|
Чарлс Дарвин |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |
knigh†mare
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Netherlands Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Луѓе,ви се молам...плиз!
Зарем сеуште можете да верувате дека се создадени од нешто кое никогаш не сте го виделе и за кое нема докази дека ниту постоело???
Да ни е жив и здрав Чарлс Дарвин за неговото објаснување за настанокот на човекот.
Како и да е,секогаш ќе има луѓе кои ќе веруваат дека ние луѓето сме создадени од некоја необјаснива и моќна сила.За жал,тие луѓе целиот свој живот ќе го поминат во заблуда и научно слепило.
Верувајте во моќта на луѓето,природата и науката!
Тоа е она што го гледаме секој ден и можеме да го објасниме.
За наша огромна жал,токму тоа е оноа што ќе го доведе светот до уништување и девастација,ама тоа,нема бегање.
За оние што се хард-кор верници и за оние кој се неутрални и сеуште го бираат својот пат,еве ви еден совет-земете да го гледате X-Men,многу работи ќе ви се расчистат.
Останете ми поздравени.
|
|
Иконо моја,за душа рај ми беше само ти,но небото те скри...Ооо,колку боли,но казна моја,ти си мило мое,казна си моја ти!
|
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
viva darwin!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па така кажи бе брате, од каде ти се "фактите" и "аргументите" за еволуција (Филмот X-Man ), а не да ми мешаш Дарвинови претпоставки и сценарија со Објективна Наука
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
knigh†mare
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Netherlands Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе бато,сигурно имаш гледано барем еден дел од трилогијата,затоа нема да те прашувам за тоа.
Напротив,ако погледнеш од некој поинаква перспектива на филмот,очигледно е дека тоа и ќе биде иднината,тоа е нашиот следен стадиум од еволуцијата,само тоа,за разлика од филмот,ќе се случи за стотици години,можеби и за илјадници,не сум длабоко упатен во таа филозофија,но сепак ги знам основните работи поврзани со истата.
Почнавме како едноклеточни животни,продолживме како човеколиките мајмуни,еволуцијата на направи во она што сме денес,луѓето.
Е сега прашањето е-дали следната стапка од еволуцијата ќе биде мутанството???
|
|
Иконо моја,за душа рај ми беше само ти,но небото те скри...Ооо,колку боли,но казна моја,ти си мило мое,казна си моја ти!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
knigh†mare , се е тоа убаво и интересно да се види, но поентата ми беше дека за вакви дискусии имаш посебен подфорум Филм (само кликни и таму си ) каде можеш да дискутираш за SF филмчиња. Овој подфорум е Наука и тука правиме горе-доле научни дискусии, со факти, аргументи, теории и сл.
Поздрав! Изменето од EvAngelos - 07.Ноември.2007 во 22:52 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
knigh†mare
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пријателе/лке(не ми замеравај,не ти го знам полот,така да ќе ги употребам и двата),одлично знам дека форумот се вика Наука и дека на истиот се дискутира за теми поврзани со неа,бидејќи член сум на неколку форуми,а на еден од нив модератор,меѓутоа тоа е најмалку важно сега.
Е сега,за X-Men серијалот.
Точно е,кога ќе се спомне тоа име,прво нешто на што на сите ни паѓа на памет е филмот,иако и самиот тој е базиран на истоимениот стрип на куќата Marvel.
Јас го дадов филмот како пример не за да дискутираме за истиот,напротив,го потенцирав само оној фрагмент од филмот поврзан со човековата еволуција,токму онаа еволуција за која зборува и самиот Чарлс Дарвин.
Тоа е се за сега од мене,очекувам твој одговор на постов.
Дотогаш,остани ми поздравен/а и во добро здравје! Изменето од knigh†mare - 10.Ноември.2007 во 01:04 |
|
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo hrvatska na primer pred nekolku godini ja ukinaa darvinovata teorija vo ucilistata ( bidejki ne e dokazana) i gi ucat decata deka covekot e sozdaden od Bog...
a za onoj sto ne veruva deka Bog postoi i deka mora nesto da vidi za da veruva vo toa, ke te prasam nesto : veruvas li deka postoi vozduh iako nikogas ne si go videl? |
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Once upon a time,,,there was darwinism...
nekogash,,vo nekoe vreme si beshe darwinismot...(a kaj e sega ) |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovj je kazao da su majmune ljude stavali
|
|
xman
Група Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahaha, voa za vozduhot e jako! batka ti podhitno na nekoj drug podforum, ne ti trebese voa, a i kolku ti e IQto ne si napisal!? |
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi dade odgovor, kako veruvash deka postoi vozduh a ne si go videl?
kolku mi e IQ-to, nema nikakva vrska so Darvin i so temava...a ti sho ne si ja razbral mojata poenta, najdi nekoj da ti objasne! koa ke razberesh-komentiraj! i ne sum BATKA. Изменето од IQ - 08.Август.2008 во 01:10 |
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova za vozduhot ne odi bas taka be dodke IQ. Gledaj sega vozduhot e materija i ne go gledame vo normalna sredina, no ako se zagree ke mozeme da go vidime. Licno jas veruvam vo Gospod iako ne sum go videl. I gledaj sega so Darvin ne se slozuvam bas bidejki ja nema vrskata megu pracovekot i denesniot covek. Pozdrav
|
|
xman
Група Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чад (од цигара, на пр), пламен(загреан воздух), магла, уште требе ли!? а и не е само видот, сетило! инаку ти а разбрав поентата и за тоа не тупев, него само ти кажав дека грешка споредба направи и смешно ми дојди.. јеби га:) п.с. извини за батка |
|
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa sho go objasni ne e vozduh...ne e bitno, ostaj go vozduhot... poentata mi e, AKO NESHTO NE SI GO VIDEL NE ZNACHI DEKA NE POSTOI, ne zboram konkretno za Bog, tuku opshto za se...
mene i dvete teorii ne mi se dovolno ubedlivi, nitu onaa na Darvin, nitu onaa na Biblijata... kaj Darvinovata teorija odredeni "alki" nedostigaat? za biblijata i bog da ne komentiram toa e vekje druga tema |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |