IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 16>
Автор
Порака
Bako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 22:13
Originally posted by emilijana emilijana напиша:

Seuste ne mi odgovori kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata posebno zenite ako ne posotoea pritisoci i zakani po nivniot zivot?da ne postoea zakoni koi predviduvaat smrtna kazna za tie sto ja menjaat verata?I uste nesto da ne bese masko dali voopsto ke bese tolku religiozen i za islamot(bidejki e edinstvenata religija vrz koja se donesuvaat ustavi,zakoni koi im gi skratuvaat osnovnite prava na lugeto osobeno zenite i koi zenite gi stavaat vo uzasno podredena pozicija bez skoro nikakvi prava ia dodeka na vas mazite vi se davaat prava da gi maltretirate i ubivate vasite zeni bez pritoa da ne odgovarate za toa i slobodno mozete da gi tretirate kako masini za roganje i sluginki isto taka vi dava sigurnost i pravo da vladeete kako apsoluten gospodar vo vasiot dom prava koi vo sovremeniot svet se smetaat za del od srednovekovnoto minato)

P.S.Toa bese za srednovekovieto znam deka deneska se preobraakaat hristijani vo muslimani no isto taka znam deka organizacii koi se finaansirani od arapi i fundamentalisti plakaat na nemuslimani za da smenat vera i finansiraat kampovi vo koi na mali deca im gi polnat mozocite i tie istite deca koga ke porasnat vrsat seriozni prestapi kako ubivanje nevini luge poradi povtorno licen izbor koj ni e zagarantiran so raganje narecen druga religija

Odgovorot E :
Nitu Eden Hristijanin Ne Ja Smenal Verata Se Dodeka Ne Si Svatil.
Imas Nekakov Dokaz Za ova Prasajne So Go Postavuvas : ?
So Sila Se Smenuvase Verata Koga Turcite Osmanlii Bea Na Vlast.
Togas Ne Gi Ubivaa Lugeto, Tuku Gi Macea Za Da Ja Prifatat Islamskata Religija.
A Za Ona Sto ti Kazuvav Deka Vo Vremeto Na 1-Vek Nitu Eden Hristijanin Ne Ja Smenal Verata Bidejki Togas Gi Ubivaa Lugeto Nemase Nikakvo Macenje Od Strana Na Muslimanite.
Togas Samo Imase Ubivanje I Nikoj Nebese Prisilen Da Prima Islam?
Tuku Sekoj Eden Od Nevernicite Bese Ubien.
Sega Svakas ?трепкање
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 22:25

.....Sega Ti Si Na Red Emilijana.

Zosto Koga Bese Sniman Filmot "Pasijata Na Hristos" Koj Bese Sniman Vo 2004 Godina.
Se Bese Dokazano Kako Vo K`uranot? Ili Vratise Na Prvata Stranica Od Repliki I Procitaja Replikata Sto Ja Sodrzi Temava.
Ako Seuste Ne Veruvas Zemaj Go Filmot I Gledajgo.
Zosto potoa Will Smith Prima Islam?
I Zosto Od Ednas Hristijanite I Evreite Zabranija Da Se Gleda I Izdava Toj Film?

Odgovori Ti :
Erhelle Meine Seele
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 22:27
SHOKIRAN SUM- OD SAMIOT NASLOV

1. NEKOI FAKTI OD ISLAMOT BI SHOKIRALE NEKOI VERNICI OD DRUGI RELIGII
2. NEVERNICITE NE GI SHOKIRAT GACKI. DEVETINI I LEGENDI OD NITU EDNA RELIGIJA

NO ZNAEJKI DEKA VIE ZA SITE NEMUSLIMANI VIKATE NEVERNICI TOGAS
VAZI  TOCKA 1. I SHOKIRATE MAXIMALNO NEKOJ PAPAGAL AKO POGLASNO KJE GI PROCITATE TIE FAKTIголема%20насмевка

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 02:01
Од оваа тема се шокираат само муслиманиве.
А гледам нема никаков интерес од другите,зашто не вреди да се
дискутира воопшто за исламот.Многу сте смешни.голема%20насмевка
Прво што ме насмеа е толкавото непознавање на христијанството-
Католиците биле по стариот завет а православниве биле по новиот завет.Пази ти се молам констатација.
Второ за менувањето на верата во муслиманска-за пример беше даден вил смит и незнам уште кој.И сега тоа било доказ дека к*ранот била божја книга.А се знае дека во америка се се прави за популарност,како што том круз отиде во хабардов центар и многу други каде не отидоа по разни религии и верувања.(пример ричард гир будиста.) Па има милиони други примери каде што муслимани преоѓаат во христијанство.Последен пример беше во русија каде што 200.000 муслимани станаа христијани.
Друго што ме насмеа е тоа што тврдите дека во времето на мухамед немало учени луѓе и немало школи.
А тамам емилија ви го пофали пратеникот дека бил многу школуван иако не е точно со сигурност тврдам дека бил неписмен,а вие одма ја нападнавте со фактот дека немало школи во тоа време и дека бил многу паметен зашто алах го водел.голема%20насмевка
Пази молим те во 6 век немало школи и писмени луѓе.големо%20гушкање
Па ова не заслужува да се коментира,дај немојте да се брукате.
Ова е само бегло што го поминав така читајки ве,кој знае уште какви се бисери немате истресено.
И да ви кажам искрено дека на оваа тема моја нога веќе не стапнува,ова е вистинска жабокречина.Чаос другари муслимани.големо%20гушкањеголема%20насмевкаголемо%20гушкање

Изменето од Секташ+ - 01.Ноември.2007 во 02:04
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 02:16
Originally posted by emilijana emilijana напиша:

Seuste ne mi odgovori kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata posebno zenite ako ne posotoea pritisoci i zakani po nivniot zivot?da ne postoea zakoni koi predviduvaat smrtna kazna za tie sto ja menjaat verata?I uste nesto da ne bese masko dali voopsto ke bese tolku religiozen i za islamot(bidejki e edinstvenata religija vrz koja se donesuvaat ustavi,zakoni koi im gi skratuvaat osnovnite prava na lugeto osobeno zenite i koi zenite gi stavaat vo uzasno podredena pozicija bez skoro nikakvi prava ia dodeka na vas mazite vi se davaat prava da gi maltretirate i ubivate vasite zeni bez pritoa da ne odgovarate za toa i slobodno mozete da gi tretirate kako masini za roganje i sluginki isto taka vi dava sigurnost i pravo da vladeete kako apsoluten gospodar vo vasiot dom prava koi vo sovremeniot svet se smetaat za del od srednovekovnoto minato)

P.S.Toa bese za srednovekovieto znam deka deneska se preobraakaat hristijani vo muslimani no isto taka znam deka organizacii koi se finaansirani od arapi i fundamentalisti plakaat na nemuslimani za da smenat vera i finansiraat kampovi vo koi na mali deca im gi polnat mozocite i tie istite deca koga ke porasnat vrsat seriozni prestapi kako ubivanje nevini luge poradi povtorno licen izbor koj ni e zagarantiran so raganje narecen druga religija

niedna zena koja go ima razbrano Islamot ne bi ja smenil Islamskata religija ...... a za toa deka nie zenite so sila gi drzime vo islamot nema nikakva vistina no tebe ke te prasam :

KAKVI ISLAMSKI ZAKONI GI PRINUDEA SITE OVIE ZENI DA KONVERTIRAT OD HRISTIJANSKATA VO ISLAMSKATA RELIGIJA?!!!!

EVE LINK POGLEDNIнамигнување

SAMO DA NAVEDAM DEKA NEMAS BLAGA VRSKA SO ISLAMOT tvoeto poznavanje za islamot e 0големо%20гушкање
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 08:48
Originally posted by Bako Bako напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

znaci evolucijata nikad ne se desavala {{{LouWeed}}}

Se Desavala Tocno E Tvoeto Mislejne.

Ama Sama Nemoze Da Se Desava.

Mora Da postoi Bog Koj Ja Sozdal Evolucijata.

Nemoze Evolucijata Samata Sebesi Da Si Se Sozdade.

znaci "nekoj" stisnal na kopceto "evolate"??? a koj??? gospod, allah, jehova, buddha, satan, lucifer, votan, zeus......????

Изменето од LouWeed - 01.Ноември.2007 во 08:48
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2007
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 18:25
Vie muslimanite ziveete vo stariot zavet i toa strogo!
Muhamed sE ukral od tamu a vie cekavte na gotovo i na tie zakoni.

Toa e faktot sto si gi besite zenite za neverstvo ili gi palite ili ubivate na kakov i da e GROZOMOREN nacin; im gi kinete ku....te na mazite za neverstvo.

A toa da vi kazam e BOLNA rabota. Sum gledal na internet

Ej slobodno mozete da si bidete muslimani posto mene mlad ne mi se umira ako ima nekoj da mi kaze koga ke umram toa e Bog sto vie ocigledno i ne go pocituvate toa pravilo i im odreduvate na tie sto ke zgresat, koga de umrat?

A koi vi se ovie sto rushat zgradi vo Amerika so avioni???I tie se od vasite mislam ako ne se lazam sto nema sansi da se izlazam!
Tie toa go pravea vo imeto na vasiot ALAH taka?

dadadadadadada

Toa e navistina COOL da se samubies zatoa sto nekoj mi go napumpal umot deka taka saka ALAH.

BOLNA RABOTAизненадување

LELELE

TREBA LI USTE DA SE DISKUTIRA VE MOLAM????!!!!!!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 20:24
Originally posted by Hanibal_King Hanibal_King напиша:

Vie muslimanite ziveete vo stariot zavet i toa strogo!
Muhamed sE ukral od tamu a vie cekavte na gotovo i na tie zakoni.

Toa e faktot sto si gi besite zenite za neverstvo ili gi palite ili ubivate na kakov i da e GROZOMOREN nacin; im gi kinete ku....te na mazite za neverstvo.

A toa da vi kazam e BOLNA rabota. Sum gledal na internet

Ej slobodno mozete da si bidete muslimani posto mene mlad ne mi se umira ako ima nekoj da mi kaze koga ke umram toa e Bog sto vie ocigledno i ne go pocituvate toa pravilo i im odreduvate na tie sto ke zgresat, koga de umrat?

A koi vi se ovie sto rushat zgradi vo Amerika so avioni???I tie se od vasite mislam ako ne se lazam sto nema sansi da se izlazam!
Tie toa go pravea vo imeto na vasiot ALAH taka?

dadadadadadada

Toa e navistina COOL da se samubies zatoa sto nekoj mi go napumpal umot deka taka saka ALAH.

BOLNA RABOTAизненадување

LELELE

TREBA LI USTE DA SE DISKUTIRA VE MOLAM????!!!!!!

Hanibal Ne Veruvav Deka Tolku Ke Stresis.
Do Den Denes Nikoj Musliman Ne Ja Obesil Zenata Zaradi Neverstvo.
A Jas Mislam Deka Treba Sekoj Covek Koj Sto Ke Go Izneveri Svojata Sopstvena Zena Neka Ja Obesi. I Ic Nek Ne Zali.

Da Te Prasam Nesto :
Dali Ti Nekogas Dozvoluvas Tvojata Zena Da Ima Seksualen Odnos So Drugi?
Vo Takva Smisla Ni Kazuva K`uranot.
I Zosto Vikas Deka Na Muslimanite I Gi Secat Polovite Organi.
Neli I Na Vasiot Bog Isus (Isa.A.S Allahoviot Pratenik) Mu Bil Izvrsen Toj Obred.
I Samite Ne Znaete Zosto E Prekinat Toj Obred Vo Hristijanstvoto.

Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 18:39
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 20:26

Originally posted by Bako Bako напиша:

znaci evolucijata nikad ne se desavala {{{LouWeed}}}

Se Desavala Tocno E Tvoeto Mislejne.

Ama Sama Nemoze Da Se Desava.

Mora Da postoi Bog Koj Ja Sozdal Evolucijata.

Nemoze Evolucijata Samata Sebesi Da Si Se Sozdade.

znaci "nekoj" stisnal na kopceto "evolate"??? a koj??? gospod, allah, jehova, buddha, satan, lucifer, votan, zeus......????

LouWeed Ne Postavuvaj Prasanja Sto Ni Samiot Sebesi Nemozes Da Gi Odgovorish.

Ti Treba Da Gi Kazes Faktite Na Ateistite.
Ako Mislis Deka Ne Postoi Bog.

A za Toa Kako Sto Znam Ne Postojat Nikakvi Fakti.

Jas Kako Sto Znam Prviot Zbor Od Temava Se Vika "Fakti"
A Ne "Prashajna" голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 20:30
Originally posted by Секташ<>< Секташ<>< напиша:

Од оваа тема се шокираат само муслиманиве.
А гледам нема никаков интерес од другите,зашто не вреди да се
дискутира воопшто за исламот.Многу сте смешни.голема%20насмевка
Прво што ме насмеа е толкавото непознавање на христијанството-
Католиците биле по стариот завет а православниве биле по новиот завет.Пази ти се молам констатација.
Второ за менувањето на верата во муслиманска-за пример беше даден вил смит и незнам уште кој.И сега тоа било доказ дека к*ранот била божја книга.А се знае дека во америка се се прави за популарност,како што том круз отиде во хабардов центар и многу други каде не отидоа по разни религии и верувања.(пример ричард гир будиста.) Па има милиони други примери каде што муслимани преоѓаат во христијанство.Последен пример беше во русија каде што 200.000 муслимани станаа христијани.
Друго што ме насмеа е тоа што тврдите дека во времето на мухамед немало учени луѓе и немало школи.
А тамам емилија ви го пофали пратеникот дека бил многу школуван иако не е точно со сигурност тврдам дека бил неписмен,а вие одма ја нападнавте со фактот дека немало школи во тоа време и дека бил многу паметен зашто алах го водел.голема%20насмевка
Пази молим те во 6 век немало школи и писмени луѓе.големо%20гушкање
Па ова не заслужува да се коментира,дај немојте да се брукате.
Ова е само бегло што го поминав така читајки ве,кој знае уште какви се бисери немате истресено.
И да ви кажам искрено дека на оваа тема моја нога веќе не стапнува,ова е вистинска жабокречина.Чаос другари муслимани.големо%20гушкањеголема%20насмевкаголемо%20гушкање

HEHEHEHEHHE Tale Borofkin голема%20насмевкаголема%20насмевка
Nikoj Nemoze Da ja Svati Tvojata Replika.
Vas Nikoj Nemoze Nitu Da Vi objasni.
I Ti Ako Voopsto Znaes Koj E Bog Jas Uste Ednas Ke Se Prerodam голема%20насмевкаголема%20насмевка
Kazi Koj E Vasiot Bog.
Isus ( Bibliski Narecen Bozji Sin (A Toa E Strogo Zabraneto Vo Islamot Da Se Kazuva),
Otecot, Svetiot Duh, Bozji Sin Koj Od Niv E Bog.?
Odgovori :
Bidejki Mnogu Prashajna Postavuvas.
Odgovori Barem Na Edno od ovie
Erhelle Meine Seele
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 20:31
Brate  veruj mi jas sum mnogu poveke shokiran odtebe nego nevernicite.
Jas sum iskreno vo shok kako mislese taka ednostavno vo eden post
od 10 recenici da  gi shokiras  site изненадување

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 21:17
Bako kuliraj
NE ZNAES KAKO DA SE ODBRANIS PA KE VELIS DEKA DRUGITE SE NEPISAMENI I VAKVI I TAKVI

A sega da ti kazam zasto Gospod Isus Hristos se obrezal i zosto e toa ukinato?
Gospod Isus Hristos se obrezal za da ni pokaze na site nas deka ne go poreknuva Stariot Zavet onoj koj im bil daden na nasite pratatkovci!
(i koj muhamed go ukral)
A zosto e ukinat?Zatoa sto e Gospod Isus Hristos go najavuva Noviot Zavet i namesto obrezanieto go dava KRSHTENIETO so Svet Duh.
Krstevanjeto na rekata Jordan e pocetokot.

Ete gledas deka znaeme zosto!!!
Drugo prasanje ??????
Nesto nejasno???????????????
??????????????
????????????

BOGOSLOV
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 21:20
Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
MNOGU LUKSUZNO!SO AVION TREBALO

Sam si se pobivas Bako prvo velis nikoj nema obeseno zena za neverstvo a posle velis ako izvrsi neverstvo slobodno da se obesi i ic da ne se zali???

CEKAJ STO SI TI LADNOKRVEN UBIEC??????DA SI JA UBIES ZENATA ZARADI NEVERSTVO??????

KAZAV I PAK KE KAZAM

BOLNA RABOTA

AKO ZENATA TE IZNEVERUVA MOZEZ DA I DADEZ RAZVOD A BOG TOA KE GO OPRAVDA AMA AKO JA UBIES ILI OBESIS (isto) E TOA NE ZNAM!
VI REKOV DEKA TOA E VO STARIOT ZAVET I DEKA VIE SEUSTE ZIVEETE SPORED ONA STO UKRAL MUHAMED ODTAMU.A AKO STE UKRALE ZNACI STE NEMALE STO ZNACI KOI STE VIE VSUSNOST, NE POSTOITE.

Изменето од Hanibal_King - 01.Ноември.2007 во 21:27
BOGOSLOV
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 21:31
A ZA PRVA NAJCITANA KNIGA VO SVETOT E BIBLIJATA SLOBODNO PROVERI KAJ SAKAS PRASAJ KOJ SAKAS.

BOGOSLOV
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.