![]() |
|
Што (и кому) можете да простите, а што не |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | |
Синдарела ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не знам...мислам дека сум спремна се да простам имам разбирање за многу работи,ама сепак незнам како би било во дадениот момент.
Затоа пак да заборавам не би можела никогаш,страшно злопамтило сум! |
|
![]() |
|
sweet angel ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Navistina nema potreba da se zamarame i da ja trosime energijata za nekomu da prostime ili nekoj da ni prosti.Ednostavno zivotot treba da se zivee ednakov da se bide za site i da si se skoncentrira sekoj kon svojata rabota
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
.
Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 19:45 |
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
pa neli gospod ostavil proshka?
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Мт. 6:15
![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ni ,..za mene?
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
.
Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 19:45 |
|
![]() |
|
natural ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
![]() |
|
PEOPLE CHANGE,THINGS GO WRONG,JUST REMEMBER LIFE GOES ON!
|
|
![]() |
|
natural ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
DA,NO I ZA DA MOZES DA MU PROSTIS NA NEKOGO MORAS I SEBE DA SI PROSTIS SO SI MU VERUVAL/A. DA PROSTIS ZNACI DA "ZABORAVIS" NA GRESKATA I VOOPSTO DA NE JA SMETAS ZA FAKTOR PONATAMU. JAS TEEEESKOOO PROSTUVAM.
|
|
PEOPLE CHANGE,THINGS GO WRONG,JUST REMEMBER LIFE GOES ON!
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Какво е тоа "простување" ако по него следи освета?
Ова ме потсети на исказот на една пријателка: "Ќе му простам, ама прво тродупло ќе му вратам"
![]() Да простиш значи неговата или нејзината грешка да ја помножиш со нула и да се трудиш да ја заборавиш, а особено да не ја спомнуваш т.е. вадиш како прљав веш во следните евентуални караници.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
vakva tema imalo porano
kje povtoram NIKOJ OD NAPRED NEZNAE STO SE MOZE DA OPROSTI ( OVA KJE ELUPANJE BEZ VRSKA)- VO MOMETOT KOGA KJE TREBA DA OPROSTI NEGOVA VOLJA I SRCE KJE KAZE DA ILI NE NIKOJ NEZNAE ODNAPRED STO MOZE A STO NEMOZE |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
za da mozes da mu prostis nekomu
treba da si popameten od nego |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
bogami,....jas ne bi im "prostil" ,...na zenite,...
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
mazite prostuvaat , ama zenite nikogas, plus sekogas ke se osvetat |
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |