IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 33>
Автор
Порака
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:36
@Aleksandar_MKD

Знаеш зошто треба исто така да се докаже.
Грците викаат дека во Егејска Македонија живеат така наречени "Грчки Македонци".
И викаат дека тие имоти се нивни дека немало Македонци туку имало Грчки Македонци.
Затоа е целата битка исто така.

ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:37
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

@ Polar BearМоите ставови сакаш да кажеш дека се исти со оние на Слободан МилошевиќКако прво и прво погледни си го потписот србоману еден"Не чачкај мечку у пичку"Како второ тој дебелоглавец е професор значи има титула што ти или ја никогаш нема да ја имаме или со еден збор е професор на МАНУ или АКАДЕМИК.Трето ако не им веруваш на нашите историчари на кој веруваш на српските можеби на бугарските кој знаеТи личи со потписот.

Па види, и СМ (поддржуван од САНУ) велеше дека србите се најстара нација на светот, и како такви имаат поголеми права од другите. Ставовите на Т.Бошевски ми се многу јасни и не отскокнуваат од истите на останатите дибеци во МАНУ. Впрочем ТБ е енергетичар, а не историчар, кој к*рац паламуди за историја од позиција на академик? Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не на натаквите како ТБ.

И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е македонец правиш србоман. Изгледа ти е во интерес да има помалку македонци.

Грешка си јас не реков СМ нити пак реков србите, реков МАКЕДОНЦИТЕ.Значи некој си ја има мувата на капатанамигнувањеИ ако не веруваш ни на македонските историчари тогаш што си фатил да зборуваш за историјата македонска. Не си ни заслужил да зборуваш ако те заболе."И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес
на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е
македонец правиш србоман."[/BLACK>И ако се осеќаш како македонец тогаш ќе им веруваш на историчарите(македонски) и на она што се зборува.Впрочем тој човек има титула и е примен во МАНУ значи пак е АКАДЕМИК.И Никола Кљусев е политичар па пак е АКАДЕМИК во МАНУ.И Бај д веј.Ако се осеќаш како македонец нема да го кажуваш ова:"Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту
српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не
на натаквите како ТБ."

Бирај или едното или другото.И приметив многу српски зборови во твоите постови како на пример"Писанија"А ти да не беше со сина крв а??

Ти не го спомне Слободан Милошевиќ, но нешто длабоко во тебе те тера да мислиш како него. Можеби е коинциденција.

Жална ми е таа Македонија со такви како тебе, за кои „штекер“ е македонски збор, а „писание“ српски.

МАНУ е комунистичка творба и клуб на џабелебари. Во нормална земја, ниту Т.Бошевски, ниту Кљусев би биле академици.

Јас сум обичен македонец, со словенско потекло - можеби и некој турчин да има замешано, оти за петсто години некоја моја прабаба му има дадено, милом или силом. Ти се обидуваш да докажеш дека си припадник на над-нација (која човече?) и со сина крв. Или можеби си навистина тест глушец?

Ти не го спомне Слободан Милошевиќ, но нешто длабоко во тебе те тера да мислиш како него. Можеби е коинциденција.

Чим не сум го спомнал Слободан Милошевиќ значи не можам да мислам на него.

Можеби е коинциденција со тебе ти го спомна сепак реков:

"Кој си ја има мувата на капата"намигнување

Жална ми е таа Македонија со такви како тебе, за кои „штекер“ е македонски збор, а „писание“ српски.

Еве за тоа колку е македонски збор "УТИКАЧ"

Patch-cord UTP, категорија 5e, скраћени утикач, са заштитом браве

http://srb.hyperlinesystems.com/catalog/patch-cords/pc-spm-utp.shtml

И штекер и утикач не се истонамигнување

По се изгледа ти си неписмен или така ми се чини дај боже да сум грешкаголема%20насмевка

И словену една работа да разјасниме.
По се изгледа ти одамна не си бил во Македонија.
МАНУ е одамна променето, со друг кадар иако има уште од тие комунисти.

И за декодирање на каменот од розета Томислав Бошевски играше клучна улога зошто во декодирање  клучна улога игра математиката.А со електрика оди и математика.

МАНУ е комунистичка творба и клуб на џабелебари. Во нормална земја, ниту Т.Бошевски, ниту Кљусев би биле академици.

Ако е комунистичка творба тогаш зошто веруваш дека си словен.Тие комунисти ја дадоа теоријата дека ние сме словени.

Или пак уште една зелена лупаш.

Прееска рече дека се осеќаш како македонец а не им веруваш на македонските историчари.

И да тест глушец сум(ама на интелегенцијата).голема%20насмевка

А ти не го помина тестот, остани си во Канада можеби и не знаеш каде е Македонија на картагазење%20од%20смеење

Изменето од test_glusec - 06.Декември.2007 во 22:39
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:39

1 ...Што има врска врз какво население е направен геноцид.геноцид е геноцид...

2...ама еве бугарите викаат дека ние сме...
...србите викаат дека се срби...
...грците викаат дека сме славо-македонци, дека не сме наследници на античките македонци...

1)  tocno toa i jas go vikam, znaci diskusijata grckiot genocid prema Makedonskoto naselenie vo Egejska nema vrska so toa dali sme bile Sloveni ili neznam sto... znaci toa sto ja spomna Egejska e mesanje babi i zabi.

2)  ovoj rekol... onoj rekol... toa sto e bitno e kako nie se cuvstvuvame, i tuka e irelevantno dali sme Anticki Makedonci ili Sloveni. i da sme od Slovensko poteklo, znaci zaednicko so Srbite i Bugarite, neznaci deka sme isto... kako sto ne se isto Srbite i Rusite.

2a) grcite vikale deka ne sme naslednici na antickite makedonci... a sto menuva toa za niv???
toa e trik-prasanje sto grceto go otvara pred nas...

-deka toa prasanje e skoro nevozmozno da se dokaze, a ako nemoze da se dokaze oni "bi bile vo pravo"...

-deka samoto prasanje nalaga kako mozno da se negira tugja nacionalna odredenst (makedonci) zemajki kako izgovor rasna diskriminacija! (sloveni)

Nemoze nekoj da negira tugja nacionalnost. Nee deka ako sme slovenski narod ne sme Makedonci!

A taa logika saka da ja nametne ova trik prasanje.

(kako sto Avstrijcite se germanska grupa narod a imaat drzava i nacija Avstrija, mnogu razlicna od Germanskata)

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 23:06
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:41

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 22:54
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:43
Originally posted by Alexandar Mak Alexandar Mak напиша:

1 ...Што има врска врз какво население е направен геноцид.геноцид е геноцид...

2...ама еве бугарите викаат дека ние сме...
...србите викаат дека се срби...
...грците викаат дека сме славо-македонци, дека не сме наследници на античките македонци...

1)  tocno toa i jas go vikam, znaci diskusijata grckiot genocid prema Makedonskoto naselenie vo Egejska nema vrska so toa dali sme bile Sloveni ili neznam sto... znaci toa sto ja spomna Egejska e mesanje babi i zabi.

2)  ovoj rekol... onoj rekol... toa sto e bitno e kako nie se cuvstvuvame, i tuka e irelevantno dali sme Anticki Makedonci ili Sloveni. i da sme od Slovensko poteklo, znaci zaednicko so Srbite i Bugarite, neznaci deka sme isto... kako sto ne se isto Srbite i Rusite.

2a) grcite vikale deka ne sme naslednici na antickite makedonci... a sto menuva toa za niv??? toa e trik-prasanje sto grceto go otvara pred nas...

1) deka toa prasanje e skoro nevozmozno da se dokaze, a ako nemoze da se dokaze oni se vo pravo

2) deka samoto prasanje nalaga kako mozno da se negira sopstvenata nacionalna odredenst (makedonci) po rasna diskriminacija (sloveni).

Nee deka ako sme slovenski narod ne sme Makedonci!
a taa logika saka da ja nametne ova trik prasanje. (kako sto Avstrijcite se Germanska grupa narodi a imaat drzava i nacija Avstrija, mnogu razlicna od Germanskata)

Не те разбрав баш најдобро ама сега ќе ти одговорам зошто е тоа така.
Затоа што грците викаат дека во Егејска Македонија немало МАКЕДОНЦИ , и го негираат геноцидот што бил извршен врз македонците.

Викаат дека на таа територија одсекогаш живееле ГРЧКИ МАКЕДОНЦИ.

А НЕМА ВРСКА!!!

2.Ние се осеќаме така, ама зошто за мене светот да мисли дека немам историја и дека не се вршело асимилација или геноцид врз мене и мојата фамилија.

Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:45
Katastrofalna, namerno iskazana laga.
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:48

1
-грците викаат дека во Егејска Македонија немало МАКЕДОНЦИ-
-го негираат геноцидот што бил извршен врз македонците-
-Викаат дека на таа територија одсекогаш живееле ГРЧКИ МАКЕДОНЦИ-

2
-зошто за мене светот да мисли дека немам историја и дека не се вршело асимилација или геноцид врз мене и мојата фамилија

Ni pod 1 ni pod 2 dali sme Sloveni ili Anticki Makedonci nisto ne menuva!

p.s. makedoncite-sloveni imaat tolku mnogu istorija, kuturno nasledstvo,  tolku nemozat da imaat ni zaedno amerika i avstralija

- a toa za Egejskite Makedonci, e sosema druga diskusija, samo ke spomnam deka toa sto e najvazno vo ovoj moment e da se izjasnat kako Makedonci isti kako Makedoncite od RM, da se baraat prava, skoli, itn, priznavanje na imotite, pokraj se stanuva zbor za EU, nema kade mnogu grcite poveke da manipuliraat!

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 22:59
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 23:22

1

2
-зошто за мене светот да мисли дека немам историја и дека не се вршело асимилација или геноцид врз мене и мојата фамилија

p.s. makedoncite-sloveni imaat tolku mnogu istorija, kuturno nasledstvo,  tolku nemozat da imaat ni zaedno amerika i avstralija

- a toa za Egejskite Makedonci, e sosema druga diskusija, samo ke spomnam deka toa sto e najvazno vo ovoj moment e da se izjasnat kako Makedonci isti kako Makedoncite od RM, da se baraat prava, skoli, itn, priznavanje na imotite, pokraj se stanuva zbor za EU, nema kade mnogu grcite poveke da manipuliraat!

Која грција?
каде се навоѓа?
слушајно да не мислиш на атина?
да, повеќе од сигурно е дека мислиш на атина.
но таа атина е само град- држава.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:29

Поздрав до сите македонци.

Ова е доказ за тоа колку не сакаат србите покрај бугарите.

Нашите православни браќа не Косово, Војводина да им ја земат зошто се непоправливи гомна!!!

На денешниот настап во Брисел во одбрана на српско Косово и презентирајќи ја состојбата во регионот вицепремиерот Божидар Ѓелиќ нашата земја ја нарече со референцата ФИРОМ.

Зошто рековте ФИРОМ денеска? 
“Не, не, не, ние ја признаваме Македонија под нејзиното име“, рече Ѓелиќ.

• Зошто тогаш рековте ФИЈРОМ?

“Затоа што така ја нарекуваат“, рече Ѓелиќ.

• Има ли некаков договор со Грција?
 “Нема ништо такво и бев во Македонија повеќе пати. Македонија ја нарекувам Македонија. Немојте да пробувате од се да направите приказна или афера, ние сме во контакт со Македонија и ја признаваме под нејзиното уставно име, и сите институции во Србија, вклучувајќи ги и оние кои не беа во согласност, тоа го сменија за да се вика Македонија, тоа е нашата политика“, рече Ѓелиќ.

За британскиот експерт за Балкан, Тим Џуда, станува збор за умилкување кон Грција во пресрет на решавањето на конечниот статус на Косово.

“Тој не сака да ја иритира Грција во овие круцијални недели пред одлуката за косовскиот статус, Србија гледа во Грција клучна членка на ЕУ. Грција до сега беше против независноста на Косово, а Србија сака тоа да остане така и затоа не сака да и даде причина за навреда“, вели Џуда.

Џуда е умерен и во однос на евентуално вето од грчка страна брз македонското членство во НАТО. Тој очекува да се смират страстите на априлскиот самит во Бук*решт кога НАТО сојузниците ќе и порачаат на Атина да се соочи со реалноста

„Всушност кога ќе дојде до тоа во Бук*решт, би ме изненадило тие да инсистираат на тоа, Грција ќе биде под силен притисок да не става вето врз поканата за членство во НАТО за Македонија. Да ви дадам добар пример, денеска е добар ден за регионот бидејќи Босна го парафира договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ. Ова го велам затоа што стана јасно дека е многу важно Босна да добие Стабилизација и Асоцијација и покрај проблемите. Голем притисок се направи врз ЕУ членките и Комисијата ова да биде сторено. На ист начин, Грција ќе се најде под силен притисок да не става вето“, рече Џуда.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=26952&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

И пак викајте дека србите ни се пријатели..

Мореее и нив и бугарине и грците и албанците во еден кош и со напалм

Sosema logicno reagiraat Srbite, da ne zaboavi deka Makedonskiot stav za Kosovo e deka ke podrzat se sto ke poddrzi USA i EU, a toa e nezavisnost na Kosovo.
Toa de-fakto znaci deka nie poddrzuvame da i se odzeme del od teritorijata na suverena Srbija, dodeka Grcija e otvoreno protiv nezavisno Kosovo.
   I sto mislis logicki, kon koja strana bi se priklonile Srbite?Kon Makedonija ili kon Grcija????(zboruvam za vladata, zatoa sto narodite imaat poinakov odnos megju sebe)

Makedonskata Vlada i Pretsedatel treba sto ponastrana da stoi od problemot Kosovo, i da "lae" pomalku...
 Neutralniot stav bil sekogas najdobar za pocetok, a potoa vo zavisnost od situacija moze da se prikloni kod edna ili druga strana.
  Vaka samo si sozdavame neprijateli...

P.S Nebese Kosovo toj faktor koj ja osporuvase Makedonskata granica so Yugoslavija definirana vo UN pred nekolku godini , i ja proglasi za nevalidna???
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 01:11
...ne sirite VMRO-ka propaganda....Nie so Srbite sme braka i sekogas ke ostaneme braka zasto krvta voda ne biduetтрепкање
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 07:10
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...ne sirite VMRO-ka propaganda....Nie so Srbite sme braka i sekogas ke ostaneme braka zasto krvta voda ne biduetтрепкање

Ти слободно оди си со Србите.Јас не сакам, јас сум за Независна Македонија без срби,без бугари, без грци и без шиптарана.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 07:13

1

2

За нас не менува од Вардарска Македонија зошто врз нас не бил вршен геноцид.Оди кажи им го тоа на македонците од Егејска Македонија, и Пиринска Македонија.

Грците и Бугарите за нив викаат дека на тие територии живееле ГРЧКИ МАКЕДОНЦИ и дека во Пиринска живееле БУГАРИ и дека НЕМАЛО ГЕНОЦИД врз нив.

Разбери малце не ги испревртувај работите.

Не биди таков себичен, се работи за наша крв, наши луѓе ај да негира некој геноцид твој што бил вршен врз твојата фамилија како ќе се осеќаш а????

И сосема за крај јас знам кој се моите корења а тоа е дека сум наследник на АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ а не сум СЛОВЕН и ГОРД сум што сум МАКЕДОНЕЦголема%20насмевка

Изменето од test_glusec - 07.Декември.2007 во 07:16
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 07:18

eve kakvo FIROM sme ...

Изменето од marco_antony - 07.Декември.2007 во 07:21
                             PARADISE MACEDONIA
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 07:22

gi imam poveke od desetina knigi za anticka makedonija od
uvazuvanata profesroka Angelina Markus ...

sekoj koj saka da gi dobie ...
neka mi prati email na lp ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.