Што (и кому) можете да простите, а што не
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6903
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 04:22 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Што (и кому) можете да простите, а што не
Постирано од: Li0ness
Наслов: Што (и кому) можете да простите, а што не
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 11:33
Dali prostuvate? Prostuvate zaradi sebe ili zaradi onoj koj vi zgresil? I dali navistina prostuvate, ili samo go stavate "grevot" na stand by?
|
Коментари:
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 11:39
неверство не можам да простам.....а за друго да се прости по мое е потребно соочување па тогаш ќе видиме понатаму...
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 12:03
NA TOJ STO MU E OPROSTENO NIKOGAS NEMA DA SVATI KOLKU MU BILO TESKO NA TOJ STO MU PROSTIL
SE PROSTUVA ,NO CUVSTVOTO KOE SME GO IMALE PORADI PRICINATA ZA KOE BILO POTREBNO NASE PROSTUVAWE NIKOGAS NE POMINUVA I SEKOGAS NE POTSETUVA NA TOA STO BILO PROSTENO A NE POMINALO
|
Постирано од: l_dijana
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 12:04
Mozam da prostam i neverstvo ako navistina premnogu go sakam, znaci se raboti za ekstremni slucaevi i tuka moze da pomine samo edna osoba. NO!!! DOKOLKU PRODOLZI PONATAMU I NAJMALA SITNICA MOZE DA MI BIDE DOVOLNA ZA KRAJ.
EDNAS SE PROSTUVA, VTORPAT........
------------- DIJANA
|
Постирано од: trucker
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 12:17
.....Samo neverstvo ne se prostuva ili ima i drugi raboti!?..
------------- SEX, TRUCKS & DRINKS!
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 12:55
Za mene se zavisi od grskata na onoj koj mi zgresil. Vo princip ne sum licnost koja pamti pa vraka,no......ke bidam iskrena ako taa licnost sto mi zgresila nekogas mi se "namesti"znam da pecnam.Kako sto rekov zavisi kolku sum bila navredena. Prostuvam sekogas koga znam deka nekoj nenamerno ja napravil greskata.
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 15.Март.2007 во 13:33
Све зависи од ситуацијата и од тоа кој, како и зашто ми згрешил.... Али нешто што никогаш нема да го простам е неверство... Само за тоа не прифаќам никакво оправдување зашто нема..... А ако простам тогаш простувам за мене.... А за тоа дали стварно простувам, пак зависи за што.....
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: cecka
Датум на внесување: 17.Март.2007 во 22:02
ivin напиша:
NA TOJ STO MU E OPROSTENO NIKOGAS NEMA DA SVATI KOLKU MU BILO TESKO NA TOJ STO MU PROSTIL
SE PROSTUVA ,NO CUVSTVOTO KOE SME GO IMALE PORADI PRICINATA ZA KOE BILO POTREBNO NASE PROSTUVAWE NIKOGAS NE POMINUVA I SEKOGAS NE POTSETUVA NA TOA STO BILO PROSTENO A NE POMINALO
|
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 17.Март.2007 во 23:46
BOG PROSTUVA,......................JAS,NE!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: ilijana
Датум на внесување: 17.Март.2007 во 23:59
Da se prosti e nesto mnogu tesko za sekoj covek, oti nie od takov kvasec sme zameseni:kompliciran. Najlesno ni e da gi uvidime tugite greski, tie ni se cinat najgolemi, najneoprostivi.
Prostuvam, DA. I poradi toa nekogas uste poveke me povreduvaat, no prostuvanjeto go sfakam kako del od svojata zivotna filozofija, nesto sto me pravi da bidam podobar covek. A toa mi e zivotna cel!
|
Постирано од: sandrica
Датум на внесување: 18.Март.2007 во 00:02
Greskata sto e oprostena ednas 99% se povtoruva pak i pak i pak...
------------- Just love
|
Постирано од: iceamor
Датум на внесување: 19.Март.2007 во 01:22
prostuvanjeto e najgolema greska sto covekot moze da ja napravi,osven ako e prvpat napravena a a ko se povtori togas taa licnost ne ne zasluzuva.... zboruvano za drugarstvo,,a za ljubov... e toa e pointeresno prasanje bidejki prvata greska ne e greska ,,tuku se doznava kakva vsusnost licnost imame do nas.......(neverstvo)
|
Датум на внесување: 19.Март.2007 во 02:01
zatoa i ne prostuvam,....vtorpat!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 19.Март.2007 во 15:04
Датум на внесување: 19.Март.2007 во 17:33
a,.....koj prostuva zaradi drugiot?!,.....sekogash e poradi sebe!
|
Постирано од: Li0ness
Датум на внесување: 19.Март.2007 во 22:39
[QUOTE=brza] zatoa i ne prostuvam,....vtorpat!
|
Постирано од: Danielsan
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 00:06
luge sme gresime ...taka da mora da znaeme i da prostime (zavisi sto neli)
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 02:06
Gospod prostuva , jas sum samo obicen covek
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 02:18
nikoj odnapred ne znae sto bi prostil se dodeka ne dojde momentot potoa vekje znae sto bi
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 07:46
zenmaster напиша:
Gospod prostuva , jas sum samo obicen covek |
Ako nekoj mene mi zgresi , Gospod ke mu prosti i se e ok? E pa ne e
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 09:42
неверство, хм никако, во смисла да му простам и да бидеме пак заедно, затоа што ако некој направил еднаш ќе го направи пак, се сомневам дека ќе се покае и нема да го повтори, а и одвратно ми е да знам дека се бакнувал со друга и и ги кажувал и правел истите работи како и мене ќе му простам ама да не ми се доближи веќе никогаш... за другите работи обично простувам, зависи од тежината на делото, за некои ми треба повеќе време за некои помалку
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 09:52
PROSTUVAM SE, DO ONOJ MOMENT DODEKA MI SE SAKA DA PROSTAM
KOGA KE SE UMORAM OD PROSTUVAWE SI ZAMINUVAM
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:31
Toa mi e edna od poteskite raboti da gi napravam . Vo princip ,ili se lutam ili vrakam . Razlikata e vo toa so ako nekoj namerno zgresi ke plati za toa , zivotot nosi se pa i ne namerni greski koi ne se vredni da trosis vreme na niv . Trgnuvajki od faktot deka ako nekoj me zaebe ednas e negova greska a dva pati ako me zaebe e moja graeska . Prostuvam ama ne zaboravam . A inace imam edna losa ososbina i toa e deka mnogu uzivam vo odmazda . A neverstvo nikogas ne bi prostil zaradi toa so znam kolku e tesko da si veren i go davas exkluzivnoto pravo na nekogo so ne zasluzuva . Tesko mi e i mene da bidam veren imam iskusenija ama ne podlegnuvam. Toj so go sakam nema da dozvolam da pati zaradi toa so ne sum mozel da odoleam na necii noze gradi itn .
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:34
епа зенмастер да се сите како тебе, кај ке ни беше крајот и јас сум на тој став во поглед на верноста.....
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:36
А како би се осеќал ти да направиш некоја грешка, ненамерно, и да се каеш а некој да има мислење исто како тебе и да не сака да ти прости??? Како би се осеќал тогаш?
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:44
еднаш напишав некаде.....
СЕ може и треба да се прости.......тоа е голема доблест......
Јас имам една која вака вели...
Те повреди ли силно некој близок , прости му од срце но никогаш повеке не му давај пристап таму .
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:46
Убава мисла.... Ми се свиѓа
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:51
BiG_kIsS напиша:
А како би се осеќал ти да направиш некоја грешка, ненамерно, и да се каеш а некој да има мислење исто како тебе и да не сака да ти прости??? Како би се осеќал тогаш?
|
Jas sum mnogu svesen covek . I pred da napravam nesto dobro rasmisluvam i ako e nenamerna togas e mala nevredna za toj so sum zgresil da izgubi covek kao mene . Znam da se izboram za proska .
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:52
abe mislite se ubavi no vo stvarnosta e sekako dodeka ne si tamu neznaes kako treba i ako znaes kako treba -prasanjeto e dali taka i kje go napravis
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:54
точно , разлика има ...едно е како мислиш дека треба.....друго е сопствено искуство...а тоа веке не се мисли туку начин на ...
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:55
nacin na?
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 15:56
живеење...функционирање...дел од тебе..
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 16:02
zenmaster напиша:
BiG_kIsS напиша:
|
Jas sum mnogu svesen covek . I pred da napravam nesto dobro rasmisluvam i ako e nenamerna togas e mala nevredna za toj so sum zgresil da izgubi covek kao mene . Znam da se izboram za proska . |
Добро де, размислуваш, ама ете се случи, и направиш нешто што не си сакал.... И зашто не миислиш така кога ТИ треба да простиш??? Ако некој нешто ти згреши (и тоа ненамерно) ти не би му простил за да не те заебе пак, така? Значи би го изгубил човекот (како што викаш ти).... А ако се работи за тебе викаш дека треба да ти простат за да не изгубат човек како тебе... Што, ти си некој посебен па другите треба да ти простуваат а ти неможеш на нив да им простиш???
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 16:12
Lele drugarce se napisav a me vadis od konteks.
Na nikogo nema da mu zgresam do tolku za da ne moze da mi prosti . Pravam gluposti ama nevredni za da ne ziveam so nekogo zaradi niv. Rekov ILI sE LUTAM ILI VRAKAM . Znaci ako se nalutam treba da se izbori za proska toj so zgresil ILI pa vrakam za da oseti na svoja koza kako e . Naj lesno e da zgresis na blizok covek oti go poznavas znaes so saka so ne saka . Edino da se zapoznaeme pa da ocenis sama dali sum poseben .
|
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 16:22
Добро не се нервирај... Не сум те сфатила како што треба.... Сега е јасно
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 15:16
Delfin напиша:
еднаш напишав некаде.....
СЕ може и треба да се прости.......тоа е голема доблест......
Јас имам една која вака вели...
Те повреди ли силно некој близок , прости му од срце но никогаш повеке не му давај пристап таму .
|
bravo ubavo kazano
-------------
|
Постирано од: male4ka
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 19:20
Sekogas prostuvam.....ama nikogas ne zaboravam
------------- Love Is Not Measured By How You Feel,But How The Other Person Feels...
|
Постирано од: black-eyes
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 19:23
...toa sto me boli ne go zaboravam nikogas,ama vo toj slucaj neznam dali i mozam i da sakam da prostam...
-------------
|
Постирано од: canser
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 22:38
postuvanjeto e blagodet daden od boga
ama sepak postojat greski koi ostanuvaat dlaboko vrezani vo dusata taka sto kolku iskreno i da se pokae licnosta ne veruvam deka ke moze da se prosti toa
|
Постирано од: sweet angel
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 00:21
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 02:14
Prostuvam sekomu zatoa sto prostuvanjeto e del od mojot karakter,bi rekla doblest. No......sebe si ne si prostuvam edna rabota koja...dozvolete mi da ostane samo moja
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 02:26
neverstvo ne prostuvam ...
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 23:32
неверство е нешто што тешко би простила, т.е ке простам но со таа личност нема да продолжам да одржувам блиски контакти инаку лутината ми минува брзо....па простувам често
|
Постирано од: ultra
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 10:09
злопамтило не сум... враќам одма
не се сеќавам дека некој нешто ми згрешил, па да простам... не мрзам никој... барем во моментов
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 14:01
neverstvo nikad ne bi prostila.niz sve drugo mozam da progledam niz prsti.
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Постирано од: Синдарела
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 14:30
Незнам дали би можела неверство да простам,знам дека никако и никогаш нема да го заборавам!Мислам дека предавство,(издавање) не би можела да опростам!
------------- http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY
|
Постирано од: str8up
Датум на внесување: 19.Јуни.2007 во 02:52
ne bi mozel da prostam dvolicnost, predavstvo, lagi..... ej, pa jas nisto ne sum prostuval.... pazete se
------------- igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
|
Постирано од: superbaby
Датум на внесување: 06.Август.2007 во 13:56
mozam mnogu da prostuvam ali ako nekoj mi se ka4i na glava e togas... ili ako nekoj napravi nesto glupavo duri i da mi e prijatel moze da se nalutam i da ne prostam.... Ne sum do tolku stroga ali sekoj mora da si stava granici na svoeto ponasanje... ako shto se odnesuva do onoj koj go sakam mislam deka bi mozela da mu prostam se , zatoa sto imav iskustvo i koga si rekov deka veke nema da go poglednam deka nema da mu prozboram ke go mrazam i slicno a koga go vidov naredniot pat pak potkleknav i mi se vratija starite cuvstva samo shto toj ne napravi nesto MNOGU losho za da ne mu prostam.. ne znam so da kazam mozebi nemam mnogu golemo iskustvo kako nekoi pa da znam dali i sto bi mu prostila... ali ako go sakam premnogum kako sto go sakam sega ovoj...
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 07:24
сега можам да кажам ова не простувам она не простувам...а знам дека простувам....до сега толку пати сум се заебала и сум простила али ај нека биде си викав... ако ептен пречекори некоја граница можда би му простила, ама после на глава ќе му се качам и навистина ќе се покае зашто ми згрешил.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 10:48
bog prostuva,.......jas ne!
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 11:53
mozete se da prostite , no dali iskreno ke zaboravite , TOA E PRAVOTO
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 12:13
ACELERA напиша:
неверство е нешто што тешко би простила, т.е ке простам но со таа личност нема да продолжам да одржувам блиски контакти
| a dokolku i prostam teshko zlopamtilo sum, podobro kje mu bide neprosteno
------------- always look on the bright side of the life!
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 12:14
mazite prostuvaat , ama zenite nikogas, plus sekogas ke se osvetat
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 12:27
bogami,....jas ne bi im "prostil" ,...na zenite,...
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 08.Октомври.2007 во 22:50
za da mozes da mu prostis nekomu
treba da si popameten od nego
-------------
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2007 во 22:58
vakva tema imalo porano kje povtoram
NIKOJ OD NAPRED NEZNAE STO SE MOZE DA OPROSTI ( OVA KJE ELUPANJE BEZ VRSKA)- VO MOMETOT KOGA KJE TREBA DA OPROSTI NEGOVA VOLJA I SRCE KJE KAZE DA ILI NE NIKOJ NEZNAE ODNAPRED STO MOZE A STO NEMOZE
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 01:25
blueprayer напиша:
ако ептен пречекори некоја граница можда би му простила, ама после на глава ќе му се качам и навистина ќе се покае зашто ми згрешил.
|
Какво е тоа "простување" ако по него следи освета?
Ова ме потсети на исказот на една пријателка: "Ќе му простам, ама прво тродупло ќе му вратам"
Да простиш значи неговата или нејзината грешка да ја помножиш со нула и да се трудиш да ја заборавиш, а особено да не ја спомнуваш т.е. вадиш како прљав веш во следните евентуални караници.
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: natural
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 10:17
becenevem напиша:
za da mozes da mu prostis nekomu treba da si popameten od nego |
DA,NO I ZA DA MOZES DA MU PROSTIS NA NEKOGO MORAS I SEBE DA SI PROSTIS SO SI MU VERUVAL/A. DA PROSTIS ZNACI DA "ZABORAVIS" NA GRESKATA I VOOPSTO DA NE JA SMETAS ZA FAKTOR PONATAMU. JAS TEEEESKOOO PROSTUVAM.
------------- PEOPLE CHANGE,THINGS GO WRONG,JUST REMEMBER LIFE GOES ON!
|
Постирано од: natural
Датум на внесување: 09.Октомври.2007 во 10:19
hektor напиша:
mozete se da prostite , no dali iskreno ke zaboravite , TOA E PRAVOTO | NE ,NEMA DA ZABORAVAM I ZATOA TESKO PROSTUVAM
------------- PEOPLE CHANGE,THINGS GO WRONG,JUST REMEMBER LIFE GOES ON!
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 18:20
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 18:49
ni ,..za mene?,...ace...?
|
Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 18:55
ACELERA напиша:
Мразам мажи...нема простување ВЕЌЕ ЗА НИКОГО... |
Мт. 6:15
------------- Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 19:08
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 19:22
Постирано од: sweet angel
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 21:29
Navistina nema potreba da se zamarame i da ja trosime energijata za nekomu da prostime ili nekoj da ni prosti.Ednostavno zivotot treba da se zivee ednakov da se bide za site i da si se skoncentrira sekoj kon svojata rabota
-------------
|
Постирано од: Синдарела
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 21:38
Не знам...мислам дека сум спремна се да простам имам разбирање за многу работи,ама сепак незнам како би било во дадениот момент. Затоа пак да заборавам не би можела никогаш,страшно злопамтило сум!
------------- http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY
|
Постирано од: MissSexy
Датум на внесување: 20.Октомври.2007 во 22:45
Ke mu prostam i ke go frlam od terasa.
------------- U never get a second chance to make a first impression
|
Датум на внесување: 22.Октомври.2007 во 08:40
Постирано од: kojotovik
Датум на внесување: 22.Октомври.2007 во 19:18
abe mozam da i prostal nekoja glupa laga, za sve drugo ke si dobie ili nema da si dobie ke si zavisi od situaciju
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 24.Септември.2009 во 22:13
тешко простувам на тие които навистина сакам... за сите останати сум великодушна
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 23:52
Nemozam da prostam lagi ,lazni vetuvanja.....niski udari....dvolicnost ili cuvaj boze trolicnost
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 13:12
Простувам во рамките на моето достоинство.
На одредени луѓе спремна сум да им дадам доволно шанси да ја докажат својата добра намера, но спремна сум и засекогаш да го отсечам од својот живот доколку некој гази преку мене, ме понижува и обезвреднува без причина.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 08:45
sve shto e chovechki pogresheno....
chovechki i se oprostuva.....
ama samo ednash i nikako poveke pati....
povtoruvanjeto na ista greshka , ne e veke greshka....
tuku namerna postapka koja mora da se kazni....
-------------
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 09:25
prostuvanje e emocionalna rabota a so emociite nikogas ne se znae nema pravila pa nema nitu strikten odgovor koga prasanjeto e hipoteticko
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 09:26
bijonse1 напиша:
sve shto e chovechki pogresheno....
chovechki i se oprostuva.....
ama samo ednash i nikako poveke pati....
povtoruvanjeto na ista greshka , ne e veke greshka....
tuku namerna postapka koja mora da se kazni.... |
nikogas ne znaes koj kje bide povekje kaznet
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 12:46
anakin напиша:
prostuvanje e emocionalna rabota a so emociite nikogas ne se znae nema pravila pa nema nitu strikten odgovor koga prasanjeto e hipoteticko
|
Прашањето е хипотетичко ама личните искуства се фактички.
Према тоа не мора да се работи за стриктен одговор туку за СТАВ.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 04.Октомври.2009 во 21:26
е тука си глешка Глен искуство имаш за одредена персона или персони
исти аршин не важи за секого, непостојат исти чувства за различни персони, не ќе да е до актот кој не би се или би се опростил главен фактор е персона... и пак останува хипотетичко
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Октомври.2009 во 21:43
Бив и простил на МаJa да ме игнорира....
|
Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 05.Октомври.2009 во 00:49
najdobro prostuvanje e da se napravi delete na licnosta sto ti zgresila
------------- ...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 16:20
Proskata ne znaci za da mu olesnis na drugiot/drugata... tuku na sebesi. So tolkava lutina covek da go pomine denot e strashno. Ova od iskustvo. Vaka racionalno znam da si diskutiram fino, ama jas si znam so lutinava kako si go bojam denot... krvavo e so tolku lutina
|
|