Нирвана...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Музика
Опис на форумот: Жанрови, спотови, групи, награди, концерти...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=3543
Датум на принтање: 01.Ноември.2024 во 00:20 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Нирвана...
Постирано од: Burhan
Наслов: Нирвана...
Датум на внесување: 09.Март.2006 во 23:52
Коментари:
Постирано од: Carnation
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 19:52
abe za nirvana so da kazam,grupa koja so si postavi novi granici vo muziciranjeto,si napraj nov stil i si go svirese.ama pointeresen e tuka k*rt cobain,zaradi to so(mislam videno od moj agol)dojde na "ovaj"svet,si napraj besmrtnost i si zamina,ako porodlzese da zivejt mozda nemase da bidit olku cenet
------------- Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
Постирано од: NOT RESPONDING
Датум на внесување: 10.Март.2006 во 20:41
Carnation напиша:
abe za nirvana so da kazam,grupa koja so si postavi novi granici vo muziciranjeto,si napraj nov stil i si go svirese.ama pointeresen e tuka k*rt cobain,zaradi to so(mislam videno od moj agol)dojde na "ovaj"svet,si napraj besmrtnost i si zamina,ako porodlzese da zivejt mozda nemase da bidit olku cenet |
па токму и за тоа се самоуби, него да си кажам мое мислење, порано многу ги сакав, ги обожавав и ми беа врвно достигнување кога почнував да свирам бас гитара секоја нивна песна што ќе ја фатев на бас ме исполнуваше, али аткога созреав музички согледав дека не се ништо посебно, некако ми се ептен едноставни па затоа сега се занимавам со басови од типот на Ред хот чили пепрс (ФЛИ ЅВЕРКА)
------------- NOT RESPONDING е искра на надеж во сивилото на македонското форумџиство- www.tepajvreme.blog.com.mk)---(www.skapunk.blog.com.mk- SKA PUNK BLOG)
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 11.Март.2006 во 05:07
ABE QR ME BOLI ZA NIRVANA:::NISTO POSEBNO::::BLEDA KOPIJA NA SEKOJA RNR grupa...........
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 11.Март.2006 во 10:53
ne gi slusam ama so znam....imet ok pesni, ali vaka opsto za nivnata muzika ..... so znam....pa ne e nisto posebno..... ama sepak do nekade i gi cenam kako bend.....abe so znam....ok se (bea)
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Датум на внесување: 11.Март.2006 во 16:12
NOT RESPONDING напиша:
Carnation напиша:
abe za nirvana so da kazam,grupa koja so si postavi novi granici vo muziciranjeto,si napraj nov stil i si go svirese.ama pointeresen e tuka k*rt cobain,zaradi to so(mislam videno od moj agol)dojde na "ovaj"svet,si napraj besmrtnost i si zamina,ako porodlzese da zivejt mozda nemase da bidit olku cenet |
ïà òîêìó è çà òîà ñå ñàìîóáè, íåãî äà ñè êàæàì ìîå ìèñëåœå, ïîðàíî ìíîãó ãè ñàêàâ, ãè îáîæàâàâ è ìè áåà âðâíî äîñòèãíóâà œå êîãà ïî÷íóâàâ äà ñâèðàì áàñ ãèòàðà ñåêî¼à íèâíà ïåñíà øòî å ¼à ôàòåâ íà áàñ ìå èñïîëíóâàø å, àëè àòêîãà ñîçðåàâ ìóçè÷êè ñîãëåäàâ äåêà íå ñå íèøòî ïîñåáíî, íåêàêî ìè ñå åïòåí åäíîñòàâíè ïà çàòîà ñåãà ñå çàíèìàâàì ñî áàñîâè îä òèïîò íà Ðåä õîò ÷èëè ïåïðñ (ÔËÈ ½ÂÅÐÊÀ)
|
за фли си во право,слусни ја walkabout,песнана е закон,ама сепак побарај имат и многу друго појаки типци од фли
|
Постирано од: NOT RESPONDING
Датум на внесување: 11.Март.2006 во 18:10
Carnation напиша:
NOT RESPONDING напиша:
Carnation напиша:
ïà òîêìó è çà òîà ñå ñàìîóáè, íåãî äà ñè êàæàì ìîå ìèñëåœå, ïîðàíî ìíîãó ãè ñàêàâ, ãè îáîæàâàâ è ìè áåà âðâíî äîñòèãíóâà œå êîãà ïî÷íóâàâ äà ñâèðàì áàñ ãèòàðà ñåêî¼à íèâíà ïåñíà øòî å ¼à ôàòåâ íà áàñ ìå èñïîëíóâàø å, àëè àòêîãà ñîçðåàâ ìóçè÷êè ñîãëåäàâ äåêà íå ñå íèøòî ïîñåáíî, íåêàêî ìè ñå åïòåí åäíîñòàâíè ïà çàòîà ñåãà ñå çàíèìàâàì ñî áàñîâè îä òèïîò íà Ðåä õîò ÷èëè ïåïðñ (ÔËÈ ½ÂÅÐÊÀ)
|
за фли си во право,слусни ја walkabout,песнана е закон,ама сепак побарај имат и многу друго појаки типци од фли
|
знам знам дека има и други ѕверки како Фли али и типот е ЅВЕР
------------- NOT RESPONDING е искра на надеж во сивилото на македонското форумџиство- www.tepajvreme.blog.com.mk)---(www.skapunk.blog.com.mk- SKA PUNK BLOG)
|
Постирано од: The_Grim
Датум на внесување: 12.Март.2006 во 15:11
NIRVANA...
NE BLAGODARAM!!!
------------- Two muffins bake in an oven:
"Isn't it hot here?"-says the one.
"Aaaahhhhh.....A talking muffin!!!"-says the other.
|
Постирано од: *psycho*
Датум на внесување: 04.Јуни.2006 во 20:37
mArInA`0h напиша:
Grimco znajme za tebe :)))
Nirvana se legenda bee..od ko gi slushnav niv za prv pat nishto pojke ne beshe isto... |
STETA ZA COBAIN
|
Постирано од: xokaido
Датум на внесување: 07.Јуни.2006 во 10:23
Stvarno se mnogu dobri....ama steta za COBAIN...
------------- The only way to navigate Love
Is to be lost within it
It is neither a beast to be conquered
Nor a thought to be cornered
You are a guest in its presence.
|
Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 18.Јануари.2007 во 22:33
Kурт беше и ќе остане The God of Rock. јес да е глупо што се уби,можеше да направи многу повеќе доколку беше жив,многу тажно
-------------
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Јануари.2007 во 14:55
ИАКО МУЗИКАТА НА НИРВАНА СЕКОГАШ МИ ПРЕДИЗВИКУВА ДЕПРЕСИЈА И САМОУБИСТВЕН НАГОН COBAIN МИ БЕШЕ ИДОЛ ВО СРЕДНО И СО ЗАДОВОЛСТВО ГИ СЛУШАМ ЧАТ-ПАТ
|
Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 02:02
Нирвана е највлијателниот бенд во историјата на рок музиката воопшто. Некој како лувид не ги почитуваат затоа што ги поместија гранците на квалитетот до бесконечност. к*рт Кобејн во очите на милиони е Бог, музиката на Нирванае како директно зилезена од рајот.
Најубавите работи траат картко, а што се днесува на едноставноста на музиката...хех. Јаки муда ако фли може да свири бас ко будала(јас ептен го почитувам) кога една песна не може да напише како што треба. к*рт од два акорда знаел да те здрма до коска а да не почнам за текствоите и гласот.
За сите малишани нирваномрзачи...да не биле нирвана многу од бедовите што ги слушате денеска не би постоеле затоа полека со критикие.
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 08:52
ne zboruvaj gluposti, ja gi pocituvav dodeka ne se iskomercijaliziraa isto kako ebanite him, a baska sto k*rt pukaglava nema(se) vrska od peenje
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 10:04
mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 14:54
ako bi biral grandz bend bi gi izbral Pearl jam i Ugly kid joe a inace nemam niso protiv nirvana i ja porano gi slusav
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:36
LouWeed напиша:
ne zboruvaj gluposti, ja gi pocituvav dodeka ne se iskomercijaliziraa isto kako ebanite him, a baska sto k*rt pukaglava nema(se) vrska od peenje |
Нема еден бенд на планетава што ги слушаш што не се иксомерцијализирани. Ако имаат публика комерцијала се. к*рт не знае да пее хмм... многу контороверзна изјава според мене. Многу критичари изјавуваат дека гласот на к*рт е еденј од најпрепознатливите, плус на страна фактот што можеби бил единствен кој што со гласот можел да наежи.
-------------
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:37
hektor напиша:
mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno |
Извини хектор мислам дека во еден пост прочитав дека слушаш синан сакич и компанија. Ок твој избор не се мешам секој со своето. Но како можеш да кажеш дека биле срање а музиката ти што ја слушаш за некои претстаувува поголем криминал од комунизамот и национализмот заедно.
-------------
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 02.Октомври.2007 во 18:51
еве мислење за нив I NEED AN EASY FRIEND I DOOO NEED AN EARTH TO LEND I DOOO THINK U FEET THIS SHOE I DOOO WANT TO HAVE A CLUE.... парарарам....
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 08:41
nemo84 напиша:
hektor напиша:
mracen grandz , obelezje na pocetokot na 90 tite , za seriozen slusatel i muzicar - ne znam , za poremeteni srednoskolci - bogovi , samoubistveni nagoni , mnogu oruzje i nasilstvo vo tekstovite plus neopredelenost , ne nudat nisto posebno |
Извини хектор мислам дека во еден пост прочитав дека слушаш синан сакич и компанија. Ок твој избор не се мешам секој со своето. Но како можеш да кажеш дека биле срање а музиката ти што ја слушаш за некои претстаувува поголем криминал од комунизамот и национализмот заедно.
|
gi imam slusano i nirvana , doors , led zeppelin , jimi hendrix , albert king , rock rhythm & blues , ne se sekiraj za sinan , sve sto e dobro slusam , sranje za nirvana ne spomnav , pisav za mene deka ne nudat nisto posebno , posebno pobudile vo mnogu tinejdzeri .
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 21:53
hektor напиша:
nemo84 напиша:
hektor напиша:
|
gi imam slusano i nirvana , doors , led zeppelin , jimi hendrix , albert king , rock rhythm & blues , ne se sekiraj za sinan , sve sto e dobro slusam , sranje za nirvana ne spomnav , pisav za mene deka ne nudat nisto posebno , posebno pobudile vo mnogu tinejdzeri . |
Да но коажа дека не нудат ништо посебно, плус сакаше да индиректно да кажеш дека е музика за тинејџери. Јас да ги заслушав на 18 години, долго време помина од тој тинјџерски период па еве уште ги слушам и уште мислам дека се најдоброто нешто од рок музиката.
Можеш да ми дефинираш што е посебно што другиве го нудат на нирвана го немаат за да знам за што зборуваш.
-------------
|
Постирано од: emkas
Датум на внесување: 03.Октомври.2007 во 22:02
Gi pocituvav mnoooooogu Nirvana kako tinejdzerka, bas togash bea atraktivnii... duri se sobiravme sekoja godina vo april mislam deka bese sum zaboravila i datata tocna, koga se samoubi k*rt Cobain i im mu oddavavme pocit... togash samo toa i slushav i drugo nishto ne me interesirashe...
Sea neznam od koga si nemam pushteno nekoja pesna od niv... ne gi slusham kako porano, megutoa si gi sakam, a nemo84 sekako deka ne se najdobri i ima podobri od niv... sekoja cest za niv, ali ne se najdobri .
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 12:18
emkas напиша:
Gi pocituvav mnoooooogu Nirvana kako tinejdzerka, bas togash bea atraktivnii... duri se sobiravme sekoja godina vo april mislam deka bese sum zaboravila i datata tocna, koga se samoubi k*rt Cobain i im mu oddavavme pocit... togash samo toa i slushav i drugo nishto ne me interesirashe...
Sea neznam od koga si nemam pushteno nekoja pesna od niv... ne gi slusham kako porano, megutoa si gi sakam, a nemo84 sekako deka ne se najdobri i ima podobri od niv... sekoja cest za niv, ali ne se najdobri . |
Твоето мислење дека не се најдобри е релативно исто како и моето.
-------------
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 16:19
zarem spored nemo84 nirvana se najdobar bend?nemoj be bratce,ne
brzaj,vidi ja uste ednas listata na bendoj so ti se omileni,razmisli
malku poubo pa posle donesi sud,stvarno imas mnogu pokvalitetni bendoj
vo tvojata lista
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 19:38
Мојот избор на Нирвана за најдобра бенд не е донесен само според тоа кој се подобри музичари. Ако беше така тогаш сите ќе се согасевме дека Dream Theatre се најкомпетентни во тој поглед, сите членови на тој бенд се универзитетски професори на музички академии. Да не беа Нирвана јас можеби немаш никогаш да ја засакам Рок музиката, сум слушал и други бендови пред нив но нирвана буквално ме зацементираа во рокот и ми беа една од основите да слушам се понатаму. Значи според музика, текстови, влијание во музичката историја, квалитетот на песните итн. Нирвана според мене се неспоредливо најдобар бенд. Се разбира тоа е мое мислење секој си има свое, но јас си го бранам моето.
-------------
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 21:48
za grupata
ili za sostojbata?
-------------
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 03:44
nemo84 напиша:
Мојот избор на Нирвана за најдобра бенд не е донесен само
според тоа кој се подобри музичари. Ако беше така тогаш сите ќе се
согасевме дека Dream Theatre се најкомпетентни во тој поглед, сите
членови на тој бенд се универзитетски професори на музички академии.
Да не беа Нирвана јас можеби немаш никогаш да ја засакам Рок музиката,
сум слушал и други бендови пред нив но нирвана буквално ме зацементираа
во рокот и ми беа една од основите да слушам се понатаму. Значи според
музика, текстови, влијание во музичката историја, квалитетот на песните
итн. Нирвана според мене се неспоредливо најдобар бенд. Се разбира тоа
е мое мислење секој си има свое, но јас си го бранам моето.
|
ne pram muabet vo odnos na koj e podobar muzicar,poso muzikata e mnogu
pojke od svirenje i peenje,ako go nemat bendot onaj kreativen duh vo
sebesi togas propadnata rabota pa kolku i da se dobri muzicari.
a vo odnos na vlijanieto,sakas da kazis deka nirvana imala tolkavo
vlijanie vrz rokot kako muzika?-do negde mozda i ke se soglasam,mada ne
celosno.nirvana imala pogolemo vlijanie vo rok muzikata od led
zeppelin,deep purple i black sabbath?e tuka voopsto ne mozam da se
soglasam.
nemoj da me sfatis pogresno,nemam nisto protiv bendot,naprotiv to se
moite pocetoci vo ovaa muzika i mnogu gi cenam,ama deka se No.1 nemat
sansa.
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 06.Октомври.2007 во 21:27
Постирано од: Tonchie
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 02:56
Кај си ма Ацелера стара гранчерке :)
Темава е да кажеме нешто за Нирвана?!
Рингтон на сите мобилни до сега (вкупно 2) ми е Smells Like A Teen Spirit.
------------- Немам потпис, ама имам http://www.youtube.com/user/tonchie23 - профил на YouTube
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 03:03
кога веќе ги спомна нирвана....чек да си пуштам...јас со нив искрено спремав анатомија испит...
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 03:26
LouWeed напиша:
NISTO POSEBNO::::BLEDA KOPIJA NA SEKOJA RNR grupa........... |
Od site komentari samo ovoj go postuvam (bez navreda za drugite)
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 10:45
Нирвана не им се допаѓа на луѓе што слушаат рок затоа што ја крши целата матрица како треба да изгледа и звучи еден рокенрол бенд. Не викаат за џабе најубавите работи траат кратко, истото е случај со нив. Бо 1991 го тргнаа Макл Џексон и неговиот албум трилер(до ден денешен најпродаван албум на сите времиња) од врвот на топ листите. Извинете господа скептици коку и да си лош сепак ти треба квалитет за да стигнеш до тоа ниво. Плус ќе седите тука и со здрав разум ќе ми тврдите дека до сега продадените 200 милиони албуми не значат ништо дека 200 милиони луѓе купуваат глупости.
Всушност што ми е гајле, ако не ви се слуша не слушајте ваш избор си е тоа на крај на денот вие пропуштате еден одличен бенд.
-------------
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 18:13
kazi vo koj post pogore spomnavme deka bendot ne cinit?jas kolku so
uspeav da zabelezam site pocnale so nirvana i citam samo pozitivni
kritiki,taka da postov ne ti drzit voda.
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 18:15
edinstveniot muzicar vo nirbana bese i e uste dave grohl....drugite bea trupoi
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 19:31
Carnation напиша:
kazi vo koj post pogore spomnavme deka bendot ne cinit?jas kolku so
uspeav da zabelezam site pocnale so nirvana i citam samo pozitivni
kritiki,taka da postov ne ti drzit voda.
|
Не го мислев така постот, сакав само да укажам дека ирвана се далку повеќе од бед за тинејџери како што многумина љубат да ги кажат. Малку мина се како тебе што го сваќаат целиот концепт.
За лувид да се согласувам дека дејв беше и остана најталентиран од музчка страна крис беше најголем музички познавач но сето тоа ќе им беше џабе да не беше кобејн нели?
-------------
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 19:33
toa ti e kako vo moj bend muzicki sum trup ali gi praam najdobrite pesni i najgolemiot del od pesnite
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 19:50
LouWeed напиша:
toa ti e kako vo moj bend muzicki sum trup ali gi praam najdobrite pesni i najgolemiot del od pesnite |
Лу дали се споредуваш со к*рт.. Се зезам. Како и да е постар си од мене иако и јас се бавам со музика сепак ти имаш во најмала рака 10 години поголемо музичко искуство од мене така да јас може контрирам на моменти но сепак ти ги почитува мислењеата, рокер од стар ков си мајкуму.
-------------
|
Постирано од: Frida
Датум на внесување: 07.Октомври.2007 во 20:48
Strashni se,odsekogash sum gi obozavala i se uste sakam da gi slusam,go sakam k*rt Cobain,gi obozavam Nirvana,se nadevam deka k*rt doziveal Nirvana i deka mu e ok sega tamu.....better to burn than to fade away.
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 11.Декември.2007 во 21:10
mene mi se dopagat nirvana mnogu, omilena pesna mi e sappy od niv i mislam deka se dosta originalni i boga mi edna od najvlijatelnite grupi vo rok muzikata.
k*rt imal odlicen glas.
imam informacii deka ne se samoubul tuku deka go ubila ludata mu zena...za pari normalno...
|
Постирано од: nate77
Датум на внесување: 11.Декември.2007 во 21:19
Nirvana-
------------- sakam skopsko
|
Датум на внесување: 12.Декември.2007 во 02:00
za ubistboto na k*rt i jas gi imam citano tie raboti,i imase stvarno interesni stvari i dosta logicno opisano kako bilo nevozmozno da se samoubiet.so e vistina,who knowes
|
Постирано од: barmomk
Датум на внесување: 14.Декември.2007 во 20:55
Temava malku otide.... Procitav deka bil curt ili dave grohl bile najtalentirani itn itn.. Ali sfatete deka idda bil sam k*rt ili dave whatever bendot nemalo da stane toa sto e. Ednostavno se nasle lugeto vo vistinsko vreme i mesto. A inaku nirvana napravi novi grancici. Eve site procitavte deka sekoj od nas gi slusal. Mozebi se muzicki ne mn jaki(miaslam na ednostavnosta na pesnite) , no fakt e deak se oni luge koj pokazaa na svetot eden nov pravec na muzzika. A k*rt kako k*rt so svoite tekstovi... individua koja na nekoj ne mu se sviga, no i bez tie tekstovi enmale d abidat toa sto bile. Taka da veruvam deka bez razlika dali gi slusate sepak se bend koi zasluzuvaat pocit.
|
Постирано од: IQ
Датум на внесување: 15.Декември.2007 во 01:53
ubavo kazano
|
Постирано од: Zaspana
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 20:48
Nirvana zakon se samo k*rt Kobain da bese ziv...
|
Постирано од: Turvior
Датум на внесување: 09.Август.2008 во 17:55
Zakon si bea lugeto i mnogu si gi sakam, koga nekoj metalec na pr ke jadi gomna nirvana vaka nirvana taka prosto svirea ne mozi da me ubedi oti lugeto znaeja da napravat atmosfera , pa makar i prosti4ka muzika da svirele.k*rt Cobain e nezamenliv.Pesnite im se super, a da ne ja spomnuvam smells like teen spirit koja bese prvata pesna so uspeja da mu ja turni na majkl dzekson ne znam to4no kako se vikase pesnata po celi 15 godini od prvoto mesto vo sad.
|
Постирано од: Black_girl
Датум на внесување: 13.Август.2008 во 05:31
Немам зборови за Нирвана, песните им се закон, од текстови до преубавиот глас на к*рт Кобејн. Поштовање до него.
|
Постирано од: Black_girl
Датум на внесување: 28.Декември.2008 во 20:59
Да се надополнам на претходниот пост.
к*рт Кобејн се смета за еден од најголемите текстописци на сите времиња! Текстот на Heart Shaped Box ги јаде сите!!
Heart Shaped Box
She eyes me like a pisces when I am weak
Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks
Ive been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black)
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey! wait! (alt: hate! haight!)
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Your advice
Meat-eating orchids forgive no one just yet
Cut myself on angels hair and babys breath
Broken hymen of your highness Im left black
Throw down your umbilical noose so I can climb right back
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Your advice
She eyes me like a pisces when I am weak
Ive been locked inside your heart-shaped box for weeks
Ive been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn back (alt: ... when you turn black)
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
Hey! wait!
Ive got a new complaint
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 20.Февруари.2009 во 21:24
Не слушам гранџ
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2009 во 02:40
Lithium напиша:
Не слушам гранџ | епа почни инаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава
|
Постирано од: Tony Clifton
Датум на внесување: 21.Февруари.2009 во 04:20
zabegan напиша:
Lithium напиша:
Не слушам гранџ | епа почни инаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава | SHTO SLUSHAS ZITI SE KAZI
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 21.Февруари.2009 во 11:20
zabegan напиша:
Lithium напиша:
Не слушам гранџ | епа почни инаку не знам зошто од толку многу гранџ бендови баш на нирвана им се дава таа огромна слава |
Да почнам а? Не ми се допаѓа тој вид на музика ама баш ич
Најверојатно поради к*рт Кобејн и животот негов и сеа ептен се дига прашина околу него
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 22.Август.2009 во 01:05
http://www.forum.com.mk/#_tools/article/7521/view - Де лукс издание од деби албумот на гранџ групата од Сиетл ќе биде реиздаден 20 години по првичното објавување.
Деби албумот на Нирвана, Блич во ноември ќе доживее ре-издание со кое ќе се прослави дваесетгодишнината од објавувањето. Албумот
ќе се состои од проширено двојно ЛП а во него ќе има и до сега
необјавени настапи во живо, специјални пакети а првото издание од Блич
ќе биде винил тежок 180 грама како оригиналниот пред 20 години. Блич оригинално беше снимен во три сесии о продуцентот Џек Ендино
во Реципроцал студиото во Сиетл во Декември 1988 и јануари 1989
година а официјално беше пуштен во продажба во јуни 1989 година Блич
се продаде во 1.7 милиони копии само во САД.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 31.Октомври.2009 во 14:06
Нирвана стално ќе има посебно место во мене
Баш на 4ти Август почнав да ги слушам пошто налетаа на радио и од тогаш ми се врв во музиката.
Патем, ако има и други гитаристи на форумов нека пишат по лп ако сакаат да му пратам акорди или соло од некоа песна од нирвана
|
Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 04.Ноември.2009 во 16:44
gi sakav mnogu, go sakav k*rt zatoa sto e roden na ist den kako i jas,haaaaa, ok bend
|
Постирано од: dimigor
Датум на внесување: 05.Ноември.2009 во 14:28
Nirvana i k*rt Cobain bea i ke si ostanat legendi.Vo nivnata muzika ke mozat da se prepoznaat mnogu generacii. Eve link od filmche za Poslednite 48 saati na k*rt Cobain. Razdelen e na 8 dela.Vredi da se vidi...a za onie pomladite...i da nauchat. Pozdrav za temava i pozdrav do site!
http://mesto.com.mk/video/8136b5bc7dfa3fd/ - http://mesto.com.mk/video/8136b5bc7dfa3fd/
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 10.Ноември.2009 во 21:40
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам... Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни... Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџ
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Датум на внесување: 10.Ноември.2009 во 21:58
tiggy_sparrow напиша:
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам... Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни... Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџ
| ист случај и кај мене
|
Постирано од: err0r4e
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 15:36
volkswagen напиша:
tiggy_sparrow напиша:
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџ | ист случај и кај мене |
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 16:00
err0r4e напиша:
volkswagen напиша:
tiggy_sparrow напиша:
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни...Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџ | ист случај и кај мене |
| more skolski, vikendov da probame unplugged i da barme mesto za nastapuvanje Pa posle odime na metalika ko ke se opremime so Washburn i toa ti sto ke go izberis
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 16:22
не ми е јасно зошто толку тинејџери имаат култ кон Нирвана? ок, извадиле добри хитови и тоа се интересни песни, но тоа е се. Еве и ја ги слушав и уште ги слушам, но никогаш не биле големи за мене, мислам што постигна к*рт? се издрогира до даска и се самоутепа, а на концерти беше исто како утепан
а за влијанието врз гранџот, не се единствени, а не се ни први, има многу бендови пред и по нивното време
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 18:53
Not my cup of tea
Никогаш не допреа до мене како други бендови од Seattle сцената а тоа беа Alice In Chains & Soundgarden
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:34
Јас ги обожавам Нирвана...Што и да кажам...Пак нема да се доискажам оти не ми е јака страна баш објаснувањето
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 22:41
GlenKlouz напиша:
Not my cup of tea
Никогаш не допреа до мене како други бендови од Seattle сцената а тоа беа Alice In Chains & Soundgarden | е ако ме прашаа на кои бендови мислев, ќе ги наброев и овие, и Перл џем, само што они забегаа кон кл,асичен рок, но старите песни им се многу хардкор
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 18:54
zabegan напиша:
не ми е јасно зошто толку тинејџери имаат култ кон Нирвана? ок, извадиле добри хитови и тоа се интересни песни, но тоа е се. Еве и ја ги слушав и уште ги слушам, но никогаш не биле големи за мене, мислам што постигна к*рт? се издрогира до даска и се самоутепа, а на концерти беше исто како утепан
а за влијанието врз гранџот, не се единствени, а не се ни први, има многу бендови пред и по нивното време
| Ех...... имав „на времето“ голема дарба и желба за долги објаснувања.... за жал ја изгубив
Ај ќе пробам ептен на кратко да кажам што мислам. 70% од тинејџерите „имаат култ“ (во наводници е пошто немаат абер ни од нирвана ни од ништо уопште..) само затоа што слушнале дека така треба и дека тоа е „кул“. Другите 30% ги сметам за малку по созреани, а нив апстрактните текстови на Нирвана му оставаат голема слобода да ги доживуваат според свои потреби, во милион ситуации.... , .... храна за душата....што знам... големи нешта за големи луѓе Мноооогу мина не успеале да се пронајдат во Нирвана, ама скоро стално не е тоа по нивна вина.... Таа музика не „фаќа“ кога е наметната од друг... не се слуша колку за да бидеш ценет во друштвото и да можиш да се надоврзиш во некој муабет. Ако сам стогнеш до незе, тогаш секој стих ќе си го најде своето место во длабочината на нашето срце Сепак... кој е тој фраер кој Нирвана филозофијата може да ја објасни со зборови? Имаше еден , за жал ... .... е, да...точно тој што се издрогира до даска и се самоутепа....
Што се однесува до влијанието во гранџ музиката.... НЕ СЕКОГАШ ПРВИОТ БАКНЕЖ Е ОНОЈ ВИСТИНСКИОТ... поминале милиони , и пред вистинскиот и по него, ама само еден ќе остави „печат“ на нас...
Тој фраерот што се „самоутепа“ со своето самоубиство го издигна сето ова на ниво каде што е сега. Ако продолжеше да опстојува групата и после Nevermind , сето некако ќе се „распливаше“ и ќе изгубеше смисла....
тоа би имал да кажам сега за сега, сепак... кои се тие зборови со кои може да го искажам сето тоа што значи нирвана за мене и за сите што навистина ја сакаат. Ако знае некој такви зборови нека ми ги прати по ЛП....
едит: ама на кратко објаснување
-------------
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 20:50
volkswagen напиша:
zabegan напиша:
| Ех...... имав „на времето“ голема дарба и желба за долги објаснувања.... за жал ја изгубив
Ај ќе пробам ептен на кратко да кажам што мислам. 70% од тинејџерите „имаат култ“ (во наводници е пошто немаат абер ни од нирвана ни од ништо уопште..) само затоа што слушнале дека така треба и дека тоа е „кул“. Другите 30% ги сметам за малку по созреани, а нив апстрактните текстови на Нирвана му оставаат голема слобода да ги доживуваат според свои потреби, во милион ситуации.... , .... храна за душата....што знам... големи нешта за големи луѓе Мноооогу мина не успеале да се пронајдат во Нирвана, ама скоро стално не е тоа по нивна вина.... Таа музика не „фаќа“ кога е наметната од друг... не се слуша колку за да бидеш ценет во друштвото и да можиш да се надоврзиш во некој муабет. Ако сам стогнеш до незе, тогаш секој стих ќе си го најде своето место во длабочината на нашето срце Сепак... кој е тој фраер кој Нирвана филозофијата може да ја објасни со зборови? Имаше еден , за жал ... .... е, да...точно тој што се издрогира до даска и се самоутепа....
Што се однесува до влијанието во гранџ музиката.... НЕ СЕКОГАШ ПРВИОТ БАКНЕЖ Е ОНОЈ ВИСТИНСКИОТ... поминале милиони , и пред вистинскиот и по него, ама само еден ќе остави „печат“ на нас...
Тој фраерот што се „самоутепа“ со своето самоубиство го издигна сето ова на ниво каде што е сега. Ако продолжеше да опстојува групата и после Nevermind , сето некако ќе се „распливаше“ и ќе изгубеше смисла....
тоа би имал да кажам сега за сега, сепак... кои се тие зборови со кои може да го искажам сето тоа што значи нирвана за мене и за сите што навистина ја сакаат. Ако знае некој такви зборови нека ми ги прати по ЛП....
едит: ама на кратко објаснување
|
Better to burn out, than to fade out...Toa go napishal k*rt vo pismoto pred negovata smrt Totalno se soglasuvam so boldiranovo...A i so ostatokot od postot
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 21:03
Нирвана филозофијата? дај не заебавај, типот ја маваше публиката со гитари тоа е исто ко да кажеш дека Sid Vicious бил најдобар басист на сите времиња бидејќи се издроггира и умре
само ај, ти си фан, ја не сум, никаде не води дискусијава па џабе дискутираме
|
Постирано од: schumi
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 22:08
Не се баш мој тип Гласот на к*рт ми е ептен одбивен. Како гитарист е релативно добар, ама е преценет. А Dave Grohl е човек кој исклучително го почитувам, како тапанар и како вокал.
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 23:35
schumi напиша:
Не се баш мој тип Гласот на к*рт ми е ептен одбивен. Како гитарист е релативно добар, ама е преценет. А Dave Grohl е човек кој исклучително го почитувам, како тапанар и како вокал. | и јас имам поголем респект за дејв
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 00:59
zabegan напиша:
schumi напиша:
Не се баш мој тип Гласот на к*рт ми е ептен одбивен. Како гитарист е релативно добар, ама е преценет. А Dave Grohl е човек кој исклучително го почитувам, како тапанар и како вокал. | и јас имам поголем респект за дејв
|
Така е
Дејв Гроул е музичар ипол ,а не позер Не се заебава дечкото, него свири и прави музика И продава албуми.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 10:51
Забеган, си гледал други метал/рок концерти? На други ја чешлаат публиката, не ја маваат со гитари....
Не морате да го слушате к*рт ако неговиот глас ви е одбивен, слушајте Смоквар...упс...сори....Стаклар
Јас ги сакам затоа што повеќето песни зрачат со позитивна енергија и депресивните моменти (карактеристика на гранџ) се сведени на минимум
Во право си, разговоров наш не води никаде.... сепак ...ме интересираше што имаш слушнато од нирвана па што не ти се допаѓаат
-------------
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 12:30
NIRVANA mi bese najomilenata grupa , i se uste ostana da gi obozavam pesnite. Tie pesni mi se cini deka site vo sebe krijat nesto i site se so nekoe znacenje,znaat da doprat do dushata.. Zalno sto zivotot na k*rt Kobain zavrsi taka jadno,tolku mlad ubav i energicen covek, no sepak barem ostavi nesto za nas.... a toa e dobrata muzika..
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 18:25
volkswagen напиша:
Забеган, си гледал други метал/рок концерти? На други ја чешлаат публиката, не ја маваат со гитари....
Не морате да го слушате к*рт ако неговиот глас ви е одбивен, слушајте Смоквар...упс...сори....Стаклар
Јас ги сакам затоа што повеќето песни зрачат со позитивна енергија и депресивните моменти (карактеристика на гранџ) се сведени на минимум
Во право си, разговоров наш не води никаде.... сепак ...ме интересираше што имаш слушнато од нирвана па што не ти се допаѓаат
| не се согласувам за концертите, го имаш гледано клипчено каде к*рт ќе спобудале неможејќи да ја симне гитарата од грб? а и имаш различни концерти со различни луѓе, не можеш да ги споредиш
к*рт ми е единствено одбивен што го распадна бендот и си ја заврши кариерата заради глупост
и фала богу нема да го слушам стаклар, тука ме имаш
песните зрачат со енергија, ама каква, мислам дека е тешко да се протолкува
Патем ги имам слушано Nevermind и уште едно цд со нивни најдобри хитови, никој не рече дека не ми се допаѓаат
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 19:40
zabegan напиша:
volkswagen напиша:
| не се согласувам за концертите, го имаш гледано клипчено каде к*рт ќе спобудале неможејќи да ја симне гитарата од грб? а и имаш различни концерти со различни луѓе, не можеш да ги споредиш
к*рт ми е единствено одбивен што го распадна бендот и си ја заврши кариерата заради глупост
и фала богу нема да го слушам стаклар, тука ме имаш
песните зрачат со енергија, ама каква, мислам дека е тешко да се протолкува
Патем ги имам слушано Nevermind и уште едно цд со нивни најдобри хитови, никој не рече дека не ми се допаѓаат
| Тиги веќе спомна - Better to burn out, than to fade out
Знаеме сите што се случува кога се нема кочница Што стана со Џексон.... умре како веќе заборавен , труп во распаѓање , на чија сметка светот си правеше вицови Неговата кариера ако завршеше со својата кулминација сеуште Џексон ќе си имаше едно посебно место кај секого (како Елвис Присли)....
Ниеден човек не е толку совршен за да биде неисцрпен извор, па така и к*рт да беше жив доволна беше една безуспешна песна и мала грешка и Нирвана да испари во заборав...
Нека му е лесна земја на човекот и господ да му прости (и мене за ова што го велам) ама мислам дека тоа беше единствен начин . Иако групата престана да постои, нејзиното име засекогаш ќе остане недопрено Побро е да заврши со спектакуларен БУМ отколку полека да гасне заедно со младоста на членовите се додека не останат само стари будали кои ќе прават од време-на време концерти за своите поранешни фанови колку да си ја подобрат финансиската состојба...
-------------
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 20:26
како што спомнав, треба ли сега да тврдам дека Sid Vicious е најдобриот басист во светот бидејќи умрел кога секс пистолс беа славни?
а доколку Нирвана избледеа, слободно ќе можевме да ги сметаме за неквалитетен бенд, и Перл џем се стари колку нирвана и повеќе, па сеуште ја имаат истата слава како порано на пример
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 22:30
нееееее.... не треба да го сметам за најдобар басист.... мешаш баби и жаби , батко
Секој еднаш ќе избледе, па макар и да е најдобар. Излези в чаршија и преброи колку луѓе носат блуза (беџ или што било) со знакот на Перл Џем, а колку со к*рт или Нирвана Тоа ти викам... неможат никогаш да останат исти, публиката се презаситува и од најдоброто кога ќе го имаат стално на дофат... капираш
-------------
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 02:44
volkswagen напиша:
нееееее.... не треба да го сметам за најдобар басист.... мешаш баби и жаби , батко
Секој еднаш ќе избледе, па макар и да е најдобар. Излези в чаршија и преброи колку луѓе носат блуза (беџ или што било) со знакот на Перл Џем, а колку со к*рт или Нирвана Тоа ти викам... неможат никогаш да останат исти, публиката се презаситува и од најдоброто кога ќе го имаат стално на дофат... капираш
| не мешам баби и жаби, мислам дека дадов добар пример, и така и двајцата имаат слична приказна а ова второво ти се вика масовен фанатизам, колку луѓе носат маица со Че Гевара а немаат појма кој е тој? и верувај, квалитетен бенд не бледее се додека постои, тоа ти го гарантирам, неговите вистински фанови си остануваат фанови, како што си ти фан на нирвана, и кога ќе проба бендот да направи промена, губи голем број на фанови (пр. Металика, Грин деј и т.н.)
што, демек ти ќе ги слушаше нирвана ако преминеа на некој комерцијален шит?
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:45
немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувам Сите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле? Никоја не останала... сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убаво Кој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее? Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade out
-------------
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 18:39
volkswagen напиша:
немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувам Сите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле? Никоја не останала... сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убаво Кој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее? Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade out
| де бе човек само нирвана ли ги слушаш што толку многу не си приметил?
|
Постирано од: schumi
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 18:55
volkswagen напиша:
немаше да слушам Нирвана во тој случај.... абе тоа е тоа што ти го кажувамСите после преминуваат на комерцијала....не си забележал? Колку популарни рок групи останале тоа што биле?Никоја не останала... сите од кога ѓе го достигнат врвот на славата стануваат заинтересирани само за своите дебели газови и нив да му биде убаво Кој е тој квалитетен бенд според тебе ? Зарем има нешто чиј квалитет не бледее?Тоа е тоа што го рече Тиги Better to burn out, than to fade out
| Кои се тие сите кои преминале на комерцијала? Металика? Стоунси од самиот почеток го имаат истиот стил (а постојат од 1962),Дип Парпл се од 68 активни, а го немаат искомерцијализирано никогаш стилот. Ист случај е кај Motorhead, Judas Priest, AC/DC, Red hot Chili Peppers, Foo Fighters. А се работи за мега популарни групи, со години на врвот. Во однос на квалитетот. Да, бледее со текот на годините во поголем дел од случаите, никој не е вечно млад. Но, заборавени ли се? Или треба фронтменот да се самоубие на спектакуларен начин, за вечно да биде запаметен? Па во тој случај нема баш да дојде до израз квалитетот на музиката. Најбарана песна на Youtube од Nirvana e Smells like team spirit. Не го доведувам во прашање квалитетот на нивната музика, ја имале формулата. Ама не се должи на тоа постхумниот култ на Cobain (секако, има и фанови на музиката, секоја чест за нив). Се должи на неговата смрт, како одличен комерцијален потег.
|
Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 20:33
NAJDOBRA OD NIRVANA DEFINITIVNIO E:
The man who sold the world http://www.youtube.com/watch?v=nRou_m-vmcU&feature=related
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 00:17
Харт шејпт бокс. И Литиум.
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 12:59
tiggy_sparrow напиша:
Харт шејпт бокс. И Литиум.
| pesnive se sovrseni....
|
Постирано од: vlad0
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 13:09
ne me bendisuvaat mnogu mnogu
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 16:45
Поли. Блиид. Он а плејн.
Ови исто ми се свиѓаат превише.
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 16:59
срцке... сигурно ја имаш слушнато Girl, where did you sleep last night... од Unplugged in New York Песната е поприлично добра...
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 17:05
volkswagen напиша:
срцке... сигурно ја имаш слушнато Girl, where did you sleep last night... од Unplugged in New York Песната е поприлично добра...
|
Мене баш ми се свиѓа.
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2010 во 01:43
tiggy_sparrow напиша:
Поли. Блиид. Он а плејн.
Ови исто ми се свиѓаат превише.
| колку ми беше закон песнава на времето...
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 06.Април.2011 во 14:29
Денес се навршија 17 год. откако K u r t C o b a i n си го одзеде животот ...
http://www.youtube.com/watch?v=tiOmqNd6Z_c - NIRVANA - Polly (New wave)
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 06.Април.2011 во 14:39
Уф,како го заборавив денот. Мојата омилена Граџ група
Почивај во мир к*рт http://www.youtube.com/watch?v=RS487ipkaI4 - Lake of Fire
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 07.Април.2011 во 10:52
http://www.youtube.com/watch?v=qCZ1-TD2oyc">Milk It...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 10:03
Нај нај нај омилената група ми бешен на времето.... Колку само ја слушав НИРВАНА......како болест ми беше па дома уште можам да најдам по вратите кај што бледо останало напишано нирвана.... Тоа врати, зидови, тратки, книги, маици, се беше испишано со Нирвана...
Многу ги сакам песните од амплактот...како и сите останати.. Oh me............ Plateau... Rape me... Like of fire... My gril........ The man who sold the world.. Баш ми е жал прерано што згасна животот на таква звезда како к*рт Кобеин...уште колку ли песни ќе ни понудеше.. Дома уште ги чувам сите натписи од по весниците, постерите, за к*рт Кобеин ... http://www.youtube.com/watch?v=quZ5rE8ujcA
http://www.youtube.com/watch?v=LIgugzypVXU
|
Датум на внесување: 10.Мај.2011 во 10:06
|
|