![]() |
|
Торбеши, Албанци, Мак. Муслимани!? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Јас знам дека верата за торба урда ја продале затоа и торбеши ги викаат
|
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
Najtocna teorija za potekloto na torbesite e deka bile Bogomili,koi so
doaganjeto na turcite dobrovolno go primele Islamot. Nema nikakov dokaz za prisiluno islamiziranje na hristijanite na ovie prostori,no stom nekoj tolku insistira toa da e taka mene licno mnogu me zabole i da e taka ![]() Inace jasno deka se blagonakloneti prema Albancite i Turcite toa se razbira radi Islamot ,a so makedoncite nemaat nisto zaednicko osven jazikot. |
||
![]() |
||
AK-47 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
|
Najgolemiot broj na torbeshi se stacionirano vo Struskiot region, selata Labunishta i Oktisi se cisti torbeshki so mal broj na albanci. i Vo samiot grad ima golem broj, isto taka ima i vo Debar i Mavroro. Vo drugite gradovi se vo pomal broj. Nikoj ne moze da te natera so sila da stapuvas vo brak so nekogo, a najmalku na nekoj albanec, posto nie pred se sakame da zememe od albancite, no lubovta ne prasuva, a vo nasata vera se dozvoluva da se vleze vo brak so muslimani od bilo koja nacija. Taka da i nim ne im smeta a i na albancite. |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
citaj malku poubavo , jas napisav deka toa se slucuva vo posledno vreme vo gostivarskiot kraj. ti sakas da gi predstavis rabotite malku poinaku. torbesite si imaat nacija kako i sekoj covek, tie se makedonci so islamska veroispovest. sto tebe ne ti e jasno? se obiduvate da gi prikazete kako albanci? moze da se mazite , zenite so niv i da gi pretopite, megjutoa da im ja smenite nacijata ne |
||
![]() |
||
radar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: Saint Lucia Статус: Офлајн Поени: 2 |
|
Hristijani bile --vo pravo si AK47
bile pagani pred da bidat hristijani
i sto sega ? koj bi rekoldeka ne sme bile hristijani.
Ohritsko ni ostanaa crkvite .STRUSKO poleka no postijano odi kon istok
istorijata ne e toltu stara za daa ne ja razbereme ,ili na nekoi im e dovo
lno toa sto Debarca e hristijanska. Makedoncite muslimani ,makedoncite vo A LBANIJA ,voprekuokeanskite zemji koi primile drugi religii se mamodonci ili preba kazeme.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
AK-47 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
|
hristijani bile, kako sto tvoite bile pagani pred da bidat hristijani, i sto sega ? Koj ti rekol deka ne sme bile hristijani ?
|
||
![]() |
||
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
|
kalasnikov uste te cekam da odgovoris.... ![]() |
||
![]() |
||
|
epa bas greska si , i voopsto ne si gi znaes rabotite , ima desetici albanci koi imaat zeni torbeshki,
Samiot niven lider Fiat Canoski zenata mu e albanka, zal mi e a :) Na torbesh*te im interesira samo da se muslimani, posto ne se nacionalisti voopsto, a i nema za koja nacija da se nacionalisti. Oni stapuvaat vo brak so turci, albanci, ...samo da se muslimani |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
bas smesni raboti...
torbesite, makedoncite muslimani, gorancite.... se poturceni makedonci ne milom tuku silom. Poradi takviot cin ostanale na nekoj nacin izolirani , pa go zadrzale cistiot izvoren makedonski jazik, taka da site onie albanci koi ovde tvrdat sprotivno vo vrska so jazikot, neka ne go pravat toa samo zatoa sto taka im cini. retko nekoj torbes ili makedonec musliman sklopuva brak so druga nacija, voglavnom se mazat/zenat megju sebe. toa sto vo posledno vreme go pravat torbesite kaj Gostivarsko, baraat decata da im ucat na albanski i se izjasnuvaat kako albanci, mnogu e jasno kakov e pritisikot na samite albanci i koj moze da se nosi so toj pritisok? Koga EU, Amerika i pola svet popusta pod pritisokot na albancite, pa nekolku sela naseleni so torbesi? Vsusnost, mnogu jasno i otvoreno e kazano, deka i samoto priznavanje na Kosovo ke bide vo zamena za nekoj mir koj so godini go narusuvaat albancite. |
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
Abe, sto ebitno koga ni samite ne znaat?
Iako mene mi lici deka se Makedonci so islamska religija, ne mora daznaci, ako ne znaat, neka si se opredelat....
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
|
sto ima toa vrska.....ti izgleda ne si ja znaes sopstvenata istorija.....aj kazi mi drevnite shqipetari po koja vera se krsteni???? pod zastita na orelot!a orelot e muslimanski "znak"?? |
||
![]() |
||
|
preziminjata ne se turski tuku se islamski, i vie imate verski iminja, koi sto ne se makedonski, razbiras ??
|
||
![]() |
||
|
prezimanje na muslimanska vera....za podobar tretman
Изменето од LouWeed - 05.Декември.2007 во 15:49 |
||
![]() |
||
|
sto podrzabiras ti pod poturceni ?
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |