|
Нирвана... |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno
|
|||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako bi biral grandz bend bi gi izbral Pearl jam i Ugly kid joe
a inace nemam niso protiv nirvana i ja porano gi slusav |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема еден бенд на планетава што ги слушаш што не се иксомерцијализирани. Ако имаат публика комерцијала се. к*рт не знае да пее хмм... многу контороверзна изјава според мене. Многу критичари изјавуваат дека гласот на к*рт е еденј од најпрепознатливите, плус на страна фактот што можеби бил единствен кој што со гласот можел да наежи. |
|||
|
|||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Извини хектор мислам дека во еден пост прочитав дека слушаш синан сакич и компанија. Ок твој избор не се мешам секој со своето. Но како можеш да кажеш дека биле срање а музиката ти што ја слушаш за некои претстаувува поголем криминал од комунизамот и национализмот заедно. |
|||
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве мислење за нив I NEED AN EASY FRIEND
I DOOO NEED AN EARTH TO LEND I DOOO THINK U FEET THIS SHOE I DOOO WANT TO HAVE A CLUE.... парарарам.... |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gi imam slusano i nirvana , doors , led zeppelin , jimi hendrix , albert king , rock rhythm & blues , ne se sekiraj za sinan , sve sto e dobro slusam , sranje za nirvana ne spomnav , pisav za mene deka ne nudat nisto posebno , posebno pobudile vo mnogu tinejdzeri .
|
|||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да но коажа дека не нудат ништо посебно, плус сакаше да индиректно да кажеш дека е музика за тинејџери. Јас да ги заслушав на 18 години, долго време помина од тој тинјџерски период па еве уште ги слушам и уште мислам дека се најдоброто нешто од рок музиката. Можеш да ми дефинираш што е посебно што другиве го нудат на нирвана го немаат за да знам за што зборуваш. |
|||
|
|||
emkas
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gi pocituvav mnoooooogu Nirvana kako tinejdzerka, bas togash bea atraktivnii... duri se sobiravme sekoja godina vo april mislam deka bese sum zaboravila i datata tocna, koga se samoubi k*rt Cobain i im mu oddavavme pocit... togash samo toa i slushav i drugo nishto ne me interesirashe...
Sea neznam od koga si nemam pushteno nekoja pesna od niv... ne gi slusham kako porano, megutoa si gi sakam, a nemo84 sekako deka ne se najdobri i ima podobri od niv... sekoja cest za niv, ali ne se najdobri .
|
|||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Твоето мислење дека не се најдобри е релативно исто како и моето. |
|||
|
|||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zarem spored nemo84 nirvana se najdobar bend?nemoj be bratce,ne
brzaj,vidi ja uste ednas listata na bendoj so ti se omileni,razmisli
malku poubo pa posle donesi sud,stvarno imas mnogu pokvalitetni bendoj
vo tvojata lista
|
|||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мојот избор на Нирвана за најдобра бенд не е донесен само според тоа кој се подобри музичари. Ако беше така тогаш сите ќе се согасевме дека Dream Theatre се најкомпетентни во тој поглед, сите членови на тој бенд се универзитетски професори на музички академии. Да не беа Нирвана јас можеби немаш никогаш да ја засакам Рок музиката, сум слушал и други бендови пред нив но нирвана буквално ме зацементираа во рокот и ми беа една од основите да слушам се понатаму. Значи според музика, текстови, влијание во музичката историја, квалитетот на песните итн. Нирвана според мене се неспоредливо најдобар бенд. Се разбира тоа е мое мислење секој си има свое, но јас си го бранам моето.
|
|||
|
|||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
za grupata
ili za sostojbata? |
|||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne pram muabet vo odnos na koj e podobar muzicar,poso muzikata e mnogu pojke od svirenje i peenje,ako go nemat bendot onaj kreativen duh vo sebesi togas propadnata rabota pa kolku i da se dobri muzicari. a vo odnos na vlijanieto,sakas da kazis deka nirvana imala tolkavo vlijanie vrz rokot kako muzika?-do negde mozda i ke se soglasam,mada ne celosno.nirvana imala pogolemo vlijanie vo rok muzikata od led zeppelin,deep purple i black sabbath?e tuka voopsto ne mozam da se soglasam. nemoj da me sfatis pogresno,nemam nisto protiv bendot,naprotiv to se moite pocetoci vo ovaa muzika i mnogu gi cenam,ama deka se No.1 nemat sansa. |
|||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 19:02 |
|||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |