IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што вели Кyранот за џихадот?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што вели Кyранот за џихадот?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 21>
Автор
Порака
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2007 во 03:41
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Не ми одговори што е Ал Багари.

iskreno kazano ne davam jas casovi po arapski no ako te interesira nesto od arapskiot jazik ima tuka vo skopje luge koi sto tecno go zboraat arapskiot jazik pa obrati se do niv
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2007 во 03:48
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Не ми одговори што е Ал Багари.

iskreno kazano ne davam jas casovi po arapski no ako te interesira nesto od arapskiot jazik ima tuka vo skopje luge koi sto tecno go zboraat arapskiot jazik pa obrati se do niv

Значи не знаеш.

Изменето од Палестинец - 18.Ноември.2007 во 03:48
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2007 во 15:19
E aj ako ti znaes, kazi, poduci ne.....
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2007 во 15:21
Originally posted by Секташ Секташ напиша:

Па зар жените и децата кој ги разнесуваат фанатичните муслимани во името на алах  ѓи бркаат од домовите или незнам што им прават лошо.
Дај објасни го ова даија.

Aj sektasu daj mi konkreten primer kade se slucuva toa i koj toa go opravdal.

Ne e sekoja namera, koja e za ime Bozjo, ispravna namera ili prosledena so ispravno delo.
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2007 во 00:09
Pa sektsu? Te cekam!!!
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2007 во 02:42
k*ran 9:111
Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti Confused. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i k*r’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.

голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2007 во 09:58

Што се мрштиш.

Секој има право и должност да си ги брани иметокот, честа и државата!!!

On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i k*r’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje?

Изгледа поджамижуваш кога си ја читаш книгата твоја!
Кон врв
emran Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emran Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:06
bravo sektas dobro kazuvas ali nee dobro sto se navreduvate ako dobro razmisluvate vo niedna od dvete knigi ne pisuva dago poteras vo islam  kazuvajci grubi i bezobrazni zborovi za biblijata ili obratnoto
Кон врв
emran Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emran Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:19
sektas tuka si ili ne
Кон врв
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:35
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Originally posted by Секташ Секташ напиша:

Па зар жените и децата кој ги разнесуваат фанатичните муслимани во името на алах  ѓи бркаат од домовите или незнам што им прават лошо.
Дај објасни го ова даија.

Aj sektasu daj mi konkreten primer kade se slucuva toa i koj toa go opravdal.

Ne e sekoja namera, koja e za ime Bozjo, ispravna namera ili prosledena so ispravno delo.
Даија,каде се случува?
Па насекаде во светот каде што има терористички самоубиствени напади. Гледај вести и ќе видиш колку невини жени деца гинат.
А за подршката не кажав дека сите муслимани го подржуваат тероризмот,ама така некако ќе му дојде.На голема жалост.тага
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:36
Originally posted by emran emran напиша:

bravo sektas dobro kazuvas ali nee dobro sto se navreduvate ako dobro razmisluvate vo niedna od dvete knigi ne pisuva dago poteras vo islam  kazuvajci grubi i bezobrazni zborovi za biblijata ili obratnoto

Извини емран,не ти ја разбрав поентата.
Ако сакаш дообјасни.
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:01

.....книгата твоја!

A јас да прашам...

Еднаш Евангелос имаше пастирано многу интересни  делови од QUR'AN-от и никој од муслиманите не сложи со напишаното...

Што е работата?? Колку верзии има QUR'AN-от??
Која верзија ја читаат терористите? Која џамија ја посетуваат? Што ги учат во џамија, ги оправдуваат ли?

....многу прашања ми надојдоа..голема%20насмевка ај другпат другите...

Изменето од влечка - 26.Ноември.2007 во 12:01
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:12
Originally posted by влечка влечка напиша:

A јас да прашам...

Еднаш Евангелос имаше пастирано многу интересни  делови од QUR'AN-от и никој од муслиманите не сложи со напишаното...

Што е работата?? Колку верзии има QUR'AN-от??
Која верзија ја читаат терористите? Која џамија ја посетуваат? Што ги учат во џамија, ги оправдуваат ли?

збунетоствлечка, ајде те молам барем ти немој вака! не очекував вакви коментари од тебе! тага

Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 12:21
Originally posted by влечка влечка напиша:

.....книгата твоја!

A јас да прашам...

ok

daj pokazi gi tie delovi na koi ne sme odgovarale.....

Што е работата?? Колку верзии има QUR'AN-от?

imame verzii na Biblijata no nemame verzii na k*r'anot
sto se odnesuva do k*r,anot nie imame takanareceni prevodi iako ne moze da se kaze deka se prevodi radi toa sto vo takvite prevodi na bilo koj drug jazik , znacenjeto na sekoj ajet mnogu se ogranicuva i se limitira nivnoto svakanje , no za razlika od Hristijanite kaj nas vo sekoe vreme e dostapen k*r,anot na Arapski jazik na koj sto i bil objaven , pa sekoj moze direkno od isvorot da uci ili takanarecenite prevodi odma da gi sporedi so originalnite tekstovi od istiot ili istite ajeti inaku nasite prevodi poveke se nalik na komentari otkolku prevodi.....

znaci k*r'anot eden e i nema verzii i site nie sto sto go citame k*ranot , go citame eden i istiot k*r'an .......
pa kaj nas site xhamii se isti , site se na Allah s.w.t ....nie ne pravime razlika vo toa koj ja ima izgradeno xhamijata ....dodeka kaj vas ne e taka vie imate :  srpski crkvi, makedonski, grcki, ruski, bugarski crkvi, protestanski crkvi, katolicki crkvi  ....i...i.....i  a navodno se povikuvate na istata Biblija no sepak tolkav raskol megu vasнамигнување

pa poseti gi xhamiite i ke vidis sto gi ucaat , nema da te jadat ne se plasi

sto dali gi opravdaat ....TERORISTITE?!!!

Jas te prasuvam tebe sto se toa i koi se topa teroristi, sto podrazbiras pod poimot terorizam ......
toa sto za tebe e terorizam za mene ne e ....i toa sto za mene e terorizam za tebe ne ne ....taka da poimot ili zborot terorizam nema objasnuvanje sto se spaga pod poimot terorizam taka da sekoj koj kako sto si saka i si go narekuva kogo saka terorista ......no toa e vase svakanje i ubeduvanje , ali ne e i moe taka da toa sto ti smetas deka e terorizam drugite gi smetaat za Nacionalni Heroi ......среќа 

pozdrav

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.