IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Давање и земање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Давање и земање

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2007 во 12:03
sum primetil deka vise zimam nego sto davam
ama ne mislam deka iskoristuvam nekogo, nego poveke sakam da ucam nego da poducuvam
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 16:15

ne da davam ...

tuku i se nudam ...

dobro e sto ne sum zensko ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 18:00
poveke se sretnuvam i druzam so licnosti koi se samonagavi.se slucilo da se vo neverovatna pitreba od sovet, pomos ili  samite ja pobarale a koga ke go iznesam moeto mislenje, no samo mislenje a nivno e dali ke prifatat ili ne,vo tie momenti  ne me ni soslusale.jas edno , tie drugo.ednostavno nisto ne dopira do niv..
a vo odnos na zemanjeto, jas licno zemam, ne sum osoba koja ne prima soveti, kritiki..ednostavno ne sum idealna kako sto mnogumina "se"
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 18:28
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Често се мисли дека тој што дава е подобар. Но некогаш даваме и работи кои се безврска- совети кога никој не ни ги бара, трошење време на некој кој не е заинтересиран за нас и сл.Од друга страна пак тука е и не-приемчивоста за пријателски совет, или вредни информации кои се косат со нашите предрасуди и заблуди во кои цврсто веруваме.Примањето е многу поголем проблем од давањето, бидејки ако другата страна не е склона на примање, нашето давање ќе личи на агресија, на наметнување.Овде на форумот сме сведоци на разни великодушни донатори ‘пророци‘ и мудреци кои ни ја даваат нивната Вистина несебично нудејќи ја на сите заинтересирани и не заинтересирани, и многу се разочарани кога некој ‘неблагодарен‘ нема да им ја прифати.голема%20насмевкаИма интересна поговорка- Ослободи ме Боже од ‘Давачите‘, а од ‘Барачите‘ сам ќе се ослободам.трепкање

jas ne sum roden vo ova drzava
ne me naucija da baram
jas davam, sto ima loso vo toa ako toa sto go imam sakam da go podelam so drugite, toa e kako fudbalska utakmica, sam nema da igram, a ako e moja topkata da ja zadrzam za sebe za da ne im dosagjam?
bioenergicarite mora da davaat inace racete ke im izgorat. toa sto go davaat ne e nivno, toa samo pominuva preku niv. taka i donaciite, ne se na peacot, samo pominuvaat preku nego. taka i platite, nekoj vi plaka a vie so toa mu plakkate na drug. se vrti vo krug. zasto nekoj da se ljuti ako drug saka so nego nesto da podeli.
Кон врв
Анжелика Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2006
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анжелика Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 18:43
можеби давањето треба да биде на место каде стварно помошта ке биде од благодет. некои луге не се научени да примаат без да вратат. кај многу луге има чувство дека потоа ке должат нешто или мислат дека користат од човекот или ситуацијата. а на луге каде имаат потреба од помош треба сите да им дадат, помогнат.
..........
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 19:00
davam,,...ama i baram,...od, na toj shto sum mu dal,...inache ,..ke mi bide krivo,...shto sum dal ,...na toj shto ne dava,...vo najshirok smisol na zborot,..

a,inache,...koj kolku oruza,...tolku i dobiva od menbe,..moze samo poveke,...ne i pomalku,..

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
#Emili# Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2007
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај #Emili# Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 16:24

Mozes so sila da dades, no ne i da zemes...

Yesterday is history...tomorow is mystery...Today's day is a present.That's why it's called that way...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 16:37
Greska da ne si ???
Jas mislam deka e obratno .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 16:39
Originally posted by #Emili# #Emili# напиша:

Mozes so sila da dades, no ne i da zemes...

ti kako da si pomesal/a nekoi rabotiсреќа
obratno e
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 16:40
ednas kazav, neznam samo na koja tema, deka nema nisto poblagodarno od davanjeto i prostuvanjeto.
po ova mislam deka se podrazbira sto mislam za temavaсреќа
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2007 во 16:57
davam,...ama i zemam,...!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 21:34
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Често се мисли дека тој што дава е подобар.
Но некогаш даваме и работи кои се безврска- совети кога никој не ни ги бара, трошење време на некој кој не е заинтересиран за нас и сл.
Од друга страна пак тука е и не-приемчивоста за пријателски совет, или вредни информации кои се косат со нашите предрасуди и заблуди во кои цврсто веруваме.

Примањето е многу поголем проблем од давањето, бидејки ако другата страна не е склона на примање, нашето давање ќе личи на агресија, на наметнување.
Овде на форумот сме сведоци на разни великодушни донатори ‘пророци‘ и мудреци кои ни ја даваат нивната Вистина несебично нудејќи ја на сите заинтересирани и не заинтересирани, и многу се разочарани кога некој ‘неблагодарен‘ нема да им ја прифати.голема%20насмевка
Има интересна поговорка- Ослободи ме Боже од ‘Давачите‘, а од ‘Барачите‘ сам ќе се ослободам.трепкање

Не е добро и едното и другото.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 21:55

Da se dade e isto taka golema diplomatija ...

Acelera e vo pravo ako toa davanje e nesto sto ne ni treba ...

no dokolku na nekogo mu e potrebna mala motivacija;
da se poddade raka ; ili da napravime nesto sto za vas
ne e nisto ... no za drugata strana moze e od zivotna
vaznost ...

sepak da ja gledame temata vo pozitiven smer ...
da gledame vo polnoto ne vo praznoto od casata ...

inaku site mozeme lesno NE NE NE ..

ama samo DA ne nosi napred ...

zamislete site zeni da vikaat samo NE ...
pa ke nema sklucuvanje na brakovi ...
sepak treba da se kaze i DA ... koga treba ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 22:34
vistinskoto davanje e davanje bez ocekuvanje......a ako nekomu treba i pobara pomos, pomagam i ZABORAVAM  deka sum pomognala, ne si go razvivam moeto Ego, sekoj pat koga ke sretnam nekogo da kazuvam sto i na kogo sum pomognala.....
Koj se fali, ne dava od srce......koj dava od srce i pomaga, ne se fali!

среќа
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.