|
ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Автор | |||||||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Прочитај си ја реченицава..
Не е до мене да ги сметам, тие така се декларираат...
Оваа реченица мораш да си ја преслушаш малку...бидејќи имплицира како да вие христијанското го мериме со испиени чаши, а тоа никој здрав во мозокот не би го тврдел
Ние од наша страна? На што точно мисли? А што тоа ти ,,пасираме,,?
Примено извинување...Јас сакам да се дружам, ама не сакам кога некој пробува да силува нечие мислење...затоа, биди френд!
Да сакав на кафе, ќе им се јавев на моите другари и роднини, па тие ќе ми кажеа се што сакам да знам. Форум си е за на форум и не сакам во живо (без намера да навредам некого)
Кој се навреди од моите зборови? Во ниеден мој пост немаше ниту една навреда. Прочитај па ќе видиш
|
|||||||
Veni Vidi Vici
|
|||||||
Bako
Нов член Регистриран: 05.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Selam!!
Vistina Mnogu Od Muslimanite Pijat Alkohol..!
No Jas Niv Ne Gi Smetam Za Vernici..!
Evo Ti Priznavamm...
A Zosto Ne Kazuvas Deka Mnogu Od Hristijanite Prlimale ISLAM..
Ne Me Interesirat Za Drugi Koj Lokat Pivo I Slicno...
Ma Da Bil Musliman, Xristijanin, I Slicno..!
Jas Si Ziveam Za Sebe..!
Ne Me Interesirat Za Nekoj Nevernik Kako Tebe..! Изменето од ACELERA - 26.Ноември.2007 во 21:52 |
|||||||
Erhelle Meine Seele
|
|||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
(Allah reče Muhammedu) "Ako sumnjaš u ono što ti objavljujemo, upitaj one (Židove i kršćane) koji čitaju Knjigu (Bibliju), prije tebe objavljenu." (k*ran 10, 94) |
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Што е ова ФАКТ за исламот или ШОК , за неверниците |
|||||||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Tokmu taka fakt za Islamot sok za nevernicite ti koa veke go objavuvas ovoj ajet nemas predstava zosto e objaven ni koga e objaven nitu ja znaes pricinata radi koja e objaven ovoj ajet
ORTO tupoglavo ovoj ajet ne e objaven za Muslimanite tuku za nevernicite od Meka koi ne veruvale vo toa vreme se objavil ovoj ajet kade sto ALLAH s.w.t im veli na bezboznite da gi prasat lugeto na koisto porano im bea objaveni svetite knigi TEVRATOT , ZEBUROT, I INGILOT a za koja navestuva i k*r'ANOT za poranesnite objavi Изменето од Ebu-Hurejre - 27.Ноември.2007 во 01:46 |
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Oва е лично твое мислење или на сите муслимани
Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:38 |
|||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
kaj si be orto glav ?
odamno te nemalo |
|||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Не ми се љути ебу-хурејте , сакам да те прашам , на КОИ СИТЕ , зборот ми беше на КОИ СЕКТИ од ислам от , се однесува оваа мислење ,
а со то и би ми било полесно да ми кажеш на која секта припаѓаш ТИ , само да знам со кого си имам работа Nakon Muhamedove smrti (570-632) došlo je do više sukoba i borbi zbog vodstva među muslimanima. Čak su neki Muhammedovi najbliži prijatelji (ashabi) bili ubijeni od strane drugih muslimana. Rezultat takvih sukoba je prouzročio razne podjele. Te podjele naizgled političke naravi su se pravdale vjerskim razlozima i tako su počele nicati razne sekte. Njih danas ima poveći broj sa svojim pod-sektama, vjerskim i pravnim školama, mističnim grupama i tajnim udruženjima. Na primjer to su: ibadije iz južnog Alžira; aliallahi iz Iraka i Irana; druzije iz južnog Libana, Sirije i sjevernog Izraela; alevije iz Turske; nusajrije iz Sirije; jazidije iz Iraka; ahmedije iz Pakistana; rafidije koji tvrde da je k*ran patvoren; bahaije kažu da je šerijat ukinut dolaskom Bab-ea 1844. i Bahaullaha 1863.; tidžanije da su molitve i podsjećanje na Alaha vrjednije od k*rana; sufije ili derviši da znaju skrivena značenja k*rana, te da im je k*ran nepotreban zbog njihovih natprirodnih snova i vizija; murdžije da nije dostojno nikoga suditi jer je krajnja čovjekova sudbina u Allahovim rukama; džebrije vjeruju da čovjek nema slobodu izbora jer ga Allah prisiljava da radi to što već radi... Na kraju hadis prenosi Muhammedove riječi koji kaže: ''Ljudi dvaju objava (Židovi i kršćani) su se podijelili u 72 sekte. I ovaj ummet (muslimani) će se podijeliti u 73 sekte, svi će biti u Vatri osim jedne od njih, a to je džemat (Muhammedovi sljedbenici). Neki od mog ummeta će biti vođeni čežnjama, kao zaraženi bolešću, ni jedan krvni sud niti gležanj neće biti slobodan od tih čežnji.'' (Ahmed). Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:39 |
|||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
бев на аџилак Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:40 |
|||||||
(kоран 10, 94)
|||||||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
ne sum sektas orto
moeto veruvanje vo Islamot se zasnova Iskljucivo od k*r'anot i sunetot na Muhamed a.s a toa sto ne mi e jasno baram objasnuvanje od nasite Islamski Alimi kade sto ni imaat objasneto mnogu opsirno pa tuka se Ashabite, Tabijinite, Tabitabijinite, mislam na nivnite dela i objasnuvanje na sunetot na Muhammed a.s
a jas tebe bi te sovetuval ako sakas da procitas nesto za islam togas pobaraj knigi od Iben Tejmie , Kajim iben Xheuzije .....i.t.n. knigti koi sto gi napisale golemi Islamski naucnici (Alimi)
|
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
ооооооо АЈДЕ БЕ |
|||||||
Фундаменталист
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
На сите муслимани кои го следиме к*ранот и суннетот а ти потруди се да дознаес колку не има.Ние не викаме дека сите муслимани ќе одат во рај.За разлика од вас Христијаните кои веруваат дека доволно е да си крстен и да веруваш во Исус(леле колку лесно ќе се зезнеш) па ќе бидес спасен.
Орто ти си жив пример на потикнувач на верска и расна омраза и сите твои зборови укажуваат дека си провокатор без преседан и некој кој што гледа да ја оствари својата цел а не да научи нешто.
Темите кои се постирани не ги држиш и со тоа би и предложил на модераторката да темите кои не се врзани со постираното да се бришат или да се отвара нов пост Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 02:48 |
|||||||
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
|
|||||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Значи ти си од алимите Тие се во исламската верска заедница на Македонија ? |
|||||||
Фундаменталист
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
На кој аџилак си бил кога Исус рекол дека Ерусалем нема да биде тоа место на кое ќе му се молите.Туку ќе биде место кое ќе му се молат со дух и вистина а тоа е Мека.Најубавото место за верниците на земјата и најтешкото место за пристап на неверниците!!!Тамо на аџилак тешко ќе идеш во ваква состојба! Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 02:48 |
|||||||
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |