IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Каква боја е вашата коса?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каква боја е вашата коса?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 42>
Автор
Порака
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 17:27
Originally posted by emkas emkas напиша:

Smegja sum po priroda, ja farbav kafeava, no veke pola godina kako ne se farbam, razmisluvam sto da pravam.Inace gi koristev farbite na REVLON poslednite nekolku pati i super se samo steta sto ne se prodavaat po marketite.
Ako nekoj nemoze da se odluci bi izdvoila nekoi farbi koi ja sum gi koristela: PALETE  najmnogu mi se svigase koga se farbav crvena, GARNIERE koga se farbav plava, isto se dobri farbite i na DIKSON, KEUNE...

Inace  so dolga prava kosa sum, ponekogas ja vitkam  onaka malku isprekrsena kako prirodno kolku da ima pogolem volumen среќа

Пред некој ден една жена ми кажа дека ќерка и', којашто инаку е смеѓа накај плава, откако почнала да ја мие косата со оние коцкастите сапуни за перење (селски што ги викаат), и' посветлела косата и сега е како плавуша...

Само, колку што ми е мене познато, откако ќе се измие сапунот од косата обавезно треба да се тури оцет за да се изгуби маснотијата што ја остава тој сапун, а и за сјај на косата....

Кон врв
emkas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Поени: 398
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emkas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 20:10
Originally posted by Julija Julija напиша:

Originally posted by emkas emkas напиша:

Smegja sum po priroda, ja farbav kafeava, no veke pola godina kako ne se farbam, razmisluvam sto da pravam.Inace gi koristev farbite na REVLON poslednite nekolku pati i super se samo steta sto ne se prodavaat po marketite.
Ako nekoj nemoze da se odluci bi izdvoila nekoi farbi koi ja sum gi koristela: PALETE  najmnogu mi se svigase koga se farbav crvena, GARNIERE koga se farbav plava, isto se dobri farbite i na DIKSON, KEUNE...

Inace  so dolga prava kosa sum, ponekogas ja vitkam  onaka malku isprekrsena kako prirodno kolku da ima pogolem volumen среќа

Пред некој ден една жена ми кажа дека ќерка и', којашто инаку е смеѓа накај плава, откако почнала да ја мие косата со оние коцкастите сапуни за перење (селски што ги викаат), и' посветлела косата и сега е како плавуша...

Само, колку што ми е мене познато, откако ќе се измие сапунот од косата обавезно треба да се тури оцет за да се изгуби маснотијата што ја остава тој сапун, а и за сјај на косата....

Fala  za predlogot  Julija, mozebi ke probam. Inace  od svinski sapun edna drugarka na sestra mi si praveshe  farba i toa  samo  so sapunot i hidrogen, a bojata na kosata  izleguvashe prekrasna i so mnogu sjaj...
Кон врв
555mb Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Август.2007
Поени: 18
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 555mb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 22:16
плазење
Кон врв
Горе_Лево Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2007
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Горе_Лево Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2007 во 08:44
Не знам дали го има овој рецепт бидејќи се многу страни назад за читање, ама сеедно и ако го има добро е мало потсетување.
Природна хранлива маска за секој вид на коса која го зацврстува коренот, дава исклучителна мекост и висок сјај:
- 1 жолчка
- 2 - 3 лажици маслиново масло.
Убаво се мешаат и се нанесува смесата од коренот па надолу по влакната со блага масажа.
Треба да стои најмалку 30 минути ( што повеќе тоа подобро )
Се испира неколку пати ( поради маслото ) со млака вода и шампон.
Испробан ефективен рецептсреќа

Јас имам долга коса и ставам  3 жолчки и 6 лажици маслиново масло.
Кон врв
black angel Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2007 во 20:57
svetlo kostenliva mesto farba stavam samo mlecen hidrogen i se osvetluva samaголема%20насмевка
you'll be right here in my arms,stop pretending,because in joy and sorrow i'll be only with you,you know your love 's the funeral of hearts!
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2007 во 20:25
Имате ли проблем со опаѓање на косата, од пречесто фарбање, и дали има нешто за превенција на опаѓање на косата 
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2007 во 12:43
Plava,redovno farbana,najcesto fenirana....ama edna kapka dozd....mi pravi nova frizura....vo loknicki
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
LIPS Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Септември.2007
Локација: Italy
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LIPS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 17:18
Imam kafeava kosa, pred nekoe vreme pocnav da ja farbam kafeavo so violetova nijansa so Loreal, inaku mi e dolga
Кон врв
akademec Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Октомври.2007
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај akademec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 17:54
farbana sum kafeava i e cool
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 17:59
skoro ja nema
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 19:21
dolga prirodno nakrsena na blagi branovi.prirodno mi e smega,ja farbam so prirodna plava momentalno od lorven.A inaku plavi ima isprobano mnogu farbi i od garnier,igora,coleston na wella skoro site posvetli nijansi.
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 09:51
Denovive izvitkana vo lokni...
Plava,vo loknicki...
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 10:01
Originally posted by Горе_Лево Горе_Лево напиша:

Не знам дали го има овој рецепт бидејќи се многу страни назад за читање, ама сеедно и ако го има добро е мало потсетување.
Природна хранлива маска за секој вид на коса која го зацврстува коренот, дава исклучителна мекост и висок сјај:
- 1 жолчка
- 2 - 3 лажици маслиново масло.
Убаво се мешаат и се нанесува смесата од коренот па надолу по влакната со блага масажа.
Треба да стои најмалку 30 минути ( што повеќе тоа подобро )
Се испира неколку пати ( поради маслото ) со млака вода и шампон.
Испробан ефективен рецептсреќа

Јас имам долга коса и ставам  3 жолчки и 6 лажици маслиново масло.
da da isprobano mi e ova i neverovatno ima odlicen rezultat.go primenuvav uste od sredno uciliste..denes veke ne, kako da stanav rob na kupenite sisenca so sekakvi vidovi na maski, ampuli.no ke go napravm povtorno, fala sto ete me potseti na nesko koe go imav skros na skros zaboraveno голема%20насмевка
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 18:19
Originally posted by Eleni Eleni напиша:

Eve Nate da ne si sama i jas imam crna kosa

I ja imam
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 42>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,168 секунди.