|
Меѓунационални односи |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Макфакс Војната на Балканот е неизбежна ако Косово не добие целосна меѓународно призната независност. Ова се наведува во изјавата на претставникот на терористичката група Албанска национална армија (АНА) Гафур Адили, објавена на интернет страницата на Балканската истражувачка мрежа (БИРН). Адили меѓу другото посочува дека неговата организација „се бори за обединување на Албанците од сите реони и од сите држави на Балканот во кои живеат тие“. |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу блиску е до вистината дека војната на балканот која престои многу лесно може да добие широки- светски димензии.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нострадамус напишал дека се ке тргне од Македонија
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mакедонија со милениуми била Casus Beli, а сега повеќе одсигурно ќе биде така. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Epirot
Сениор Регистриран: 31.Мај.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ibn Khaldun: ….a koga e nesto da protestirate protiv Albancite vie i so bebinja izleguvate na protesti….
Da ne se vregame sega te molamDecata i bebinjata se vasa ikonografija na protesti |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odnosot so albancite go opisuvam kao : ja te volim a ti ne osecas hahahahah.
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
dragon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas kako dete imav drugar albanec, zaedno igravme i rastevme, na rabota imam prijateli albanci zaedno rabotime. Znaete li koga nie makedoncite povtorno ke mozeme normalno da ziveeme so albancite? Togas koga tie ednas zasekogas i iskreno ke ja zaboravat idejata za golema Albanija, togas koga ke nema da gi interesira kako ke zavrsi kosovskata vekovna pesna, togas koga ne ke moraat da se seksaat po necija naredba za da iznakotat deca od koi po edno za sekoj biznis (valkan), togas koga Makedonija ke ja pocuvstvuvaat kako svoja tatkovina, togas koga ke prestanat da vejat znaminja na tugji drzavi i ...... Gledate kolku precki za normalen sozivot navedov a ima uste. Sto toa znaci? Toa znaci deka nie sme seuste epten mnogu daleku od sozivot so albancite. A koj znae dali ke docekame se gorenavedeno da bide nadminato od stranata na albancite za da mozeme normalno zaedno so niv da zacekorime vo Evropskoto semejstvo. Gospoda albanci ne barajte neprijatel vo makedoncite samo razmislete dobro za ona sto pogore vi go nabrojav i potrudete se, od vas zavisat mnogu raboti. Oruzjeto ne resava nisto samo nosi pogolema i pogolema omraza vprocem vie samite toa dobro go znaete pa do koga kaj vas ke se slucuvaat krvni odmazdi zarem toa ne e na nivo na 17-18 vek.
|
|
dragon
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade e sega toj Ibn Khaldun, da odgovori na moite prasanja, toa ne se samo moi tuku na celiot makedonski narod. Khaldun ako si ja sakate Makedonija, togas pocnete veke ednas da ja pocituvate, da ja unapreduvate, da ja vozdigate i da rabotite za nea. Nemoze veke taka jas ziveam i gi koristam blagodetite na Makedonija a na srce mi lezat Albanija i Kosovo a znameto na tugja sosedna drzava. Ti teknuva li deka so dvojazicnost pravite pogolem jaz ne jaz tuku cela reka pomegju makedoncite i albancite, koga ke pocnete da gi gradite mostovite a ne da go kopate jazot podlabok. Svesti se bre glavo bukova, edno zborite drugo pravite, kaj se naogjate bre vie. Ne narekuvas makedonski nacionalisti, ne bre prijatele kolku poveke vie zabeguvate vo prostorot i vremeto nie nemame drug izbor tuku da stanuvama nacionalisti, znaci problemot povtorno e vo vasite glavi neiskreni.
|
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |