значи, ако не нема Tongue

-------------

Постирано од: Gideon
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 00:54

Nema tuka somnevanje se znaat verskite zakoni za ovaa rabota,eden brak pod ednakva verska pripadnost!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:02
Kaj pise u biblija deka ne smees da se zimas so druga vera ?

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:06
I kako moze da pise koa drugi veri toas i nemalo osim ... hinduizam , budizam so koi neni mozelo daima dopirni tocki posto patot na svilata od marko polo ne bil izmislen uste ?

dakle kaj pise ...

da ne pise mozda ne smee da se zimate so evrei .... koga samite prvi hristijani bile evrei ... koja e logika toas ?

ne smee da se zimate so rimjani sto pisue u Biblija sto traskate ?

ja lepo vi rekov ako mu ja mislis sto kako ke bide ic ne se ni zimaj so takov ...koj e druga vera ali zabrana kao zabrana ne postoi bar u hristijantstvo ( ona izvorno biblija )

mada i to e diskutabilno kolku e edinstven izvor al nema vreme da pojasnuem

dakel kaj pisue ...?

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:09
I na kraju kraeva zasto da pishe ?

zar bog bi lisil svojot sin od ljubov makar toada bide i kon nekoj koj e druga vera ...ma daj molim te mojot Bog toa nikad ne bi go naprail za Vashiot ne znam ...

Nema logika nigde ne pise ne e zabraneto a toj sto zivee za drugite e glup i tacka

Постирано од: shedow
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:10
site luge pred gospod se isti,,,

-------------
poglednigo svetot poubavo ke najdes prijatno mesto za ziveenje i za tebe

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:10
Mada ja licno ne opravduem zimanej so kupusi od drugi higienski pricini... da ne se lazeme ete poposteno zdravje 

Постирано од: Invisibleman
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:28
Nema idnina,begaj so vreme

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 01:36
e kaj ke se vencaat musliman i hristijanka.....vo crkva ili vo dzamija.....??
ni tamu ni tamu nema da gi vencaat dodeka eden od niv ne ja smeni verata....
pa makar i toa nikade da ne go pisuva

-------------

Постирано од: Реакт
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 09:57
Се работи за слободен избор. Слободниот избор разбира и прифаќање на сите последици од тој избор (позитивни и негативни).

-------------
Без коментар

Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 09:58
ljubovta e posilna od verata!Wink

-------------
LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 10:21
Основа на љубовта е верата. Wink

-------------
Без коментар

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 12:42
A moze i Osnovata na Verata da bide Ljubovta...Smile

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Постирано од: Marina_21
Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 12:58
Teskoto vo ovaa situacija e sto brakot i taka e slozen proces da ne recam bara makotrpna rabota, i i onaka ima mnogu precki, a razlicnata vera mislam deka e edna od najgolemite precki,pa zatoa najverojatno edniot resava da ja smeni verata.Jas ne bi preporacuvala vpustanje vo  vakva vrska a uste pomalku brak.

-------------
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 13:03
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

teska glupost, sorry ali ja mislam taka!

-------------

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 13:10
Originally posted by Marina_21 Marina_21 напиша:

Teskoto vo ovaa situacija e sto brakot i taka e slozen proces da ne recam bara makotrpna rabota, i i onaka ima mnogu precki, a razlicnata vera mislam deka e edna od najgolemite precki,pa zatoa najverojatno edniot resava da ja smeni verata.Jas ne bi preporacuvala vpustanje vo  vakva vrska a uste pomalku brak.

So golema sigurnost vakviot brak bi funkcioniral destruktivno i besmisleno.
Ima mnogu vakavi slucai vo RM koi zavrsile so razvodi pa i na mnogu potragicen nacin,mnogu mu e tesko na nasiov narod da se navikne na vakov mesano- religiozen nacin na zivot vo zaednica!
Barem vo narednive nekolku decenii!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 05.Јули.2007 во 14:21
se soglasuam so tebe gideon...
ama mislam i deka toa ne e samo vo mk..tuku i posiroko vo svetot.....
bev svedok na eden vakov brak kade mladozenecot bese musliman a devojkata hristijanka i za da se vencaat vo crkva toj morase da ja smen verata odnosno da se krsti.....
sto znaci vakvite brakovi se osudeni uste na pocetokot........
ako ti mora da se otkazes od verata za da se ozenis ili da se otkazes od devojkata sto ja sakas zaradi verata..... pa kade e taa slobodna volja sto ja pisuva vo biblijata.....
i dali tie sto pocituvaat druga vera ne se luge?????
i toa sto go spomnav na pocetokot vo koja vera ke se vospituvaat decata????

-------------

Постирано од: rome
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 05:12
luge pa izgleda ni edniot ni drugiot ne bill mnogu vernik vo svojata vera pa zato stapile vo brak i ke im bide lesno da menat vera.a za decata ne ke bidat ni edno ni drugo po vera.ne moze prava hristianka da se odkazi od Hristos za nikoj ni za nekoj si mas.oti stvarno toj brak ne bil sklopen od Hristos nasiot Bog.

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 08:54
Originally posted by Trilili Trilili напиша:

Толку ти е дадено за да разбереш. Не си ти крив.
Како може да сакаш нешто - ако не веруваш во него???

-------------
Без коментар

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 08:55

Originally posted by Trilili Trilili напиша:

Толку ти е дадено за да разбереш. Не си ти крив.
Како може да сакаш нешто - ако не веруваш во него???

a sto da razberam?

-------------

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 09:06
Originally posted by goor goor напиша:

i toa sto go spomnav na pocetokot vo koja vera ke se vospituvaat decata????

ne e samo do vernicite...obichno i onie shto se narekuvaat ateisti nesakaat nivnite deca (na primer ako se samite makedonci)da zemat albanec na primer ili arap itn,itnWinkproblem sekako

-------------

Постирано од: Ангелче
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 10:25
Edna moja drugarka idese so eden musliman i nekolku meseci se super im idese se dodeka ne im dojde ova postov Ramazan i odednash tipov se "produhovi" i i raskina velejkji i deka nivnata vrska bila GREV i deka mora idno da prekine. A meseci pred toa dodeka si ja raboteshe (da mi izvinite na izrazot) voopsto ne mu smetashe toa deka ne e muslimanka, a otkako nastapi postot kako nekoja islamska vakcina da primi i stana "musliman na kvadrat" LOL pa i raskina.
Ova e samo eden primer, a gi ima mnogu i toa nezavisno i kaj muslimanite, i kaj hristijanite, i kaj site drugi veri i voopsto ne e naivna rabotava.
ZAtoa 2 pati razmislete pred da se vpushtate vo megjuverska vrska, more kako 2 pati, 5 pati LOL

-------------
1 2 3

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 11:22

Тотално се сложувам со тебе  Rome Clapдека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него.

-------------
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 14:07
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....TongueTongueTongue

i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog.....
a bog imaat i hristijanite i muslimanite......

od marina 21
Тотално се сложувам со тебе  Rome Clapдека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него.

pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena)

ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n  samo se narusuvaat megucoveckite odnosi.......
ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge....
ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat......

-------------

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 16:00
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....TongueTongueTongue

i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog.....
a bog imaat i hristijanite i muslimanite......

od marina 21

pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena)

ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n  samo se narusuvaat megucoveckite odnosi.......
ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge....
ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat......

[/QUOTE]
Значи ако сакаш да се правиш со сила слеп нема да видиш што сум рекла. Јас не зборев за делење на љубовта кон Бог со таа кон жена-маж, туку кажав дека оној кој е сигурен дека постои еден единствен Бог објавен преку Исус Христос, не може да стапи во брак со некој кој вика дека има друг Бог, освен Исус.Така да тоа е многу просто. А за твојава споредба со припадноста во партија мислам дека во партија секој се приклонува од некој себичен интерес а не од љубов како што е во верата, така да верата е далеку посериозна определба од политичката партија.

-------------

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 22:03
ok e toa marina te svativ ama ne e li taa podelba nekako rasisticka barem mene taka mi izgleda.....ne li sme site luge........
i veke rekov pogore nemora nikoj da ja smeni verata (moe mislenje) ama tie nema da bidat vencani nitu vo crkva nitu vo dzamija.....zosto??????
zosto na primer ne se vencaat i tamu i tamu.....????
i zosto podocna ke bidat osudeni od dvete veri.....koga veke rekov site se luge.....ili tie 10 bozji zapovedi vazat samo za hristijanite?????

-------------

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 00:00
Slusaj Goor verata e najsliniot stolb vo edna bracna isntitucija i treba da se postuva kako takov...Da ne mesame rasi i  nacionalsnosti,tuku da se koncentrirame na verata,zatoa sto vo svetot ima milioni Hristijani koi sto ziveat dosta srekjno i uspesno a se so razlicna boja an kozata!A stos e odnesuca na decata vo kakva vera ke bidat vospituvani i porasnati toa zavis od roditelite,t.e od onoj podominatniot ili poposveteniot na verata,no toa e samo sitnickot primer bidejki golem broj od decata vo vakvi brakovi se verski nepotkovani,da ne recam verski ne pismeni, nemaat nikakva pretstva za religija,dokazan primer vo RM(ej mora za Rm da zborime zatoa sto tuka ziveeme ok?)
A sto se odnesuva do destte zapovedi normalno deka vazat za Hristijanite barem vo osnova,zatoa sto ne odobruvaat zemanje na 4 zenski sustestva za soprugi pa toa e bogohulno,nastrano ,izopacceno protiv site Humani prava i konvencii,toa e zivotinski ritual i nacin na zivot!Dead

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 01:49
gideon rasistickata podelba ja zedov kako primer.....edinstvena razlika ovde e sto LUGETO ne se delat na crni i beli tuku na hristijani i muslimani....
i 10 bozji zapovedi mozebi vazat samo za hristijanite ama tamu ne pisuva deka treba da gi mrazis muslimanite......imase eden zapoved da nemas drugi bogovi osven mene(mislam deka taka bese) ama imase i da ne im sudis na drugite......(a 10 bozji zapovedi gi imaat i muslimanite mislam...samo ne znam dali se isti).....i tie nikade ne povikuvaat na omraza pomegu narodite......nitu pak zabranuvaat brak so nekoj koj pocituva drug bog.....

-------------

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 14:20
Abe goore ti si vo teska zabluda(nisto licno i persnoalno),tuku slusaj:
Za muslimanite e najtezok sram da se zeme Hristijanin,znaci avtomatski mora da se konvertiras,da se preobratis!!!NEma sansi Musliman da zeme nekoja ne muslimanka a kamo li Hristijanka,toa im e pravilo NO.1,zapamti! Pa se uste vo povekjeto Aziski Islamski zemji se primenuva smrtnata kazna za onie Muslimani sto gi prekrsuvaat pravilata na preobrakjanje vo Hristijanska ili druga vera zaradi brak...Nemoj koga ne znaes...Ti se molam!Tie ne povikuvaat omraza..Eh idi u Kandahar ne eksk*rzija i smekini nekoja Talibanka pa kje viids sto kje dobies kako utesna nagradaBig%20smile!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 14:38
gideon pa i sam kaza deka ke zborime za RM.......
i ova prasanje ne e postaveno samo za hristianite tuku i za muslimanite....opsto za site veri.......
mene mi bese da kazam deka so taa podelba na verata se narusuvaat coveckite odnosi.....zatoa sto veke rekov SITE SME LUGE

-------------

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 14:46
abe Goore lugje sme za ljuge ama  ne ima sekakvi i nikakvi!
Religija e najscvsrtiot stolb za zdrav brak coovece!Zatoa ja podrzuvam nemozeme da funkcionirame bez verska osnova!me svakjas!VO Amerika,Azija i Evropa dokazana dostojnosta na veski ednakvite t.e cistite brakovi!Brak vo ednakva Religiozna Zaednica funkcionira najsoodvetno , annormalno so site  bracni  i covekovi standardi!Svati me ko jas sto te svakjam tebe!Wink
A za lugje,e sme lugje ama kakvi sme...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 15:15
ok e gideon ne ima sekakvi i nikakvi toa da receme e fakt....
ama fakt e deka ima sekakvi i nikakvi i samo vo ednata religija...mozes da kazes deka nema zlobni hristijani.....nemozes....fakt
mozes da kazes deka nema dobri muslimani.....pak nemozes....fakt

verata ne bi trebalo da bide precka......
ako toj vas bog ili toj alah bile tolku sovrseni zosto ja dozvolile taa podelba???

-------------

Постирано од: vd
Датум на внесување: 07.Јули.2007 во 21:11
зошто отварате теми кои веќе неколку пати беа отворени .. беа дуплирани .. и се дебатираше за ова неколку пати, можеби и сеуште стојат темите кои трајтираат ваква тематика!

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 03:04
izvini mist moja greska ......
nov sum na forumov pa znaes se slucuva.....
i ne vidov druga vakva tema pa zatoa.....
sea kako sakate ako ima nekoja druga moze da prodolzime tamu mene mi e seedno.....

-------------

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 12:55
Pa mist vo pravo si...
SAmo sakam da ti kazam nesto...od poodmana ama nezgodno mi bese,ama mislam ti si cvrst momak pa ke me svatis...
Vaka nikov mist,t.e samiot zbor na Germanskiot jazik znaci:
Mist=izmet,gomna,sranje,defekacija,isfrlanje na otpadni materii i slicno...
SAmo kolku da si znaesWink
Danke

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Постирано од: Miralem1
Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 13:04
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Abe goore ti si vo teska zabluda(nisto licno i persnoalno),tuku slusaj:
Za muslimanite e najtezok sram da se zeme Hristijanin,znaci avtomatski mora da se konvertiras,da se preobratis!!!NEma sansi Musliman da zeme nekoja ne muslimanka a kamo li Hristijanka,toa im e pravilo NO.1,zapamti! Pa se uste vo povekjeto Aziski Islamski zemji se primenuva smrtnata kazna za onie Muslimani sto gi prekrsuvaat pravilata na preobrakjanje vo Hristijanska ili druga vera zaradi brak...Nemoj koga ne znaes...Ti se molam!Tie ne povikuvaat omraza..Eh idi u Kandahar ne eksk*rzija i smekini nekoja Talibanka pa kje viids sto kje dobies kako utesna nagradaBig%20smile!

Prijatele,nemas vrska sto se odnesuva do BILO KOJA RELIGIJA.Aj Islam sto ne poznavas i ne te kritikuvam,tuku smetam deka ne si ja poznavas i tvojata religija,oti,da si ja poznaval,ne bi se ponasal vaka i nebi pisuval sekakvi lagi.
Цитирај ama fakt e deka ima sekakvi i nikakvi i samo vo ednata religija...mozes da kazes deka nema zlobni hristijani.....nemozes....fakt
Samiot e takov.Pa kako ke gi zabelezi drugite ?

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 13:42

Msulimanski prijatele,jas se izvinjavam na gore navedeneto malce e mozebi pristrasno,no sepak mozebi malce vistinito...A kako mozes da kazes deka nema nikakvi poznavanja na poleto na religijata...Koga ne me znaes,A?Moze ima malce omraza i gnev vo moite izlaganja no speak ima poznavanja, Muslimanski Bratu!Jas nikogas ne bi te navredil i ne bi ti rekol takvo nesto..samo da znaes.I edna rabota od kaj znaes koj sum i sto sum..a?Po samo eden post nikako jne mozes da zaklucis me navreduvas!Pa moze pteknuvam od nesrekjen mesan brak,od kade sto sum imal traumi pa sega sum geneven,ili pak sum imal loso  djetinstvo pominato so necesni Muslimani,hm...Cuden e patot Gospodov prijatele... I ne donesuvaj zaklucoci bez bilo kakva osnova...

Toa ne e po Serijatskite zakoni...Wink

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Постирано од: PravoNagore
Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 13:48
Se moze da se napravi ako se saka, ljubovta ako e vistinska nema granici...

-------------

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 13:58
Taka e samo nagore...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Постирано од: vd
Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 14:47

Pa mist vo pravo si...
SAmo sakam da ti kazam nesto...od poodmana ama nezgodno mi bese,ama mislam ti si cvrst momak pa ke me svatis...
Danke

не разбираме сите германски како тебе и не сите се чаламиме со германскиот како тебе!
Благодарам што ми кажа, навистина незнаев.

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 18:51
Originally posted by PravoNagore PravoNagore напиша:

Se moze da se napravi ako se saka, ljubovta ako e vistinska nema granici...

potpolno se soglasuvam so tebe nagore
ama sega prasanjeto e zosto nekoi drugi ja kocat.....
zemavme za primer brak pomegu pripadnici na dvete veri....

sored mene bo mozele da se vencaat i tamu i tamu...i po tie i po tie obicai....
ama ne za da vlezes vo crkva mora da si krsten....so znaci taa varijanta otpaga....

ili mozebi ako kako sto velis ako se saka se se moze i dvajcata da ja otfrlt svojata vera...i da si ziveat kako ateisti......

mislam nema smisla da se stavi covek da bira pomegu ljubovta sto ja ima kon drug covek i ljubovta kon bog.....dosta sebicno neli??????

-------------

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 22:32
Originally posted by mist mist напиша:

Pa mist vo pravo si...
Danke

не разбираме сите германски како тебе и не сите се чаламиме со германскиот како тебе!
Благодарам што ми кажа, навистина незнаев.

Mist izvini brate nisto Licno!
Allahu Akkbar!Wink

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 22:34
не би стапила во ваков брак

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Датум на внесување: 08.Јули.2007 во 22:37
Pametno mislenje Sexy,dosta odlucno sigirno...Go cenam toa kaj ponezniot pol!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 01:30
Originally posted by SeXY SeXY напиша:

не би стапила во ваков брак

zosto??????

-------------

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 16:48
Abe ne vazno zosto ona si znaet zosto...Nemora se da ni kaze...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 16:51
pa tocno deka nemora nikoj ne ja tera samo sakv da obrazlozi zosto misli taka....toa e se.
i Gideon
koja e  smislata da se stavi covek da bira pomegu ljubovta sto ja ima kon drug covek i ljubovta kon bog??????

kako sto rekov pogore ne li e toa malku sebicno????

-------------

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 16:52
da pa po nekogas i treba da se bide sebicen za da se odbranat licnite stavovi i veruvanja,neli?

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 16:57
Mozebi, ama ne i ako tie licni stavovi se protiv sebicnosta i sekoja druga maana na covekoviot karakter......

-------------

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 17:04
NE ne ne,ne si u pravo mora da imame mani i toa nekoi se stvarno potrebni i nepohodni vo zivotov,zasto site sme gresnici,e sea koj se pokae dobor koj ne,zavrsuva ili na ogradata ili u pekolot..

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 17:08
pa ja ne zboram za lugeto tuku za onoj sovrseniot BOG?????
zosto nemu bi mu bilo povazno lugeto da go sakaat nego pa makar i so cena da mrazat drugi luge??????
Mi ja svakas poentata?

-------------

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 23:24

pa ja ne zboram za lugeto tuku za onoj sovrseniot BOG?????
zosto nemu bi mu bilo povazno lugeto da go sakaat nego pa makar i so cena da mrazat drugi luge??????
Mi ja svakas poentata?
Goor onoj koj go saka Boga,gi saka i drugite. Onoj koj go saka Boga,znaci go spoznal a onoj koj go spoznal gi prifatil i gi poznava Negovite pravila a Negovite pravila se da mu posakuvas na drugite ona sto si go posakuvas i sebesi.Onoj koj veruva vo Boga,koga ke napravi dobro delo,pomogne nekogo,toj vo sebe osekja radost,gordost,smirenost,ja procistuva i ja hrani dusata so toa. Koga ke napravi greska,osekja vina za toa.
Onoj koj veruva vo Boga i go saka,znae deka za sekoja zla misla sledi kazna. Ima mnogu pricini koi ne ni dozvoluvaat da mrazime drugi. Site sme Allahovi robovi. Ako ne sme site ista vera,zarem ne sme site luge. Allah sakal,posto i ne sozdal vaka razliciti,toa e voljata Negova a protiv nea Ne mozeme.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 23:25
ej da Goore,ubavo si ramislil,no bog vo nikoj slucaj ne saka da se slucuva vakvo nesto,zatoa sto ako go sakaat nego ke se sakaat i samite i grevot za niv ke stane recisi nevozmozen,deka nie sekoj den se trudime da ostaname dostojni na Gospoda i so toa da se zacuva zdraviot razum moral i verba sekako,zanci onraza,blud,nemoral i haos ne ke postoi akonie znaeme da gi sploitime i smirime i sredime ovie izopaceni strasti i koneco da stapime vo Mir so Boga!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 01:17
gideon si pomislil li nekogas deka mozebi kako sto ti go sakas bog...nekoj drug isto tolku da go saka buda...ili alah.....
sto znaci i dvajcata pripadnici podednakvo si gi sakaat svoite bogovi.....i dvata boga ucat deka netreba da gi mrazis lugeto......
a ti ete si zasakal mekoja devojka koja saka nekoj drug bog......
zosto i dvajcata da ne prodolzite da si gi sakate vasite bogovi i da se sakate megusebno....mislis deka alh ili gospod ili buda bi sakale da ve razdelat....
zosto????????

-------------

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 13:56
Pak praasuem kaj u biblija pisue deka e zabraneto ?

-------------
www.hjspain.com

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 14:07
па не писува легендо баре јас не сум сретнал....ама факт е дека не ги венчаат......ни у црква ни у џамија
и сега прашав зошто.....?

-------------

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 14:19
ne deka e zabraneto ama ponekogas stvarno e voda i ogan

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 14:25
vikam ja ne e zabraneto ... toa izmislile posle radi politicki pricini i polesna kontrola vrz stadoto

-------------
www.hjspain.com

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 15:03

gideon si pomislil li nekogas deka mozebi kako sto ti go sakas bog...nekoj drug isto tolku da go saka buda...ili alah.....
sto znaci i dvajcata pripadnici podednakvo si gi sakaat svoite bogovi.....i dvata boga ucat deka netreba da gi mrazis lugeto......
a ti ete si zasakal mekoja devojka koja saka nekoj drug bog......
zosto i dvajcata da ne prodolzite da si gi sakate vasite bogovi i da se sakate megusebno....mislis deka Allah ili gospod ili buda bi sakale da ve razdelat....
zosto????????

Tokmu zaradi toa i ne bi trebalo,Goor. Spored Islamot,mozes da ozenis Hristijanja,ili Evrejka ili bilo vo koja religija da pripagja,,,, no ako se trudis da ja upatis na praviot pat. NIKAKO PRISILNO. Zatoa sto,spored Qur'anot Allah ni zabranuva alkohol,ne samo da pieme,tuku i vo kuikite da ne go drzime. Taa smeta deka ne e zabraneto. Mene Allah vo Qur'anot mi zabranil svinsko meso,,, ne samo da jadam,tuku i da ne go drzam i da nemam nikakov dodir so toa,kako ni so alkoholot. Taa smeta deka svinskoto ne i e zabraneto. Ova vazi i za edni i za drugi. Ako taa si go saka Boga i veruva vo nego,togas ne bi smeel nitu jas da i zabranam. Na primer vo Islamot e HARAM I STROGO ZABRANETO da drzi ikoni na zid i sliki.... a taa gi pocituva pa saka da stavi....  Sto pravime ? Ako kazeme deka dozvoleno e da zememe zena Hristijanka,no ako prifati islam,zvuci za nekogo Fanaticki. No ete primer zosto se nemoze i zosto bi bilo poubavo da si se zeme za zena pripadnicka od ista religija,ili pripadnik.
Znacoi ne bi mi smetalo sto taa ke cita biblija sto taa mu veruva na Isus kako bog,no ima raboti koi jas ne bi gi napravil po nikoja cena,sto kaj Hristijanite se del od religijata i sto so toa pokazuvaat ljubov prema nea a jas treba da mu gi zabranam,kako na primer besenje ikoni po zidovite i palenje sveki niz kuki.
Za svinskoto i Alkoholot,mozebi i bi mozela da prifati,da nema i taa nikakov dodir so niv,no bi trebal da i zabranam nesto sto za nea znaci.A znam kolku mi znacat mene Namazot,Postot,Zekatot,Ucenje na Qur'an,pa da mi gi zabrani nekoj. Iako smetam i ubeden sum deka se vo zabluda,no isto smetam deka toj/taa,toa si go pocituva i grev e da mu go odzemes prisilno,osven da go ubedis so dokaz ta sama svesno i svoevolno da go prifati ona tvoeto.

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 01:54
Miralleme bidi posten i iskren Muslimanski fanatik i prizanj deka nekoi Zemji kade Islamot e glavna religija,vo Azija najveke,gi kaznuvaat onie Muslimani sto ke ja smenat verata so kazna zatvor a nekade i smrt!
Bidi realen pls,sum bil i sum doznal...Ej Abu sajaf i Jamah Islamiah sigurno gi znaes,i znaes li oni sto im pravat na takvite..znaes samo ne kazuvas ne si posten ko Alija izetbegovic sto bese..Wink

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 01:58
I goor ednostavno mora da se pocituvaat nekoi zakoni...Ljubovta e posaltka koga si od eden rod i edna religija zivotot e pojharmonicen...Ma da site sme gresnici taka da nisto ne e sigurno na ovoj svet...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:02
zamisli hristijani i muslima?Shocked

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:03
pa ajde da sprecime brak pomegu drnec ibelec.....ajde da sprecime brak pomegu makedonec i rom................
i sega poharmonicen zivot bi imal so hristijanka sto ne ja sakas ili so muslimanka za koja bi go dal i zivotot.........

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:06
uh neznam moze sepak razumot no jas ne ...za drugi neznam...

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:12
Goor rabotata e da se slozuvaat i sakaat,pa kako vasite ve napraile bre,ke se najde nekoja sto te saka majku mu!!!
Nebid inaet daj popusti mora da imas duseven i religiozen mir vo zivotot!Ok!Cuvaj se!!!
Mnogu e vazno veruj mi so deca se stvara i zaednica i harmoninja i zdrav i miren zivot...
Prifati barem del od ova...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:17
GIDEON
dali ti me svakas sto sakam da ti kazam......
zabranataq za vakov brak od strana na crkvata vi e totalno neosnovana
kazav bezbroj primeri zosto............

i ako ja sakas devojkata vie ke imate harmonija...

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 02:22
No neam da ste prigateni vo zednicata bre Goore,toa sakam da ti go objasnam!Mora da se afdaptirame kon monoteisticko opstestvo zasto so Ateizam se slucuvaat i Stalin i titio i Lenin i Mao I POol Pot i Idi Amin I Fidel i Juzna Afrika i Kim Jong Il i mnogu takvi demoski slugi i podanici....

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 14:14
gideon......
kaj zaluta sega.......
znam deka nema da bidete prifateni od zaednicata prasanjeto bese zosto...... koga neki site sme luge............... citaj od pogornite postovi...

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 15:30
Pa nemozes ti bre Goore pod edna Krusa slivi da najdes...Neli?Toa e taka od vek i vekov...Mora da se rabotite dobro kompaktabilni da funckioniraat zaemno dobro i normalno!

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 20:08

Miralleme bidi posten i iskren Muslimanski fanatik i prizanj deka nekoi Zemji kade Islamot e glavna religija,vo Azija najveke,gi kaznuvaat onie Muslimani sto ke ja smenat verata so kazna zatvor a nekade i smrt!
Bidi realen pls,sum bil i sum doznal...Ej Abu sajaf i Jamah Islamiah sigurno gi znaes,i znaes li oni sto im pravat na takvite..znaes samo ne kazuvas ne si posten ko Alija izetbegovic sto bese..Wink
Otvori si slobodno tema.Tocno go znam koe ti e konkretnoto tvoe prasanje.Ke mi bide zadovolstvo da ti odgovoram pa i toa da go objasnam... Bidejki i tuka se krie CISTOTA i PRAVDA vo Islamot.
No,obekjaj mi,deka i ti je mi odgovoris na moite prasanja koi ke ti gi postavam,sekako,potkrepeni so bibliski citati a ti toa ke go prasas samo od slusnato,bez fakti.
Oti vo Qur'anot PRECIZNO E RECENO: "Vo verata nema prisilba,pravata vistina,jasno se razlikuva od zabludata"

Iako za Setijatski prava nema logika da zboruvam so neoj koj nitu 1% ne gi poznava,no,ete.... ke se boram i so tebe,ko so mecka.

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 22:40
Ma jas mislam nema potreba od Borba i sekakvo ortografsko naslistvo na forumovWink,tuku samo miroljubivi razgovori i debatiranja...
Ej mnogu dobro go znam ova "Vo verata nema prisilba,pravata vistina,jasno se razlikuva od zabludata,i dosta sum go proucuval...
No zosto mora da se sveduvame na Bibliski u Qur'anski citati,ajkde da se ogradime od niv barem na trenutak,i danaprajme eden saglam muabt kako vozrasni lugje i dostojni vernici,prijatele...ZAsto site ziveeme vo ovaa mala zemjicka i barem na forumov da go odrzime mirot i prijatelstvooto...Moze?Bidejki dosta ni e od provokacii i sudri megju nas vo realnosta pa ajde da ja sogledame svetlata strana na zivotot...Ej pa dosta e stvarno edno pa isto,a?Neli e premnogu...?
A sto vikas Miralleme....?

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 22:51

Цитирај No zosto mora da se sveduvame na Bibliski u Qur'anski citati,ajkde da se ogradime od niv barem na trenutak,i danaprajme eden saglam muabt kako vozrasni lugje i dostojni vernici,prijatele...ZAsto site ziveeme vo ovaa mala zemjicka i barem na forumov da go odrzime mirot i prijatelstvooto...Moze?

Nemoj da se plasis prijatele,,,zosto se isplasi tolku ?  a ako se plasis i ako mislis deka nikoj ne treba da ti pisuva,togas molci,BAREM ZA ONA ZA STO VRSKA NEMAS. Ako zboruvame za religiite,PRESTAVNICI NIVNI SE OBJAVITE BOZJI. Ako vo Biblijata ne pisuva UBIVAJ togas ne me interesira sto pravel Al-Kapone i ne ja obvinuvam religijata zaradi nego. Za vakvi kako tebe,raspolozen sum na sekakva tema i na sekakvo prasanje da ti pisuvam,OTI ZNAM KOLKU SI TEZOK.

Premnogu sum imal rabota so TAKVI LICEMERI KAKO TEBE ?

-------------

Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 22:59
Slusaj nikoj od nikogo ne se plasi bre Shabane!I ne sum jas licemer prijatele samo obicen vernik koj ne misli nikomu nikakvo zlo,a jas kako sto gledam srceto ti e polno so gnev,Muhamedanecu....Se utepa od citati i izreki mama dzabe ti e neti vredi brat,ogranicen si samo si Islamot i nisto drugo ne si znaes!Al kapone biblija ne ti dzri Sabane!Za vakvi kako mene ne si dostoen ni obrazot da mi go vidis!eh Jasmine,Jasmine.....do gdje smo dosli...RAzumjes.....

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 13:07
I  Dobroto pobedi nad Zloto...I bi tisina...Big%20smile

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 16:33
uste malku ke pocnam da se krstam .... vistina vistina vi velam

GIDEON:
Kako sto go svativ jas Miralem toj go spomna Al Kapone od sosema druga pricina.....sakase da kaze mislam ako nekoj hristijanin ubiva ne znaci deka taka nalaga biblijata.....kako sto najverojatno ako Bin laden ubiva toia neznaci deka go pise u k*ranot....jas taka go svativ iako neznam kakva vrska ima ova so temata?????

sega vaka pogore spomna:
od Gideon
Pa nemozes ti bre Goore pod edna Krusa slivi da najdes...Neli?

TOCNO ne mozes.....ama ne mozes ni plodovite vo krusata da gi delis na slivi i na krusi(dali mi ja svari poentata)

-------------

Постирано од: Iblis s.a.v.s
Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 11:47
jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari

Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 12:34
Pa mislam dobro si go svatil Mirallema,iako on e malce cuden  amam i jas ne znam kakva vrska ima toa so temata...A zakrusite i slivite ti ja svakjam poentata...Pa zatoa  nema so da gi delime....Bratko se znae ili krusi ili slivi...treto nema...A ti dali mi ja svakjas poentata..Wink

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 12:49

Gidion... pogore ke najdes mnogu tvoi postovi koi se provokacii a vrska so temata nemaat.

-------------

Датум на внесување: 13.Јули.2007 во 12:53
Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari

A da zemem ja sestra ti imas protiv ? ama iskreno ?

-------------
www.hjspain.com

Датум на внесување: 14.Јули.2007 во 04:07
Kaj e bre ovoj zuljfi da mi odgovori

-------------
www.hjspain.com

Датум на внесување: 14.Јули.2007 во 13:31
Originally posted by LEGENDA LEGENDA напиша:

NEma go....Malce navredlivo e,ama na mesto e...Bez lutenje kako bi mu bilo....Clap

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 14.Јули.2007 во 21:36

NEma go....Malce navredlivo e,ama na mesto e...Bez lutenje kako bi mu bilo....Clap

Eve odgovor i za dvajcata:

Legendo... neznam kolku si upaten i kolku znaes za religiite.
Islamot gi CENI site religii i NE SMEE nikoj Musliman na nemusliman NA NISTO DA PRISILI.
Tokmu zatoa i ne e dozvolen brak so pripadnik od druga religija.
Prasanjeto ne drzi nitu troska mesto.
Ako Zenata,Muslimanka,saka da te zeme a ne im e vazno koja si ti religija i dali ke ja prifatis nejzinata,taa ke te zeme. No VERNICKA nema da te zeme,tokmu zaradi pogore napisanoto.
Ljubovta na vernikot E PRVO PREMA STVORITELOT. Znaci,zboruvam za VERNIK ili VERNICKA. Za takviot,NA PRV RED SE BOZJITE ZAKONI.
Mozebi na prv pogled bi im bil privlecen,bi pokazala zelba da te zapoznae,no koga bi svatila deka ne si pripadnik od nejzinata religija,taa ke ti ponudi da ja prifatis,ako sakas da bide nesto od vam,,, ako ne.....  NEJZINATA LJUBOV PREMA ALLAH E PRVA  I ne bi odbila zaradi toa sto si ti Hristijanin,zaradi tojata vera....  tuku zaradi PRAVDATA.
Prvo kazav... ako si ti Hristijanin i vernik,ke sakas da stavis nekoja ikona ili krst.... a NA MUSLIMANOT MU E ZABRANETA BILO KAKVA SLIKA SO LIK a kamo li da se obozava toa na slikata.
Ne mu e dozvoleno nitu na Maskoto (Musliman) da zeme zena dokolku ne ja prifati verata ISLAM (NIKAKO PRISILNO).
Vistinskata vernicka saka da izleze pokrivena... tebe toa bi ti smetalo.
I zaradi toa,sto e STROGA ZABRANETA PRISILATA VO VERATA zabranet e i mesan brak.
Zamisli sega da ne recam sto bi bilo koga jas bi ja zapoznal kerkati ili cerkati (toa e isto)... navistina e malku nezgodno..... Vaka,,, da receme cesto se srekjavam so devojka,za koja ne znam i ne znae koj sum,ili,uste podobar primer,na internet sum ja zapoznal,simpaticna,sme razgovarale,,, i taka se priblizuvame eden kon drug. Taa se zaljubi vo mene i jas ke i kazam deka sum Musliman. Islamot bara da zenata bide pokrivena. Dali bi go prifatila toj uslov ? Jas si ja pocituvam verata i sakam da bide po propis isto i taa....
Kakva sto bi bila zelbata nejzina da me napravi hristijanin takva bi bila i mojata da bide Muslimanka.
ZNACI,NEMA SMISLA DA SE PRODADE LJUBOVTA PREMA ALLAH ZA LJUBOVTA NA NEKOJA NEGOVA TVORBA.

Toa ti e ako ti imas ljubov prema zenata tvoja i taa ljubov prema tebe.... odednas postane lakoma na materijalno sredstvo,pa zasaka nekoj koj ima poveke zlato da i ponudi.

-------------

Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 02:32
miralem..................
nemoe li da najdete nekoj kompromis.........
kolku od muslimankite sega vo 21 vek odat pokrieni (zboruvam za mladite devojki)??????????
mislam toa uste kemal ataturk go isfrlil feridze mislm bese....pred mnogu godini......zosto zenata treba da odi pokriena ...??????????
ako taa saka da oboava ikona (da potenciram vistinska hristijanka ne bi sakala takvo nesto)......zost vo kukata da nema svoja soba kade taa ikona ke bide zakacena na primer.......
zasto da ne gotvi jadenje so svinsko i posebno za tebe jadenje bez nego..
i zosto ti bi baral od ne ada bide pokriena ( so toa mislam deka zboruvase za liceto)
Aman bre vernici......site sme luge zosto ne go svatite toa.......
ziveeme vo 21 vek posle hristos.....za muslimanite neznam vo koja godina sme.......i seuste smisluvame samo nacin da se podelat lugeto....se delat po nacionalnost.....se delat po boja na kozata .... se delat po partiska pripadnost....... pa uste i po veroispoved................ili mozebi bog bi go sakal toa............vo sto ne veruvam ......
ama vo biblijata sepak postoi .... ke zemam primer ..... VAVILONSKATA KULA>>>>>mislam me mrzi da pisuvam ama znaete za sto zboruvam....

-------------

Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 15:21
ejza neko raboti si u pravo Goore ama ima mnogu raboti,koi nemoze tek taka da gi objasnime posebno ne na forumov!
Ej na nekogo mnogu tesko e da mu objasnis nesto t.e da bides svatem taka nemora mnogu da se pteretuvas,primetuvas za se e edno pa isto opstime...
Zneas Muslimanite sekogas stojat za nivnite fakti bez razlika dali se tocni ili ne...i nikogas nema da se predadat...Ne ma potereba povekje da se ovjasnuva...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 16:54
JA DA GO VIDAM KERKATA SO NEKOJ VAS IMA DA GO UBIJAM NA LICE MESTO
A I DA MENJAVA VERA MORA DA SE DOKAZE DEKA E JAK MUSLIMAN
INAKU KE GO UBIVAM I NEGO

Постирано од: rome
Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 17:12
aljaudin mesanite brakovi se za vie da go vidite svetloto na hristos a koranot sto pisi  be koj ke se vraka pak?i plus koj si ti da odlucis koj je dobar musliman i koj ne je. vie od hagar i ismail sve blagoslovni ama uvek ke bidite pod ibrahim sara i isak takva vi bila sudbinata.

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel

Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 17:22

Bravo alal vera

ova e toa sto e vistinata

Aljaudin aj kazi mi ti mene ako jas se sexam ( bez navreda hipoteticki ) so kerka ti sestra ti ... sto ke mi naprais mene i sto ke i naprais na mene ama posteno ...

-------------
www.hjspain.com

Постирано од: brza
Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 17:53
hahaha,..a,be ovoj alja...,....bil prav evropljanin,...se hudam shto ne go zele veke,..LOL

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: moira
Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 19:42
I POSLE NIE VO EU!

Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 19:49
mnooooooooooogu posle......

-------------

Постирано од: moira
Датум на внесување: 15.Јули.2007 во 20:23
A, MOZEBI NI TOGAS!!!!!!!

Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 00:25

Bravo alal vera

ova e toa sto e vistinata

Aljaudin aj kazi mi ti mene ako jas se sexam ( bez navreda hipoteticki ) so kerka ti sestra ti ... sto ke mi naprais mene i sto ke i naprais na mene ama posteno ...

AKO GO NAPRAVIL TOJ SRAM KERKATA AKO SE RASIPAL SO MUSLIMAN KE GO TERAM DA JA ZEME ZA ZENA, AKO NE JA ZEMA KE GO UBIVAM TOJ STO JA RASIPAL
A AKO SE RASIPAL KERKA MI SO NEKOJ STO NE E MUSLIMAN I AKO TOJ NE SAKA DA PRIMI ISLAM I NE JA ZEME KERKA MI ZA ZENA, KOGA TOGAS KE CEKAM PRILIKA I KE GO UBIJAM, A KERKATA ISTO KE JA SNAJDE.
TOA E SRAM ZA MOJATA FAMILIJA.

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 01:03
Aljudine koja godina e?????
znaes koja data e koj vek.....takvi nekoi raboti.......
znaes deka ziveeme vo vreme koga lugeto ne se ubivaat za se i sesto......
ne zboram za primerot od Legenda....zboram opsto ako kerkati saka nekoj sto ne e musliman....pomilo ke ti bide da ja omazis za musliman sto ne go podnesuva...ili za toj sto si go saka????????

-------------

Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 01:22
sto mu fali be na Legenda ?

abe ne dava nikoj da ja takne ako ne e secen ko nego i tacka

taka i treba

-------------
www.hjspain.com

Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 03:34
не поддржувам вакви комбинации

Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 12:51

Ete se dokazuvaat so nivnite postovi koi se i sto se,lugje!
Kolku i da se pravat emancipirani i gi razbiraat covekovite prava,doagja do izraz nivnoto pravo muslimansko lice!
Ete toa go zboram jas celo vreme Goore i vie ostanatite!
Dzabe vi se zborovite Muahmedanski sledbenici koga temna vi e dusata!
Kako ke go opravduvate vaseto zlo sto go praivte,pa toa e sram za covestvoto...
Veruvaj mi muslimanot nikogas nema da go razbere nemuslimanot,zatoa sto toa e vera sozdadena od lazen prorok i so sila,so bunt protiv pravdinata i se pravi se za da odrzi,eh zatoa se tolku golemi fanatici...I nema potreba od kontra postovi i repliki...Se znae Isus bese poslednior i se posle nego e lazno....
Pa u kandahar gi strelaat zenite na sred plostad u bel den bre,za taa pusta preljuba i slicni raboti!heh...

-------------
In God we Trust!
God Bless our Land!

Датум на внесување: 16.Јули.2007 во 14:46
Ne znam gideon od kade ti e idejata deka jas sum musliman....
DA bide jasno jas ne poddrzuvam nitu edna religija.......
spored mene povazno e lugeto da go cenat zivotot i da ne se delat po sekakvi raboti tuku da razmisluvaat realno
a religijata gi deli na mnogu veri cii vernici  megusebno ne se podnesuvaat......

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk