IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали постои Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали постои Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 54>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:18
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

zagor, дали доколку при твојата прошетка во паркот случајно најдеш некој часовник, ќе претпоставиш дека тој случајно се создал тука со самоорганизирање на атомите од околината или пак дека некој часовничар го создал (а некој потоа го изгубил тука)?
  a be evan....,...zarem na sekoj nov ,..shto ke se pojavi tuka,...ke mu go povtoruvash istoto,....
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:29
Originally posted by zagor zagor напиша:

zagor, дали доколку при твојата прошетка во паркот случајно најдеш некој часовник, ќе претпоставиш дека тој случајно се создал тука со самоорганизирање на атомите од околината или пак дека некој часовничар го создал (а некој потоа го изгубил тука)?
НЕ Е ИСТО...!КОЈ ГО СОЗДАЛ НЕГО... АКО НЕ ЛУЃЕТО...АЈ НЕ ЗЕЗАЈ...!

Не го разбирам твојот одговор. Прашањето е многу просто, зошто комплицираш?
Дали часовникот се создал случајно или пак некој часовничар го создал? среќа

п.с. брза, зарем не ти е интересно да гледаш како сите ги фаќа паника на ова прашање и само фаќаат кривини за ако е можно да го избегнат одговорот? голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:35
hahahah,...aj neka ti bide,...samo smeni go zanaetchijata,...смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:45
Poentata e vo toa deka se si ima sozdatel

znaci casovnikot ne e sozdaden sam od seme tuku ima sozdatel - Covekot

alistata koi gi nosis ne se sosieni sami od sebe - tuku nekoj gi ima sosieno

kolite koi gi vozime ne se sami od sebe napraveni tuku gi izmislil -covekot

medot koe go jademe ne e sozdadeno sama od sebe tuku ja proizveduva- Pcelata

taka da se si ima svoe sovrsenstvo i preciznost

pa

koj ja sozdade nasata planeta ako ne -BOG

koj ga sozdade sonceto - AKO NE BOG

AKO JAS TE UDIRAM I MI RECES DEKA TE BOLELO - ZOSTO JAS DA TI POVERUVAM DEKA TE BOLI KOA JAS NE TI JA GLEDAM BOLKATA?

ako za nekoj mi reces deka e pameten - zosto da ti poveruvam deka e pameten koa ne mu ja gledam pameta

a sepak znaeme i veruvame deka postoi Bolka , pamet, radost, taga.....i taka natamu nesta koi ne gi gledame ali sepak veruvame deka postojat

znaci postojat nesta koi ne gi gledame ali se izrazuvat na razlicni nacini na koi ni ukazuva deka nesto postoi

gi gledame zvezdite no tie sami od sebe ne se postaveni tamu- nekoj gi postavil nekoj gi sozdal

galaksiite ne se sami po sebe stvoreni - nekoj gi sozdal

velite deka evolucijata

odno vreme se ucese deka covekot poteknuva od majmunot- ako e taka zosto seuste imame majmuni?

nie gledame deka sam od sebe nisto ne se sozdava tuku zad sekoj predmet ili zivo sustestvo postoi nekoj koj gi sozdava

e toj sto nas site zaedno ne sozdal -ona sto go gledame i sto ne go gledame - e Allah (Bog)

nie gledame deka nisto ne se mrda sama od sebe a osobeno koa se raboti za preciznost

planetite se vrtat okolu soncevite sistemi so neverojatna preciznost - pa koj ja sozdade taa preciznost

ednas vidov post od ANAKIN koj prilozi edna matematicka formula i velese deka samo taa formula vredi poveke od nasite Bozji knigi, no ANAKIN zaborava deka formulata ne ja sozdade COVEKOT

Covekot samo ja otkri veke davno sozdadenata formula
no koj ja sozdade?

taka da ne se lazete sebesi deka BOG ne postoi
nie sekojdnevno gledame vo seto ona sto e sozdadeno od Boga
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:50
ЕВЕ ТИ, БАР ЗА ОВА НЕ ТРЕБА ПАМЕТ!ЧАСОВНИКОТ Е  СОЗДАДЕН ОД ЧОВЕК,ИСТО КАКО ШТО ЛУЃЕТО ГО ИЗМИСЛИЈА И БОГА!ЕВЕ ...НИШТО СТРАШНО ,НИШТО НОВО...БАРЕМ ЈАС НЕ ГЛЕДАМ ТУКА НЕШТО НЕЈАСНО...!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:51

ti se cudam na genijalnosta
prijatele
mozes da posetis stotici fabriki kade se roizveduvat casovnici
no ne sumvidel fabrika kade se proizveduvat kenguri

a za ebola i sida - mozebi ima fabriki
lugjeto se gospod im se moze
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 02:57
Е ОВА ВЕЌЕ СЕ ВИКА ШКОЛО...!ИЗМИСЛИЈА,НАПРАВИЈА ЦЕЛА НАУКА ,САМО ЗА ДА ДОКАЖАТ НЕШТО ШТО НЕМА БЛАГЕ ВЕЗЕ...!СЕ Е ОВА ВЕТЕР И МАГЛА...!А ЗА ПОСТАНОКОТ НА СВЕТОТ И ПЛАНЕТИТЕ ИЛИ КАКО ВИЕ ЈА ВИКАТЕ ВСЕЛЕНАТА...ТУКА БОГ НЕМА ВРСКА ...АМА БАШ НИКАКВА...!ЕТЕ ТАКА...!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:02

ЕВЕ ТИ, БАР ЗА ОВА НЕ ТРЕБА ПАМЕТ!ЧАСОВНИКОТ Е  СОЗДАДЕН ОД ЧОВЕК,ИСТО КАКО ШТО ЛУЃЕТО ГО ИЗМИСЛИЈА И БОГА!ЕВЕ ...НИШТО СТРАШНО ,НИШТО НОВО...БАРЕМ ЈАС НЕ ГЛЕДАМ ТУКА НЕШТО НЕЈАСНО...!

bas tuka e problemot

velite Covekot go izmisli Boga!!!

ako e taka

okazimi nesto sto se sozdal sama od sebe?

dali znaete so kolkava preciznost e sozdaden Covekot?

ako zemete da procitate anatomija ke se utvrdi deka se e so merilo i vo svoe mesto nisto nema sto ne treba da bide a i nema poveke odkolku sto treba da ima

dali toa po slucajnost e taka sozdadeno?

ili pak postoi nekoj koj sto so takva preciznost i merilo sozdava?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:03

Е ОВА ВЕЌЕ СЕ ВИКА ШКОЛО...!ИЗМИСЛИЈА,НАПРАВИЈА ЦЕЛА НАУКА ,САМО ЗА ДА ДОКАЖАТ НЕШТО ШТО НЕМА БЛАГЕ ВЕЗЕ...!СЕ Е ОВА ВЕТЕР И МАГЛА...!А ЗА ПОСТАНОКОТ НА СВЕТОТ И ПЛАНЕТИТЕ ИЛИ КАКО ВИЕ ЈА ВИКАТЕ ВСЕЛЕНАТА...ТУКА БОГ НЕМА ВРСКА ...АМА БАШ НИКАКВА...!ЕТЕ ТАКА...!

DKAZI DEKA NEMA VRSKA

ako Bog nema vrska -koj ima togas?

Изменето од Ebu-Hurejre - 12.Октомври.2007 во 03:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:06
ednas vidov post od ANAKIN koj prilozi edna matematicka formula i velese deka samo taa formula vredi poveke od nasite Bozji knigi, no ANAKIN zaborava deka formulata ne ja sozdade COVEKOT

ludooooooooooooooo
site formuli se otkrieni
roboti se izmisleni, raketi, bombi
zatoa sto prirodata ima zakonistosti

samo gospod nema-- toj e nadvor od site zakoni
hehhehehehe
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:09
Originally posted by anakin anakin напиша:

ludooooooooooooooo
site formuli se otkrieni
roboti se izmisleni, raketi, bombi
zatoa sto prirodata ima zakonistosti

samo gospod nema-- toj e nadvor od site zakoni
hehhehehehe

Tokmu taka
site formuli se OTKRIENIIII
no koj gi sozdade
za da nesto bide otkrieno - predhodno mora da bide sozdadeno

znaeme deka slucajno nisto ne se sozdava taka sam od sebe tuku postoi kreator za se

e koj e toj sto gi sozdade?

Изменето од Ebu-Hurejre - 12.Октомври.2007 во 03:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:16
si zaboravil da pastiras

IZMISLENI OD COVEK_______ROBOTI< RAKETI BOMBIIII

pastiras samo so ti odgovara-- zasrami se

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:23
НЕ СУМ ДОВОЛНО ВНИМАТЕЛЕН ПРИ ПИШУВАЊЕТО,А НЕ БИ САКАЛ СЕГА ДА СЕ ВРАЌАМ ДА ПОПРАВАМ!ТВРДАМ ,ИСТО КАКО И ВИЕ, ДЕКА ЧОВЕКОТ Е ТОЈ ШТО ГО ИЗМИСЛИ И  СОЗДАДЕ ПОИМОТ БОГ ,ИМЕНКА ШТО САМА ПО СЕБЕ НЕ ЗНАЧИ НИШТО,НО НЕКОИ СЕ ФАТИЈА ЗА ТОЈ ПОИМ ГО ИСКОРИСТИЈА ЗА СВОИ ЦЕЛИ ,И ЖИВЕЕЛЕ, А НЕКОИ ИЗГЛЕДА И ДЕНЕС МНОГУ СЕ ОФАЈДУВААТ ОД ТОА...ПЛАСИРАЈЌИ ЈА НА НАРОДОТ  ТАА ЗАБЛУДА!ДА БИДЕМЕ НА ЈАСНО...БОГ НЕ ГО СОЗДАЛ ЧОВЕКОТ,И БОГ НИ ПОСТОЕЛ НИТУ ЌЕ ПОСТОИ!(МИСЛАМ НА ПОИМОТ - ГОСПОД,ДА СМЕ НА ЈАСНО)!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 03:23
Originally posted by anakin anakin напиша:

si zaboravil da pastiras

pastiras samo so ti odgovara-- zasrami se

tie roboti--raketi--bombi se izmisleni po otkrivanjeto na zakonite po Fizika i Hemija

no tie zakoni i formuli ne gi sozdal Covekot - tuku gi otkril veke postoeckite zakoni koj sto nekoj drug gi sozdal a lugeto po nivnoto otkritie gi upotrebile za svoi celi

no koj gi sozdade site tie formuli pred da gi otkrie Covekot?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4647484950 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.