IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
Автор
Порака
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 02:24
Originally posted by orto orto напиша:

Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

ne sum sektas orto
moeto veruvanje vo Islamot se zasnova Iskljucivo od k*r'anot i sunetot na Muhamed a.s a toa sto ne mi e jasno baram objasnuvanje od nasite Islamski Alimi

Значи ти си од алимите збунетост
Тие се во исламската верска заедница на Македонија ?збунетост

ne me interesira sto se tie od islamskata verska zaednica vo makedonija

a sto znam mozebi neki od niv se i vasi braka po vera збунетост
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 02:25
Originally posted by Фундаменталист Фундаменталист напиша:

На сите муслимани кои го следиме к*ранот и суннетот а ти потруди се да дознаес колку не има.Ние не викаме дека сите муслимани ќе одат во рај.За разлика од вас Христијаните кои веруваат дека доволно е да си крстен и да веруваш во Исус(леле колку лесно ќе се зезнеш) па ќе бидес спасен.
Орто ти си жив пример на потикнувач на верска и расна омраза и сите твои зборови укажуваат дека си провокатор без преседан и некој кој што гледа да ја оствари својата цел а не да научи нешто.
Темите кои се постирани не ги држиш и со тоа би и предложил на модераторката да темите кои не се врзани со постираното да се бришат или да се отвара нов пост

темите ги држам во целост , сега станува збот за сектите во исламот , а тоа е и темата нели
ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ (СЕ 73 СЕКТИ) А ТОА ВПРОЧЕМ Е ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ голема%20насмевка

Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 13:01
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 02:28
Originally posted by Фундаменталист Фундаменталист напиша:

На кој аџилак си бил кога Исус рекол дека Ерусалем нема да биде тоа место на кое ќе му се молите.Туку ќе биде место кое ќе му се молат со дух и вистина а тоа е Мека.Најубавото место за верниците на земјата и најтешкото место за пристап на неверниците!!!Тамо на аџилак тешко ќе идеш во ваква состојба!

па као бев во Ерусалим , сега ке се викав аџи-орто , а не орто

бев во мека , и медина , да го ѕирнам ЦРНИОТ камен(метеорот)

Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:43
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:48

На сите муслимани кои го следиме к*ранот и суннетот а ти потруди се да дознаес колку не има.Ние не викаме дека сите муслимани ќе одат во рај.За разлика од вас Христијаните кои веруваат дека доволно е да си крстен и да веруваш во Исус(леле колку лесно ќе се зезнеш) па ќе бидес спасен.
Орто ти си жив пример на потикнувач на верска и расна омраза и сите твои зборови укажуваат дека си провокатор без преседан и некој кој што гледа да ја оствари својата цел а не да научи нешто.
Темите кои се постирани не ги држиш и со тоа би и предложил на модераторката да темите кои не се врзани со постираното да се бришат или да се отвара нов пост

темите ги држам во целост , сега станува збот за сектите во исламот , а тоа е и темата нели
ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ (СЕ 73 СЕКТИ) А ТОА ВПРОЧЕМ Е ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ голема%20насмевка

ACELERA OVAA STO GO PODVEKOV SO CRVENO JAS NIKOGAS GO NEMAM NAPISANO A SEPAK DOZVOLUVAS DA DRUGI TVRDAD I MESTAT NEBAREM JAS TOA SUM GO REKOL....I VCERA KOA MU VOZVRATIV SO ISTA MERA MOJOT POST GI IZBRISA ...JAS SUM NAMESTIL A ON E MAMINO DETENCE TAKA!!!!

DAJ IZBRISI GI POSTOVITE POGORE KOI STO NE SE NAPISANI OD MENE A SE ADRESIRANI OD MOE IME KAO TOA JAS DA SUM GO NAPISAL ....MISLAM NA POSTOT OD ORTO
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 13:02
/

Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:21
Кон врв
HTML Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HTML Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 13:25
Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

Originally posted by HTML HTML напиша:

Не се претставив јас себеси како ЧОВЕК КОЈШТО ТЕ ЗАПОЗНАВА СО ВИСТИНА, туку го воопштив случајот, за секој кошто се обидува да ве запознае со Вистината.

Прочитај си ја реченицава..

TI rece sama deka jas nemozam i ne sum chovek kojshto bi mozel da te zapoznae so nekoja religija, a jas ti ukazuvam na toa deka ne se ni pretstaviv kako nekoj sho saka da te zapoznae, tuku si go baranm ona koshto mislam deka e vistinito, ona vo koeshto veruvam.

Пример, ги сметаш за муслимани оние којшто љокаат алкохол :)

Не е до мене да ги сметам, тие така се декларираат...

Ti mozesh da si smetash sho sakash, toa si e tvoja rabota, jas samo PAK tvrdev i tvrdam deka po KAZANO-RECENO mozeme sekoj da bideme sho sakame, ama dali sme navistina, toa e drugo. Mislata mi e da ne tvrdish nishto za neshto sho ne znaesh. Ti sama reche neshto vo smisla 'Jas poznavam mnogu muslimani kojshto ljokaat alkohol'. Jas na toa sakav da ti ukazam deka tie se pak po KAZANO muslimani, ama ne se muslimani, taka da svatisi deka ne pozanavash vistinski muslimani... Sigurno ne treba da ti kazuvam BUKVALNO na sho potenciram, poso na ednostaven nachin se izraziv

Јас те цитирам тебе испод само да ти КАЖАМ дека воопшто не си во право, затоа што за разлика од муслиманите којшто се сметаат за вистински оние кои не љлокаат алкохол кај христијаните обратно е.

Оваа реченица мораш да си ја преслушаш малку...бидејќи имплицира како да вие христијанското го мериме со испиени чаши, а тоа никој здрав во мозокот не би го тврдел

Recenicite ne se 'slushaat' tuka tuku se chitaat. Slushanjeto e vazno zatoa i vikav deka za Vera najdobro moze da se napravi muabet samo vo zivo a ne na forum. Sho se odnesuva do Tvoeto citiranje... Koj go meri hristijanstvoto Nie ili Vie, poso ne razbrav bidejki mi imash napishano '...вие христијанското го мериме со испиени чаши,...' ? Vie hristijanskoto go merime? Ostaj toa, aj da te svatam vo dvete smisli, i NIE i VIE... Sakashe da mi rechesh Vie go Merite (za mene, za nas) ama izglea VIE GO MERITE (za vas) poso imash 'MERIME' :) ... Jas voopsto ne nasochiv kon toa koj kako go meri hristijanstvoto, tuku nasochiv na faktot shto toa hristijanite pijat alkohol na site nivni praznici shto gi praznuvaat so srce, Antiqua, jas sum i ziveam vo mesto kajshto ima i Hristijani i Muslimani. Imam prijateli Hristijani i znam mnogu raboti kako odat i sho odat...
A toa dali sum zdrav vo mozokot ili ne... Paaa... ti sigurno ne znaesh :).

Во случајов сршено%20срце ме разочара затоа што пак реплицира (како и увек вие од ваша страна) само на она што ви пасира.

Ние од наша страна? На што точно мисли? А што тоа ти ,,пасираме,,?

Pasira = Vi godi, kako sho sakash, kako so ti e najdobro...

Znachi go objasnivme zborot, poso ti prasha 'A што тоа ти "пасираме"?'
Nezboram za mene zboram za replikite vashi. Znachi mora da se napishat nekoi kluchni zborovi vo rechenicite so GOLEMI BUKVI i so BOLD za da se svatat nekoi raboti podobro. Jas rekov si replicirate samo na ona sho sakate da replicirate a ne i na ona za koeshto nemate zborovi, za razlika od muslimanive na forumov, znaat kako da odgovorat za sve soodvetno.
Eve pak vo primerov imash odgovoreno samo na ona sho ti 'pasira' :)

Ако те навредив со нешто, еве едно длабоко извинување од моја страна, но само пишев искрено...

Примено извинување...Јас сакам да се дружам, ама не сакам кога некој пробува да силува нечие мислење...затоа, биди френд!

I ne se ni obidov da siluvam nechie mislenje. Mi izgleda smeshno ova sega sho go napisha. I veruvaj, sum frend, iskren frend...

Доколку се стварно за запознавање на нечија религија и слично, Бујрумте во Живо на муабет, на кафе.. А не на форум :) бидејќи немоежеме ни да се разбереме а нити може да ни се чуе тонот на зборување.

Да сакав на кафе, ќе им се јавев на моите другари и роднини, па тие ќе ми кажеа се што сакам да знам. Форум си е за на форум и не сакам во живо (без намера да навредам некого)

Jas predloziv i predlagam vo zivo zatoa shto gledam na forumov ima premnogu nejasnotii poradi toa shto se se pishuva so 'tekst'. Imam iskustvo na Internet eve veke 10 godini. Se zanimavam so kompjuteri postojano, i mnogu ubavo sum razbral deka poradi toa shto se odi so pishuvanje, repliciranje edni na drugi, toa shto sekoj moze da si zeme za sloboda i da kritikuva, i da gnjavi, i da vregja/navreduva, i da se potsmeva, i da se pretstavuva vo tugjo ime i se slichno, za vakvi chuvstvitelni temi, velam chuvstvitelni zatoa shto gledam deka otvorile lugevo mnogu temi na koishto se zboruva za razlichni raboti povrzano so Religii, i gledam deka mnogu lesno ima navreduvanje, posebno od nekoi forumdzii kojsho ke dojdat i ke napishat 1 post samo za inaet na site ke kazat nesho sho e stvarno i nadvor od temata a i koesho moze da iznervira mnogu drugi, bez razlika dali Hristijani ili Muslimani. Bidejki ima mnogu kojsho tvrdat deka sakaaat stvarno da ja znaat vistinata za Rleigiite, ondak, rekov najdobro e da se zboruva na ovaa tema vo zivo...
Neznam dali go imash gledano filmot 'Pod znameto na Muhammed' ? Vo filmot, Hristijanite im velat na Muslimanite (Muslimanite odat da pobaraat pomosh zatoashto togash ima samo malkumina kojsho veruvaat deka Muhammed e Allahov pratenik/pejgamber), znachi, Hristijanite im velat na Muslimanite... Nie sme mnogu blisku (zboram za togashnite), nam ne deli samo edna linija (i ja crta linijata pomegu niv). Razlikata e vo toa shto Vie go povrzuvate direktno Isus (Isa a.s.) so Gospod i smetate deka e Bozestvo, a nie Isa a.s. (Isus) smetame deka e pratenik Allahov kako i Muhammed s.a.w.s. I jasno, Muhammed e posleden pratenik. Isto ima i mnogu fakti kojsho pokazuvaat na toa deka Isa a.s. go navestil doagjanjeto i na Muhammed s.a.w.s kako posleden Allahov pratenik na zemjava. Razlikata e shto sega malku poveke se razlikuvame zatoa shto sekoj kojsho ke kaze misla misli deka e najprava i se shirat i razni pravci od religii, se meshaat mnogu raboti, slabo logichko razmisluvanje, promeni nastanati so tekot na vremeto (primer vo Biblijata), i red drugi faktori...

А ако ти е за забава само форумов, ондак не пишувај на тема ВЕРОИСПОВЕД бидејќи некој може да се навреди од твоите ЗАБАВИ.

Кој се навреди од моите зборови? Во ниеден мој пост немаше ниту една навреда. Прочитај па ќе видиш

Da pocneme od posledniot tvoj post... 'бидејќи имплицира како да вие христијанското го мериме со испиени чаши, а тоа никој здрав во мозокот не би го тврдел', ispadna so toa deka jas toa sho go navedov implicira na toa shto ti go kaza deka implicira, znachi mene me navredi indirektno so toa shto nikoj zdrav so mozokot ne bi go tvrdel...
Za toa dali sum zdrav so mozokot... Sigurno ti ne znaesh среќа

Pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 01:26
(k*ran 9, 123)

O vi (muslimani) koji vjerujete! Borite se protiv onih nevjernika koji su vam blizu, i neka u vama nađu grubost, a znajte da je Allah sa bogobojaznima. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 01:27

(k*ran 9, 123)

O vi (muslimani) koji vjerujete! Borite se protiv onih nevjernika koji su vam blizu, i neka u vama nađu grubost, a znajte da je Allah sa bogobojaznima. 

ФАКТ голема%20насмевка или ШОК изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 02:04
i dvata za tebeплазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 02:05

i dvata za tebeплазење

НЕ ЗА МЕНЕ ДРУЖЕ ТУКУ ЗА ИСЛАМОТголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 02:07
vo Islamot se sosema jasni site ajeti a sekoj ajet se objasnuva so hadisi
za zal ti toa ne si vo sostojba da go svatis
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 02:37

vo Islamot se sosema jasni site ajeti a sekoj ajet se objasnuva so hadisi
za zal ti toa ne si vo sostojba da go svatis

газење%20од%20смеење
Е АЈДЕ ДЕ ПОВЕЛИ ВО ТЕМАТА КОР-АНОТ Е ЕДНАКОВ ЗА ДВАТА ПОЛА И ОБЈАСНИ ГИ СУРИТЕ ОД ТВОЈОТ КОР-АН , ПА ДА ВИДИМЕ КОЛКАВ ВЕРНИК СИ И КОЛКУ ЛОГИЧНОСТ ВО СЕБЕ ИМА ИСЉАМОТплазењеплазење

a zosto mislis deka jas tebe ke se obidam bilo sto da ti objasan koa ti voopste ne se ni obiduvas da go svatis islamot , tuku samo se obiduvas da provociras ......na provokatori ne im davam odgovor......i ne zaboravi i ovaa tamu kaj vas vo MVR da si go snimateсреќа
Кон врв
PredAndromed Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PredAndromed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 22:22

(k*ran 9, 123)
O vi (muslimani) koji vjerujete! Borite se protiv onih nevjernika koji
su vam blizu, i neka u vama nađu grubost, a znajte da je Allah sa
bogobojaznima. 

Sto podrazbiras ti pod toj ajet? toj ajet jasno ni dokazuva deka na onoj koj sto te provocira ili ubiva treba da mu se sprotistavis taka kako nie tebe sto ti se sprotistavuvame..!

a ova mal shok e za vas sto ti go kazuva prvata stranica ili prvata replika. moze bog da bide ubin od covek sto toj go sozdal..! moze da se smeta za bog onoj koj nemoze da si napravi nitu dobro nitu loso za sebe. moze li da bide bog onoj koj sto rekol : Jas ne sum bog. jas sum samo obicen covek koj sto slegol da vi kaze koj e bog. moze li bog da prasa nekogas zosto. -a vie vo biblijata si imate eden zbor(ajet) sto vi kazuva deka koga isus dojde vo erusalim rece zosto e vakov mojot omilen grad? pa ako toj e gospod ke si znaese kakov e negoviot omilen grad. a da vi kazam kako vo prvata replika na temava, deka katolicite velat : koga isus bese simnat od krstot negovoto telo bese preneseno vo rim. sok za vas posle izleze vasata pravoslavna biblija ili po moe narecena "BASNA" sto ima zborovi koi velat " si shetav po denot ubav, si sednav pod senkata " toa biblija li e. ili pak ona "demonite od covekot otidoa kaj svinjite" ... da ti kazam eden sok starite evrei veruvaa vo davidova zvezda, kip, krst, drvo. i zosto bil isus obesen na krst. zatoa sto toj go sakal krstot....? normalno zatoa sto tie evreite veruvaa vo krstot.. i na kogo se molel toj na krstot boze zosto me ostavi.. i samite se bunite nekogas go narekuvate bog nekogas go narekuvate bozji sin nekogas go narekuvate sveti duh. am sto e toj eden covek obicen kako mene samo malce popameten.
uste ovaj shok zosto ne veruvate vo leonardo davinci. i negoviot grob do denes ne e pronajden pa mozebi i toj voskresnalll .......... a da znaes deka nikoj ne voskresnal toa go pisuva samo vo vasata bibilija BASNA. zosto be nitu malku ne go koristite toa vo glavata.. samo za provociranje idete na forumov.. ADIOS
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 14:00
Temata e fakti za islamot, i tokmu taka toa se fakti dovolni za islamot ili za lugjeto koi go prifatile islamot bez da imaat predhodni poznavanja za likovite od svetoto pismo,
  Arno ama za hristijanite ovie fakti se nelogicni zatoa sto nemaat dopirna tocka so bibliskite iskazi, tie za nas zvucat isto kako sto za vas zvuci iskazite od tipot na Lowweed deka mohamed se drogiral i imal viziiza koi veruval deka se objava.
I se e vo red dodeka taka se razgovara, i nie ne se vregjame sto ete vie kazuvate izjavi vo koi ja isprevrtuvate Biblijata, pocnuvajki od Mohamed do den denas vie ne ja raskazuvate biblijata kako sto ke vi tekne, i posle se lutite koga izleguvaat karikaturi za Mohamed, kako sto izleguvaat i za Isus.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.