IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Ќе остане ли Македонија во мрак?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ќе остане ли Македонија во мрак?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Прашање: Што мислите ќе останеме ли во мрак?
Одговор Гласови Статистика
14 [46,67%]
13 [43,33%]
3 [10,00%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 18:50
OOOOOOOOOO, Dobro vecer, dobro ni dojdovte
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 19:38
големо%20гушкањеa da ne ti fali takov eden mozok ...a moira...ili uste on ni faleseнамигнувањенамигнувањеse salam 
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 19:45
pa covekot odamna go nema, se vratil od setanje mozebi, pa pak biseri da ni roni, ej kakov si
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 20:06
Originally posted by moira moira напиша:

pa covekot odamna go nema, se vratil od setanje mozebi, pa pak biseri da ni roni, ej kakov si

da be ni fali...a i ovoj letacot so orlovi krila ni go nema ...abe da ne se suspendirani...aj batali seirot nego kazi mi sto mislis ke ostaneme li vo mrak...љубов...i so napravivte so profesorkava....kako mozam jas da ti pomognam za nejzino promoviranje i da se cue nejziniot glas....sega rabotam na scenariot za Angelina Markus so marco antony bi trebalo da izleze odlicen dokumentaren film..pz
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 20:45
.....eh, sto se odnesuva do mrakot, toa e proces kojsto kaj nas trae, trae, trae....se sekavas na reklamata za Wrigley's?
A za profesorkata ne znam kako bi ja promovirale jas i ti, taa e promovirana ohohoooooo... Ima prevedeno preku dvaeset knigi na makedonski jazik od latinski i starogrcki, megu koi se delata na Ciceron, Erazmo Roterdamski, Sveti Avgustin, Vergilij, Caesar, Lukretij, Horatij, k*rtius Rufus... ima dobieno nagradi za preveduvacka dejnost "Kiril Pejcinovik", "11 Oktomvri", "Grigor Prlicev", "Vanga Casule" itn., inicijator e za preveduvanjeto na pette anticki izvori za Makedonija, a dva ima samata prevedeno, taka da stvarno ne znam kako bi ja promovirale nie, eve sega raboti na nesto mnogu interesno, povtorno povrzano so nas, makedoncite i za Makedonija, taka da..., se zanesov, dosta ja falam, pogresno ke bidam svatena

Изменето од moira - 06.Ноември.2007 во 20:45
Кон врв
SHTUKA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SHTUKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2007 во 22:51
Во зимскиот период многу е кратко времето со виделина.
,,DO POBEDATA I NAZAD,,
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 01:01
И јас се прашувам како и многу други мои сограѓани..ЗАШТО се крие нешто што е „добро„ договорено со ЕВН за Македонија и Македонците..а пак кои на своевремениот повик на една невладина организација лани (чинам СВЕТЛИНА се викаше)..на нивниот јавен и јасен повик за протести..сите (скоро) недоветно им се подсмевавме...!!!
Ама сега (изгледа) сите ќе си го „папаме„..она за што поранешниот премиер б(а)
УЧКо , а сега кандидат за иден (потенцијален) „станар„ на Идризово ни го кажуваше..поддржан од комуњарската камарила..а која ја урнисуваше државата со секој нареден ден од престојот на власт..без мерка и усул...
Повеќе овде:
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=8&tabid=1&EditionID=1258&ArticleID=80796

таганамигнувањеизненадување

Изменето од novace - 22.Ноември.2007 во 01:06
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 04:08
Aj tie sto go srocile i potpisale dogovorot go kriea, samo od nim poznati pricini, a nie samo moze da pretpostavuvame zosto e taka i sto sodrzi Dogovorot za prodazba na ESM, no ne mi e jasno zosto segasnata vlada prodolzuva da go krie Dogovorot i ne go dava na uvid vo javnosta???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 08:40

Aj tie sto go srocile i potpisale dogovorot go kriea, samo od nim poznati pricini, a nie samo moze da pretpostavuvame zosto e taka i sto sodrzi Dogovorot za prodazba na ESM, no ne mi e jasno zosto segasnata vlada prodolzuva da go krie Dogovorot i ne go dava na uvid vo javnosta???

Ако забележа..истата дилема е и кај мене...??
Најверојатно е ..како што ми појасни еден мој пријател--јурист по професија е:
Предходните потписници од комуњарите ...најверојатно ставиле одстапна „мина„ во Договорот..со кој се оневозможува да се тој јавно публикува и крши..слично како што направи(ла) Владата на Црвенковски со ОКТА..та сега Меѓународниот Суд ни „додели„ КАЗНА од 53 МИЛИОНИ Долари за тоа прекршување на комуњарите ..кои пари Македонскиот Народ ќе треба да ги плати..наместо Црвековски соосе камарилата му комуњарска...
Овие денешниве ..најверојатно се многу  поумни од Владата на Бранко...и не се инаетчии како нив..и не играат против Државата на Македонците..затоа и тие прават според однапред договореното на предходниот премиер и влада..
тагаизненадување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 13:21
Pozdravi go tvojot prijatel jurist i kazi mu deka negovoto obrazlozenie pravno e neizdrano
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 16:28

Pozdravi go tvojot prijatel jurist i kazi mu deka negovoto obrazlozenie pravno e neizdrano
Не знам дали ќе те разбере...но ќе се обидам да му го прочитам постот во оригинал..
Има студирано во странство..не знам на кој беше универзитет запишан??...
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 17:42
Originally posted by novace novace напиша:

И јас се прашувам како и многу други мои сограѓани..ЗАШТО се крие нешто што е „добро„ договорено со ЕВН за Македонија и Македонците..а пак кои на своевремениот повик на една невладина организација лани (чинам СВЕТЛИНА се викаше)..на нивниот јавен и јасен повик за протести..сите (скоро) недоветно им се подсмевавме...!!!
УЧКо , а сега кандидат за иден (потенцијален) „станар„ на Идризово ни го кажуваше..поддржан од комуњарската камарила..а која ја урнисуваше државата со секој нареден ден од престојот на власт..без мерка и усул...
Повеќе овде:
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=8&tabid=1&EditionID=1258&ArticleID=80796

ne e dogovorot tajna ..ne nzam sto ti znaci temava..protiv bucko ili potiv dvujo ..stranata si ja utnal
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 23:37
Originally posted by novace novace напиша:

Повеќе овде:

Затоа што народот молчи и дозволува да се продава неговиот имот.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 16:46
Ti be Orlov po svadba, tapani

Изменето од moira - 25.Ноември.2007 во 16:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.