|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 54> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го разбирам твојот одговор. Прашањето е многу просто, зошто комплицираш?
Дали часовникот се создал случајно или пак некој часовничар го создал?
п.с. брза, зарем не ти е интересно да гледаш како сите ги фаќа паника на ова прашање и само фаќаат кривини за ако е можно да го избегнат одговорот?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahah,...aj neka ti bide,...samo smeni go zanaetchijata,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poentata e vo toa deka se si ima sozdatel
znaci casovnikot ne e sozdaden sam od seme tuku ima sozdatel - Covekot
alistata koi gi nosis ne se sosieni sami od sebe - tuku nekoj gi ima sosieno
kolite koi gi vozime ne se sami od sebe napraveni tuku gi izmislil -covekot
medot koe go jademe ne e sozdadeno sama od sebe tuku ja proizveduva- Pcelata
taka da se si ima svoe sovrsenstvo i preciznost
pa
koj ja sozdade nasata planeta ako ne -BOG
koj ga sozdade sonceto - AKO NE BOG
AKO JAS TE UDIRAM I MI RECES DEKA TE BOLELO - ZOSTO JAS DA TI POVERUVAM DEKA TE BOLI KOA JAS NE TI JA GLEDAM BOLKATA?
ako za nekoj mi reces deka e pameten - zosto da ti poveruvam deka e pameten koa ne mu ja gledam pameta
a sepak znaeme i veruvame deka postoi Bolka , pamet, radost, taga.....i taka natamu nesta koi ne gi gledame ali sepak veruvame deka postojat
znaci postojat nesta koi ne gi gledame ali se izrazuvat na razlicni nacini na koi ni ukazuva deka nesto postoi
gi gledame zvezdite no tie sami od sebe ne se postaveni tamu- nekoj gi postavil nekoj gi sozdal
galaksiite ne se sami po sebe stvoreni - nekoj gi sozdal
velite deka evolucijata
odno vreme se ucese deka covekot poteknuva od majmunot- ako e taka zosto seuste imame majmuni?
nie gledame deka sam od sebe nisto ne se sozdava tuku zad sekoj predmet ili zivo sustestvo postoi nekoj koj gi sozdava
e toj sto nas site zaedno ne sozdal -ona sto go gledame i sto ne go gledame - e Allah (Bog)
nie gledame deka nisto ne se mrda sama od sebe a osobeno koa se raboti za preciznost
planetite se vrtat okolu soncevite sistemi so neverojatna preciznost - pa koj ja sozdade taa preciznost
ednas vidov post od ANAKIN koj prilozi edna matematicka formula i velese deka samo taa formula vredi poveke od nasite Bozji knigi, no ANAKIN zaborava deka formulata ne ja sozdade COVEKOT
Covekot samo ja otkri veke davno sozdadenata formula
no koj ja sozdade?
taka da ne se lazete sebesi deka BOG ne postoi
nie sekojdnevno gledame vo seto ona sto e sozdadeno od Boga
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЕВЕ ТИ, БАР ЗА ОВА НЕ ТРЕБА ПАМЕТ!ЧАСОВНИКОТ Е СОЗДАДЕН ОД ЧОВЕК,ИСТО КАКО ШТО ЛУЃЕТО ГО ИЗМИСЛИЈА И БОГА!ЕВЕ ...НИШТО СТРАШНО ,НИШТО НОВО...БАРЕМ ЈАС НЕ ГЛЕДАМ ТУКА НЕШТО НЕЈАСНО...!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti se cudam na genijalnosta prijatele mozes da posetis stotici fabriki kade se roizveduvat casovnici no ne sumvidel fabrika kade se proizveduvat kenguri a za ebola i sida - mozebi ima fabriki lugjeto se gospod im se moze |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е ОВА ВЕЌЕ СЕ ВИКА ШКОЛО...!ИЗМИСЛИЈА,НАПРАВИЈА ЦЕЛА НАУКА ,САМО ЗА ДА ДОКАЖАТ НЕШТО ШТО НЕМА БЛАГЕ ВЕЗЕ...!СЕ Е ОВА ВЕТЕР И МАГЛА...!А ЗА ПОСТАНОКОТ НА СВЕТОТ И ПЛАНЕТИТЕ ИЛИ КАКО ВИЕ ЈА ВИКАТЕ ВСЕЛЕНАТА...ТУКА БОГ НЕМА ВРСКА ...АМА БАШ НИКАКВА...!ЕТЕ ТАКА...!
|
||
|
||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bas tuka e problemot
velite Covekot go izmisli Boga!!!
ako e taka
okazimi nesto sto se sozdal sama od sebe?
dali znaete so kolkava preciznost e sozdaden Covekot?
ako zemete da procitate anatomija ke se utvrdi deka se e so merilo i vo svoe mesto nisto nema sto ne treba da bide a i nema poveke odkolku sto treba da ima
dali toa po slucajnost e taka sozdadeno?
ili pak postoi nekoj koj sto so takva preciznost i merilo sozdava?
|
||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DKAZI DEKA NEMA VRSKA
ako Bog nema vrska -koj ima togas? Изменето од Ebu-Hurejre - 12.Октомври.2007 во 03:07 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ednas vidov post od ANAKIN koj prilozi edna matematicka formula i
velese deka samo taa formula vredi poveke od nasite Bozji knigi, no
ANAKIN zaborava deka formulata ne ja sozdade COVEKOT
ludooooooooooooooo site formuli se otkrieni roboti se izmisleni, raketi, bombi zatoa sto prirodata ima zakonistosti samo gospod nema-- toj e nadvor od site zakoni hehhehehehe |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu taka
site formuli se OTKRIENIIII
no koj gi sozdade
za da nesto bide otkrieno - predhodno mora da bide sozdadeno
znaeme deka slucajno nisto ne se sozdava taka sam od sebe tuku postoi kreator za se
e koj e toj sto gi sozdade? Изменето од Ebu-Hurejre - 12.Октомври.2007 во 03:12 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
si zaboravil da pastiras
IZMISLENI OD COVEK_______ROBOTI< RAKETI BOMBIIII pastiras samo so ti odgovara-- zasrami se |
||
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ СУМ ДОВОЛНО ВНИМАТЕЛЕН ПРИ ПИШУВАЊЕТО,А НЕ БИ САКАЛ СЕГА ДА СЕ ВРАЌАМ ДА ПОПРАВАМ!ТВРДАМ ,ИСТО КАКО И ВИЕ, ДЕКА ЧОВЕКОТ Е ТОЈ ШТО ГО ИЗМИСЛИ И СОЗДАДЕ ПОИМОТ БОГ ,ИМЕНКА ШТО САМА ПО СЕБЕ НЕ ЗНАЧИ НИШТО,НО НЕКОИ СЕ ФАТИЈА ЗА ТОЈ ПОИМ ГО ИСКОРИСТИЈА ЗА СВОИ ЦЕЛИ ,И ЖИВЕЕЛЕ, А НЕКОИ ИЗГЛЕДА И ДЕНЕС МНОГУ СЕ ОФАЈДУВААТ ОД ТОА...ПЛАСИРАЈЌИ ЈА НА НАРОДОТ ТАА ЗАБЛУДА!ДА БИДЕМЕ НА ЈАСНО...БОГ НЕ ГО СОЗДАЛ ЧОВЕКОТ,И БОГ НИ ПОСТОЕЛ НИТУ ЌЕ ПОСТОИ!(МИСЛАМ НА ПОИМОТ - ГОСПОД,ДА СМЕ НА ЈАСНО)!
|
||
|
||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IZMISLENI OD COVEK_______ROBOTI< RAKETI BOMBIIII
tie roboti--raketi--bombi se izmisleni po otkrivanjeto na zakonite po Fizika i Hemija
no tie zakoni i formuli ne gi sozdal Covekot - tuku gi otkril veke postoeckite zakoni koj sto nekoj drug gi sozdal a lugeto po nivnoto otkritie gi upotrebile za svoi celi
no koj gi sozdade site tie formuli pred da gi otkrie Covekot?
|
||
Внеси реплика | страница <1 4647484950 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |