|
КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | |
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOJ vo kogo veruvame.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(B)esk(O)necnata inteli(G)encija !!! Beskonecnata svestnost ... !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filozofi li ste....?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bismillahi rrahmani rrahim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Ja procitav temata i postovite i iskreno da vi kazam na kraj dojdov do zakljucok deka topikot na temava ste ja pogresile , radi toa sto tuka se i sesto procitav ali retko koj razgovaral na temata koja e navedena .
Nitu kristijanite nitu muslimanite ne dale jasen odgovor koj e bogot vo koj sto veruvate. Jas ne bi kazal nisto na toa zosto kristijanite ne elaboriraat malku popsirno vo koj bog veruvaat. Ali me cudat moite braka po vera koi ne znaat da go prezentiraan svojot bog , iako vo k*r'anot ALLAH jasno se ima definisano sebesi.
se izvinuvam sto ke se koristam so prevod od k*r'anot na bosanski jazik , a toa go pravam radi toa sto ne poseduvam prevod na makedonski jazik,
a mene kao vernik ne mi e dozvoleno da ajeti od k*r'anot preveduvam po moja glava od pricini da ne dojde do pogresno tolkuvanje na ajetite.
eve go bogot vo koj jas veruvam:
suretul IHLAS 112
jas ne znam zosto kristijanite seuste ne mozat da svakat koj e nivniot bog ili pak seuste tvrdad deka otecot sinot i svetiot duh e nivniot bog, koa isus jasno im ima kazano koj e bogot komu on se obraka i molitvite komu mu gi praka ke citiram od biblijata:
marko 10:18
А Исус му рече: „Зошто Ме наречуваш добар! Никој не е добар освен Единиот Бог.
marko 12:29-30
Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,
и љуби Го Господа својот Бог со сето свое срце, со сета своја душа, со сиот свој разум и со сета своја сила’!” kako sto gledate isus ne veli otecot sinot i svetiot duh e mojot bog?!!!
tuku ima samo eden edinstven bog
jovan 17:3
А ова е вечен живот: да Те познаат Тебе, Единствениот вистински Бог, и Исуса Христа, Кого си Го испратил.
isaija 43:11
Јас, Јас Сум Господ, нема Спасител освен Мене.
isaija 45:20-21
21 Објавете, изнесете ги своите докази, советувајте се заедно: Кој го навести тоа од старини и Кој прорече оттогаш? Не Јас ли, Господ? Нема друг Бог освен Мене; праведен Бог и Спасител нема освен Мене. 22 Обратете се кон Мене за да се спасите, сите краишта на земјата, зашто Јас Сум Бог и нема друг! i pocituvani kristijani zborot krist koj sto se upotrebuva vo biblijata ne e ime tuku e titula, i sekako deka nie muslimanite se slozuvame deka Isus e krist.
potekloto na zborot krist e od grckiot zbor "Christos" koj pak e preveden od hebrejskiot zbor "Masiah" i nie Muslimanite potvrduvame deka Isus e Mesia, kako i sto ke procitate vo k*r'anskiot ajet
Ali Imran 45
A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;
no nie muslimanite ne veruvame deka Isus e Bog , tuku deka e Bozji prorok i toa od najcenetite, imeno isus i nikogas ne se narekuval sebesi Bog.
AN-NISA 171
O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.
an-nisa 155-158
Ali zato što su zavjet prekršili i što u Allahove dokaze nisu povjerovali, što su ni krive ni dužne vjerovjesnike ubijali i što su govorili: "Naša su srca okorjela" - Allah im je, zbog nevjerovanja, njihova srca zapečatio, pa ih je samo malo vjerovalo -
i zbog nevjerovanja njihova i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme
i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.
At-Tawba - Pokajanje 31
Oni, pored Allaha, bogovima smatraju svećenike svoje i monahe svoje i Mesiha, sina Merjemina, a naređeno im je da se samo jednom Bogu klanjaju - nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni Njemu ravnim smatraju.
An-nisa 172
Mesihu neće biti zazorno da prizna da je Allahov rob, pa ni melekima, Njemu najbližim. A one kojima bude zazorno da se Njemu klanjaju, i koji se budu oholili, Allah će ih sve pred Sebe sakupiti
toa e gospoda bogot na koj povikuval Isus a.s i na koj povikuva Muhamed a.s
ako vie smetate deka deka ovoj ne e bogot koj sto treba da se obozava i komu treba da se molime, togas donesete podobri argumenti od ovie .
Изменето од Ebu-Hurejre - 03.Октомври.2007 во 10:25 |
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
euzubilahi mine sejtani radzim bismillahirahmanirahim
kulhuvalla hu ehad allahusamed lemjelid ve lemjuled velemjekulehukufuven ehad. kazi allah e eden on e utociste na se niti e roden niti rodil i nikoj ne mu e raven. vistinata ja kazal bog. ova samo ke go kazam za sega. |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верувај во себе...ти си свој Бог
|
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj vo kogo veruvate
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bismillahi rrahmani rrahim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Ja procitav temata i postovite i iskreno da vi kazam na kraj
dojdov do zakljucok deka topikot na temava ste ja pogresile , radi toa
sto tuka se i sesto procitav ali retko koj razgovaral na temata koja e
navedena .
Nitu kristijanite nitu muslimanite ne dale jasen odgovor koj e
bogot vo koj sto veruvate. Jas ne bi kazal nisto na toa zosto
kristijanite ne elaboriraat malku popsirno vo koj bog veruvaat. Ali me
cudat moite braka po vera koi ne znaat da go prezentiraan svojot bog ,
iako vo k*r'anot ALLAH jasno se ima definisano sebesi.
ne moras da se izvinuvas ocigledno e deka mislis deka vistinski BOG e BOSANSKIOT BOG ok neka e taka |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pero
Нов член Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден е бог за сите.Тој е интелегенцијата на вселената и центарот на цел космос.Кој верува во него може да ја користи неговата енергија која е секогаш позитивна.А вие како сакате нарекувајте го тој е истиот.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele a od kaj pa ti seto toa go znaes pero? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pero
Нов член Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ne moze da e poinaku.ako se poveke bogovi ke se ispokaraat |
|
Mir i ljubov
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zasto mislis deka ne se skarani nekade sekoj na svoja strana i nezborit edni so drugi |
|
|
|
pero
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako se iskarani ke napravat nova eksplozija na vselenata i treba nov pocetok.ednas se pocnuva i se odi samo napred nema nazad
|
|
Mir i ljubov
|
|
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изгледа само се гаѓаат со ливчиња и креди
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |