IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 16>
Автор
Порака
Mutant Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mutant Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 16:17

Mislam deka ovaa e tema koja nema nikoj koj sto e tvrdoglav da ja prifati bidejki ova tema vi e rusi potpolno vasata vera i dokolku postoi nekoj pameten sigurno bi razmislil malku poveke no toa e toa sto ste vie hristijanite mnogu tvrdoglavi i site ostanati religii.Isto taka ja ne gi potcenuvam drugite religii ama treba da znaete deka vo ovoj zivot ziveeme za religija

Кон врв
emilijana Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emilijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 20:03
Spored mene za bog postojat mnogu verzii i za nego se pisuvaat mnogu knigi ama vie muslimanite morate da gi otvorite drugite knigi za nego i da ja procitate istorijata prvo kolku sto jas znam muhamed bil sin na bogat trgovec i patuval po mediteranot i bil prilicno skoluvan i imal poznanstvo od drugi monoteisticki religii(judaizam i hristijanostvo) i go skoval k*ranot od niv dve.Kako vtoro kako licnost koja gi pocituva religiite i ima citano za niv vie ste edinstvenata koja veli ubij go nevernikot a ne prosti mu ili ne se druzi so nego.Taka da jas licno ne ja pocituvam ovaa religija i spored mene ne moze da bide dadena od boga bidejki veli za ubivanje na nevini luge poradi licen izbor ili vera do sega vo site religii sto sum citala bilo ili ptosti ili ne sedi so niv no nikogas ubij!Kako treto vie ste edinstvenite "intelegentni" bitija koi napagaat nevini deca ubivaat nevini nemazeni majki i devojki poradi seks pred brak koi ubivaat nevini luge poradi hula i toa ako nekoi 4 luge svedocat i edinstvenite sovinisti  koi poradi svojata neflekksibilnost i nesposobnost da se prilagodat vo ovoj moderen svet se vrakaat nazad vo sigurnosta na mracniot sreden vek i razmislete malce za ovie fakti 
porano se borev so moite demoni,sega poveke ne....sega sme na ista strana
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 21:41

Emilijana,pozdrav do tebe.

Nie bez problem gi citame i drugite knigi i toa se BARA od nas OD SAMIOT SOZDATEL.
Problem e kaj vas sto vam Jahve mozebi ke vi se naluti ako pipnete druga kniga,zatoa sto mozebi se somnevate намигнување
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2007 во 12:39
Originally posted by emilijana emilijana напиша:

Spored mene za bog postojat mnogu verzii i za nego se pisuvaat mnogu knigi ama vie muslimanite morate da gi otvorite drugite knigi za nego i da ja procitate istorijata prvo kolku sto jas znam muhamed bil sin na bogat trgovec i patuval po mediteranot i bil prilicno skoluvan i imal poznanstvo od drugi monoteisticki religii(judaizam i hristijanostvo) i go skoval k*ranot od niv dve.Kako vtoro kako licnost koja gi pocituva religiite i ima citano za niv vie ste edinstvenata koja veli ubij go nevernikot a ne prosti mu ili ne se druzi so nego.Taka da jas licno ne ja pocituvam ovaa religija i spored mene ne moze da bide dadena od boga bidejki veli za ubivanje na nevini luge poradi licen izbor ili vera do sega vo site religii sto sum citala bilo ili ptosti ili ne sedi so niv no nikogas ubij!Kako treto vie ste edinstvenite "intelegentni" bitija koi napagaat nevini deca ubivaat nevini nemazeni majki i devojki poradi seks pred brak koi ubivaat nevini luge poradi hula i toa ako nekoi 4 luge svedocat i edinstvenite sovinisti  koi poradi svojata neflekksibilnost i nesposobnost da se prilagodat vo ovoj moderen svet se vrakaat nazad vo sigurnosta na mracniot sreden vek i razmislete malce za ovie fakti 

Mnogu dolgi i prazni recenici, Emili!!!!

Se gleda deka mnogu gledas TV i deka ne poznavas nekoj musliman koj go praktikuva islamot, pa zatoa, ne se brukaj vo narod!!!

Eve posluzi se: www.makislam.info
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Bako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2007
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2007 во 15:56

Emilija Samo Za Dzabe Si Zboruvas.
Gledas Deka I Samata Sebesi Si Se Lazes.
Kako Sto Kazuvas Deka Moohamed.A.S Bil Skolovan.
Vo Toa Vreme Nemalo Nikakva Skola.
Moohamed.A.S Bil Nadaren Od Allaha So Um I So Razum.
I Nemu Nemoze Da Mu Se Zdruzi Obicen Covek Kako Nas.
Zatoa Sto Toj Bil Allahovo Nadaren.
Nemoj Da Mislis Deka Zabludata E Pravilna Religija.

A Da Se Rodis Nitu Musliman Nitu Hristijanin Nitu Kakov Bilo Vernik,
Zemaj Gi Togas Site Knigi Spored Religiite I Citajgi,
I Ke Svatis Koj e Bog Barem Se Nadevam.

Se Nadevam Deka Mnogu Luge Kako Poznati Licnosti Primaja Islam.
Will Smith (Akter), Frank Ribery(Fudbaler), Eric Abidal(Fudbaler).
I Uste Mnogu Drugi Samo Ne Mi Pagaat Na Um Da Gi Kazam.

Sto Mislis Zosto Tie Od Hristijani Primale Islam.
Zatoa Sto Svatile Deka K`uranot E Bozja Kniga.
Nemozes Da Sporeduvas Nitu Edna Knika So K`uranot.

Изменето од Bako - 29.Октомври.2007 во 16:06
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 15:59
Dokaz Br.2

Dali Znaete Deka Teloto Na Faraonot "Ramzes" Koj Sakal Da Go Ubie Na Musa.A.S (Mojsej) E Pronajdeno Vo Atlanskiot Okean (South Atlantic Ocean) I Toa Padnato Na Sedze Kako Sto Ni Kazuva K`uranot.
A Ne Kako Sto Kazuvate Vie "Faraonot Se Zakrstil".
I Denes Negovoto Telo se Naoga Vo Najgolemiot Muzej Vo Velika Britanija.
Spored Ova Imame I k*ranski Ajet Sto Glasi :
I Koga Faraonot I Golemcite Negovi Go Baraa Musa.A.S Da Go Ubijat.
A Toj Stigna Do Krajot Na Drzavata Na Faraonot I Dogleda Voda I Rece :
O Allah Kazimi Sto Da Napravam.
A Allah Mu Rece Udri So Stapot Vo Vodata.
I Koga On (Musa.A.S) Udri Vo Vodata Odednas Vodata Se Razdeli.
I Musa.A.S Trgna Niz Vodata.
A Faraonot Sledejkigo So Negovite Golemci I Rece : Koga Ovaj Volsebnik Moze A Zasto Da Nemozam Jas.
I Faraonot Trgna Niz Vodata Kade Sto stoese Faraonot Padna Vrznego I On Pocna Da Se Davi Vo Nea.
I Rece : O Musa Ti Si Bog navistina Jas Sum Trgnal Vo Zabludata.
Kazi Kako Da se Spasam.
Pa Ke Veruvam Vo Allah.D.S
I On (Musa.A.S) Rece : Padni Na Sedze (Na Kolenici).
Pa Neka Ti Oprosti Allah.D.S.
I Taka On (Faraonot Ramzes) Umira Vo Vodata Se Do Denot Koga Negovoto Telo Bese Pronajdeno Od Strana Na Naucnicite.
Erhelle Meine Seele
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 16:20
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Moderatorke aj trgni go ova, zasto taka gi navredi site Bozji pratenici!!!
Obrezuvanjeto e cin na poboznost vtemlen uste vo Stariot Zavet!!!

TI AKO SI VERNIK, KE GO POSTUES MOETO MISLENJE I KE MI GO PRUZIS I DRUGIOT OBRAZ< TAA PRIKAZNA POLNA E SO SARKAZAM, ako ne sfakjas tvoj problem i izgleda poentata ne ni ja sfati???

Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 18:34
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 23:06

A licno smetam deka zalis sto samo vo hristijanstvoto obrezuvanjeto ne se praktikuva.

Doduse,,, polovina hristijanski svet "pola" organ si skina,,,,  ama toa pocna malku so zakasnuvanje da go praktikuva.

Vasite postovi se ustvari slika na vasiot (necist) zivot.

Znaci,siguren sum deka ti e poznato kolku e pozitivno i korisno za covekovata higiena i zdravje obrezuvanjeto,no problemot e vo toa sto ti e dusata jako pokvarena,pa nemozes toa da si go prizbnaes zatoa sto e MUSLIMANSKI VERSKI ZADOLZITELNO ! Kako sto na primer znaete deka svinskoto e STETNO no toa ne go priznavate samo zatoa sto e zabraneto kaj Muslimanite.
Imas srekja sto ne treba tolku napomena i nauka za da se dokazuva deka izmetot ne treba da se jade,koga bi trebalo i ako vo nekoj slucaj so zbor vo Islamot bi bilo zabraneto,togas vie za inat i Izmetot ke si go jadevte.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 10:02
mislam deka dosta e kazano za ova LouWeed ako sakas da vidis nesto poveke za ova mozes uste ednas da se navratis na temata "verata i higienata" pa mozes da si procitas uste ednas a ne samo da gi rasipuvas temite so tvoite glupavi postovi koi zastapuvaat mislenja koi mnogu odamna se razreseni!!!

pojdi na gorenavedenata tema pa ke vidis kako tvoite istovernici go priznae toa deka obrezuvanjeto e koristna rabota bidejki i samiot isa a.s(isus) bil obrezen!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 10:18
Originally posted by the king the king напиша:

mislam deka dosta e kazano za ova LouWeed ako sakas da vidis nesto poveke za ova mozes uste ednas da se navratis na temata "verata i higienata" pa mozes da si procitas uste ednas a ne samo da gi rasipuvas temite so tvoite glupavi postovi koi zastapuvaat mislenja koi mnogu odamna se razreseni!!!

pojdi na gorenavedenata tema pa ke vidis kako tvoite istovernici go priznae toa deka obrezuvanjeto e koristna rabota bidejki i samiot isa a.s(isus) bil obrezen!!!!

epa aj i za tebe uste ednas poleka, za da i ti razberes......mozda treba i poleka da kucam ako ne citas brzo....
ali ete znaci ne ni ti ja sfati poentata, prasanjeto bese zasto trite veri poteknuvat od pustina, zasto islamot nemoze da se okupira na denesnoto moderno vreme, a i zasto e najmladata vera......????

a i ti samiot ja rasipuvas temata so replika koja nisto ne sodrzuva konstruktivno......
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emilijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 19:19
Kolku sto pamtam vo sredniot vek postoele uciteli i pismenost vo toa podracje.taka da ne me smejгазење%20од%20смеење
A toa za menjane vera kolku sto pamtam votoa vreme menjale pod prisila kako sto se slucuva denes vo  nekoi muslimanski drzavi inaku se prasuvam kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata da ne bea strogite zakoni vo nekoi muslimanski drzavi i pritisocite od opstestvoto i familijata?ајде
Bas me interesira?!!!
porano se borev so moite demoni,sega poveke ne....sega sme na ista strana
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 19:43

Kolku sto pamtam vo sredniot vek postoele uciteli i pismenost vo toa podracje.taka da ne me smejгазење%20од%20смеење
A toa za menjane vera kolku sto pamtam votoa vreme menjale pod prisila kako sto se slucuva denes vo  nekoi muslimanski drzavi inaku se prasuvam kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata da ne bea strogite zakoni vo nekoi muslimanski drzavi i pritisocite od opstestvoto i familijata?ајде
Bas me interesira?!!!
 голема%20насмевка

Dali Nekoj Od Vasite Poznati Licnosti (Kako Na Primer Will Smith, Eric Abidal, Frank Ribery, I Drugi.) Primale Islam So Sila Ili Nekoj Gi Prisilil.
Normalno Site tie Sakale Da Znaat Koja Religija E Vistinski I Fatkna I Normalno Svatile Deka K`uranot E Vistinska Religia.

A Za Toa Vo Vrska So skolata Muhamed Ne Bil Skolovan Toj Bil Allahovo Nadaren Vo Toa Vreme Zatoa Sto Bil Allahov Posleden Pratenik..

Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 18:36
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 19:49
Emilijana. Uste Nesto Da Te Prasam Citas Li Ti Nekakva Kniga.
I Mozes Li Nekogas Da ja Priznaes Vistinata Od Nevistinata.
I Koga Naskoro Ke Svatis Deka Islamot E Posledna Izjava I Najjpravedna.
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emilijana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 21:51

Seuste ne mi odgovori kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata posebno zenite ako ne posotoea pritisoci i zakani po nivniot zivot?da ne postoea zakoni koi predviduvaat smrtna kazna za tie sto ja menjaat verata?I uste nesto da ne bese masko dali voopsto ke bese tolku religiozen i za islamot(bidejki e edinstvenata religija vrz koja se donesuvaat ustavi,zakoni koi im gi skratuvaat osnovnite prava na lugeto osobeno zenite i koi zenite gi stavaat vo uzasno podredena pozicija bez skoro nikakvi prava ia dodeka na vas mazite vi se davaat prava da gi maltretirate i ubivate vasite zeni bez pritoa da ne odgovarate za toa i slobodno mozete da gi tretirate kako masini za roganje i sluginki isto taka vi dava sigurnost i pravo da vladeete kako apsoluten gospodar vo vasiot dom prava koi vo sovremeniot svet se smetaat za del od srednovekovnoto minato)

P.S.Toa bese za srednovekovieto znam deka deneska se preobraakaat hristijani vo muslimani no isto taka znam deka organizacii koi se finaansirani od arapi i fundamentalisti plakaat na nemuslimani za da smenat vera i finansiraat kampovi vo koi na mali deca im gi polnat mozocite i tie istite deca koga ke porasnat vrsat seriozni prestapi kako ubivanje nevini luge poradi povtorno licen izbor koj ni e zagarantiran so raganje narecen druga religija
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.