|
Видео обработка и монтажа |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | |
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chisto me interesira...
So standardnite podesuvanja shto gi koristish, kolku vreme ti renderira sistemot 1-pass, CBR, da recheme materijal od 1 saat? Na vremeto imashe eden MPEG-2 converter shto tvrdea deka beshe najbrz, vo realno vreme, t.e. odnos 1:1. Nesho CSS ili SCC beshe imeto na plug-ot. Nema li ubrzuvanje od tie hardverskite MPG2 edit cartichki? Pozdrav Igor Изменето од Igor-T - 04.Декември.2007 во 00:45 |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U stvari CCE.
CINEMA CRAFT Encoder SP2 Samo 1.950 USD! Na vremeto sum probal edna verzija od softverot. Na noviov hardware ne sum probal da vidam kako perfomira programot. Do dusha, retko imam potreba za MPEG2 encoding. Pozdrav Igor PS: Eve link do test na MPEG2 encoderi: http://www.tecoltd.com/enctest/enctest.htm |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па зависи од тоа колку ефекти има во монтажата, но за еден час материјал, рендерот оди отприлика час и пол до два часа. |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Игор, дали добро те разбрав, спомна плагин. Тоа значи дека се додава на основниот програм кој се користи и така го забрзура времето на рендање?
Сигурно дека хардверските картички го убрзуваат рендањето, во тоа не се сомневам. Изменето од Александар_А - 05.Декември.2007 во 09:24 |
|
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aleksandar gledam deka go koristis premierot1,5 i mozda si vo pravo za varijabilniot del,no premierot e odlicen za pomali raboti mislam vremenski,dali si go probal adobe elemennt 2,vo nego mozes kopletno da go srabotis videoto komplet so meni i drugo sto sakas mislam na obrabotka,na primer kaj mene 1 sat bi go srabotil za 1sat i 5 min,isto e i so ponacleto 10+,a kaj tebe mozebi konfiguracijata te poslaba,
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu zaradi toa go sakam pinnacleto si pravis capture vo mpeg2 i za kratko vreme imas dvd renderirano so site nisani, a ako e snimeno vo dv/avi ke saka malku encoding. Ako ne se preteruva so dolzinata na materijalot koj ke odi na edev dvd disk razlikata vo kvalitet e skoro zanemarliva
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cinema Craft Encoder koj go spomna Igor e mnogu napreden encoder. Moze da renda vo kolku pasovi sakate. Jas sum go teral so 10 pass.
Inaku znam deka Ulead DVD Workshop pravi capture od bilo koj vlez direktno vo Mpeg. Mnogu e brzo, ama kvalitetot ne e bas naj naj. Sepak brka rabota. Adobe Premiere Pro 2.0 i CS3 imaat moznost za DVD avtorizacija direktno na timeline. |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цаки, ја користам 2.0 верзијата не 1.5. Да ги имам пробано од Елементот претпоследната верзија (чинам 2.0) и неговиот претходник (1.5).
Во него и почнав да ја учам монтажата, но за некои делови е многу послаб од Про верзијата.
Точно дека има и некои предности: може да се види кој каков ефект е, без притоа човек да се мисли, па што кај беше... немора да пресметува оптимално на колку треба да го намести битрејт-от и т.н. и т.н.
Што процесор користиш ти?
Поздрав, добредојде на форумов и се надевам дека активно ќе се вклучиш во иднина.
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тегла, добродојде и до тебе. На каква авторизација мислиш? Дај малце поопширно, не штеди на зборови.
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze li edno prasanje?! sakam da naucam montaza!!no probav so premiere i mnogu mi deluva tesko direktno so nego... da naucam imav eden opomalo programce od samsung toa pa lesno go sovladav!!dali moze da mi kazete nekoj drug program za montaza koj sto ne e tolku tezok ko adobe premier|!!!
fala odnapred
Изменето од Александар_А - 05.Декември.2007 во 10:22 |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кукоч, а со кој премиер почна, со Про или со Елемент?
|
|
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛЕЛЕ ПРИЈАТЕЛ КЕ ТЕ ИЗЛАЖАМ.... А ИМА И ЕЛЕМЕНТ? НА НЕГО КЕ МОЖАМ ДА ПОДУЧАМ НЕШТО?
Изменето од Александар_А - 05.Декември.2007 во 10:22 |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, затоа те прашав. Елементот е баш кориснички програм. По мене нема подобар од него, а не е многу тежок за учење, и плус нуди неверојатни опции. Кога се стартува дава, колку што се сеќавам да избереш туторијал, кој ако го разлисташ, доволно е за да можеш да се снајдеш. Сигурно дека на него ќе можеш многу да поднаучиш, а ако не ти треба за професионална работа и јас лично неверувам дека ќе преминеш на друг.
Кукоч, да те замолам, не користи волку голем фонд. Изменето од Александар_А - 05.Декември.2007 во 10:12 |
|
KUKOC7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам! само уште кажи да го барам Адобе - Премиер елементал или?
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |