|
Спиритуална јога |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve kako jadnici prefrlaat ema vo pogresna nasoka. Za Bio energijata: Poznavajki go Dzinsko Sejtanskiot svet,koj Allah dz.s ni go opisal vo Qur'anot i Muhammed s.a.w.s vo Hadisite,togas povtorno se e kristalno jasno. Kazavme deka na Dzinovite i Sejtanite dadena im e izvesna mok sto moze da se kaze i energija so koja barataat. Nam ni e sosema poznato deka vo svetot moze da postojat,no mnogu retko i onie koi imaat bozestvena energija vo sebe. Nie toa voopsto ne go negirame so napomena deka takvite se naj pokorni sledbenici na Muhammed s.a.w.s. |
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Анжелика
Сениор Регистриран: 22.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
апсолутната вистина значи во спиритуалниот свет каде сме надвор од простор и време, т.е. нашата душа, каде се е едно. додека пак тридимензионалниот свет е комплексен каде она што е денес вистина утре може нема да биде. значи релативна ВИСТИНА. ние со нашата душа сме во спиритуалниот свет, а нашето тело во тридимензионалниот. нашата несвест не ни дозволува да продреме подлабоко. инаку за убијците мислам лично дека имаат многу малку душа, тотално слепи чим убиваат луѓе. немам коментр околу тоа не сум јас тука судија за убијците. кажувам мислење. кој како го разбира е секако во ред. не сме сите исти.
|
|
..........
|
|
Анжелика
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добро, ти си ги толкуваш нештата од светот поврзани со к*ранот. тоа е во ред тоа си учел тоа си го прифатил и го применуваш во аспектите во твојот живот. Алах за тебе, Исус за христијаните , Буда за будистите е исто. сепак треба да се истражува и во други работи кои можеби немаат сите врска со мухамед. јас и ти сме поврзани. двајцата имаме душа. само сме растеле во различна средина, во различна религија. јас сум ти, и ти си јас. мајка ни е природата. Изменето од Анжелика - 01.Октомври.2007 во 23:56 |
|
..........
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто сметаш дека убијците имаат малку душа и се тотално слепи? Па нели самата погоре спомнуваш дека вистината во, како што велиш, тродимензионалниот свет е РЕЛАТИВНА? Значи нема апсолут, нема апсолутни морални стандарди во тродимензионалниот свет и според тоа секој убиец може да си направи свој сопствен кодекс на морални вреднсоти каде на пример убиството е света работа и доблест.
Хитлер бил убеден (согласно својата индивидуална вистина и самоправеднсот) дека прави добро со тоа што сакал да создаде една "чиста аријевска раса" на луѓе со тоа што ќе ги елиминира евреите, ромите, инвалидите итн. Со тоа само сакал да ја убрза еволуцијата на луѓето, природната селекција..ништо лошо согласно неговата вистина.
Нешто не штима нели? Знам, но тоа е последица од релативизирањето на вистината и негирањето на апсолутни морално етички норми.
Според мене постои апсолутна вистина и тоа е нашиот Создател - Бог. Постојат и, од Него поставени, апсолутни морално-етички стандарди. Бог како наш Творец најдобро си ги познава Своите созданија и затоа е компетентен да ни каже што е добро, а што лошо за нас.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Анжелика
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене постои апсолутна вистина и тоа е нашиот Создател - Бог. Постојат и, од Него поставени, апсолутни морално-етички стандарди. Бог како наш Творец најдобро си ги познава Своите созданија и затоа е компетентен да ни каже што е добро, а што лошо за нас. се согласувам апсолутно со тебе, Бог е нашиот Творец, Вистина, за тоа и зборувам, само може не си ме сватил не сум се изразила добро. Душата наша е дел од Бог во нас. а Бог нас ни оставил слобода на избор така за убијците во нашиот свет има судство, полиција.... значи не зобрувам оправдување на убиствата, асолутно не. кажувам на начинот на кој секој го спроведува тоа што го прави. ако за мене нешто е во ред, не мора да биде и за тебе. и обратно. а злоделата се резултат на крајно изопачени умови кои си наогаат оправдување во злоделата. зборувам субјективно, објективно злоделата не се одобруваат. тероритичките напади и нивните следбеници имаат свои цели вистини за нив оправдани, за поголемиот дел од светот не. секој создава вистина која ја сватил од своето животно искуство, средина во која живеел и израснал. значи разни вистини. А потполно се согласувам со тебе. Бог е нашиот Создател. |
|
..........
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka lugjeto nemaat dusa, tuku deka tie se dusa. na prvo mesto e dusata pa posle ostanatoto. samo tesko se gleda.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dusata na covekot e kako svetlinata na svekata ... site zemaat sveki ... ama nema svetlina ... posle toa eden ke zapali ... i toa ke go prenese na drugite ... kako se pali svetlinata ... na slicen nacin e i dusata na covekot ... prijaten i uspesen den !!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogas imajte Ljubov vo Srceto i Svetlina vo Dusata! |
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pticite letaat vo jato, kako komuniciraat?
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja poznavas TAA licnost sto cel tvoj zivot bese pokraj tebe i te trpese?
Ne, koj e toj? TI. A go znaes li odgovorot na se sto postoi? Sto e toa??? TI. A ke pogodis li sto e resenieto na site tvoi problemi??? Ne, se predavam! TI. Anthony De Mello |
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto korist imame od Mudrecot?
Da ne nauci na toa sto odsekogas go znaevme, da ni go pokaze toa sto odsekogas go gledavme. Umetnikot so svoeto delo ne naucil da go vidime momentot na zajdisonce, Mudrecot te nasocuva da naucis da go gledas sekoj moment na realnosta |
|
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site odgovori se vo nas, nasata Dusa znae se, samo nie mnogu retko ja slusame.....da go svrtime malku vnimanieto vnatre, taa e najsvetloto i najmudroto nesto sto go imame, ne umot, ne teloto, samo taa, nasata Dusa, koja strplivo ne ceka da ja slusneme......
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добро утро друштво ... може аналогија да се направи на човекот со колата ... резервоарот кај колата е желудникот кај човекот, моторот се мускулите, пумата за бензин е срцето, тркалата се нозете, воланот се рацете, и така натамо ... за да заживее колата потребно е некој да ја ДОПРИ, и колата заживува ... се појавуваат разни дефекти ... од некои дефекти може да се оди ... ама при некој дефект ... колата застанува ... и ја губи душата ... една мала утринска аналогија ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dvajca slepi se karaat neprekinato,
edniot veli deka: trevata ima boja kako prijatna muzika, drugiot veli: ne, ne trevata ima boja kako prijatno galenje so svila Za niv kolku vistini ima? za vas kolku vistini ima? |
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |