|
Верувате ли во задгробен живот? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 17> |
Автор | ||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zbunet, ti barem ne se sekiraj, zasto ti si najdobar od site |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova za dusata i prvite 40 dena od onaa strana, me interesira kade mozam da go procitam, vo Biblijata do sega ne sum go sretnala toa, a mnooooooooogu me interesira, molam ako nekoj znae neka mi odgovori. Изменето од maria_magdalena - 04.Ноември.2007 во 16:52 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво Марија,
Не само "до сега", туку и 100 години д аја читаш Библијата никогаш нема да прочиташ такви приказни за тие прошетки на душата што ги наведува macas. Не знам од каде му се тие патешествија, но сигурно знам дека не му се од Божјото Слово - Библијата.
Библијата тврди дека по смртта душата на човекот воопшто не се задржува на Земјата, туку веднаш си оди кај Бог. Тоа го читаме во Проповедник 12:7, Лука 16:22, Лука 23:43 и др.
Христос на распнатиот разбојник, додека двајцата виселе на крстовите, му рекол:
"Вистина, вистина ти велам, денес ќе бидеш со Мене во рајот" Лука 23:43
Христос не му рекол дека ќе биде со него во рајот по 40 дена, туку ДЕНЕС, истиот ден. Затоа библиските христијани веруваат дека нема никакви ваму-таму патешествија на душата, туку дека таа веднаш по смртта на телото заминува кај Бог.
Поздрав!
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KAKOV E TOJ ZIVOT??????????NE VERUVAM U TAKOV!!!!!
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..MORAME NINA..INAKU TESKO NAS....!NEMA DA NE IMA POSLE TOA...!!!!KAKO KE KAZAT DRUGITE..MORAME DA IM VERUVAME...
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veke koga "morate" veruvajte im
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
internetot e simulacija na zadgroben zivot...samo misli...nikade tela da vidis
|
||
loptica
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veruvam vo renkernacija.
|
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mrdnat...sum citala nekoji knigi koji davat cvrsti dokazi za renkernacija....a i astrologijata dava nekoji odgovori....taka da...pak vikam veruvam!!!
|
||
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posebno vo astrologija.....pa taa tolku dokazi dava....a nauka e!!!
Koga ke otides kaj dobar astrolog toj ti kazuva isto kako da ziveel cel zivot so tebe....a astrolozite ne se gataci, ne se baba vangi...se e matematika. Veruvam i veruvam vo astroloski soveti |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Daj ne me plasete so reinkarnacii...sakam u penzija
|
||
florensia
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako moze da veruvam vo astrologijata, deka podreduvanjeto na dzvezdite ima tolku golemo vlijanie vrz zacnuvanjeto i ragjanjeto na edno sustestvo, zatoa sto dokolku ova bi bilo vaka togas sudbinite na istite tie sustestva ne bi smeele da se promenat. a nie znaeme mnogu primeri za lugje koi im se promenila sudbinata a koi se rodeni vo ist cas pod istoto podzvezdie... osobeno za bliznacite, koi treba da teraat ista sudbiana zasto se istovremeno rodeni t.e. pod ist raspored na zvezdite, a vsusnost ima mnogu bliznaci so razlicni sudbini. Jas veruvam vo svetot na ideite -posle smrtta
|
||
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
O zdravo florensija
Za blizanci...i z ablizanci ima lek...se pomerat kukite vo astrologijata... Ne se razbiram do tolku, ama znam deka imam prasano i mi go objasnile, ama nee bas ednostavno i ne znam da objasnam. |
||
|
||
florensia
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve za bliznacite najprost primer. tie u princip se razboluvaat istovremeno i boleduvaat od isti bolesti. ne mislis deka toa e zatoa sto isto se hranat, ista voda pijat, ista prasina disat, vo isto zivealiste ziveat- za sto medicinata tvrdi deka se ovie mnogu bitni uslovi koi vlijaat na zdravketo na poedinecot.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |