|
Што вели Кyранот за џихадот? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Автор | |||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако отидеме некаде на кафе, па ако не ни се погоди муабет, не значи дека некој некого треба да ликвидира....
Тој цитат од Книгата наша е опис на оние кои што во тоа време насрнале на младата исламска држава, сакајќи да го уништат Аллаховото светло, но бидејќи исламот е вера на личноста и негово уредување, така е и општествено уредување, па со ова значи, опишани се оние кои што на било кој начин допринеле кон таа, односно тие историски борби!
Што се однесува до вас, можеме слободно на раат да си пиеме кафе или чај, без гајле за фанатизам или радикализам, барем сто се однесува до нас.
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
/
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:32 |
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку добар пример оставаш на останатите форумџии!?
Тоа беше комплимент.
Побарај ме на лп.
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
Секташ
Група Регистриран: 28.Октомври.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па зар жените и децата кој ги разнесуваат фанатичните муслимани во името на алах ѓи бркаат од домовите или незнам што им прават лошо.
Дај објасни го ова даија.
|
|||
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kao veke zboruvas za vojna ....vojnata si ima i svoja zaguba koja sto i ne e zaguba za nas .......te nasite umreni insallah se vo Xhenet vasite se vo Xhehenem
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако добро те разбрав, сакаш да кажеш дека војната за вас е придоивка со која вие одите во џенет/рајот?
Интересно, кај нас е сосема обратниот случај. Мирот е тој кој те носи во рајот.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne ne me razbra .....
ne rekov deka vojnata e pridobivka za rajot , i ne gi izvrtuvaj moite zborovi .......
ako veke nekoj ja napaga mojata familija i mojata religija , ne verbalno , tuku trgnuva vo vojna protiv nas togas nie sme zadolzeni da si gi branime nasite familiji no pred se Islamot od nadvoresna agresija pa duri i po cena da gi izgubime nasite familiji nasite deca vo odbrana na Islamot .....
se obiduvate da vmetnete vasa kultura vo islamskite drzavi kako sto e Irak , Avganistan , koja sto e direkten attak vrz Islamskata kultura i religija ...pa kao takva nie ja smetame za agresija i sme zadolzeni da zastaneme na odbrana protiv takvite agresori pa makar pri takva vojna i nasite sopstveni deca da gi izgubime ....... no za razlika od vas nie znaeme sto ni ima veteno Allah s.w.t i kade zavrsuvaat nasite umreni .......
no sto vi ima veteno na vas vasiot Bog deka ke dobiete vie ako zaginete vo takva vojna vo koja se obiduvate da vmetnete demokratski sistem te sekulariza???
dali Bog vi ima veteno nesto deka ke dobiete od Boga ako zaginete vo obid da vospostavite cionisticka drzava???
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок, извини не сум те разбрал најверојатно.
Нашиот Бог воопшто не не повикува кон таква, ниту кон било каква друга војна.
Напротив, Бог е Тој кој што ќе ги уништи сите човечки системи, па дури и квази-демократијата, и наскоро над сите нив ќе царува ТЕОКРАТИЈАТА (Бог владее).
Нашиот Бог не повикува кон...
Љубете ги своите непријатели и молете се за оние кои ве прогонуваат. (Христос во Матеј 5:44) Не противете му се на злото, туку ако некој те плесне по твојот десен образ, сврти му го и другиот. Ако некој сака да се суди со тебе и да ти ја земе кошулата, остави му ја и наметката.. (Христос во Матеј 5:39,40) Никому не враќајте зло за зло. (1 Солунјаните 5:14) Ако е можно, доколку зависи од вас, бидете во мир со сите луѓе! (Римјаните 12:18) Не одмаздувајте се, туку дајте му место на Божјиот гнев. (Римјаните 12:19) Ако твојот непријател е гладен, нахрани го, ако е жеден, напој го. (Римјаните 12:20) Не оставај да те победи злото, туку победи го злото со добро. (Римјаните 12:21) Тогаш Исус му рече: Врати го мечот на своето место, зашто сите што се фаќаат за меч - од меч ќе загинат. (Христос во Матеј 26:52) Синот Човечки не дојде да погубува човечки души, туку да ги спаси (Лука 9:56) Јас ве испраќам како овци меѓу волци. Затоа бидете мудри како змии и безопасни како гулаби (Христос во Матеј 10:16) Љуби го својот ближен како себеси! (Христос во Марко 12:31) |
|||
|
|||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaete EvAngelos malku e cudno da se dostavat tuka stihovi od Biblijata kade sto povikuva na mir , no istovremeno da im davate podrska na takvite koi sto go olupirale Irak, Avganistan ....i drugite mesta .... toa po mene e igranje so noz koja sto ima dve ostrici
no i koa bi bilo taka kako sto ti pogore navede zosto na istite vojnici vasite crkvi i davaat blagoslov za vo vojna ???
dosta dokumentarci sum gledal od Avganistan kade sto vojnicite vo nivniot kamp gradile crkva i kade sto sekoj den nivnite propovednici gi blagoslovuvaat ..... vo cije ime tie toa go pravaat???
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Христијаните не даваат подршка на никакви војни.
Тоа се коси, како што виде погоре, со учењето на нивниот Учител.
Постојат таканаречени "цркви" и Христова Црква.
Христовата Црква не благословува никакви војни и војници.
|
|||
|
|||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EvAngelos toa bese protestanska crkva vo germanskiot kamp vo Avganistan kade sto istite vojnici so celokupnoto nivno oruzje koesto go imaat tamu , velam oruzje ne maslinovo grance .... odad vo taa crkva pri sekoe izleguvanje nadvor od kampot i istite nivniot propovednik sekojdnevno gi blagoslovuvase
te molam ne me provociraj i ne me teraj da vi spremam tema kade sto Biblijata povikuva vo vojna ......
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Читај погоре. Протестантска ли ќе се нарече, католичка ли, православна ли, лутеранска, баптистичка, евангелска, методистичка, независна, божја, пентакостална итн итн.. името нема да ја направи Христова Црква, се додека не се придржува до Христовото учење.
|
|||
|
|||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
to ti velis.... no i toj tamu svoite dela gi opravduva so stihovi od samata Biblija
|
|||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ми одговори што е Ал Багари.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |