![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6061626364 98> |
Автор | |||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
/
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:31 |
|||
![]() |
|||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
||
Navistina, neli?
Da imavte eden zbor zaednicki, pa da imate na sto da se zberete....
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
![]() |
|||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
||
Но сепак, тоа е многу добра визија ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
||
Virtuelna....
![]() |
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
Pravoslavie,
што веќе да ти се каже тебе... НЕ дека немаш интелект и способност да ги осознаеш овие работи, туку едноставно и кога не ги разбираш, а тоа е, прости ми брате, очигледно на многу места, еднострано избираш да ги веруваш слепо и наивно, само затоа што има печат на кој стои МПЦ! Што да ти кажам брате, освен да почнеш поискрено да трагаш низ Светото Писмо. Отвори, погледни, види, колку пати токму официјалните свештенички кругови, уште од Стариот завет, па се до Христа и Апостолите беа токму еретичката, идолопоклоничката и извртената религиозна група. Доволен доказ и показ, дека Св. Дух, не работи со печати, туку со вистински препородени луѓе, кои најчесто се во малцинство, најчесто угнетувани и омаловажувани од оние со печатите и тапиите... Се додека форензички само веруваш на печатите, се изложуваш на огромен ризик, да му служиш на лажниот, а не на Светиот, Дух. |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
pravoslavie, точно е дека денес постојат стотици христијански и "христијански" деноминации. Постојат методисти, адвентисти, баптисти, пентакосталци, Јеховини сведоци, православни, мормони, католици, евангелисти, анабаптисти итн итн. и секоја од нив тврди дека кај неа е вистината. Едни велат ваму, други таму. Едни велат лево, други десно. Секој покажува, метафорички, еден правец, една насока какво треба да биде христијанството и кое е учењето на Христос. Човек се раѓа во овој заслепувачки лавиринт од религии, идеологии, верувања и деноминации и збунето се мисли по која насока да тргне, очајно барајќи некаков духовен компас.
Тој духовен компас е Божјиот непроменлив Збор - Светото Писмо, Библијата.
Бог не не оставил сираци и беспомошни во овој лавиринт на "вистини", туку успешно се потруди да ни остави нешто цврсто, нешто напишано, црно на бело, Божјиот пишан и канонизиран Збор - Библијата.
Бог ја знае нашата заборавна природа, нашата умешност да ги извртуваме приказните, Бог ја знае и нашата игра "расипан телефон"
![]() Можеби евангелистите непосредно пред смртта и воскресението на Христос размислувале слично како тебе, да остават усно предание. Но кога виделе како луѓето веднаш почнале да ги извртуваат приказните и учењата на Христос и да создаваат ереси, ја осетиле потребата од запишување на Божјиот Збор.
Ако го следиме нашиот најдобар пример - Исус Христос, тогаш одговори ми, кој беше слоганот на Христос кога Сатаната го искушуваше во пустината?
Што велеше Христос? Слушнато е? Насликано е? Или Напишано е?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
the king ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
||
TOA TI NEVOZMOZEN SON!!!!! VIE HRISTIJANITE SAMO ZA PARA STE POPOVI I SVESTENICI PA ZATOA SAMO SE JADAT ZA KOJ POVEKE DA DRPNE OD NARODOT. SEKOJ DEN SLUSAME SAMO SPC MPC I TAKA NATAKA. SEKOJA DRZAVA SI IMA POSEBNA CRKVA PA SEGA CE IMA I POSEBNA BIBLIJA!!!!!!!!! A ZA OVA "ISUS E EDEN", DA TOJ E EDEN I USTE NEKOLKU ILJADI ISTI KAKO NEGO!!!!! SITE PRATENICI JA IMALE ISTATA MISIJA, DA JA DOBIJAT BOZJATA OBJAVA I DA JA PREZENTIRAAT DO LUGETO NO BOG E NAVISTINA EDEN I EDINSTVEN I NEMA PRIDRUZNIK!!!!!!!! |
|||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||
![]() |
|||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
||
Од каде бе тебе право да ми солиш мене памет за Исус, за нашиот Бог? Повлечи си ги зборовите и не ми се мешај во верата и моето гледање кон Библијата, а особено во мојот "неостварен сон"! Тоа што некој си ја има мувата на капата и прави такви работи кои не доликуваат за некои свештеници е нивни проблем, личен а не проблем на црквата. Следи си го својот пат, мојот остави го да ме води. |
|||
![]() |
|||
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
||
pusta tvoja zelba .......
sonot za koj sum ubeden deka nikogas nema da ti se ostvari ako odis po ovoj pat .....
i ovaa e forum ...tuka site nie si davame nasi mislenja i nesoglasuvanja ....zatoa i razgovarame
stavete go malku prstot vo glava pa razmislete sto se ste rekle za Islamot i kakvi pogrdni zborovi ste imale kazano za Muhammed a.s ova im go kazuvam na site a ne samo na tebe ......
baras drugite da ja pocituvat tvojata vera a se izrazuvate na najvulgaren nacin prema drugite veri
seriozno razmisli za ovaa ..
![]() |
|||
![]() |
|||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
||
Sard: Bi sakal da mi pojasnis kako hristijanstvoto gleda na ispoveduvanjeto vo crkva pred svestenik.I kolku ovoj cin ima podloga vo Biblijata? Pozdrav! |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
![]() |
|||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
||
procitaj se sto e temata sto prashanje postavuvas,
ima tema ispoved!
AKO NEZNAES!!!
|
|||
![]() |
|||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
||
Ti blagodaram za informacijata!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
||
Еве набрзина и од мене прашање
Шо че се случит со девиците у рајо Изменето од connected - 11.Јануари.2008 во 23:21 |
|||
Ја су козметичар за лице, тело и душа.
|
|||
![]() |
|||
||
A da se pozanimavas so razjasnuvanje na slednive Bibliski citati Eve ti gi citatite: (Prva kniga Mojseeva,20:11,12) (Prva kniga Mojseeva,19:33-36) (Prva kniga Mojseeva,35:22) (Prva kniga Mojseeva,38:15-18) (Kniga prorok Jezekiil,16:2-63) Prokomentiraj gi ovie raboti Изменето од connected - 11.Јануари.2008 во 23:22 |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6061626364 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |