|
Потребна помош при избор на Телезум и Статив |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve i ova kako dopolnenie
http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Image_Stabilization_Lenses/EF-S_55-250mm_f_4-5_6_IS/index.asp |
|
Born to be alive...
|
JBorko
Група Регистриран: 05.Октомври.2007 Локација: Slovakia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала Јане! Ова е изгледа тоа што сакав да го чујам.
Патем токму за тој објектив (Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS) и зборував во првиот свој пост. Тоа е тој што го имам нарачано и што денес ми ветија дека ќе го имам на 29 Ноември (на АВНОЈ =) )
А Manfrotto-то ќе треба да размислам подолго, зашто сепак многу се парите, а од друга страна пак тоа ми е можеби доживотна инвестиција)
Фала на сите за своите предлози и совети.
Како и да е Темава е отворена за други мислења!
Изменето од JBorko - 13.Ноември.2007 во 21:37 |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stativot e sepak dolgotrajna investicija... znaci ne brzaj so nabavka, se dodeka tocno ne znaes sto sakas, sto ti treba, i kako ikolku ke go koristis.
BTW, po raspadot na avnojska jugoslavija 29 noemvri e popoznat kako biskiklanje praznik |
|
Born to be alive...
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za stativ razgledaj ja i opcijata da si zemes nekoj Slik. Stativot e dolgotrajna, no ne i zivotna investicija. Ne velam deka treba da zemes nekoj bilo kakov, no vo 90% od vremeto ce ti vrsi rabota i brand koj ne nosi price-tag od 200EURa pa nagore. BTW, Itan mi spomna deka sega Slik-ovi ima i vo Pix-plus. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
djordjevich
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 04.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigmata APO 70-300 so canon mount ja ima vo dukjan, taka da zemi si go aparatot i probaj ja na lice mesto dali ke ti vrsi rabota.
Pogledni si gi i SLIK stativite, site modeli od PRO DX serijata se na raspolaganje. Od daleku izgleda kako da e dukjanot za ribarska oprema
Canon obejktivi se ushte nemame vo prodazba pred se poradi losata cena, no imame sostanok na 20-ti mesecov so direktorot od Avtera za photo-video pa ke vidiime sto ke izleze od seto toa.
|
|
JBorko
Група Регистриран: 05.Октомври.2007 Локација: Slovakia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@ Mire: Bez somnenie e tocno deka afirmirana marka dvojno ja kreva cenata na produktot. Zatoa prasuvav i za Velbonite... Tie mi se popristapni vo momentov, a baska i gi imaat sekade na lager. Treba da gi razgledam i SLIK i da vidam dali imaat nekoj model sto mene ke mi odgovara.
@ Djordjevic: Bi bilo super da bev u Skopje i da mozev da dojdam, ama jas sum vo tugjina i za Skopje doagjam duri za 2 meseca, a do togas sakam da zavrsam so ova. Fala na pokanata |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ups ... od nekoja pricina mislev deka si vo SK.
Izvini |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
JBorko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заборавив на уште едно прашање.
Какви ви се искуствата со главата на стативот? Има 3-4 основни типа од она што го гледав јас (ќе ги напишам на Англиски зошто не можам да најдам македонски еквивалент за имињата): Three Way (Тројнасочна), Ball Head (Глава со топче), Geared и L-Type Каква глава имате на вашите стативи? Пробал ли некој Ball Head? Кои се + а кои се нејзини - . |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ball head gi menuva site nasoki odednash, taka da ne mozhesh da lokiras dve ili edna strana, a da menuvash neshto drugo. Odlichno za brzo i poradikalno podesuvanje.
Three way e pospora za upotreba bidejki treba sekoja strana da ja podesish posebno, no zatoa nudi poprecizno i poedinechno podesuvanje koe za nekoi priliki (sega mi pagjaat na um pejsazhi i arhitektura) e mnogu podobro otkolku da koristish Ball head. Kaj nea, na primer, mozhesh da go lokirash horizontot i da panirash ili da tiltash se dodeka ne podesish kako sto sakash... ili da sostavish panorama od nekolku sliki i site da se vo idealna horizontala i t.n. Изменето од Zoran K - 14.Ноември.2007 во 14:45 |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |