IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Што читате моментално
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што читате моментално

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 163>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
biba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 10:01
Originally posted by f_frosina f_frosina напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Povtorno go otkrivam Petre M. Andreevski i voodusevena sum.Vo vremeto koga morav da go citam kako skolska lektira nesto ne mi legna.Verojatno knigite za lektira treba da se odbiraat povnimatelno,sprema vozrasta.A sega ne mozam da se nacitam.Navistina vredi da se procita,toj e makedonsa klasika.Preubavo

Mene istoto mi se sluci so KRPEN ZIVOT, cudno , neverojatno kako togas " sum ja doziveala" ( znam deka se cudev so ni davaat takvi gluposti da citame ) , sega citav i placev na glas, sin mi se cudese, a i nemu mu bese za lektira ...
Tocno e deeka za da ja dozivees knigata ( bilo koja ) vistinski " zrel" za dadenata tematika

Vi se priklucuvam na vasite zaklucoci. Mene toa mi se sluci so dve knigi:
BELATA DOLINA Od Simon Drakul
STRANECOT OD KAMI
biba
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 00:13
,,Најголемата лекција во животот,,   од Мич Елбом- извонредна книга
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 00:45
Satanski stihovi-Salman Ruzdi
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
emkas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Поени: 398
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emkas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 20:22

INTIMNOST  -  od Hanif k*rejshi

Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 23:49
    Tropic of Cancer by Henry Miller
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 10:59
Raskazi na Chehov....odlicni se! голема%20насмевка
kuliraj
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 23:35

SMRT VO VENECIJA...
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 23:37
Originally posted by blashka blashka напиша:

SMRT VO VENECIJA...
Од кого е оваа Книга?
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:39

ROMANOT "SMRT VO VENECIJA" E OD POZNATIOT PISATEL
TOMAS MAN...NAPISAN VO 1912 GOD.
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:43
MJESECINA - PJER LA MUR,prekrasno zivotot na Debusy koj tolku mnogu go pocituvam
Кон врв
zumbulka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zumbulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 08:02
Originally posted by emkas emkas напиша:

INTIMNOST - od Hanif k*rejshi

ja obozavam knigata....odamna nemav procitano kniga, ama koga ja procitav taa, nitu edna druga posle nea ne mi ostavi nekoj poseben vpecatok
Кон врв
zumbulka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zumbulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 08:03
Originally posted by biba biba напиша:

Originally posted by f_frosina f_frosina напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Povtorno go otkrivam Petre M. Andreevski i voodusevena sum.Vo vremeto koga morav da go citam kako skolska lektira nesto ne mi legna.Verojatno knigite za lektira treba da se odbiraat povnimatelno,sprema vozrasta.A sega ne mozam da se nacitam.Navistina vredi da se procita,toj e makedonsa klasika.Preubavo
Mene istoto mi se sluci so KRPEN ZIVOT, cudno , neverojatno kako togas " sum ja doziveala" ( znam deka se cudev so ni davaat takvi gluposti da citame ) , sega citav i placev na glas, sin mi se cudese, a i nemu mu bese za lektira ...Tocno e deeka za da ja dozivees knigata ( bilo koja ) vistinski " zrel" za dadenata tematika

Vi se priklucuvam na vasite zaklucoci. Mene toa mi se sluci so dve knigi:

BELATA DOLINA Od Simon Drakul

STRANECOT OD KAMI

ne znam dali citate pesni, ama Petre M.Andreevski ima preubava kniga so poezija, se vika Denicija....
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 16:46
Gradinar od Tagore.
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 17:49
"Devojkata so biserna obetka" ja procitav pred nekoe vreme i spored mene e prekrasna iako ocekuvav drug kraj, no sepak nepredvidlivosta e doblest na dobar pisatel. Mi se dopadnaa i " Papata Jovana" i "Svetot na Sofija" za koja ne sum sigurna deka ja razbrav. A "Gospodarot na prstenite" e velicestvena       

Изменето од Monuska - 08.Декември.2007 во 17:52
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 163>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.