IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Nikon D40/40x (testovi-mislenja-sporedbi)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Nikon D40/40x (testovi-mislenja-sporedbi)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 03:33
Originally posted by dimson dimson напиша:

Nikon D40 ne prodavam no sakam da kupam pa sakam da slusnam mislenje za nego , od nekoj koj mozebi go ima ili go imal ili znae nekoj nesto povece

P.S. Moze da ja premestite temava vo glavniot forum ako se moze bidejci na greska ovde ja postaviv

Dimson , jas imam D40x i sum ekstra zadovolna od kamerata . Ne mozam da ti zboruvam za tehnickite kakrakteristiki zosto sum user sto ne me interesira sto ima vnatre . Edinstvena zabeleska sto ja imam se odnesuva na dostapnosta za menuvanje na parametri vo tekot na fotografiranjeto , pa cesto se slucuva da mesam po menito do sakanata opcija , no i toa ne e taka strasno . Za podetalno info proburickaj po forumov , mnogu se ima pisuvano za ovoj model . Otkako ke ja zemes , pobaraj me da gi podesime setinzite , po preporaka na Zoran K  . Pozdrav do Zoki големо%20гушкање.
Кон врв
dimson Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 21:42
Dobro fala i ocekuvam uste komentari za D40. I da prasam osven vo Pixplus na koe drugo prodazno mesto moze vo Makedonija da se najde ovaj fotoaparat?
http://photo.net/photodb/user?user_id=2419889
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 23:42
dimson, po prasanje na kupuvanje vo MK, mozes da si gi zaboravis drugite. Pix+ ima najdobri ceni sega za sega. No dobro, ako ne te mrzi ... proveri si i sam.
Jas znam za Inpex (vo blokot zad Sobranie - kaj Kras)

Eve ti link do prethodnata diskusija za Nikon D40:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6074

i linkovi do recenzii za toj aparat:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/ND40/ND40A.HTM
http://www.dcresource.com/reviews/nikon/d40-review/index.shtml

Od aspekt na kvalitetot i ona sto mozes da go ocekuvas od aparatot, veruvaj na recenziite. Na sporedbite so drugi aparati bas i ne, bidejci toa treba da go gledas i od aspekt na vremenska distanca.
Sepak imaat mnogu novi aparati izlezeno od togas!
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:06
Za parite, kitot na D40 ne go stiga nitu edna kamera... seushte.

Ako go zemesh, nema da zazhalish. Imame nekoi chlenovi so ovaa kamera i do sega nemam slushnato nikakva poplaka od niv. Samo gledam izvonredni fotografii na koi ako ne e naznacheno deka se napraveni so vaa kamera, ke si pomislish deka se napraveni so nekoja teshka profesionalna mashina.
Кон врв
KirilS Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KirilS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 08:31
И јас имам исто мислење за d40.
Грабни и бегај, иако можиш да размислиш и за D40x.

Види во REFOT-M (02 3215985) за цени!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 10:37
Direkten odgovor bi bilo, razmisli i za D40x!
Verojatno bi bil pozadovolen od D40x, no zavisi do kade si spremen da odis so cenata.

Za parite, kolku sto cini D40, podobro od nego nema da najdes, ama "sto platis, to klatis" намигнување
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 11:59
i jas razmisluvam i za d40x samo toj ima solidna cena!
  ps.dali znaes cenite za fotoaparatite vo Pixplus se so DDV (konecna cena)!намигнување Na samata web strana!

Изменето од dimson - 26.Ноември.2007 во 12:03
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:06
i jas bi ja kupil samo vo Pixplus nemat na lager!!!pa sve treba da se ceka!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:24
Na web stranata na pix+ cenite im se so ddv.

Narackite vo Pix+ gi teraat na 2 nedeli, nekogas i na pocesto. Ako ne si bas baksuz da naracuvale vcera, ima sansi da si go dobies aparatot prilicno brzo намигнување
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:28
Dimson, ne sum siguren, ama mislam deka okolu 1vi bi trebalo da im stigne naracka... najubavo da si prasas po telefonнамигнување
Кон врв
KirilS Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KirilS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 15:29
Дури не го фатиш в раце, ништо!

Кон врв
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 16:26
Dimson , eden mal sovet . Ako se odlucis za NikonD40 , ne ja povtoruvaj mojata greska , ne deka ne sum zadovolna so kit objektivot 18-55mm , lekata e odlicna no mislam deka mnogu brzo ke pocustvivas potreba za zoom , zatoa ako budzetot ti dozvoluva zemi go 18-135 mm .

Pozdrav Nina
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 16:34
Vo toj sluchaj i vo zavisnost od fotografskite afiniteti, mozhebi toa ke bide edinstvenata optika sto ke ja ima na kamerata. Kako sto imam obichaj ponekogash da kazham - ke mozhe zumot da go zashvajsuva na kamerata.голема%20насмевка
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 16:56
Zdravo.
Seriozno razmisluvam za D40x (ili D40, sto mislite?)
pa posto se raboti za "entrylevel" DSLR me interesira dali modelov poddrzuva "thirdparty" objektivi?

Bi go zemal so 18-135 Nikkor, ama ponatamu,zdravje, nareden objektiv mozebi od nekoj drug proizvoditel.

Enivej, entuzijast sum oddamna, ne vadam pari od foto, se iskaliv na 35mm Yashica SLR, pa merak li e, ljubov li e mora i sega da bide SLR. Duri, edna od rabotite sto najmnogu me vlece za SLR e moznosta za fino racno fokusiranje. Toa e poseben filing, stoznam. Ne razbiram zoso tolku kopja se krsat na temi kako AF, ta 3 polinja imal, 11, 51... Izoshtri sam, ako si muzh! :D
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.